PDA

View Full Version : Проблем при завиване

face/off
15-04-2009, 08:54
Искам да питам всички които имат някаква представа на какво се дължи това-когато правя ляв или десен завой волана на колата ми се втвърдява,същото е и когато ще предприемам маневра за паркиране.Кажете ми това нормално ли е смятам да си сменям хидравличната течност която е в казан4ето.Колата е АР 155 1.6 16V 1996г.

Бобби
15-04-2009, 09:12
Едва ли е до маслото....но пробвай със смяна и промиване на системата....по скоро е хидравличната помпа, рейка или там някой клапан.....

aleksander nikolaev
15-04-2009, 09:23
:shutup::shutup::shutup:Помпа.И при мен е така този месец доста помпи дадаха фира!:Suicide:

VFTI
15-04-2009, 10:44
Виж състоянието на теночста...Ако наистина е голяма боза може да е от нея...Аз след смяна на моята течност започнах да си въртя волана 2-3 ПЪТИ по леко :)

face/off
15-04-2009, 15:24
Виж състоянието на теночста...Ако наистина е голяма боза може да е от нея...Аз след смяна на моята течност започнах да си въртя волана 2-3 ПЪТИ по леко :)

Доста голяма боза ми изглежда,а и сигрно не е сменяно от както е сложено на колата,ще направя тази манипулация!!!Благодаря за съветите.

П.С А лесно ли става смяната и промиването на системата имам предвид дали мога да се справя и сам.

Rider_alfa155
15-04-2009, 16:28
ако не се лъжа сам ще ти е малко трудно трябва ти още един човек който да върти волана докато обезвъздушаваш така мисля аз ама не съм обеден и на мен ми предстой тази манипулация тези дни, и се надявам да не ми са налага да сменям хидравличната помпа че при пълен ляв и при пълен десен се чува адското свирене и не знам от къде иде ама ще тестваме и ако не................ :bangin::bangin::bangin::bangin::bangin:

didod
15-04-2009, 16:31
П.С А лесно ли става смяната и промиването на системата имам предвид дали мога да се справя и сам.

Ако имаш подемник е най-лесно.

face/off
15-04-2009, 16:43

ако не се лъжа сам ще ти е малко трудно трябва ти още един човек който да върти волана докато обезвъздушаваш така мисля аз ама не съм обеден и на мен ми предстой тази манипулация тези дни, и се надявам да не ми са налага да сменям хидравличната помпа че при пълен ляв и при пълен десен се чува адското свирене и не знам от къде иде ама ще тестваме и ако не................ :bangin::bangin::bangin::bangin::bangin:

При мен не се чува нищо,само когато навия волана до пълен ляв или десен има нещо като засмукване и лек вакум във волана,но доколкото разбрах това било нормално-манипулацията ще се извърши в сервиз то е ясно.

Rider_alfa155
16-04-2009, 12:22
да не ти взема системата въздух от някъде???

face/off
16-04-2009, 18:18
да не ти взема системата въздух от някъде???

Знам ли!!!Как мога да проверя това.Снощи отворих казанчето след като се прибрах-маслото вътре в него е черно и мирише на риба.

Furious 155
16-04-2009, 19:27
Знам ли!!!Как мога да проверя това.Снощи отворих казанчето след като се прибрах-маслото вътре в него е черно и мирише на риба.

а трябвa да е червенеещо и бистро като гледаш капката която капе от капачката!!!

Rider_alfa155
17-04-2009, 10:33
щом ти е черно маслото определено е за смяна, дано се разминеш самосъс смяна на маслото защото обикновенно като почернее това е признак че някои семеринг сдава фронта и от там го цапа, поне така съм чувал аз ама колегите който са по запознати от мене може да дадат и друго предположение

VFTI
17-04-2009, 10:56
Не е задължително :wink: Това масло както всички други масла си старее и ако не е сменяно си става на бозичка, а може всичко друго по системата му да е перфектно :beer:

Rider_alfa155
17-04-2009, 12:10
ммм добре тогава моя въпрос е следния, аз си смених течноста ( яко трябва да сме точни няколко пъти я сменям за тази година и половина от както имам колата) и пак почернява точно след 1 ден каране, идея от къде идва проблема??

mimouzunov
18-04-2009, 10:02
ммм добре тогава моя въпрос е следния, аз си смених течноста ( яко трябва да сме точни няколко пъти я сменям за тази година и половина от както имам колата) и пак почернява точно след 1 ден каране, идея от къде идва проблема??

И аз си смених течноста (заради проблемен маркуч) и след изминати 1000 км си е все червеникава!!!Сменях маркуча които връща масло от реиката в казанчето!След като махнах въпросния маркуч завъртях волана до краини положения и от реиката излязоха невероятни ла... според мен в моя случаи просто маслото беше престаряло и само толкова!!!С новото масло волана се върти една идея по-леко (може и да си втълпявам) и другото по-важно според мен е ,че в краини положения (на волана) преди имах някакво виене което липсва вече!!!
Предполагам ,че при теб нее източено цялото масло за да се цапа за един ден...

Rider_alfa155
18-04-2009, 13:29
ами предполагам че може и да е така ама уж за това я карам на сервиз та да я сменят както трябва, не знам вече

face/off
20-04-2009, 21:30
Аз смених маслото,след като ме наплашиха че не трябвало защото имало опасност със новото масло да протече системата!!!Тъй като новото било някво силно и можело да разяде някви гумички-вече 2 ден от смяната не се забелязват течове и намаляване на течноста в казанчето,а до волана като че ли стана малко по лек.