PDA

View Full Version : Дипломати...птп

AntiLuuP
09-04-2009, 12:26
на 07.04.2009... преживях доста тежко ПТП... Някакви дипломати газари минаха на червено и ме размазаха... за щастие на мен нищо ми няма , освен че ме понаболява от колана, изкараха ме виновен за ПТП-то все пак са дипломати ... Колата е на гъз направо съм болен ... Но състоянието е нито да я правя нито да не я прая .... и затва я вкарах в сервиз ....ще се прави ...
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ СКАПАНИТЕ ЧЕРВЕНИ НОМЕРА, ПРИ ПТП ВИНАГИ ВИЕ ЩЕ СТЕ ВИНОВНИ!!!
Деба скапаната държава деба!!! Имах и свидетели които потвърдиха че оня смотаняк минава на червено но не аз съм виновен ..... от нерви не съм спал 2 вечери :Silent: Акта ще ми е около 200++ лева и книжката за 1 месец :Silent::sniper::crybaby::crybaby::crybaby:

santo_traficante
09-04-2009, 12:30
извъртяли са те

преди 7 год имахме един подобен случай с един френд
само че преди да дойдат куките ние го "извъртяхме" насред светофара:hehehm:
така или иначе бяхме изяли дървото:hehehm:

mochko1
09-04-2009, 12:34
Българска му раУта ,нямаме оправия :no:
Няма ли камери нещо да са го записали ,много лошо така като знеш ,че не си виновен.

WhitePower
09-04-2009, 12:44
обжалвай акта ( наказателното ) имаш свидетел и можеш да наковеш много добре куките в съда , да кажеш ( и свидетеля ) че нарочно са ти написали акта , въпреки свидетеля и че са знаели че не са прави , но само защото онзи е дипломат и за него законите не важат ....

Аз ако бях немаше да им простя

bouncer
09-04-2009, 12:49
лошото е че самозащото онзи е дипломат наистина законите за него не важат или поне не в същата степен като за нас. ако му напишат акт на дипломата посолството му веднага ще пусне протестна нота до външно министерство и ще стане еднаааааа......сам се сещаш че родните полицаи ще предпочетат да си го спестят това.
НО (!!!!!) аз лично бих се борил до край! мамицата им връзкарска шпионска! гърч до последно! моят съвет е да се консултираш с адвокат.

fnt
09-04-2009, 12:56
Ей, как се нервирах. :sniper: Много лошо, че полицията вместо нас да ни защитава ни прецаква. А от нашите пари се храни :Silent: .

Bonev
09-04-2009, 13:04
Важното е че си жив и здрав, но все пак не оставяй така нещата!!! Бори се докрай!!!:Silent: Стискам ти палци.

търтей
09-04-2009, 13:08
за щастие или не законите за дипломатите са различни

по цял свят е така

тъй че ако ти се занимава да даваш грешни пари на адвокати успех

georgyg
09-04-2009, 13:08
Обжалвай акта задължително.

А иначе ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА КОЛА е като територия на държавата. Нямат право нищо да им направят и не само КАТ. Това са нормални процедури и важат и за нашите дипломати в чужбина. За актовете на знам, но като цяло мисля нямат много право да ги спират.

morfius
09-04-2009, 13:10

по цял свят е така

И къде го има в ЗДП това - ПТП с участие на дипломат е задълъжително по вина на другия участик?
В случая проблема е в куките, не в различните закони.

Pepo
09-04-2009, 13:14
Имаха ли буркан или звукова сигнализация?

Раздел V
Моторни превозни средства със специален режим на движение

Чл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
(3) Моторни превозни средства със специален режим на движение ползват: Спешната медицинска помощ, Противопожарната охрана, Националната полиция, органите за контрол по чл. 35 от Закона за движението по пътищата, Националната служба за охрана, Народното събрание, Канцеларията на президента и Министерският съвет.
Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:
1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак Б2, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;
4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилника. През това време той може да подава само светлинни сигнали.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

Alexanderbb
09-04-2009, 13:16
Дипломатите се спасяват от наказателна отговорност а не са по подразбиране невинни. така че колега не се давай а си търси правата

търтей
09-04-2009, 13:26
И къде го има в ЗДП това - ПТП с участие на дипломат е задълъжително по вина на другия участик?
В случая проблема е в куките, не в различните закони.

не е до здп
мога да разказвам случки лични, дето са идеален пример какво може да направи полицията да дадена държава на дипломат, ама не държа

mirchozo
09-04-2009, 13:29
виновника е шофьора на дипломатическия автомобил , на него трябва да се направи акта , пък наште минцифайки за ебаси пе.....те , въпреки че парите идват от народа и главния виновник за тяхното положение са управниците пак си ги защитават, е нека продължават в същия дух, те нещата не че няма да се оправят,дори ще станат по зле така
пък относно случката колега,каквото и да ти кажем,едва ли ще ти стане по-добре от това,добре че поне ти си добре,относно нервите е разбираемо но не го взимай толкова навътре,много болести можеш да си докараш от нерви

Bonev
09-04-2009, 13:40

по цял свят е така

Те че няма да ги накажат ония миндили, няма! Ама поне колегата да избегне акта.....

