View Full Version : обороти
когато я запаля и е студена оборотите играят между 800 и 900 като поработи и загрее малко се оправя, от какво може да е това?
когато я запаля и е студена оборотите играят между 800 и 900 като поработи и загрее малко се оправя, от какво може да е това?
Така си играят,не се притесняваи!!!;-)
Така си играят,не се притесняваи!!!;-)
На мойта не мръдват .. :)
Linkestis
11-04-2009, 12:58
Аз пък съм чувал че влизала в някакви режими...незнам колко е истина
от скоро взе да ми прави така и за това питам, преди го нямаше
Не знам за режими .. моята независимо дали е лято или зима нито дали е студен или топъл двигатела си забива стрелката на едно място и не мърда
Единственото което е нормално доколкото съм запознат е да работи на по високи обороти първите няколко минути докато вдигне температурата, след това падат малко и оттам нататък всякакви такива играеници или каквото и да е са НЕнормални :)
Linkestis
11-04-2009, 18:22
Никои не казва че след това му играят оборотите.То даже не е и "игра".Приблизително половин минута вдига и сваля по-малко оборотите,след тази половин минута ги застопорява.
Никои не казва че след това му играят оборотите.То даже не е и "игра".Приблизително половин минута вдига и сваля по-малко оборотите,след тази половин минута ги застопорява.
Eто един които ни разбра за какво говорим :help:
Eто един които ни разбра за какво говорим :help:
Обикновенно това сигнализира началото на проблемче ;)
Linkestis
12-04-2009, 07:23
Обикновенно това сигнализира началото на проблемче ;)
А то е...?
Възможно ли е да са свещи или релето...
И при мен няма зима няма лете застопорява ги и не мърдат.
И при мен няма зима няма лете застопорява ги и не мърдат.
При мен 2 години е така от както съм я взел и проблемче няма,но не е късно да се появи!!!:no:
leketo84
12-04-2009, 20:52
Ами аз мисля че всичко е от скапаните ни горива :dunno:! При мен беше така преди доста време и ме посъветваха да си взема една хубава добавка и да я сипя заедно с горивото ! Така и направих и след два дни колата беше перфектна просто коренна промяна ! :strong:
А то е...?
Възможно ли е да са свещи или релето...
Могат да бъдат десетки неща ;)
Linkestis
12-04-2009, 21:16
Могат да бъдат десетки неща ;)
Интересното е че така е само на първо палене..тоест рано сутрин.Когато е студена,обед следобед вечер не е така.
С една дума трябва да е стояла поне 12-13 часа.
Но нали ми казаха че е влизала в някакви настроики,за това и не съм мислел че е проблем.
Бобо,знам че не обичаш да казваш по принцип какъв е проблема но поне загатни,при майстор с твоята диагноза/приблизителна/няма да отида така че ще се радвам на малко жокерче от твоя страна.
при майстор с твоята диагноза/приблизителна/няма да отида така че ще се радвам на малко жокерче от твоя страна.
тва не го разбрах !
Linkestis
12-04-2009, 22:14
тва не го разбрах !
Ти имаш предположение.А ти си човек с мозък.
Значи,ако ми кажеш какъв е проблема,аз мога да отида при някои друг не при теб.Не че това ще е загуба за теб един непознат по-малко...но ако почнеш да даваш знанията си и опита си безвъзвратно в този форум или където и да е било,не трябва да се храниш.
Аз пък от своя страна се опитвам да си решавам проблемите сам,ако мога разбира се.За това и искам само да ме насочиш..
Надявам се да не си ме разбрал погрешно или да изтълкуваш думите ми обидно към теб.Все пак и не те познавам,само съм чувал разни неща от твои колега.Положителни!!!
Малко разводних темата на колегата,надявам се да не се сърди..
Ти имаш предположение.А ти си човек с мозък.
Значи,ако ми кажеш какъв е проблема,аз мога да отида при някои друг не при теб.Не че това ще е загуба за теб един непознат по-малко...но ако почнеш да даваш знанията си и опита си безвъзвратно в този форум или където и да е било,не трябва да се храниш.
Аз пък от своя страна се опитвам да си решавам проблемите сам,ако мога разбира се.За това и искам само да ме насочиш..
Надявам се да не си ме разбрал погрешно или да изтълкуваш думите ми обидно към теб.Все пак и не те познавам,само съм чувал разни неща от твои колега.Положителни!!!
Малко разводних темата на колегата,надявам се да не се сърди..
Разбрах идеята ;) Проблема е че на две места в софия има подходящо оборудване за откриване на такъв проблем ;) За целта опитай с мерене на дюзите ;) Ааа и утре сутринта искам да запалиш с откачен дебитомер и да ми кажеш кво става ;)
Linkestis
12-04-2009, 23:02
Това с дебитомера,ще го направя и ще пиша.Потвърждаваш думите за теб!
Linkestis
13-04-2009, 11:56
Днес я запалих с разкачен дебитомер,имаше много малка разлика.Може би няколко секунди вдигаше и сваляше оборотите.Но на няколко пъти след изключване от скорост оборотите падаха и се вдигаха.
Да си взимам ли "довиждане" с дебитомера или да взема да доида на диагностика най-накрая при теб?
Днес я запалих с разкачен дебитомер,имаше много малка разлика.Може би няколко секунди вдигаше и сваляше оборотите.Но на няколко пъти след изключване от скорост оборотите падаха и се вдигаха.
Да си взимам ли "довиждане" с дебитомера или да взема да доида на диагностика най-накрая при теб?
Ами ако искаш да изхарчиш доста излишни пари докато откриеш кво и е - НЕдей да идваш ;)