PDA

View Full Version : Русеннци, пазете се от ОБИРИ!

SwappeR
13-04-2009, 23:52
Ето в какъв екшън се замесих и аз.

Майка ми е била у нас когато някой се опитва да отвори вратата с ключ, около 21 и 15 днес. Тя излиза и същия тип избягва нагоре по стълбите. Тя вместо да се прибере слиза на площадката между етажите, лампите угасват и тя си пали цигара и чака. След малко някой слиза плахо, стига до нашата врата и тя светва. Описанието на тоя тип е следното: Около 1,80, нормално телосложение, мургав, бръснат нула номер, леко оплешивяващ, издължен нос, видима възраст около 35 години. Аз се прибирам в същото време и се разминавам на входа с него - направи ми впечатление, защото не е от входа. Качвам се с чантите си бързо и майка ми ми обясни, аз пуснах чантите и хукнах надолу. Излизам пред блока - няма го, зад блока отивам - едно сиво Ауди А3 минава покрай мене. Паля бързо колата и следвам Аудито.
Излизаме от локалното пред блока ми. Аз съм зад него. А3-ката чака до последния момент доближаващите се към нас коли и минава пред тях, те са намалили заради легнал полицай и аз се шмугвам зад него. В тоя момент онея вече нещо мърдат вътре и се обръщат назад. На първия светофар - червено, рязко сменя лента от средна в лява. Аз след него. Завиваме наляво, той си рязкаше яко колата - за да не го изпусна сменях на 4-5000 оборота. Минава кръговото след Млечна кухня бързичко, аз след него. Забива се в дясната лента, въпреки че всичко е свободно и няма как - заминавам напред, той вече е след мен. Около 1 км покарахме двамата, той много далеч и аз си мисля вече, че съм го изгубил, но в същия момент го разпознавам пак зад мен след завоя на паметника Альоша по съединение. Следва кръстовището на Дървообработването, аз отивам към Сердика. Средна и дясна лента са пуснати, лявата лента е на червено. Засилвам се уж да мина средна лента на зелено и в последния момент удрям спирачки и спирам на червеното в лява лента. Той прави същата тъпа маневра и застава зад мене. Пускат ни зеленото в лява лента, а на средна и дясна за напред е червено. Угасих уж случайно колата на първа и изчаках малко, запалих я. В същия момент късата зелена вълна в лява угасва, оглеждам се и с мръсна газ изрязвам един камион до мен и от лява лента продължавам напред в средната. Той с риск да удари камиона ме последва. Продължаваме да се лъжем наляво - надясно до кръговото и аз вече не издържам - спирам пред паркинга на полицията, бия аварийните и слизам. Аудито мина покрай мен бавно-бавно и с мръсна газ се изниза нанякъде.
Колата с която се движат е Ауди А3 първо поколение, сив металик, Р 8924 (последните 2 букви не съм сигурен), 1.8.
Ако я видите покрай блоковете си, русенци, внимавайте!

mirchozo
13-04-2009, 23:57
колега нямаше ли телефон в тебе,що не се обади на някой и да им устроете засада, пък и на ченгетата да звъннеш и те щяха да помогнат предполагам,поне номера да беше записал точно

DJ Vladic
14-04-2009, 00:12
Добра идея ама в такъв момент.!!! Нищо друго не ти е в главата .... освен да направиш правилната постъпка.!!!Доста трудно е

mirchozo
14-04-2009, 00:15
нищо то и така пак можеш да отидеш в полицията,като знаеш колата и номера,поне да го разберат кой е и евентуално ако стане нещо да знаят кого да търсят

SwappeR
14-04-2009, 00:28
Ами добре, че имам съседка, която работи в полицията и веднага и разказах какво се е случило, свърза ме с когото трябва и утре съм при шефа на криминалния отдел да гледам снимки. А и наистина когато почнаха те да ме следят и на всичкото отгоре бяха трима, вече си мислех какво може да стане когато спра на поредната червена светлина.

arieca155
14-04-2009, 08:29
а ти какво целеше с това преследване при положение че те имат числено превъзходство?

