View Full Version : Краят на още една Алфа Ромео :(:(
Stefan Caromov
12-04-2009, 04:10
Часът е близо 4 сутринта. Аз съм адски изнервен ,трепери ми всичко и съм направо шокиран от шофьорите по улиците .
Случката се развива на кръстовището на улиците Веслец и Искър ( зад ЦУМ). Както може би някои знаят ,на шефа ми сина му има алфа 156 1.9 JTD. Тази нощ ,към един часа, карайки си по улица Искър ,се удря челно в един роувър 200 ,който му отнема предимството ,излизайки от улица Веслец . Станала патаклама ,за щастие ранени и пострадали няма . Понеже имам някакво положение в пето районно(в смисъл някой и друг познат) ,шефа ми ,ми звъни да съм ходел на местопроизшествието. Да отбележа ,че аз съм на работа и вече спящ по това време. Паля аз и отивам и,що да видя ..... алфата е тоталка ,предницата я няма ,дясната гума изкривена и не поддава на командите от волана. Полиция още няма .При пристигането ми ,виждам ,как шефа ми и сина му спорят с трима ербапи ,кой бил прав ,или крив . Естествено онзи пич отнема предимството на алфата ,признава си ,но вика кат . Тук е момента да отбележа ,че на шефа сина му е на току що навършени 18 години с книжка от два месеца. Момчето признава ,че е пил 2 бири ,следователно дрегеря ще го хване ,затова се започва дискусия за почерпка на ония ,за да няма проблеми пред кат и дрегера.
Не се стига до консенсус ,ами напротив ония започват да скачат вече на бой.....олеле каква грешка ,добре че КАТ дойдоха ,естествено онзи няма застраховка и разчита ,да олепят малкия с алкохол ,та на оня да му платят гражданската ,но какво става.На онзи пич му пишат акт,за отнемане ан предимство ,а на шефа ми сина му го пращат в първа градска ,където ще се окаже ,че няма алкохол в кръвта ,защото той тия бири ги е пил 3 часа по рано ,мен дори ме учуди ,че му показа 0.6 на дрегера .
През това всичкото време ,пристигат наши приятели ,стана голяма олелия ,щеше и бой да стане .
Това ,което ми напарви най голямо впечатление беше ,че оня вика ,а бе на мен няма да ми платят застраховката ,ама и на вас няма ....е баси майката ,що е то бай ганювщина .... направо съм потресен . Не го каза с такива думи разбира се ,но товя подсказваше цялото му присъствие и държание .
Важното е ,че няма пострадали ,освен алфата ,която е тоталка по мой изчисления . Интересното е ,че двигателя пали и работи дори сега :):)Дано платят застрахователите ,пък май май ще се пуска на части .
Ще пиша ,когато имаме резултат от кръвта ,но аз съм убеден ,че ще е в нормата .
PEPI-2ALFA
12-04-2009, 04:57
Добре, че няма пострадали. Добре, че и след катастрофата не сте "пострадали" някой оцелял. Дано на младежа не му стане навик да пие 2 бири и да кара. Дано това му послужи за урок - за пиенето говоря - невинен за катастрофата, а го отнася заради алкохола.
П.П. А, и докато си още на линия изтрий втората тема , да не се "развие" и тя ;)
AntiLuuP
12-04-2009, 05:37
Бахти ужаса няма управия в наща държава ... ок станало ПТП защо не могат да се решат проблемите без караници и побоища ... Дано всичко е наред и дано има някакво каско да не е като мен ... а оня като няма гражданска много лошо за него застрахователите на твоя човек ще изплатят каквото трябва и започват да съдят другия ... ... айде късмет успех и дано всичко е в нормите ....
Alexanderbb
12-04-2009, 09:39
Далече сме от цивилизованите страни и това е. А такива селски ербапи много плещят ама като ги погне системата после свят им се завива. Особено ако Алфата е имала каско онези ще им се прииска да не са се качвали на кола
Stefan Caromov
12-04-2009, 10:33
Добре, че няма пострадали. Добре, че и след катастрофата не сте "пострадали" някой оцелял. Дано на младежа не му стане навик да пие 2 бири и да кара. Дано това му послужи за урок - за пиенето говоря - невинен за катастрофата, а го отнася заради алкохола.