Kuku
09-04-2009, 13:49
1. Виж по кой член са ти написали акт, за да знаеш, какво ще бъде наказанието.
2. АКО ти се занимава, НАЙ-малкото си направи консултация с адвокат по случая - ще ти струва не повече от 50лв. да ти обясни, какво може и какво не може да се направи в този случай.
3. Имаш копие от протокола и каското ще ти покрие щетата, т.е. единствения ти разход ще бъде по наказателното постановление, а дори и за него може да останат пари от каското ;)
4. Мисли трезво и НЕ прибързвай със заключенията, за да не патиш после - знаеш, че дипломатите се ползват със стабилни връзки и може да си навлечеш и други неприятности.
5. Аз ако бях, сигурно още на място щеше да има топ-новина в 20ч. "Опит за убийство на дипломат в центъра на София" :lol:

Бобби
09-04-2009, 14:49
Подписа ли акта...?

търтей
09-04-2009, 15:13
Те че няма да ги накажат ония миндили, няма! Ама поне колегата да избегне акта.....

е някой трябва да е виновен
и понеже няма как да е дипломата остава нашето момче
фактите са такива

dilian alfa gtv
09-04-2009, 17:15
Обжалвай постановлението като излезе в съда.като ти го връчат пускаш жалба и книжката си остава в теб докато се произнесе съда.а актовете на кат с добър адвокат почти винаги падат имайки се предвид най малкото че са неграмотно написани.така ще ти падне глобата лишаването от правоуправление и също ще получиш обещетение по гражданска отговорност защото не си виновен ако нямаш каско.съди ги нищо че са дипломати ти съдиш КАТ а не дипломатите а в съда винаги се осират тъпите катаджий.знам го от опит.
успех колега и не се оставяй ще дадеш някой лев за адвокат но ще спестиш доста повече.

dilian alfa gtv
09-04-2009, 17:18
Подписа ли акта...?

акта и да не го подпише файда няма пак ще има наказателно даже най големия размер за нарушението защото го оспорва.обжалва се постановлението с жалба директно до съда.на гишето ще му обяснят как да я напише.:falos2:за КАТ

fade
09-04-2009, 17:30
1. Виж по кой член са ти написали акт, за да знаеш, какво ще бъде наказанието.
2. АКО ти се занимава, НАЙ-малкото си направи консултация с адвокат по случая - ще ти струва не повече от 50лв. да ти обясни, какво може и какво не може да се направи в този случай.
3. Имаш копие от протокола и каското ще ти покрие щетата, т.е. единствения ти разход ще бъде по наказателното постановление, а дори и за него може да останат пари от каското ;)
4. Мисли трезво и НЕ прибързвай със заключенията, за да не патиш после - знаеш, че дипломатите се ползват със стабилни връзки и може да си навлечеш и други неприятности.

Подкрепям колегата! Обърнете се към адвокат. То е ясно, че няма да ги накажат, но поне ще сте наясно дали имате някакъв шанс да избегнете Вие наказанието.
Успех и стискам палци!

KoRny
09-04-2009, 17:43
Илянка съди ги тия мизерници.От някъде трябва да се почне,защото ако продължават така тарикатчетата в наща "държава" да си правят квото си искат,а ние обикновените българи все да го ядем,няма да се оправим.Там нямам връзки толкова,но ако трябва нещо помощ за алфонсо казвай :afro:

AntiLuuP
09-04-2009, 17:44
Подкрепям колегата! Обърнете се към адвокат. То е ясно, че няма да ги накажат, но поне ще сте наясно дали имате някакъв шанс да избегнете Вие наказанието.
Успех и стискам палци!
Говорил съм още след ПТП-то ако не бяха дипломати имам връзките и хората щях на 100% да съм невинен , а колкото за книжката преди да излезе постановлението ще мина по друга процедура ... Съветваха ме да не се занимавам щото точно срещу тези шанса да загубя в този случай е над 70% така че няма смисал да се набутвам зверски.. по добре да си оправя колата и да си купя 2-3 кутии рапидки да си ръся пред посолствата ....
Преживявям някак си нервата .... ама сега вече наистина няма начин да ме накарат да си платя данъка няма такъв вариант ... много против скапаната ни държавица съм.... за мен вече няма да има закони ...

