Log in

View Full Version : Шеф на Fiat ще оглави Chrysler?

pinko
14-04-2009, 18:21
Шеф на Fiat ще оглави Chrysler?
източник: Automotive News
дата: 14.04.2009

Ако двете компании сключат алианс, вероятно Серджио Марчионе ще застане начело. В края на март антикризисната комисия на САЩ даде на компанията тридесет дни време за създаването на алианса с Fiat.

След създаването на евентуалния алианс между Chrysler и Fiat американският производител планира да преразгледа управленческата си структура, да промени състава на директорите и да назначи нов ръководител, който по предварителна информация ще бъде Серджо Маркионе, както съобщава Automotive News, без да конкретизира източници.
Основните ръководни длъжности – ръководител на Chrysler и председател на съвета на директорите - ще бъдат разделени между двама души, като вторият пост задължително трябва да бъде зает от американец. Освен това в компанията след създаването на алианса възнамеряват да изберат седем нови членове на съвета на директорите, където ще влязат представители на Fiat и вероятно работна група на президента на САЩ по въпросите на автомобилната промишленост
От 2007 г. начело на Chrysler стои Боб Нардели. В края на март антикризисната комисия на САЩ даде на компанията тридесет дни време за създаването на алианса с Fiat. Правителството обеща допълнителна финансова помощ за Chrysler в размер на шест милиарда долара, но само в случай на партньорство. Досега автомобилният производител е получил около 4 млн. долара.
Агенция Speed-Press

nmushnikov
15-04-2009, 08:05
И ще караме Фиат Авео, Крайслер 159?:drive: :go: Нямаше ли нещо такова, но в обратна посока преди години?

Grozdan
15-04-2009, 08:34
И ще караме Фиат Авео, Крайслер 159?:drive: :go: Нямаше ли нещо такова, но в обратна посока преди години?

Колега, Авео-то е модел на Шеворлет, а те от друга страна са част от ГМ. Крайслер включват- Крайслер, Додж, Джийп.

nmushnikov
15-04-2009, 13:57
Упс! Грешка! А тогава как ти звучи Фиат Вайпър? Джийп Панда?:lol:

ancho
15-04-2009, 20:05
Аз до колкото разбирам това не е сливане, а просто ФИАТ купуват 35% от Крайслер. От това доколкото четох ФИАТ взима окачване със задно предаване, както и мотори v6 или v8 не съм сигурен. А Крайслер взимат някои от моделите на дизелите. Това е :)

Jivko_Kolev
15-04-2009, 21:39
Аз до колкото разбирам това не е сливане, а просто ФИАТ купуват 35% от Крайслер. От това доколкото четох ФИАТ взима окачване със задно предаване, както и мотори v6 или v8 не съм сигурен. А Крайслер взимат някои от моделите на дизелите. Това е :)

Задно предаване от Крайслер?!:sick1: Преди около година се пишеше, че мислят да взимат платформи и задното предаване от Кадилак или Ягуар. А сега к'во стана... тоя куц Краислер. На Кадилак задното предаване е едно от най-добрите. Дано от тая врътка Фиат извлечат само ползи и да се отрази положително.

pinko
16-04-2009, 00:03
Задно предаване от Крайслер?!:sick1:

Задното предаване на Крайслер е от Е-класата на Мерцедес и си е много добро, става даже и за спортни автомобили.

Новия Dodge Challenger е точно на тая платформа и вервай ми, перфектен е:respect:

http://hot-rod-harry.com/images/2008-Dodge-Challenger.jpg

Grim
22-04-2009, 21:01
тоя чаланджър верно е перфектен.... както се казва в една друга тема от едни други хора "ще го ближа до кокал..." :neko:

Kris
23-04-2009, 00:06
В световната битка за оцеляване вече стават какви ли не фарсове, които обезмислят традиции и мирогледи на компании с минало ... как ми се иска Алфа да е 100% независима, а не под компания-папионка. Както и да е ... малко офтопик, не се сърдете.

RPWWD
23-04-2009, 22:25
В световната битка за оцеляване вече стават какви ли не фарсове, които обезмислят традиции и мирогледи на компании с минало ... как ми се иска Алфа да е 100% независима, а не под компания-папионка. Както и да е ... малко офтопик, не се сърдете.

Ако не беше Фиат, сега Алфа Ромео нямаше да съществува като марка след всички безумия пуснати на пазара през 80-те години ;-)

Kris
23-04-2009, 22:36
Аз се сещам за едно ?

RPWWD
23-04-2009, 22:45
Бе, всичките Алфи от този период са меко казано проблемни...

Kris
23-04-2009, 22:48
Интересно мнение - 75, 90, 33, гтв, спринт, жулиета - безумия?

JJJ
23-04-2009, 23:16
Ново двайсет, има слухове, че Фиат готвят оферта за мажоритарния дял от Опел :drinking: :gruebel:
http://money.ibox.bg/news/id_1657983262
http://news.automedia.bg/read/6786.html

VFTI
23-04-2009, 23:59
Амии най-после ще фалира Фиат...

VW ще купи Алфа и ще се радваме на здрави немски алфи:please::please::please:

ALFA CORSE
25-04-2009, 11:43
Ако не беше Фиат, сега Алфа Ромео нямаше да съществува като марка след всички безумия пуснати на пазара през 80-те години ;-)

То сега щото е голямата марка Alfa Romeo - двигатели и задвижване на фиат и опел...