П.П. А, и докато си още на линия изтрий втората тема , да не се "развие" и тя ;)
Няма как да не му послужи за урок ...Вече няма кола . Баща му скоро няма да му купи друга .
Колкото до темата ,не знам тоя бъгав нет какво е направил и ,що са две темите ,но не знам как да я изтрия другата тема
Stefan Caromov
12-04-2009, 10:34
Далече сме от цивилизованите страни и това е. А такива селски ербапи много плещят ама като ги погне системата после свят им се завива. Особено ако Алфата е имала каско онези ще им се прииска да не са се качвали на кола
Алфата има пълно каско , а ония само гражданска
Какво означава : ,, Дано да платят застрахователите...'' Разбира се че ще платят. Иначе егати и застрахователите. Иначе пишете кои са ако неплатят и да се отвори една важна тема на неплащащи застрахователи, че и да си разменяме темата и с всички други форуми и хората да не се набутват с такива...
Колега ако на дрегер е дало 0.6 а бирите ги е пил преди 2-3 часа,на кръв ще покаже повече,а и нормата за млади шофиори е 0.2 .Навътре съм с тия неща от личен опит!И щом момчето е на 18 туко що зел книжка смятай че има опция и да е намалил с 1-2 бройки бирите за пред баща си,знам го защото същите глупости съм правел и аз и същите циркове съм въртял.И това е най-гадното когато неси виновен и заради няколко бирички да го отнесеш.Се пак силно се надявам да греша за пичагата и да се размине без никакви проблеми!!
nikolaaaay
12-04-2009, 12:25
Ако за младите водачи нормата е 0,2 то тогава застрахователят няма да му плати и стотинка. Първо - алкохолът остава в кръвта много повече от 3 часа, освен това дори при пълно автокаско, то не важи при пиян шофер. Плащат винаги, без значение дали ти си виновен или не, но ако има алкохл не плащат нищо. Минал съм през това. В случай, че на дрегера си малко над нормата, се тича до болницата. Така или иначе се дават едни 30-40 минути, за да стигнеш да дадеш кръв. В това време можеш да слезеш под нормата. Казват, че трябва и да се яде кисело мляко. За него не знам, но за тичането е вярно. Ако не направиш нищо за сваляне на стойностите, то кръвната проба обикновено дава повече от дрегера.
П.С. Вече пия една бира макс. и то с обилно ядене. Повече - не!
Stefan Caromov
12-04-2009, 12:37
Колега ако на дрегер е дало 0.6 а бирите ги е пил преди 2-3 часа,на кръв ще покаже повече,а и нормата за млади шофиори е 0.2 .Навътре съм с тия неща от личен опит!И щом момчето е на 18 туко що зел книжка смятай че има опция и да е намалил с 1-2 бройки бирите за пред баща си,знам го защото същите глупости съм правел и аз и същите циркове съм въртял.И това е най-гадното когато неси виновен и заради няколко бирички да го отнесеш.Се пак силно се надявам да греша за пичагата и да се размине без никакви проблеми!!
Виж ,това за нормите при младите шофьори не го знаех . . Колкото до това дали е скрил една - две бирички , той пред баща си не крие нищо .
Казах ДАНО платят ,защото както казваш ,ако на кръв не влезе в нормите ,пиши я бегала алфата ..... как жално си стои сега пред заложната къща ..направо ми се реве :no::no::sad2:
Stefan Caromov
12-04-2009, 13:29
Ето и снимки от милата колица ..
А на оня роувър ,само колник ,фар ,броня и носач са му болка ....