AntiLuuP
09-04-2009, 17:47
Илянка съди ги тия мизерници.От някъде трябва да се почне,защото ако продължават така тарикатчетата в наща "държава" да си правят квото си искат,а ние обикновените българи все да го ядем,няма да се оправим.Там нямам връзки толкова,но ако трябва нещо помощ за алфонсо казвай :afro:
Ми знаеш кво ми трябва калници капак и броня бордо ...
десен фар с мигача единия халоген някви дрънкулки .... и трябва да звънна да ми кажат кви глупости още ама тва са най важните неща .... и маската мерси за предложението

ФЕРАРИСТ
09-04-2009, 17:49
на 07.04.2009... преживях доста тежко ПТП... Някакви дипломати газари минаха на червено и ме размазаха... за щастие на мен нищо ми няма , освен че ме понаболява от колана, изкараха ме виновен за ПТП-то все пак са дипломати ... Колата е на гъз направо съм болен ... Но състоянието е нито да я правя нито да не я прая .... и затва я вкарах в сервиз ....ще се прави ...
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ СКАПАНИТЕ ЧЕРВЕНИ НОМЕРА, ПРИ ПТП ВИНАГИ ВИЕ ЩЕ СТЕ ВИНОВНИ!!!
Деба скапаната държава деба!!! Имах и свидетели които потвърдиха че оня смотаняк минава на червено но не аз съм виновен ..... от нерви не съм спал 2 вечери :Silent: Акта ще ми е около 200++ лева и книжката за 1 месец :Silent::sniper::crybaby::crybaby::crybaby:
Затва сега като минеш покрай дипломатска кола, с пирончето я обиколи 2-3 пъти......

DanewRomeo
09-04-2009, 17:53
Съжалявам за станалото, брат. Безумна е нашата държава! Малоумие след малоумие... ДОКОГА?

fred
09-04-2009, 19:31
Докато се оправяме всеки за себе си и не проумеем, че ако Вуте е зле в крайна сметка ние можем да станем като него

KoRny
09-04-2009, 20:33
Абе фара,маската и тея неща дето се редят можеш да ги намериш,но гледай да оправиш роговете,щото бая е кривнала много са меки...

AntiLuuP
09-04-2009, 20:35
Абе фара,маската и тея неща дето се редят можеш да ги намериш,но гледай да оправиш роговете,щото бая е кривнала много са меки...
Роговете ще ги оправят колата ще я качват на докер ... ама и другите работи не мога да ги намеря вчера ходя при италянеца няма никой ... само един капак с моя цвят и той гаден ....

Mind_Control
09-04-2009, 21:10
Говорил съм още след ПТП-то ако не бяха дипломати имам връзките и хората щях на 100% да съм невинен , а колкото за книжката преди да излезе постановлението ще мина по друга процедура ... Съветваха ме да не се занимавам щото точно срещу тези шанса да загубя в този случай е над 70% така че няма смисал да се набутвам зверски.. по добре да си оправя колата и да си купя 2-3 кутии рапидки да си ръся пред посолствата ....
Преживявям някак си нервата .... ама сега вече наистина няма начин да ме накарат да си платя данъка няма такъв вариант ... много против скапаната ни държавица съм.... за мен вече няма да има закони ...

Ей.. все недоволни.. Ама и ти си същия, щото спомена за стабилните си връзки в КАТ.. Писна ми само да се плюе по тая държава! Като не ви харесва знаете къде е границата- сега поне е лесно да емигрира човек!

По темата- обжалваш в съда и акта ти пада 100%, а това, че са дипломати няма значение. То после за тях няма да има последствия, но поне твоя акт ще падне и няма да плащаш глоба и да ти взимат точки.

търтей
09-04-2009, 22:10
Ей.. все недоволни.. Ама и ти си същия, щото спомена за стабилните си връзки в КАТ.. Писна ми само да се плюе по тая държава! Като не ви харесва знаете къде е границата- сега поне е лесно да емигрира човек!

а те точно така

аман от разбирачи, връзкари и прочее

Бобби
09-04-2009, 22:17
акта и да не го подпише файда няма пак ще има наказателно даже най големия размер за нарушението защото го оспорва.обжалва се постановлението с жалба директно до съда.на гишето ще му обяснят как да я напише.:falos2:за КАТ
Не съм на същото мнение, но спора ми се струва излишен!
п.с.Ако съм сигурен, че нещо не е вярно и е свързано с самия мен не го подписвам!!!!

nikolaaaay
09-04-2009, 22:37
е някой трябва да е виновен
и понеже няма как да е дипломата остава нашето момче
фактите са такива
И що да не може да е виновен дипломата? Да не могат да го накажат лесно - да, ама тва е друго. В Берлин българския посланик го бяха арестували даже и то със служебната кола. В Брюксел, където са централите и на НАТО и на ЕК е пълно с разни дипломати. Там това е бизнес. Глобите обаче, невинаги им се разминават. Снимат те с камера, пращат ти снимката в съответната мисия и си плащаш като поп.

ФЕРАРИСТ
09-04-2009, 22:41
Абе много ми е чудно ако някой бечюрдек с дипл. номер ми спре в багажника на спиране за светофар, как артик ще изкарат мен виновен?????.....Айде светофара в конкретния случай е нещо което се мени постоянно и куките мое да го извъртят както си искат, обаче ако ме натресе отзад ми е адски чудно какво ще кажат?

търтей
09-04-2009, 22:52
Абе много ми е чудно ако някой бечюрдек с дипл. номер ми спре в багажника на спиране за светофар, как артик ще изкарат мен виновен?????.....Айде светофара в конкретния случай е нещо което се мени постоянно и куките мое да го извъртят както си искат, обаче ако ме натресе отзад ми е адски чудно какво ще кажат?