Бобби
14-04-2009, 08:37
Интересно пореследване......:go:накрая не разбрах, кой кого следи:new_Eyecrazy:....
Невиждам смисъла от него, щом не са си получили заслуженото...:paddle:
Все пак предупреждението на колегата е от полза!!!:busted_cop:

fred
14-04-2009, 09:07
Предупреждението е добро, но в такива случаи просто правете официални оплаквания в полицията.

digitalundgrd
14-04-2009, 09:25
Да бе и аз не разбрах...уж ти ги гонеше....после те те гонят!!?!? Ако са искали да те натупат понеже са повече...защо не са го направили на червения светофар като са спрели зад теб, когато ти уж случайно си изгаснал...

rusiq86
14-04-2009, 09:53
колега давай номера в полицията,мамка им мръсна ще еба, вчера късно вечер някой на мен ми отмъкна едни дънки от простира,а е високо над 4 метра, ебаси и простотията, но дънките са от САЩ и са мн странни,демек само да ги видя на някой без да го питам го посинявам от бой, пазете се ей,когато няма нокой в вас,оставяйте лапма,телевизор,в чародейка един полицаи ми каза че са започнали да ограбват апартаменти, НА ТАКИВА ТРЯБВАЛО ДА ВЗЕМЕШ НОМЕРА И ДА ЗВУННЕШ В ПОЛИЦИЯТА,не че ще докажеш нещо но поне ще видите човека,ще ги стреснат,щото какво като е бил в входа ще каже той,обаркал е просто,хитри като калинки са тея, мн внимавайте колеги

преди 1 година на осветен паркинг на борисова,алармата имаше проблем с колата на майка ми, и нямаше аларма 1 седмица,та една нощ някой счупил стъклото с тухла за сд-то,хубу че майка ми смъква плазмата вечер, ей опасни са

leo
14-04-2009, 10:28
:grandpa: много неразумна постъпка според мен... поне да се беше обадил на някого! Не ги знаеш какво имат в колата!!! Няма и никаква гаранция, че колата е тяхна и днес пак ще са с нея :x
Пиши какво е станало в полицията днес.
Абе цялата тази история е много странна: часът, в който опитват - предполага се, че хората са си в дома по това време; поведението им след това - вместо да избягат, те си играят по улиците...
Не е трябвало да им се връзваш! И въобще да тръгваш сам!

SwappeR
14-04-2009, 11:18
Какво да стане в полицията - веднага по номера на колата видях същия, дето се е опитвал да отключва снощи, условно осъден в момента. Дано сега полицията да си свърши работата като хората.
P.S. Всъщност това, което се случи снощи е, че си играхме на котка и мишка. Целта ми беше да видя номера и модела на колата и най-вече - дали същия човек е вътре. След като видях тези неща той ме следва известно време - до полицията, където вече прибра платната и замина.

mirchozo
14-04-2009, 11:59
Колега ако нямаш каско,бягай си прави,щото нали се сещаш че и те са те вивяли и знаят и къде спираш,нищо чудно да ти драснат клечката.Много са нагли и отмъстителни тия копелета.Иначе добре си тръгнал да ги гониш ама веднага се звъни на някой,щото иначе няма смисъл,просто си правите една гонка.

Mind_Control
14-04-2009, 12:04
Колега ако нямаш каско,бягай си прави,щото нали се сещаш че и те са те вивяли и знаят и къде спираш,нищо чудно да ти драснат клечката.Много са нагли и отмъстителни тия копелета.Иначе добре си тръгнал да ги гониш ама веднага се звъни на някой,щото иначе няма смисъл,просто си правите една гонка.

А бе явно и те са се понасрали щом не са му скочили на първия червен светофар! Иначе ако си решил да става екшън биеш спирачки пред тях и на задна им влизаш в двигателя и няма как да не дойде полиция бързо..

drajko145
14-04-2009, 12:17
Аз в тази тема искам да кажа на софиянци, да се заключват яко и да не държът големи суми пари и ценни вещи ! Групите са над 20 но няма да кажа от къде идват за да не си навлеки неприятности !!!

Linkestis
14-04-2009, 12:20
Аз в тази тема искам да кажа на софиянци, да се заключват яко и да не държът големи суми пари и ценни вещи ! Групите са над 20 но няма да кажа от къде идват за да не си навлеки неприятности !!!
Ти си към НСБОП или са ти аверчета?

drajko145
14-04-2009, 12:29
Ти си към НСБОП или са ти аверчета?