BillyBoy`
12-04-2009, 13:37
и какъв е извода от цялата работа че и двамата са виновни всякакви други коментари са излишни единия отнел предимство другия след употреба на алкохол че и още цепеняк на два месеца стаж лоша работа употребил ли си алкохол почти няма оправия макар и да не си виновен патил съм си преди 11год. и си имам обица от тогава
AntiLuuP
12-04-2009, 13:42
като гледам колата за 2000-2500 се оправя ... дори и да не платят застрахователите .... Но все пак дано всичко е в нормата и платят
Stefan Caromov
12-04-2009, 13:43
и какъв е извода от цялата работа че и двамата са виновни всякакви други коментари са излишни единия отнел предимство другия след употреба на алкохол че и още цепеняк на два месеца стаж лоша работа употребил ли си алкохол почти няма оправия макар и да не си виновен патил съм си преди 11год. и си имам обица от тогава
А бе употребил е ,ама 0.6 промила си е направо смешно ...До колкото знам от личен опит ,при бирата задължително пада ...преди години така мен ме спират ,на дрегер показа 1.1 (от 4 бири и половина), А НА КРЪВ 0.5... затова имам надежди ,че малкия ще е в нормите. В сряда трябва да ходи до кат, ще отида с него да разбера какво е станало
BillyBoy`
12-04-2009, 14:01
А бе употребил е ,ама 0.6 промила си е направо смешно ...До колкото знам от личен опит ,при бирата задължително пада ...преди години така мен ме спират ,на дрегер показа 1.1 (от 4 бири и половина), А НА КРЪВ 0.5... затова имам надежди ,че малкия ще е в нормите. В сряда трябва да ходи до кат, ще отида с него да разбера какво е станало
да ама е употребил макар да не е тои виновен и още повече че е учавствувал във ПТП може и него да изкарат виновен освен ако татко му на това момче кихне много ама много стабилно на правилното място иначе си е във кюпа от всякаде на мене преди 11 год ми взеха книжката за 0.8 промила и то няма да ти казвам какъв зор беше да ми намалят наказанието че иначе книжката ми щеше 3год. да стои закърфичена на стената и то за какво заради моята си грешка да карам пил
Stefan Caromov
12-04-2009, 14:32
да ама е употребил макар да не е тои виновен и още повече че е учавствувал във ПТП може и него да изкарат виновен освен ако татко му на това момче кихне много ама много стабилно на правилното място иначе си е във кюпа от всякаде на мене преди 11 год ми взеха книжката за 0.8 промила и то няма да ти казвам какъв зор беше да ми намалят наказанието че иначе книжката ми щеше 3год. да стои закърфичена на стената и то за какво заради моята си грешка да карам пил
ами ,имам някакви надежди ,че от 0.6 ,на кръв ще падне под 0.5 .
ами ,имам някакви надежди ,че от 0.6 ,на кръв ще падне под 0.5 .
0,5 не върши никаква работа в случая, трябва да е под 0,2.
А застрахователите няма да платят, даже и 0,1 да покаже кръвната проба - вервай ми.
AntiLuuP
12-04-2009, 17:27
А застрахователите няма да платят, даже и 0,1 да покаже кръвната проба - вервай ми.
Тва нещо и аз съм го чувал ... и така и трябва да бъде ... вчера взел книжка днес даже вече пие и кара... не че мойта книжка е видяла много,но е видяла достатъчно за периода от който я имам и НИКОГА не съм се качвал зад волана дори и на половин бира и нямам намерения да го правя! Когато съм без колата мога да се отрежа на животно, дори когато излизам и ще има пиене книжката си я оставям в нас, за да не ме измами някой..
Тва нещо и аз съм го чувал ... и така и трябва да бъде ... вчера взел книжка днес даже вече пие и кара... не че мойта книжка е видяла много,но е видяла достатъчно за периода от който я имам и НИКОГА не съм се качвал зад волана дори и на половин бира и нямам намерения да го правя! Когато съм без колата мога да се отрежа на животно, дори когато излизам и ще има пиене книжката си я оставям в нас, за да не ме измами някой..
Напълно съм съгласен с теб...аз когато взех книжка, кефа ми беше само да карам...постояно пребирах пияни приятели от заведенията...и единствената ми страст, беше колкото се може повече да шофирам....е сега не е баш така...предпочитам да ме возят!
п.с....а бе, на децата не забраниха ли да карат нощно време!?
