View Full Version : Пак за лампите на инжекторите
dido76bg
16-04-2009, 10:29
Здравейте колеги,
Както всички алфи и при моята светят от време на време лампите на инжектора, когато дам на контакт (да уточня - карам с 100 октанов и съм с чип).
От известно време обаче, давам на контакт - индикациите са ок и когато обаче тръгна да паля - лампата на инжектора започва да мига и няма палене...
От какво може да е - някакви идей...
Дали е от датчика на разпределителните валове...
Последно - как ще преведете нещо от техническото ръководство...
1. timing sensor
2. pinging sensor
3. timing and rpm sensor
лагодаря предварително!
Здравейте колеги,
Както всички алфи и при моята светят от време на време лампите на инжектора, когато дам на контакт (да уточня - карам с 100 октанов и съм с чип).
От известно време обаче, давам на контакт - индикациите са ок и когато обаче тръгна да паля - лампата на инжектора започва да мига и няма палене...
От какво може да е - някакви идей...
Дали е от датчика на разпределителните валове...
Последно - как ще преведете нещо от техническото ръководство...
1. timing sensor
2. pinging sensor
3. timing and rpm sensor
лагодаря предварително!
Диагностика... тук само може да се гадае за съжаление! :unsure:
dido76bg
16-04-2009, 11:25
Абе аз минах диагностика при Бобо - грешка датчик разпределителен вал...
Превода....
Абе аз минах диагностика при Бобо - грешка датчик разпределителен вал...
Превода....
Това е неприятен момент 150 каъмка трябва да скочиш... :???: А превода е Фазов сензор на разп. вал
didko_boy
16-04-2009, 11:41
мойта вървя със счупен дарчик на РВ повече от месец - палеше вървеше МНОГО но и харчеше като за 3 алфи . После за 130 лв "EPS" от еврото 07 и така
поздрави и успех
Само да уточня датчика си е здрав, просто от време на време не му е добро съпротивлението и компа се шашка. Може да кара още така докато даде съвсем фира ;)
dido76bg
16-04-2009, 13:05
Само да уточня датчика си е здрав, просто от време на време не му е добро съпротивлението и компа се шашка. Може да кара още така докато даде съвсем фира ;)
Аз се чух с Нено днеска и след празниците, ще дойда да сменим и ремъка на алтернатора (че нали има и шум от ролките), само да се позавърти някой лев...
Снощи като не искаше да запали, го изкключи и пак го включих и - тя тръгна, но пък оборите нещо бързо почнаха да падат (не задържат добре при по-рязко превключване)... Пак ще се чисти МПХто...
Благодаря!
Е това си е признак, че си заминава нали така? Нека се кара докато може ;)