засякал си го

:sniping:

пак казвам, животът просто е такъв, мога да ви разказвам тонове подобни случки, но просто са за маса, а не за форум

Бобби
09-04-2009, 23:00
Не познавм добре законите...но съм за забелязъл, че ако българин закъса в чужбина...ебем ти дипломацията:falos2:.....но ако някой чужденец по така нагази лука тук...става егати гъзолизането....
п.с. лощо е че остава само лошият вкус в устата....е тва е шибаният ни хал!:shutup:
...е на маса съм и ме извинете, че съм циничен!

AntiLuuP
09-04-2009, 23:02
Спрял си рязко на зелено и не са ти работели стоповете ....
А естествено пак ще се намесят колеги разбирачи както и да е .... само не мога да ви разбера завиждате ли за това че имам тук там познати които по един или друг начин могат да ми помогнат или кво ... вие кво ако на вас ви се случи нещо подобно и знаете че имате приятел на висок пост няма да му се обадите да дойде така ли я не се излагайте бе ....
Дайте да не се плюем само .... щото тва го мога най добре и мога да ви правя на салата как си искам !!! И не ми пука че 90% сте по възрастни от мен!
Аз споделям кофти преживявания ама безгрешните ако не се изкажете няма да сте вие .... ако не си изкажете глупавото мнение утре слънцето няма да изгрее и луната ще се изгуби .... аре давайте продължавайте да ме нападате в момента ми е толкова скапано че ми е през органа как ще ме убиждате и кво ще ми говорите !!!!!

Бобби
09-04-2009, 23:17
Нямам нищо против теб...даже ти съчуствам, но ще ти кажа нещо:...ако на 19 години разчиташ на протекции...след време как ще се справяш с живота момче? Чичото владика няма да е цял живот на тоя пост!!!
п.с. Нищо лично и по скоро и бързо да се оправиш!
След всяко лошо идва и добро!

AntiLuuP
09-04-2009, 23:49
Нямам нищо против теб...даже ти съчуствам, но ще ти кажа нещо:...ако на 19 години разчиташ на протекции...след време как ще се справяш с живота момче? Чичото владика няма да е цял живот на тоя пост!!!
п.с. Нищо лично и по скоро и бързо да се оправиш!
След всяко лошо идва и добро!
Не визирах теб .... И споко от 14 годишен сам се справям работя и т.н. .... не си мисли че съм маминото лигаво синче ;)

Mind_Control
09-04-2009, 23:54
Не визирах теб .... И споко от 14 годишен сам се справям работя и т.н. .... не си мисли че съм маминото лигаво синче ;)

Ами тогава вместо да плюеш по държавата, кажи на високопоставения си приятел в КАТ малко да се стегнат там..

AntiLuuP
10-04-2009, 00:47
Ами тогава вместо да плюеш по държавата, кажи на високопоставения си приятел в КАТ малко да се стегнат там..
Нито аз нито ти разбирачо сме хората които ще оправим държавата квото и да говорим и предпочитам да не си чешеш езика в темата или ако толкова изгаряш от желание поне тегли една четка на зъбите .... и не създавай напрежения

Бобби
10-04-2009, 08:22
....нямах предвид синчето, а за връзките:busted_cop:
п.с.не казвам, че си ме визирал...просто си казах мнението

digitalundgrd
10-04-2009, 08:57
Бате съжалявам за случилото се! Обжалвай наистина, ако имаш свидетели, акта ще падне 1000% ! миналата година ходих да свидетелствам по същия случай, само че тогава виновния не беше дипломат, ами някаква мутра с Ауди А8 най-нов модел! Гушнаха се с полицаите и изкараха моят приятел виновен! После той се съди с тъпите ченгета и спечели без проблем!!!

ФЕРАРИСТ
10-04-2009, 10:38
Спрял си рязко на зелено и не са ти работели стоповете ....

засякал си го

:sniping:

пак казвам, животът просто е такъв, мога да ви разказвам тонове подобни случки, но просто са за маса, а не за форум
Е как тогава да преливаме от любов към скъпата ни държава, когато представляващите я органи въртят законите който тя е съчинила както им кефне, да не кажа нарочно позволявайки разтеглено тълкуване, според случая, и обикновенния юзър винаги е прецакан.....трябва да съм мазохист......мое да обичам родината, и затова да не съм духнал на запад(па чувам че и на изток не е зле), но за държавата не моем се разберем.....

dilian alfa gtv
10-04-2009, 13:19
Бате съжалявам за случилото се! Обжалвай наистина, ако имаш свидетели, акта ще падне 1000% ! миналата година ходих да свидетелствам по същия случай, само че тогава виновния не беше дипломат, ами някаква мутра с Ауди А8 най-нов модел! Гушнаха се с полицаите и изкараха моят приятел виновен! После той се съди с тъпите ченгета и спечели без проблем!!!