Кофти работа ... неопитен шофьор на чашка две и бабаит не спазващ правилата за движение ...
Да се надяваме,че това ще му е за урок!
За 2 години до сега само 2 пъти съм сядала зад волана за 1 километър на чашка бяло вино и имаше доста голямо отражение на стила ми на каране ... с две думи натежа ми крака на педала за газта и направо щях да литна!
От тогава не близвам и капка дори ако знам че трябва да се прибера с колата!
От прочетеното се стига до извода, че НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ И ДА СЕ КАРА, защото понякога и невинен пак стават кофти нещата.
А това, че на 18 години е пил 2-3 бири и после се е качил в колата, та дори и да не стане ПТП, пак трябва да се взима книжката за определен период. Просто да ме извиняват децата ама още не са се научили да карат, а вече пият и карат!!!
Като цяло е важното, че няма пострадали, ламарините са правят.
Това е почти 100%. Имам приятел, който по същия начин в протокала 0,6, а кръвната проба 0,2 и не платиха, и ги съди и пак не платиха.
MainaCore
13-04-2009, 10:51
Аз съм абсолютно против карането след употреба на алкохол. БТВ имам познат, който го удариха отзад след като беше пил две бири и си остана виновен ;) така, че не е задължително да си пиян или пийнал една бира, за да стане белята, но по законите на мърфи всичко се случва точно тогава :)
И аз смятам, че не трябва да се пие и кара
Stefan Caromov
13-04-2009, 11:38
Аз си имам собствено мнение за пиенето и карането ,което не съвпада с всички стереотипи,но съм съгласен ,че първо трябва да се научиш да караш ,после да си правиш експерименти. Малкия наистина кара само от два месеца ,няма никакъв усет ,нито е свикнал да се справя бързо в кризисни ситуации.
Единственото ,на което се надявам ,е ,в Сряда да имаме добри новини ..
А колата 99% ще се разпарчетосва на части
Без книжка и пил... няма как да се плати по застраховката каско, вьжното е вие да сте живи и здрави
Stefan Caromov
13-04-2009, 17:03
Без книжка и пил... няма как да се плати по застраховката каско, вьжното е вие да сте живи и здрави
извини ме , но мисля ,че ,ако алкохола е в допустимите норми ,застрахователя няма право ДА НЕ плати..
щом закона разрешава ....
все пак , ще поживеем , ще видим
извини ме , но мисля ,че ,ако алкохола е в допустимите норми ,застрахователя няма право ДА НЕ плати..
щом закона разрешава ....
все пак , ще поживеем , ще видим
Абе и аз знам, че не дават много. То те принципно не дават много, особено, ако си пил.
п.с....а бе, на децата не забраниха ли да карат нощно време!?
май още не е гласуван на второ четене закона, но предстои.. и после да влезе в сила
Добре сега ми дойде на ум,ами ако заведе щета по гражданска отговорност?
Добре сега ми дойде на ум,ами ако заведе щета по гражданска отговорност?
Кире...няма да стане, тая де е мислиш.....протокола от КАТ...алкохол...и т.н....а пък с двустранен протокол....не виждам как може да се обясни тоя удар....освен, че са асфалтирали улицата пред тях и леко го е настъпил валяка:))
Stefan Caromov
16-04-2009, 10:28
Последни новини по темата ... Вчера ходихме в КАТ , на кръв е показало 0.2 .Върнаха му талона на книжката на малкия ,но не и книжката , защото ,доктора е забравил да напише часа ,в който е взета кръвната проба. Ходихме до първа градска ,да му издадат сл.бележка ,но докторите там ,казаха ,че трябвало от КАТ да дойдат да проверят регистъра и кога е взета пробата. Днес най-вероятно ,ще се изясни и ще върнат и книжката . Колкото до застрахователите , вече направиха първия оглед ,другата седмица ще правят втория. Къде е по добре да се прави колата според вас - застахователите да си я правят ,или да платят по експертна оценка ?