Авери не, няма как да го позволя това ама познавам тоя оня

Linkestis
14-04-2009, 12:43
Авери не, няма как да го позволя това ама познавам тоя оня

Значи спокоино кажи от къде са....може да е от полза.
Или просто си надуваш балоните?????

drajko145
14-04-2009, 12:44
Значи спокоино кажи от къде са....може да е от полза.
Или просто си надуваш балоните?????
Това са факти бе

Linkestis
14-04-2009, 12:54
Това са факти бе

Кви факти кви 5 лева??Всеки знае че има групи за обири!!!
Или гледаш много БТВ и Нова или както казах си надуваш балоните!Ти какво мислиш че всички с изключение на теб слизаме от планината и не подозираме че има такива групички??Или трупаш бройка коментари??

drajko145
14-04-2009, 13:03
Кви факти кви 5 лева??Всеки знае че има групи за обири!!!
Или гледаш много БТВ и Нова или както казах си надуваш балоните!Ти какво мислиш че всички с изключение на теб слизаме от планината и не подозираме че има такива групички??Или трупаш бройка коментари??

Не нищо не трупам исках само да предопредя, ако трупах нямаше да имам 80 мнение за 6 месеца !

mirchozo
14-04-2009, 13:06
айдеее темата пак отиде на коня в ...

SwappeR
14-04-2009, 13:19
Точно това ме предупредиха и мен в полицията - в никакъв случай не дръжте у вас много пари в брой или бижута. Техниката не се пробутва толкова бързо и не ги блазни много.

drajko145
14-04-2009, 13:25
Точно това ме предупредиха и мен в полицията - в никакъв случай не дръжте у вас много пари в брой или бижута. Техниката не се пробутва толкова бързо и не ги блазни много.

Колега извиняваи че се намесих но темата беше ок за да драсна някои ред

Stefan Caromov
14-04-2009, 13:48
А аз да кажа две неща
първото е ,че решат ли да те изтупат , заминал си и няма спасение ...
а второто нещо е има некви трима бабаити из софия ,дето грабят по заложните къщи с черен голф три и сиво пежо 405
обрали са 2 къщи в надежда 3 в красна поляна ,една в дружба (там са наръгали работника)
.. а мен ме дебне некво БМВ Е 39 жт десетина дни та като излизам паник бутона ми е винаги в джоба ,а в другия пистолета
просто треа да утежним до колкото можем работата на тия другари ,не че ще се спасим ,ако сериозно ни дебнат ,ама...

SwappeR
14-04-2009, 19:08
След изследване на ключалката ми в полицията се оказа, че е била отключвана с устройства различни от оригиналния ключ. Смятат, че е приложена техниката key bumping (на клипчето по-долу има обикновена секретна ключалка, а аз съм с ямкова и пак по същия горе-долу начин е отключвано). За ваша информация ето я онагледена тази елементарна техника:
http://www.youtube.com/watch?v=XQDR-DBQRfI

Невероятно... С такъв прост ключ...
http://www.saundersonsecurity.co.za/acatalog/bump_key.jpg

В крайна сметка по-новите ключалки имат защита от bumping, както и от други техники - разпробиване с бормашина или чупене по средата. Моята стара ключалка имаше защита само срещу чупене по средата - отчупва се специална част от ключалката от предната страна и не може да бъде досчупена по средата.

След многото мнения, които изчетох по чуждестранни форуми реших да си купя ето това (даже е от БГ фирма):

http://mauerlocks-bg.com/index.php?ch=3&tr=3&id=125&lang=bg

Ако някой има опит в тази насока моля да го сподели, защото така или иначе съм готов да дам доста (за ключалка) пари - тази конкретно е около 80 лева.

Kovachev
14-04-2009, 21:39
До колкото разбирам от историята и пътя на преследването, става въпрос за ж-к "Здравец" ?

fred
14-04-2009, 22:06
Ми сложете различни брави - касова + друга ключалка, от така наречения цилиндричен тип прмерно.
Другото е да се направи и застраховка, иначе ако са решили ще ви оберат, каквото и да имате.Въпроса е защо са решили...

SwappeR
14-04-2009, 23:47
До колкото разбирам от историята и пътя на преследването, става въпрос за ж-к "Здравец" ?

Да, за ж.к. Здравец става въпрос - района около Олимп.

Kris
15-04-2009, 15:18
Освен ключалката, паркирвай си и колата на друго място известно време!

mirchozo
15-04-2009, 16:47
Абе те трябва да са най-тъпите крадци ако дойдат пак да ти правят золуми,особено след като си ги видял веднъж.Ама все пак не е лошо да се вземат мерки.
Аз се възхищавам на майка ти,дето слязла женицата да ги чака м/у етажите,сигурно си е помислила че някой лапетия си правят майтап,пък то...
Аз преди време имах един комшия дето си правеше майтап,качва се по стълбите и звъни,отваряш няма никой, или оставя чехлите на дръжката на вратата , ама откакто го причаках даже вече не минава покрай нашата врата.Ей какви ритници отнесе само като се сетя....