и аз тва казвам да съди КАТ а не дипломатите мутрата или който да е там.защото именно те му пишат акта а не някой друг.но не ме разбират кво говоря май.

bouncer
10-04-2009, 13:26
пак казвам - дипломатическата кола не е защитена от ЗДП, но има неофициално заповед да не им се пише акт и да не се спират защото после веднага посолството пуска протестна нота! това са дипломатически отношения и вервай ми на държавата й дреме на кура за тебе когато попаднеш в дипломатически скандал. посъветвай се с адвокат. много е важно също на кой дипломат от коя държава е колата. има и вариант 2 - пишеш до медии - наши и техни за скандала и дигаш шум до небето. обаче могат да ти скочат на врата жестоко! помисли! ако искаш да дигаш шум мога да ти помогна със съвети и контакти във медии и т.н.

Mury
10-04-2009, 14:29
Няма никаъв смисъл да се занимаваш,просто нямаш шанс.Един приятел преди години го отнесе ПИЯН дипломат на Дондуков,който караше по линиите на трамвая,обаче насрещните,мина на червено на Раковска,и отнесе предницата на Типото.Дойде КАТ,и писаха акт на моя човек за отнемане на предимство и ПТП,независимо от показанията на дрегера:busted_cop::busted_cop::busted_cop:После се консултира с адвокат,ходене по мъките 1 година,и накрая даже не взе пари от гражданската,защото беше виновен:rtfm::rtfm:

Всички знем че 90% от законите на скъпата ни родина са писани от некой пълен тъпанар,който заслужава да бъде разпнат,и замерян с домати докато умре:angry::angry::angry:

AntiLuuP
10-04-2009, 16:58
Няма никаъв смисъл да се занимаваш,просто нямаш шанс.Един приятел преди години го отнесе ПИЯН дипломат на Дондуков,който караше по линиите на трамвая,обаче насрещните,мина на червено на Раковска,и отнесе предницата на Типото.Дойде КАТ,и писаха акт на моя човек за отнемане на предимство и ПТП,независимо от показанията на дрегера:busted_cop::busted_cop::busted_cop:После се консултира с адвокат,ходене по мъките 1 година,и накрая даже не взе пари от гражданската,защото беше виновен:rtfm::rtfm:

Всички знем че 90% от законите на скъпата ни родина са писани от некой пълен тъпанар,който заслужава да бъде разпнат,и замерян с домати докато умре:angry::angry::angry:
Затва говорим същата история е и при мен... съветвах се с адвокати и просто шанса да загубя е над 70% просто няма смисал да наливам излишни пари... по добре да ги вложа в ремонта на колата че е в едно такова положение нито да я правя нито да не я правя .... А на части да я продавам мъка - ако за 1 седмица ще я раздухам цялата съм навитак и ако ще и взема поне 2000лв ама много съмнително... затва ще карам 146 на цената на 156 ... :dunno::dunno::dunno::cry::-(:crybaby::crybaby::crybaby::crybaby::crybaby::cry baby:

Mind_Control
10-04-2009, 17:05
Затва говорим същата история е и при мен... съветвах се с адвокати и просто шанса да загубя е над 70% просто няма смисал да наливам излишни пари... по добре да ги вложа в ремонта на колата че е в едно такова положение нито да я правя нито да не я правя .... А на части да я продавам мъка - ако за 1 седмица ще я раздухам цялата съм навитак и ако ще и взема поне 2000лв ама много съмнително... затва ще карам 146 на цената на 156 ... :dunno::dunno::dunno::cry::-(:crybaby::crybaby::crybaby::crybaby::crybaby::cry baby:

Ти кой мислиш, че не може да осъдиш? Ако обжалваш наказателното постановление в съда то ще падне 100% щом имаш свидетели и адвоката, който ти казва обратното да си завре дипломата отзад. Няколко пъти вече мои много близки приятели го правят и им отпада акта. А разходите ти няма да са повече от 200 лв, колкото е и акта, защото е точно за един ден работа това на адвоката. На дипломата така или иначе няма да му напишат акт, ама теб това така или иначе не те грее. Това, че на теб ти отпада наказателното постановление не означава автоматично, че то трябва да се препише на някой друг!!!

AntiLuuP
10-04-2009, 17:46
Ти кой мислиш, че не може да осъдиш? Ако обжалваш наказателното постановление в съда то ще падне 100% щом имаш свидетели и адвоката, който ти казва обратното да си завре дипломата отзад. Няколко пъти вече мои много близки приятели го правят и им отпада акта. А разходите ти няма да са повече от 200 лв, колкото е и акта, защото е точно за един ден работа това на адвоката. На дипломата така или иначе няма да му напишат акт, ама теб това така или иначе не те грее. Това, че на теб ти отпада наказателното постановление не означава автоматично, че то трябва да се препише на някой друг!!!
Да но не мога да се съглася че 100% пада + тва ако рискувам кво става акта вместо 200 може да стане 400лв ;) Консултирах се с двама и ми казаха че няма сми да водя дела ... и да обжалвам а до 7ми май има време може и друго да реша до тогава

ФЕРАРИСТ
10-04-2009, 17:49
А разходите ти няма да са повече от 200 лв, колкото е и акта, защото е точно за един ден работа това на адвоката.
Е какъв е смисъла тогава - ще дадеш 200 лв за да си спестиш 200.....разликата е че ако не правиш нищо ще си спестиш доста време, и кофти емоции.....псуването на държавата отделно......а да....точки и време без книжка.....виж това не го сметнах.....