Последни новини по темата ... Вчера ходихме в КАТ , на кръв е показало 0.2 .Върнаха му талона на книжката на малкия ,но не и книжката , защото ,доктора е забравил да напише часа ,в който е взета кръвната проба. Ходихме до първа градска ,да му издадат сл.бележка ,но докторите там ,казаха ,че трябвало от КАТ да дойдат да проверят регистъра и кога е взета пробата. Днес най-вероятно ,ще се изясни и ще върнат и книжката . Колкото до застрахователите , вече направиха първия оглед ,другата седмица ще правят втория. Къде е по добре да се прави колата според вас - застахователите да си я правят ,или да платят по експертна оценка ?
Ако ти дадат пари най-вероятно няма да стигнат за ремонта, ако пък я оставиш там, ще те мотаят доста време.
Stefan Caromov
16-04-2009, 10:46
Ако ти дадат пари най-вероятно няма да стигнат за ремонта, ако пък я оставиш там, ще те мотаят доста време.
по мои изчисления , ще са нужни около 2000 лева за ремонт ....на пръв поглед трябват :
2 калника
преден капак
изпъване на рогове
2 фара
броня с решетки
халогенни фарове
носач-десен с тампони ,шарнир ,стаб щанга,биялетки ..а бе отпред от дясно всичко
радиатор климатик
радиатор воден
маската под капака
буфер
една джанта
...
това е на първо четене ,ама мисля ,че няма да има друго ,освен куплонзи капачки на халогените ей такива простотиики
имайки предвид ,че работата е без пари ,щото ние ще си я правим ,идпъването също ,тва са парите за части според мен
всичко ще се купува от форума и най вече от един човек ,той си знае кой е :):)
Работил съм точно застраховане ако кажеш по експретна оценка ще те мотаят ,съма време това е евтина кола и няма да дадат почти никви пари най добре те да я правят в техен сервиз ще почакате 1 месец но ще направят колата ,това е най доброто решени за случая.
Не се хващайте на това , ще сте вътре , и като ти ,я правят застрахователите ще ти сложат нови части купени с техните остъпки ,ама вие си знаете
доверения сервиз за 1 месец ще я направи гаранция :) ако искате съвет нещо пиши на лично :)
Stefan Caromov
16-04-2009, 10:55
бе не знам колко ще платят по експертна оценка ,но преди година ,за едно огледало ми дадоха БУЛ ИНС 349 лева ,а аз си го купих от алекс ауто за 75 ..затова си мисля ,че трябва да дадат нЕкой лев ,както си треа. Още повече ,че е застрахована на 9000 лева все пак ...ама де да знам ,затва питам по знаещите да изкажете мнения :)
Колкото до коментарите ,на колегите ,които не вярвааха ,че ще изплатят застраховката... и ,че за млади шофери било 0.2 промила , да кажа ,че това не е прието още на второ четене и като гледам застрахователите , ще си платят .поне ,засега не са казали нищо -приеха си щетата
бе не знам колко ще платят по експертна оценка ,но преди година ,за едно огледало ми дадоха БУЛ ИНС 349 лева ,а аз си го купих от алекс ауто за 75 ..затова си мисля ,че трябва да дадат нЕкой лев ,както си треа. Още повече ,че е застрахована на 9000 лева все пак ...ама де да знам ,затва питам по знаещите да изкажете мнения :)
Колкото до коментарите ,на колегите ,които не вярвааха ,че ще изплатят застраховката... и ,че за млади шофери било 0.2 промила , да кажа ,че това не е прието още на второ четене и като гледам застрахователите , ще си платят .поне ,засега не са казали нищо -приеха си щетата
значи в момента бул инс са в много лошо състояние и ти гарантирам,че повече от 1500 лева няма да ти дадат , а ако им я оставиш в тандер ще ти я направят и пръснат и ще е хубава с нови части просто малко търпение :)
Точно в Тандер си оставиха рьцете на мойта.
Стефане,помисли за вариянт на части!
Stefan Caromov
16-04-2009, 11:10
значи в момента бул инс са в много лошо състояние и ти гарантирам,че повече от 1500 лева няма да ти дадат , а ако им я оставиш в тандер ще ти я направят и пръснат и ще е хубава с нови части просто малко търпение :)
ясно , разбирам, благодаря . Ще се осланям на вашите преценки . Все пак ще имам опцията да избирам . най вероятно ,ще я оставим да сеправи там
Stefan Caromov
16-04-2009, 11:12
Точно в Тандер си оставиха рьцете на мойта.
