View Full Version : Най-добър старт
Давайте мнения как трябва да се тръгне за да можеш да направиш най-добър старт .
Дали трябва да въртиш гуми или не, на колко оборота трябва да тръгнеш, кога да превключиш на втора и на трета и т.н.
Crusader
14-01-2006, 13:45
Естествено, че ще се постараеш да не превърти гуми, това си е загуба на енергия, мисля че за това има антиприплъзващите диференциали, а за другото :lol: пилиш до ръба на червеното и сменяш предавка, но тва на теория не може да се научи :wink: Сядаш в колата и пробваш, като някой ти засича време. Сам ще стигнеш до най-добрия вариант! Колега не си ли търсеше ти, някой с Голф във техния форум за да се пуснеш с него?
добрия старт винаги има някакъв процент превъртане .... все пак трябва като се стартира двг да е в обороти с голям момент за да има ускорение... ама тука теорията е малко излишна щото старта зависи от много неща размер големина налягане вид на гумите характерситики на двг числа на ск кутия вида на диференциала разположение на двг настройки и вид на окачване и т.н безброй фактори :) тука опира повече до усет и мерене с Гтек и анализиране на данните от първите метри :)
джуджанка
14-01-2006, 21:40
ПРЕДИ старта - бърнаут - да се зачисти протектора на гумата и леко да се загрее с цел по-добро сцепление на старта.
Останалото е баланс между приплъзване в гумите и съединителя - практика му е майката. Тръгвай с толкова обороти че да приплъзва съвсем леко - не с повече !
правиш си модел на колата в cartest и оттам резултатите са добра база за начало :)
Естествено, че ще се постараеш да не превърти гуми, това си е загуба на енергия
при това има риск от забиване на муцуната :?
а за другото :lol: пилиш до ръба на червеното и сменяш предавка, но тва на теория не може да се научи :wink:
повечето коли не вървят непременно по-добре , ако се пилят до червеното , според мои наблюдения ....
Абсолютно съм съгласен с VGZ :wink:
Има го и момента че зависи с колко NM и колко коня разполагаш на всяка предавка и според това и какво да правиш на старта се променя.
Мойта стартира най-добре от 2-ра с помпене, но това не е здравословно за съединителя.
Атмосверка до 150 коня и под 190 NM по мой наблюдения стартира най добре на 5000 оборота и перфектното превключване е около 7000 оборота (тука имам предвид опита си с алфи).
От друга страна всяка кола е строго индивидуална :roll:
Днес направих десетина старта с Делтата и установих, че като тръгна на 4000об.(на тези обороти ми е макс. въртящ момент) с леко задържане на съединителя се изтрелва най-добре, гумите превъртат съвсем малко. Ако тръгна на 3500об. пак със задържане на съединителя за малко, гумите не въртят,но колата заглъхва като пусна напълно съединителя.Втора и трета сменям на около 6300-6500об. и колата при смяната направо се изтрелва още повече.
Благодаря на всички за информацията . :drunk:
Колега не си ли търсеше ти, някой с Голф във техния форум за да се пуснеш с него? Търсих и намерих, та затова питам ,че май старта ще трябва да ми е добър, защото Голфа е с 20к.с. отгоре.
Crusader
18-01-2006, 00:18
Колеги, айде вземете да натриете носа на тоя от VW, че из техния форум едни писания, едни теманета -> чудо! :evil:
Колеги, айде вземете да натриете носа на тоя от VW, че из техния форум едни писания, едни теманета -> чудо! :evil:
Писах ти на лично да не се връзваш :wink:
Споко един днескана на горубляне искаше да се дърпам с голф 1.9 ТД :screwy:
Мurry_Alfata му предложи да заложим колата която купувахме ма не се нави :brickwall:
Та се наложи да го повозя и после беше доста любезен и разбран :rotfl:
santo_traficante
18-01-2006, 11:19
????????? ? ????????? ?? ?? ? ??????? ????? :D :wink:
________
Wiki vaporizer (http://vaporizerwiki.com)
Ами то си беше добре дърпането ама
1 изкараха някакъв с чип и т.н който биеше без проблем другите жи ти айки.
2 искаха само от летящ старт а ланчата там и е силата тъй като е със шпер а и е само 162 н.м и нали се сещата от летящ старт каква мъка и е, срещу 190нм
3 като се пуснаха с нормална 150кс вървяха заедно а аз със Бат Вас отзад ги дърпахме леко ама това никой не го видя дано момчето си каже.
4 все пак ланчата е 130кс и е равна със 150голф не пипан а алфата на Васко е по бърза ама той изпусна 2-ра :oops:
5 аз съм виновен че не отидох с мойта та да ги видиме тогаз :roll:
Абе нека си лафат дремат ми само дето са набили 2000 лева та да им въри колата малко повече от 130кс и 160нм ланчия :lol:
Alfamaniak
18-01-2006, 13:03
Ами то си беше добре дърпането ама
1 изкараха някакъв с чип и т.н който биеше без проблем другите жи ти айки.
2 искаха само от летящ старт а ланчата там и е силата тъй като е със шпер а и е само 162 н.м и нали се сещата от летящ старт каква мъка и е, срещу 190нм
3 като се пуснаха с нормална 150кс вървяха заедно а аз със Бат Вас отзад ги дърпахме леко ама това никой не го видя дано момчето си каже.