JORDANGT
10-04-2009, 22:58
В момента се боря с пдобен случей,само че с пешеходец.И адвоката (специално препоръчан,защото се занимава само с ПТП-та)ми поиска 500лв. за досъдебно производство и шансове 50:50 и ако влезе в съд още(не знам колко...),но ще се боря защото оная овца иска 5000лв. и то при условие,че е 100% виновна,само защото гражданската ми е изтекла 10дни преди това(за което си понасям наказанието,но нищо повече).

И в повечето случеи когато се ползват връзки е за да ни се покажат малките вратички през които минават само големите ,а за нас въобще не съществуват.

А ако някой ми каже ,че живее прекрасно и нищо не го дразни в България ..... от мен едно голямо БРАВО,ЕВАЛА и тн.

arieca155
11-04-2009, 09:24
аз мисля че трябва да смърди цялата история и то много.приказки от сорта "наведена глава сабя не я сече" вече не са актуални.след като нямаш вина,държавата в лицето на "кат" не са обективни и адвокатите са страхливци: остава ти телевизията.господарите на ефира биха те изслушали,мисля.или приемаш фактите и така.

AntiLuuP
11-04-2009, 11:21
аз мисля че трябва да смърди цялата история и то много.приказки от сорта "наведена глава сабя не я сече" вече не са актуални.след като нямаш вина,държавата в лицето на "кат" не са обективни и адвокатите са страхливци: остава ти телевизията.господарите на ефира биха те изслушали,мисля.или приемаш фактите и така.
Ами най малкото което е за акта ще се дига аларма и ще гледам да падне ... съседа ми е адвокат жена му е няква шефка и тя в кат и обещаха че ще хвърлят едно рамо ....

Alfa User
11-04-2009, 14:16
Ако не Господарите - пробвай при Слави ... Поне яко шум ще се вдигне мамицата им мръсна ...
Дае. и дипломатите нас..ни - да не са извънземни някакви ? Закона го пази, ма до някъде - и тва че колата му се счита за територия на неговата държава, не означава че не трябва да се подчинява на НАШИТЕ закони !!!
Не оставяй нещата така, колега - търси си правата !

Mury
11-04-2009, 14:20

Твоите приятели са обжалвали актове,но не за катастрофи с дипломати:bg::bg::bg:Вие не разбрахте ли че срещу шибаните закони,на шибаната ни родина понякога е безмислено да се борим:screwy::screwy::screwy::screwy:Когато беше случая на моя приятел,говорих с на един друг френд майка му,която беше културно пресаташе в Брюксел,тя ми каза в чужда държава,дипломата немогат да го пипнат,даже ако извърши убииство,могат само да го екстрадират,нямат право да го съдят,в родината му решават какво да го правят.Естествено в повечето случаи ги помилват,и потулват случаите:shocking::shocking::shocking::shocking:

П.С.Като гледам стана поредната тема дето 90% от писалите само лаят-направи това,направи онова

AntiLuuP
11-04-2009, 15:14
Нищо не мога да направя - Дипломатите имат имунитет ... само ще ми помогнат или по скоро ще се опитат да ми помогнат да ми се намали наказанието или въобще да ми падне акта .... тва е единственото нещо което може да се направи в случая ;) И естествено алармата ама колкото и аларма да дигам нищо няма да се получи ... ;)

soldier
11-04-2009, 21:44
Колега обжалвай, дори и без адвокат.

digitalundgrd
11-04-2009, 23:48
абе хора вие не разбрахте ли, че ако евентуално се стигне до съд....Той ще се съди с катаджията, който му е писал акта...Демек той НЕ е съгласен с това, което куката му е написал като обвинение.
Сега ще ви кажа какво следва : Отиваш на съд...призовават ти свидетеля/ите...Викат катаджията...( той не идва естествено ) викат свидетелите на катаджията ( те също не идват, защото са други негови колеги...). На тях им се начислява глоба за неявяване в съда ( едва ли я плащат..)... И така, ако 3 пъти не се явят ( както става в повечето случаи...) ТИ печелиш делото...АКТА ти пада и нямаш наказание и глоба.......ОК>?!?

nikolaaaay
12-04-2009, 00:29
А пък ако куките дойдат, 100% са УбъркЪли нещо в акта и пак пада...

Mind_Control
12-04-2009, 00:37
Е какъв е смисъла тогава - ще дадеш 200 лв за да си спестиш 200.....разликата е че ако не правиш нищо ще си спестиш доста време, и кофти емоции.....псуването на държавата отделно......а да....точки и време без книжка.....виж това не го сметнах.....

Разликата е че няма да му вземат книжката за един месец и че няма да му вземат точки.. И че ако всеки го прави в един момент полицаите ще се замислят дали да пишат актове, както на тях им скимне.

