View Full Version : Въпрос за стрелката на горивото?
Vlado_PK
09-04-2009, 22:18
Колеги клати ли ви се много стрелката на горивото в смисъл като карам по равен път и само направо си показва нормално стои на 1 място и не мърда но като се разклати колата,правя завои,изпреварвам или пътя е много неравен играе страшно много от пълно до празно светва и гасне лампата дали има някъв варианта да се оправи това нещо или просто си е така?:grin:
Преди правела ли ти е така? Между другото аз не съм виждал Алфа (та и Фиат) да има точно показване на на нивото(количеството) на горивото. Моята ми дава отклонение от порядъка на 5-10л + или -, като си карам из града. Когато спускам по наклонен път (примерно от балкана) ми дава 10-15л по-малко, а когато изкачвам 5-10л повече. Не съм само аз така, нито само моя модел Алфа 156. По-старите модели съм видял, че са същите, а наскоро разбрах, че и при новичките се появявало. Според мен това си е бял кахър.
Todorov213
09-04-2009, 22:52
И при мен нещата стоят по същия начин, при неравен път! Сипвай бензин и карай стрелката не е важна! И да я оправиш няма да свалиш разхода!:drunk:
Vlado_PK
09-04-2009, 22:59
Абе и вие сте прави ама на моменти направо ме изнервя та ми стана интересно дали има някъв вариант за оправяне!А деиствително на мен и на пунтото мие по същия начин!А разхода не ме интересува почне ли постоянно да свети веднага сипвам:drunk:
drajko145
10-04-2009, 13:08
То маи на всички си е така аз примерно като дам повече гас известно време и стрелката пада много бързо обаче после като върна гаста и се дига :roll2:
detelazurno
10-04-2009, 13:41
То маи на всички си е така аз примерно като дам повече гас известно време и стрелката пада много бързо обаче после като върна гаста и се дига :roll2:
Ми че то това си е нормално. Иначе мойта стрелка не се мърда на неравен път или резки движения.
Е добре де, колко мърда стрелката при теб? Как да разбирам това "от пълно до празно"?
При мен също се движи стрелката, но примерно варира +- 5-8 литра (1/2 от едно деление), в зависимост от наклона .. :go:
Това е защото поплавака се намира отзад на резервоара и като колата е с муцуна надолу бензина пада и той и така поплавака си мисли,че няма бензин,а като с муцуна нагоре вече поплавака е повдигнат и все едно има повече бензин !!!!!!
Дори и да се почисти,много файда няма:-o:-o
drajko145
10-04-2009, 15:07
аз съм свикнал, не ми прави впечатление вече
Vlado_PK
10-04-2009, 15:56
Е добре де, колко мърда стрелката при теб? Как да разбирам това "от пълно до празно"?
При мен също се движи стрелката, но примерно варира +- 5-8 литра (1/2 от едно деление), в зависимост от наклона .. :go:
Еми колега при по-рязко движени както съм обяснил по-горе от светнала лампа и стрелка наи-долу до фулл!Ама тва при много рязко накланяне или спиране и т.н. а иначе както казваш ти +- 8 литра!Ама колегата каза че и с почистване не става така че така ще си я карам :go:
Еми колега при по-рязко движени както съм обяснил по-горе от светнала лампа и стрелка наи-долу до фулл!Ама тва при много рязко накланяне или спиране и т.н. а иначе както казваш ти +- 8 литра!Ама колегата каза че и с почистване не става така че така ще си я карам :go:
най-вероятно ти се допират някъде жиците и дават на късо,трябва да се извади цялата сонда и да се провери,да не земе пък от това късо да стане искра и после:rtfm::rtfm::rtfm:
Satanism
10-04-2009, 16:05
Тя тая стрелка е за горе-долу...
Аз като напълня до капачката и обикновено минавам 100км за да стигне от след 1ца до 1цата...после минавам още 100-150км с първото деление, после още 100тина с 2рото(до 1/2) и после още 150-180 до резервата....което си е 1/2 резервоар според стрелката :)
Освен това 2 леви завоя и резервоара е пълен :)
А ако има и изкачване, съвсем :)
Vlado_PK
10-04-2009, 16:06
най-вероятно ти се допират някъде жиците и дават на късо,трябва да се извади цялата сонда и да се провери,да не земе пък от това късо да стане искра и после:rtfm::rtfm::rtfm:
Мерси за съвета колега тва ще се провери!