4 все пак ланчата е 130кс и е равна със 150голф не пипан а алфата на Васко е по бърза ама той изпусна 2-ра :oops:
5 аз съм виновен че не отидох с мойта та да ги видиме тогаз :roll:
Абе нека си лафат дремат ми само дето са набили 2000 лева та да им въри колата малко повече от 130кс и 160нм ланчия :lol:
Така беше, аз бях там и аз видях. Бат Вас ако се справяше мако по-добре можеше и с компаниата на Гиги в колата да ги мине :roll:
santo_traficante
18-01-2006, 13:06
?? ?????? ?? ?? ?????? ? ?? ??? ????? ???????? ??? :lol: ? ?? ??? ????? ??????? ?? ????? :D
________
Honda Odyssey FL250 (http://www.honda-wiki.org/wiki/Honda_Odyssey_FL250)
Абе всеки вика мойта е сток ма колко е сток той си знае :twisted:
Сложи на линията една 155Q4 без емблеми и надписи и си викай ми тя е обикновенна бе 1.7 :twisted: пък под капака нека има 200 коня.
Ми и мойта е сток :oops: и като карах зад бат вас и голфа замалко да ги изпреваря ма зе че на 5-та почна зверски да боксува, ма то щото жената много тежи вече :twisted: :wink:
Buxalkata
23-02-2006, 13:05
и аз имам желание като открият бужурище да си пробвам колицата със некоя същатата като мойта ( 155 .17 тс) защотото ми е интересно дали се движи мойта или не се ....тва е въпроса:) сега само да исъхне малко и ще се пусна с една калибра на един приятел да видим кво ще се полу4и....кви са ми шансовете за победа...?тя е 8в 115 коня май 2.0 ??? :?:
Buxalkata
25-02-2006, 12:18
Лелеле тука в този форум много се пише просто.... :x та има ли такава сток алфа????все пак :roll:
Crusader
25-02-2006, 14:40
Лелеле тука в този форум много се пише просто.... :x та има ли такава сток алфа????все пак :roll:
Каква?
Ами с калибрата не съм сигурен - пусни се и ще знаем - мисля че имаш шанс и то голям ако калибрата е 115 коня :? :D
Buxalkata
26-02-2006, 13:11
Каква?
еми един пост по на горе си пише с какво съм.... :lol:
ина4е ще видим с калибрата кво ще се полу4и ама сигурно няма да е тая неделя 4е леко ми се е скапала ламда сондата и ме боли сърцето като ми хар4и толкова..... :cry:
и аз имам желание като открият бужурище да си пробвам колицата със некоя същатата като мойта ( 155 .17 тс) защотото ми е интересно дали се движи мойта или не се ....тва е въпроса:) сега само да исъхне малко и ще се пусна с една калибра на един приятел да видим кво ще се полу4и....кви са ми шансовете за победа...?тя е 8в 115 коня май 2.0 ??? :?:
Бе тя моята е точно като твоята, но как да се пуснем, като:
1 - живея в Кж и в скоро време по-далеч от Хасково не съм ходил
2 - клапаните ми тропат
3 - днес на връщане от Хасково на един баир се дърпах с едно "типо" и като стигнах на върха вече миришеше на изгорял съединител... т.е. май и съединителя ми вече буксува
4 - нещо има нужда от профилактика, защото при "ластика" от т.3 мотора ми на 4-та предавка не можа да се развърти на повече от 4800об.
Абе мисля, че има доста др колеги от форума, които са с като твоята алфа и предполагам са в "по-цветущо" състояние, а и вероятно са по-наблизо от мен ;)
Buxalkata
27-02-2006, 16:31
ее и аз предполагам 4е има ама май се притесняват да си кажат :oops: ?????и аз има малко да я стегна мойта и .... приемам просто искам да си сверя 4асовника :idea:
Buxalkata
01-03-2006, 13:54
:?: :roll: :?: цццццц
Buxalkata
15-03-2006, 12:48
:?: поне кажете кой има такава поне с ЛС да се разбера животи здраве за един старт??????от 2-3 седмици никой нищо не писал>???? :Topic-is-closed-bg:
Aми Проф е с такава, обаче той не си пада по такива изпълнения и няма да се пусне. 1.7 има и niki-25 в момента я продава за да вземе друго возило - може и да се пусне.
Ето тук може да видиш където я продава.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5193
To не само не си падам, ами и никога не съм се пробвал, т.е. нямам никакъв опит и едва ли съм подходящия шофьор. А нали знаете колко е важно задкормилното у-во,в такива гонки.
Buxalkata
15-03-2006, 21:52
какво да ти кажа аз даже 2 години нямам още стаж и зад гърба си имам само 3 гонки за тва да не ти пука..... :lol: както се казва съм млад шофер 8)
100letov
20-03-2006, 23:03
Сори брат, аз съм с 1.8, иначе с удоволствие :D
Buxalkata
21-03-2006, 11:03
Сори брат, аз съм с 1.8, иначе с удоволствие :D
здраве да е:(явно няма да си намеря 1.7 ....
нищо поне нека се похваля бих едно бмв (ама много не съм запознат с модела)ама май е 318 от по старите..с 4ип
ама пича каза,че не е успял да тръгне и съм му продължил черната серя да пада от алфи :twisted:
а и загубих от една астра гси 115hp+чип ама не с много