Стефане,помисли за вариянт на части!
Мариански , да я продавам на части ли ?няма смисъл ,тя не е крива
тая опция съществуваше ,ако я бяха писали тоталка
Мариански , да я продавам на части ли ?няма смисъл ,тя не е крива
тая опция съществуваше ,ако я бяха писали тоталкаВ Тандер ми боядисваха калник и предна броня и...след 3 месеца боята се олюпи.Трябваше да си взема кинтите ама ..преебах се тогава.
Според мен е по добре да си вземат парите и да си я правят там кьдето и ще изискват да стане ок.
Satanism
16-04-2009, 11:16
Момчета...и моята Делта не беше много крива...и удара беше по-тежък, но съсредоточен само в ляво, та от ламарините съм купувал само Калник и броня,а от вътрешностите само едно казанче за чистачките и един Интеркулер... излезе ми към 3000лв ремонта, то не бяха дозери, то не бяха чудесии.И мога да ви кажа, че това сега не е същата кола, каквато беше....не си струва да се правят толкова удряни коли, после все нещо хлопа и скърца и не е точно напаснато...
А и тая така като я гледам може и да е изкривена някъде....
Момчета...и моята Делта не беше много крива...и удара беше по-тежък, но съсредоточен само в ляво, та от ламарините съм купувал само Калник и броня,а от вътрешностите само едно казанче за чистачките и един Интеркулер... излезе ми към 3000лв ремонта, то не бяха дозери, то не бяха чудесии.И мога да ви кажа, че това сега не е същата кола, каквато беше....не си струва да се правят толкова удряни коли, после все нещо хлопа и скърца и не е точно напаснато...
А и тая така като я гледам може и да е изкривена някъде....Напьлно сьгласен
Stefan Caromov
16-04-2009, 11:20
А и тая така като я гледам може и да е изкривена някъде....
не е мръднала от колонките . Само роговете и по точно левия. Не знам как са ти излезли 3000 лева ,салник и казанче и броня .... аз няма да ги купувамнови . а и самобоядисването ще се плаща ..евентуално ,ако невлезем с бояджията внякакъв бартер :)
Satanism
16-04-2009, 11:27
Ми и аз не разбрах, ма то така е с ремонтите, не разбираш как плащаш паричките...
Но тук ще трябва и радиатор,, вероятно и кулер, 2 калника, броня, капак, решетки, 2 фара, мигачи, халогени, простотии, може някой носач да е крив или нещо друго, щом е било засегнато управлението не се знае какво е положението, да не говорим за на пръв поглед незначителни неща като джанти и гуми.Мен ми още ми е крив гребена на кормилната рейка...и моста ми беше крив.Освен това вътре да пренаредиш всичко, не се знае кой маркуч се е скъсал, коя пластмаска се е откъртила...не се занимавайте, тва е страшен филм.Продайте я на части и с парите от каското и ще купите и по-хубава.От тая алфа има много да се вади и да се продава, и накрая купето на Надин и приключвате :)
+това винаги ще си личи, че е удряна...демек си остава вечно ваша после, като моята Делтичка...
markonialfa
16-04-2009, 11:44
Абе колега ударена си е много колата, трябва да се сменят много части, така на външен вид си казваш калници, капаци, решедки,..........Аз имах удар миналата година, лятото един прокурор ме удари с една 124-ка, не пия докато или преди да шофирам, но това не му попречи да извика всички дежурни тогава следователи за да ме изкарат мен виновен, както и да е удари греда, не попадна на човека. Та аз я купих колата с застраховка към Бул Инс, ако имам ще прикача снимка да видиш колко беше ударена мойта и ми дадоха 5566лв. Беше застрахована за 10500, но ми се беше отворил еър бег-а и колани, блокирали..... Според мен тази кола ще бъде оценена на тотал. А м/у другото булинс имат някакъв измислен тотал от примерно 55 % и всякакви такива простотии. Не си оставяйте колата в тандер, ако не искате после всякакви лайсни, табла, решедки да скърцат и падат, да се отлепват.........Вземете я по експертна оценка тази щета, лично мнение. Имаме си доста форумни продавачи, от които можеш да си купиш всичко. Там ще ти сложат някакви си калници и капаци, от по 70 лв/бр., казвам ти няма напасване. Аз за мойта си купих всичко оригинално, ще се видим на Невски ще прецените дали се личи нещо. Няма нито един градус изкривяване, но ако на това момче е кривнала, или трябва много добър майстор или в отдел продажби на части.
