PDA

View Full Version : Не ми работи километража

Ma7e4k0
07-04-2009, 13:01
Колеги километража ми изведнъж спря да отчита с колко карам(електронното отдоло си работи, и оборотомера си бачка), колата е 146 1.4 тс 2000 година, та значи карам си аз с неработещ километраж цап една дупка с малко по-висока скорост и ЧУДО километража ПРОРАБОТИ! Но чудото бе за кратко, околоо 5 секудни и пак спря, с колегата dido76bg се опитахме да извадим пластмасата на таблото пред километража обаче не излиза, и не смеем да я напънем за да не се счупи, та въпроса ми е - Защо не ми работи километража, и някои свалял ли я е тая пластмаса ? Благодаря предварително

drajko145
07-04-2009, 13:05
Колеги километража ми изведнъж спря да отчита с колко карам(електронното отдоло си работи, и оборотомера си бачка), колата е 146 1.4 тс 2000 година, та значи карам си аз с неработещ километраж цап една дупка с малко по-висока скорост и ЧУДО километража ПРОРАБОТИ! Но чудото бе за кратко, околоо 5 секудни и пак спря, с колегата dido76bg се опитахме да извадим пластмасата на таблото пред километража обаче не излиза, и не смеем да я напънем за да не се счупи, та въпроса ми е - Защо не ми работи километража, и някои свалял ли я е тая пластмаса ? Благодаря предварително

Ми аЗЗ съм я свалял да си праим таблото че сичко беше изгорело,и доста лесно го свалих отвих болчетата и го извадих просто,ама за километража нямам никаква представа

diapper
07-04-2009, 14:00
Аз съм я свалял няколко пъти даже :D
Отвиваш винчетата,след това я хващаш в двата долни края и дрЪпаш яко .А между другото имам километраж за продаване,ако не оправиш твоя пиши,ше ти го дам изгодно :)

Ma7e4k0
07-04-2009, 14:02
Аз съм я свалял няколко пъти даже :D
Отвиваш винчетата,след това я хващаш в двата долни края и дрЪпаш яко .А между другото имам километраж за продаване,ако не оправиш твоя пиши,ше ти го дам изгодно :)

не става с дърпане колега.... а моя километраж е с алуминиевите рингове твоя с такива ли е?

Ma7e4k0
07-04-2009, 14:03
Ми аЗЗ съм я свалял да си праим таблото че сичко беше изгорело,и доста лесно го свалих отвих болчетата и го извадих просто,ама за километража нямам никаква представа

не става има некви много гадни щипки и адски трудно се откачат

MaDHaCkEr
07-04-2009, 14:58
Аз съм свалял километража. Държи се на 2 болчета в горните ъгли и в средата има щипки. С малко напъване излиза поне при мен е така.

Ma7e4k0
07-04-2009, 15:32
Аз съм свалял километража. Държи се на 2 болчета в горните ъгли и в средата има щипки. С малко напъване излиза поне при мен е така.

Знам за болчетата обаче с напъване неще да излезне, едната щипка някак си излезна ама другата не иска

RahzeL
07-04-2009, 15:59
Дай аз да дръпна да видим дали няма да излезне :)

ana19754
07-04-2009, 16:02
провери буксата на километража която е на скорсната кутия имай в предвид че буксите са две едната е за километража а втората е за светлината за задна скорост дано ти помагам

Ma7e4k0
07-04-2009, 16:16
провери буксата на километража която е на скорсната кутия имай в предвид че буксите са две едната е за километража а втората е за светлината за задна скорост дано ти помагам

ок слизам да видя

Satanism
07-04-2009, 16:41
Moя е на 4 болта, да знаеш...4 болта и две долу, дето не са баш щипки, ами някви по-гадни...ама с търпение и внимание излиза цяло таблото :)
После само го почисти отзад :)

georgyg
07-04-2009, 16:54
И моя се скапа преди около месец, но при мен не работи предимно на 3-та и 5-та предавка, което ме навежда на мисълта, че е някакъв датчик на скоростите, защото не виждам друга логика.