Mind_Control
12-04-2009, 00:41
Твоите приятели са обжалвали актове,но не за катастрофи с дипломати:bg::bg::bg:Вие не разбрахте ли че срещу шибаните закони,на шибаната ни родина понякога е безмислено да се борим:screwy::screwy::screwy::screwy:Когато беше случая на моя приятел,говорих с на един друг френд майка му,която беше културно пресаташе в Брюксел,тя ми каза в чужда държава,дипломата немогат да го пипнат,даже ако извърши убииство,могат само да го екстрадират,нямат право да го съдят,в родината му решават какво да го правят.Естествено в повечето случаи ги помилват,и потулват случаите:shocking::shocking::shocking::shocking:

П.С.Като гледам стана поредната тема дето 90% от писалите само лаят-направи това,направи онова

А, бе човек, ти не разбираш едно нещо- ти като обжалваш акта това дали ПТП-то е било с дипломат или с бай Пенчо няма абсолютно никакво значение, защото на делото нито бай Пенчо идва нито дипломата, нито то има някакви последствия за тях. Просто на тебе ти пада наказателното постановление!

ФЕРАРИСТ
12-04-2009, 01:01
Разликата е.....
Да де, отбелязъл съм го това в края на мнението си...

Ma7e4k0
12-04-2009, 01:40
Вече знам какъв искам да стана - ДИПЛОМАТ хахаахахаа :static:

AntiLuuP
12-04-2009, 05:42
Ами всъщност акта е по чл.37 ал. 11 скъсах си задницата от търсена на тва нещо .. намирам само чл. 37 но алинея 11 няма никъде .... акта ще го обжалвам ... само да излезе наказателното постановление т.е. след 7ми май ;) Сега се прибирам с някъв таксиджия който караше каруца дачия и като започна да оплюва алфите ми идваше да да го прекарам през кварталните улички и както бях отзад просто да слезна и да си хвана пътя без да му дам стотинка но не съм такъв ... старая се да бъда коректен ....

Linkestis
24-04-2009, 13:11
Колега,ще прощаваш че ти цапам темата.
Случката е следната:днес на бул.Ситняково на Румънското посолство...в задръстването правя път на линейка.Пред мен светва червено,и аз спирам.Тръгвам нормално,даже бавно защото има много пропаднали канали.С мои колега съм,които мрази да го возят бързо.40-50 метра по-надолу ме спират.Викат ме при радара,като аз вече съм видял и на телефона и на дисплея,на колата и на този на колегата колко е часа.Катаджията ми показва на радара 74км/час?!?!?!
А часовника на радара показва 11 и 39ч.,три часовника показват 11 и 44ч.При което аз го питам дали му приличам на линейка.Съответно в акта написах че имам възражения при показанията на радара и това че те са спрели в нарушение на тротоар зад кофи и дърво,и не ги виждам.При което пишещият хвърля копието на земята и ми казва: "Мноо си отворен мама ти деба".
Принципно аз съм много избухлив и нервен,но си наложих да се въздържа.Каква е процедурата сега?Трябва да мине месец да излезне постановлението и да се явим в съда?Адвокат трябва ли ми,или ще бъде назначен служебен?

До сега вече 13 години,само един път съм имал възражение че ми искат 20лв.и катаджията скъса акта и не съм запознат с процедурата

Бобби
24-04-2009, 16:23
Случката е следната:днес на бул.Ситняково на Румънското посолство...в задръстването правя път на линейка.Пред мен светва червено,и аз спирам.Тръгвам нормално,даже бавно защото има много пропаднали канали.С мои колега съм,които мрази да го возят бързо.40-50 метра по-надолу ме спират.Викат ме при радара,като аз вече съм видял и на телефона и на дисплея,на колата и на този на колегата колко е часа.Катаджията ми показва на радара 74км/час?!?!?!
А часовника на радара показва 11 и 39ч.,три часовника показват 11 и 44ч.При което аз го питам дали му приличам на линейка.Съответно в акта написах че имам възражения при показанията на радара и това че те са спрели в нарушение на тротоар зад кофи и дърво,и не ги виждам.При което пишещият хвърля копието на земята и ми казва: "Мноо си отворен мама ти деба".
Принципно аз съм много избухлив и нервен,но си наложих да се въздържа.Каква е процедурата сега?Трябва да мине месец да излезне постановлението и да се явим в съда?Адвокат трябва ли ми,или ще бъде назначен служебен?

До сега вече 13 години,само един път съм имал възражение че ми искат 20лв.и катаджията скъса акта и не съм запознат с процедурата
Ами сега, защо пак не написа същото възражение?

mim
24-04-2009, 16:32
ако ти е скъсала акта, значи нямаш акт?

georgyg
24-04-2009, 16:40

1. Трябваше да напишеш, че часовника на радара и твоя не са съвпадат.
2. Делото не е наказателно, та да ти назначават служебен адвокат, така че или ще ти трябва или сам ще се защитаваш.
3. Идиоти има навсякъде :screwy: - макар че това едвали ще ти помогне.