Май много се унесох, ама знам какво означава 1 месец на огледи, и още един на майстор!!! Поздрави!!!
Stefan Caromov
16-04-2009, 11:59
Абе колега ударена си е много колата, трябва да се сменят много части, така на външен вид си казваш калници, капаци, решедки,..........Аз имах удар миналата година, лятото един прокурор ме удари с една 124-ка, не пия докато или преди да шофирам, но това не му попречи да извика всички дежурни тогава следователи за да ме изкарат мен виновен, както и да е удари греда, не попадна на човека. Та аз я купих колата с застраховка към Бул Инс, ако имам ще прикача снимка да видиш колко беше ударена мойта и ми дадоха 5566лв. Беше застрахована за 10500, но ми се беше отворил еър бег-а и колани, блокирали..... Според мен тази кола ще бъде оценена на тотал. А м/у другото булинс имат някакъв измислен тотал от примерно 55 % и всякакви такива простотии. Не си оставяйте колата в тандер, ако не искате после всякакви лайсни, табла, решедки да скърцат и падат, да се отлепват.........Вземете я по експертна оценка тази щета, лично мнение. Имаме си доста форумни продавачи, от които можеш да си купиш всичко. Там ще ти сложат някакви си калници и капаци, от по 70 лв/бр., казвам ти няма напасване. Аз за мойта си купих всичко оригинално, ще се видим на Невски ще прецените дали се личи нещо. Няма нито един градус изкривяване, но ако на това момче е кривнала, или трябва много добър майстор или в отдел продажби на части.
Май много се унесох, ама знам какво означава 1 месец на огледи, и още един на майстор!!! Поздрави!!!
Баце , извини ме ,ама за този удар са ти дали 5 бона?
Евала начи на застрахователите... на нас треа да ни дадат поне толкова начи .а тея пари ще стигнат за още една дори ::))
Satanism
16-04-2009, 12:08
Еърбега оскъпява доста щетата...за това са му дали много пари.
Едно приятелче се удари с Е39ка и му оцениха щетите на 21,000лв, 17000 от които бяха броня, капак 2 фара и n-броя еърбези там беше станала цяла спалня в купето...
Най добре е на експертна оценка.Взимаш си парите и кеф ти нови,кефти втора употреба части.Ако оставиш колата в техен сервиз-ще те мотат много време и ще си оставят ръцете.
Преди 2 месеца и аз катастрофирах и ремонта ще ми излезе много по малко от колкото GENERALI ми изплатиха за 20 раб.дни 2 200лв.Купих си нови части и само някой втора ръка.Намерих си майстор,които го познавам и знам,че ще си свърши работата.Другата седмица живот и здраве трябва да е готова.
Ето я моята колица : 16214
А има случай в който,ако са ти дали малко пари,можеш да обжалваш и идват за още един оглед и ти дават още.
Според мен никой няма да иска да изгуби клиент и да му се прави после антиреклама......