MaDHaCkEr
07-04-2009, 18:52
Знам за болчетата обаче с напъване неще да излезне, едната щипка някак си излезна ама другата не иска

Знам че е трудно аз напънах леко и изкочи :) те са 2 щипки една зад друга точно в средата. След това имаш 4 болчета и 2 букси и си го свалил.

Ma7e4k0
07-04-2009, 19:41
Знам че е трудно аз напънах леко и изкочи :) те са 2 щипки една зад друга точно в средата. След това имаш 4 болчета и 2 букси и си го свалил.

щипките не са ми в средата а в края и са много гадни не са точно щипки аз го искарах не с дърпане а потдигане и ...абе и аз не знам как нацелих

diapper
07-04-2009, 22:24
не става с дърпане колега.... а моя километраж е с алуминиевите рингове твоя с такива ли е?

Не е с рингове,но ринговете си остават на твоя корпус ако мога така да го нарека.И се сменя само платката с уредите,даже ако е от самия километраж нещо може да не сменяш платката а само километража той е на 3 крачета хванат :)

Ma7e4k0
07-04-2009, 22:40
Не е с рингове,но ринговете си остават на твоя корпус ако мога така да го нарека.И се сменя само платката с уредите,даже ако е от самия километраж нещо може да не сменяш платката а само километража той е на 3 крачета хванат :)

като се науча как се маха тъпата пластмаса отгоре, може да говорим ако не го оправя да пробваме с твоя.. ОК? Ако пробачка с твоя го купувам, само да не искаш неква космическа цена

diapper
07-04-2009, 23:54
20 лева устройва ли те ?

Ma7e4k0
07-04-2009, 23:58
20 лева устройва ли те ?

дам ма тря да вида дали е от там проблема ;)

diapper
08-04-2009, 00:21
Нямаш проблем само ми пиши ЛС,когато решиш шото сигурно ше забрава да следя темата :)

tonov
08-04-2009, 00:42
като се науча как се маха тъпата пластмаса отгоре, може да говорим...

Последно коя пластмаса? Че не разбрах.

Ако е тая пред таблото, излиза с чалъм. И тема писах, ма няма кой да чете. Пускаш волана в най-долно положение и в двата края на процепа м/у него и таблото бъркаш с някоя по-здрава отверка. Талянците са направили дупчици през които се натискат "гадните" щипки и пластмасата излиза за секунди, без да се напъва и троши.

Иначе самото табло е на 4 болта и излиза най-лесно като се наведе напред горния му край. Като го извадиш ще видиш как се разглобява. Не е сложно.

И ако имаш ербег, НЕ ДАВАЙ НА КОНТАКТ ПРИ ИЗКЛЮЧЕНИ БУКСИ на таблото.

Ma7e4k0
08-04-2009, 00:45
Последно коя пластмаса? Че не разбрах.

Ако е тая пред таблото, излиза с чалъм. И тема писах, ма няма кой да чете. Пускаш волана в най-долно положение и в двата края на процепа м/у него и таблото бъркаш с някоя по-здрава отверка. Талянците са направили дупчици през които се натискат "гадните" щипки и пластмасата излиза за секунди, без да се напъва и троши.

Иначе самото табло е на 4 болта и излиза най-лесно като се наведе напред горния му край. Като го извадиш ще видиш как се разглобява. Не е сложно.

И ако имаш ербег, НЕ ДАВАЙ НА КОНТАКТ ПРИ ИЗКЛЮЧЕНИ БУКСИ на таблото.
Добре че каза за това за ербега че щеше да стане фал .. мерси утре ако имам време ще пробвам това с отверката ;)

Mury
08-04-2009, 10:35
Става и само с ръце,ма трябва да си внимателен.Просто дърпаш хоризонтално към теб,не нагоре:evil::evil::evil:

lulin racing
09-04-2009, 07:39
Бисерчо имах същия проблем,но го отстраних! Удрям дупка няма скоростомер удрям пак

има........ Поне при мен отзад на километража има едни много малки винтчета мисля че

бяха около 10 на брой.Просто ги натегнах (щото бяха много хлабави) и се оправи

работата ;)