PDA

View Full Version : Има ли някакъв вариант да не се плаща акциз ?

Absente_
12-04-2009, 21:48
Много съм се навил на 166 3.0 V6 24V SUPER , цената на тая кола в Италия е доста добра , обаче има проблем с акциза :( та има ли някакъв начин да я легализирам без да плащам акциз? Знам че може да я карам с Италянските номера и да плащам застраховки по интернет ама тоя вариант не ми допада , някакви други предложения ? :bg:

ФЕРАРИСТ
12-04-2009, 22:27
Знам че може да я карам с Италянските номера и да плащам застраховки по интернет ама тоя вариант не ми допада , някакви други предложения ? :bg:
Че какво му е лошо на тоя вариант?

Absente_
12-04-2009, 22:36
да не дава господ ама, мисля си че ако евентуанално нещо стане катастрофа и т.н.. мисля че няма да се изплатят никакви пари :no: , или примерно е по твоя вина ? кво праиш ?

TheBlueOne
13-04-2009, 11:09
Има хора които бутат където трябва срещу 20% от акциза и си я вкарваш.

Absente_
13-04-2009, 22:25
пак е много :( акциза на тая алфа и е около 9300 лв бамааму , то 2000 да напълна гушата на некой скапаняк :( ама... определено е по - добре от 9300 де .
Чувал съм при регистрация че се прави нещо ... и ти пишат двигатела без номер , ама не съм много запознат ... ?

georgyg
14-04-2009, 08:52
пак е много :( акциза на тая алфа и е около 9300 лв бамааму , то 2000 да напълна гушата на некой скапаняк :( ама... определено е по - добре от 9300 де .
Чувал съм при регистрация че се прави нещо ... и ти пишат двигатела без номер , ама не съм много запознат ... ?

И аз си мисля някой неща, но като цяло 2000 лв и после ако те хванат още 9000 и ще излезне златно.
А щом те спират 2000 лв тази кола не е за тебе, това е кола за хора, които не мислят дали ще дадат през месеца 500-1000 лв по колата и ще има как да живеят.

Absente_
14-04-2009, 10:37
А щом те спират 2000 лв тази кола не е за тебе, това е кола за хора, които не мислят дали ще дадат през месеца 500-1000 лв по колата и ще има как да живеят.

аха... ясно мерси , за инфото кое е за мен и кое не

Abarth
14-04-2009, 10:40
Ако се интерсуваш на 15% от акциза пиши на лс ;)

DSlavev
14-04-2009, 10:48

Има вариант да ти регистрират колата без номер на двигател, но ти записват модела което е същото. Това без номера става да вкараш нещо слабо и после да направиш трансплантация :BIGsmile::BIGsmile:.

nikolaaaay
14-04-2009, 15:06
И аз си мисля някой неща, но като цяло 2000 лв и после ако те хванат още 9000 и ще излезне златно.
Брей, какви специалисти се навъдиха във форума. Ти понеже само акцизни коли караш, като ти гледам подписа, та тръгна да правиш сметка на човека какво може да си купи и какво не.

georgyg
14-04-2009, 15:19
Брей, какви специалисти се навъдиха във форума. Ти понеже само акцизни коли караш, като ти гледам подписа, та тръгна да правиш сметка на човека какво може да си купи и какво не.

Ми подари ми една и ще я карам, няма проблем и ти обещавам, че ще я подържам супер и ще се кара само с 100 октанов бензин.

Моля ти се въздържай се от коментари, че то има 3-4 акцизни коли в целия форум :shutup:

А другите колеги да се замислят, че колата се регистрира по номер на шаси, а там излиза че е 3.0 и пак кофти.

Absente_
14-04-2009, 16:34

мерси колега и на мен ми стана неприятно от коментара му.
Странно как така може да преценява , коя кола за кой е .... още повече като не ме познава.

RoMAN
14-04-2009, 16:38
мерси колега и на мен ми стана неприятно от коментара му.
Странно как така може да преценява , коя кола за кой е .... още повече като не ме познава.

Не мисля, че е искал да те обиди, а да ти проясни малко нещата относно тоя модел. Ама ако 2000 лв. са ти проблем за тая 166-а ти я купи и после виж какви пари ще хвърчат после. Сигурно ще решиш да я продадеш на първия месец. Поразрови се в темата която ти давам по долу и виж за какво си говорим.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12108

Така, че тия 2000 лв. са нищо за да можеш да си я караш спокойно тази машина и ако бях толкова зарибен колкото теб нямаше да ги мисля.

svetozar_sosi
14-04-2009, 16:48
Колага много ти е сложен въпросът? Моделът е страхотен, но този акциз просто ни нокаутира..9000 бона са много..
Защо не помислиш за вариант 2.4 JTD с новия двигате и да я чипираш?

П.С. Само предложение...

georgyg
14-04-2009, 16:48
Колега, ако съм те обидил съжалявам - приеми мойте извивения, но трябва да си наясно с 2-3 неща.
1. Като бутнеш и не платиш акциза винаги рискуваш да те разкрият и после да го платиш пак, та даже маже и да те съдят.
2. Колата може да се кара с чужди номера, но ГО се прави от една компания в България и струва мисля 400лв на 3 месеца, а освен това трябва да се излиза веднъж на 6 месеца в чужбина.
3. Ако нямаш застраховка или имаш някаква от интернет напечатана, ако стане нещо може после да плащаш огромни суми за обезщетение.
3. Както каза Бобо в един пост за данъците - който си има брада си има и гребенче.
4. Не знам колко такива коли сте имали или колко карате, но моята кола в момента е към 300-400 лв всеки месец, нищо че не е акцизна, но не ми пука, а екстравагантна кола ще има поне 3-4 пъти по висока подръжка.
Повярвай ми ако имаше начин щях да си взема една по бърза за през почивните дни като втора кола и нямаше да ми пука дали ще и стане нещо, просто я оставям в гаража и я правя когата имам пари и продължавам да си карам ежедневката и готово, но за съжаление на изкарвам толкова пари.

Ето ти готина кола на цената на акциза http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33022

Absente_
14-04-2009, 17:25
мерси колеги , наясно съм с потдръжката на Алфа Ромео, все пак явно няма как да се легализира без акциз :(
Както и да е плановете за 166цата са ми за след септември , когато се прибирам от САЩ.
georgyg ГТВ-то съм го заглеждал , но искам 166.Е.. и варианта 2.4 ЖТД не е лош ..... иначе в Италия ги гледам по 3 хиляди евро 3.0 В6 220к.с. ама... ако няма как да се направи без акциз няма смисъл

nikolaaaay
14-04-2009, 18:19
мерси колеги , наясно съм с потдръжката на Алфа Ромео, все пак явно няма как да се легализира без акциз :(
... иначе в Италия ги гледам по 3 хиляди евро 3.0 В6 220к.с. ама... ако няма как да се направи без акциз няма смисъл
Те и затова са по 3000 евро. Просто интересът към тях е по-малък. Мощните коли навсякъде са с високи данъци. В съседна Гърция резачката е още по-голяма.

SandoOne
14-04-2009, 22:42
Както и да е плановете за 166цата са ми за след септември , когато се прибирам от САЩ.
georgyg ГТВ-то съм го заглеждал , но искам 166.Е.. и варианта 2.4 ЖТД не е лош ..... иначе в Италия ги гледам по 3 хиляди евро 3.0 В6 220к.с. ама... ако няма как да се направи без акциз няма смисъл

Варианта е да си купиш кола с платен акциз внесена вече това иначе требва да си го платиш