ами какво да ти кажа секи ,сам си преценява избери си друг сервиз като не искаш тандер , колата не си заслужава да се дава на части нищо и няма , а що се отнася най добре да ти направят колата и да не се занимаваш с части 2 ръка бояджии глупости секи си мисли ,че по експертна оценка ще е на кяр и щу му останат парички ,ама малко повече съм работил с тези хора и ви казвам ,че не работят простаци там който не знаят че може да се купят части 2 ръка или че има евтини майстори .... ти си преценяваш :) а ако искаш перфекто следващия път си пусни валутно каско и имаш право да ти я прават и в ауто италия ако искаш :)
а а и се сетих за бояджиите хубава боядисване е около 150-200 лева ня детяйл ти имаш капак броня 2 калника по 200 800 лева за боя е след това паситрания и прочие отделно на тенекиджията пари отделна за части :) И НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙ ДА СИ ДАВАШ КОЛАТА НА ЧАСТИ! НИЩО И НЯМА
Stefan Caromov
16-04-2009, 15:16
а а и се сетих за бояджиите хубава боядисване е около 150-200 лева ня детяйл ти имаш капак броня 2 калника по 200 800 лева за боя е след това паситрания и прочие отделно на тенекиджията пари отделна за части :) И НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙ ДА СИ ДАВАШ КОЛАТА НА ЧАСТИ! НИЩО И НЯМА
Така е , имам към 800 лева бояджии,но тия моите са ми клиенти и ще минем по милост . А аз съм много доволен от тях . За части ,не мисля ,че повече 1500-200 лева ще се дадат . Демек макс 2500 ще ми излезе ,тоест на малкия .
nikolaaaay
16-04-2009, 19:43
Правил съм в доверен сервиз ремонт на една Корса и си оставиха ръцете. Бяха сложили заден мост втора употреба, кофти боя и т.н. След време направих напрактика същия ремонт отново, за да стане както трябва. Не мисли, че в такъв сервиз ще ти сложат нещо качествено, дори и да е ново. Ако ти си правиш ремонта, и да ти излезе повече пари, поне ще знаеш какви части си сложил.
Значи не е бил доверен сервиза просто :cheers:
Stefan Caromov
16-04-2009, 22:35
Значи не е бил доверен сервиза просто :cheers:
абсолютно съгласен .... при мен сервиза е ,на шефа ми ,така че ше я праим ние ,та нЕма сиоставим ръцете ....а бояджиите са наши клиенти и приятели .. мисля ,че имаме шанс
В тандер преди 2 години и нещо ми правиха колата. Направиха всичко перфектно. Разбира се след 4-те месеца чакане ако не беше перфектна щях да обеся някой от сервиза за топките ама...
markonialfa
17-04-2009, 18:17
ами какво да ти кажа секи ,сам си преценява избери си друг сервиз като не искаш тандер , колата не си заслужава да се дава на части нищо и няма , а що се отнася най добре да ти направят колата и да не се занимаваш с части 2 ръка бояджии глупости секи си мисли ,че по експертна оценка ще е на кяр и щу му останат парички ,ама малко повече съм работил с тези хора и ви казвам ,че не работят простаци там който не знаят че може да се купят части 2 ръка или че има евтини майстори .... ти си преценяваш :) а ако искаш перфекто следващия път си пусни валутно каско и имаш право да ти я прават и в ауто италия ако искаш :)
Мойта беше в евро, но си я закарах при един човек, койти ми го препоръчаха и ми каза, оставяш ми колата и като е готова палиш и си тръгваш, без да я карам на тенекиджия, пък на бояджия, на еликтриджия. Така и стана, отидох след като я направи и палнах я, изгаснаха всички лампи, всичко работи, не скърца нищо и вече съм и навъртял 14000 км. Уникален, препоръчвам го!!!
markonialfa
17-04-2009, 18:19
200 лв на детайл с пастиране и гаранция!!!
В техен сервиз не си заслужава мен ме бавиха 5 месеца (Тандер). А за Крайслера като ме удариха отзад и беше крив само заден капак престилката и бронята беше счупена го оцениха на тоталка и дадоха 5000лв. А ми го управиха за 1800лв с части работа и сичко. Ама техния сервиз са длъжни да слагат нови части а задната врата я имаше само в Балкан Стар с доставка и струваше 7000лв и решиха че няма да я прават.
Тая кола е пълен мармалад може да се направи и то без грешка но на висока цена+главоболия.По добре взаемайте парите купете още една такава (ако държите на марката и модела естествено)от двете направете една по хубава и каквото остане на части и за отпадъци.