Linkestis
24-04-2009, 17:03
1. Трябваше да напишеш, че часовника на радара и твоя не са съвпадат.
2. Делото не е наказателно, та да ти назначават служебен адвокат, така че или ще ти трябва или сам ще се защитаваш.
3. Идиоти има навсякъде :screwy: - макар че това едвали ще ти помогне.

Написъл съм че има разлика в часовете.
По точка 2..това исках да знам.Благодаря
Колкото до идиотите,то този не беше такъв,мисля че нямам думи за него....
Добре че не го ударих щеше да стане доста неприятно за мен.

mochko1
24-04-2009, 17:24
Отбележи ,че те е напсувал и го осъди лично за клевета !!!
Кви копелета има в тас държава не е истина направо :death:

AntiLuuP
24-04-2009, 18:15
Кретени колкото искаш! Като ти излезе постановлението имаш 7 дневен срок в който можеш да обжалваш и да го осъдиш! Можеш и сам да се защитиш, ако намериш някой който да ти напише точно кво да говориш директно ги съсипваш... без адвокат и процедурата ще ти изезе 2-3 лв колкото за документите! УСПЕХ!Ако ти се занимава ги разцепи!

Linkestis
24-04-2009, 20:17
Кретени колкото искаш! Като ти излезе постановлението имаш 7 дневен срок в който можеш да обжалваш и да го осъдиш! Можеш и сам да се защитиш, ако намериш някой който да ти напише точно кво да говориш директно ги съсипваш... без адвокат и процедурата ще ти изезе 2-3 лв колкото за документите! УСПЕХ!Ако ти се занимава ги разцепи!

Ти съмняваш ли се??Значи сега седя и си мисля,псувнята ще я преглътна,обаче това че ме прави на луд със скорост засечена от линейка няма да го бъде.

fred
24-04-2009, 20:29
Ти съмняваш ли се??Значи сега седя и си мисля,псувнята ще я преглътна,обаче това че ме прави на луд със скорост засечена от линейка няма да го бъде.

Срока е 14 дни май, аз съм отменял акт от съда без никакви адвокати, не говоря за сложен случай, леше писал че съм минал на червено.Но в твоя случай май е скъсал акта, освен това сега актове под 5 или 100 лв май не се обжалват.Но ако можеш съд до край, нищо не губиш, това са административни дела, няма такси, а чрез съда тия дни българин живеещ във ФРанция се отмени акциза у нас, така е:screwy:

Linkestis
24-04-2009, 20:32
Срока е 14 дни май, аз съм отменял акт от съда без никакви адвокати, не говоря за сложен случай, писа ми че съм минал на червено.Но в твоя случай май е скъсал акта, освен това сега актове под 5 или 100 лв май не се обжалват.Но ако можеш съд до край, нищо не губиш, това са административни дела, няма такси, а чрез дело например на българин живеещ във ФРанция се отмени акциза, така е:screwy:

Не не казах за скъсания акт преди доста време...
тук случая беше че плъзна копието за мен плътно до вратата за да падне на земята.Като се наведох и ме напсува.Беше се вбесил от факта че пиша възражение за часа и това че са на тротоар зад дърво

fred
24-04-2009, 20:42
Не не казах за скъсания акт преди доста време...
тук случая беше че плъзна копието за мен плътно до вратата за да падне на земята.Като се наведох и ме напсува.Беше се вбесил от факта че пиша възражение за часа и това че са на тротоар зад дърво

Абе гадове са една част от тях, значи, аз скоро не съм обжвал, преди /преди 7 години /първо го обжалвах пред началника на КАТ, в тридневен срок /работни дни/ от съставянето на акта, след това се пускаше обжалване до съда и КАТ, това ставаше на гишето в КАТ, те са длъжни да имат разлепени образци и указания.

SandoOne
26-04-2009, 00:34
Има господ за всичко убедих се фани ги и ги усъди ще успееш стискам палци отностно дипломатите на твое място бих затепал па после ще лежа некой друг месец ма нема да ме яд поне ....

AntiLuuP
26-04-2009, 12:22
Има господ за всичко убедих се фани ги и ги усъди ще успееш стискам палци отностно дипломатите на твое място бих затепал па после ще лежа некой друг месец ма нема да ме яд поне ....
Въобще няма да се занимавам, едиствено може да реша да си правя пишки с рапидки... всичко се връща!Оня беше дърт 47 набор няма да издържи още много!
ВАЖНОТО Е ЧЕ АЛФАТА ВЕЧЕ Е В ДВИЖЕНИЕ! ДОРИ СТАНА ПО СВЕЖА ОТ ПРЕДИ!

ФЕРАРИСТ
27-04-2009, 16:55
ВАЖНОТО Е ЧЕ АЛФАТА ВЕЧЕ Е В ДВИЖЕНИЕ! ДОРИ СТАНА ПО СВЕЖА ОТ ПРЕДИ!
Ей тва е най - важното.........дипломатите да правят вятър с уста.....