View Full Version : Голямато шофиране - от любител до победител
http://www.shakedown-bg.com/home/index.php?option=com_content&task=view&id=639&Itemid=1
разгледайте това, мен мн ме заинтригува. кажете мнение и ако някой реши да се пробва. ще падне голямо шоу ама е опасно все пак, цяла България за 48 часа :wierdo:
Furious 155
16-04-2009, 11:26
Идеята е добра, но цената за участие е 600лв, с отстъпка до някоя си дата 100лв... та незнам... иначе и аз доста се замислих снощи като го видях...
Аз само да допълня защото писах за Голямото шофиране снощи в темата за ГъмболБГ, че таксата за тва мероприятие е 600 лв. И на мен ми се струва доста опасно това. Не знам как ще се спазват правилата за движение, не се ли съзадват предпоставки за опасно шофиране.
и аз снощи го видях и цяла нощ размишлявах... ееми в най-добрия случай по 200лв. на човек, защото е позволено най-много 3-членен екипаж....
еми създават се, лошото е че всеки знае че няма как да се обиколи страната и то дори сигурно ще се влиза в градовете, и пак го организират, а мотото било : Не на войната по пътищата!
е как да стане? то всеки, който участва, ще гледа да си "цеди" колата
Furious 155
16-04-2009, 11:33
Предпоставки за опасно шофиране има винаги когато има шофьор в колата... иначе идеята е не толкова за време, колкото за местата пред които е добре да се мине и да се съберат точките... иначе пък си има и времеви прозорец в който трябва да се финишира. Иначе 3-ма в колата мисля че са много... 2-ма мисля е достатъчно - пилот и навигатор!
drajko145
16-04-2009, 11:38
Ммм незнам аз и в другата тема написах че ще е много опасно според мене,и то защото има някаква парична награда която никои не би отказал и всеки ще се бори, по някакъв начин се застрашават другите участници в движението.
и според мен са много трима, защото по време на състезанието може да ти качат оператор да снима и става прекалено. иначе по мое мнение, навигатора трябва да е с шоф. книжка и не по-малко луд от тебе.. никъде не е споменато, че шофьора трябва да е един и да не се сменят.
drajko145
16-04-2009, 11:42
и според мен са много трима, защото по време на състезанието може да ти качат оператор да снима и става прекалено. иначе по мое мнение, навигатора трябва да е с шоф. книжка и не по-малко луд от тебе.. никъде не е споменато, че шофьора трябва да е един и да не се сменят.
Е то за това пише минимум 2-ма :)
Satanism
16-04-2009, 11:42
Дано на финала пристигнат поне толкова участници, колкото са тръгнали.... :unsure:
Всеки нарушава правилата, то е ясно, но го прави тайно за себе си...Тук става дума за реалити шоу доколкото прочетох. Публична изява. Всеки ще цеди колата по магистралите и накрая даже и награда ще му дадат. Не знам органите на КАТ, как ще се отнесат към това мероприятие. Знаете какво стана на Гъмбол 3000 преди няколко години. Невинен човек загина...Някак си не ми допадат тези неща. Да и мотото "Да спрем войната по пътищата", някак цинично ми звучи.
Интересно звучи, даже се навих ама това: "1.5. Таксата за участие е в размер на 600 лв." - как пък не. Тия пари ще си ги дам за бензин да си се возя, а не някой да им се радва. Предполагам ви минава през ума, че щом ще има телевизия, камери и прочие, работата отива на изкарване на пари. В наше време не се правят мероприятия за удоволствие. Другата работа която не ми допада е, че няма да се разделят колите по класове, аз никак не се виждам до някои 300 + коня змей и да си мисля, че ще бъда преди него, пък ако ще да го кара 70 годишен дядо в комплект с 20 годишна манекенка :devil: и да спират на всяка аптека да търсят виагра.
"Голямото шофиране” има за цел да докаже, че с добре подготвени автомобили и шофьори, спазвайки Правилника за движение по улиците и пътищата на Република България може да се премине сигурно и безопасно маршрут от 2 000 км за 48 часа." Акцента сигурно пада на сигурно и безопасно.
добре, пада акцента, но с нашата култура и огромно желание за победа да вземем парите, защото сме бедни, мислиш ли че ще се съобразим с тази не лоша идея..
българина гледа да вземе парите. ако се сещате на "Моята голяма ТВ сватба" двойките караха онея джипове като бесни, написаха им 5,6 акта. и тук ще е същото..
То това ясно, всеки си има глава на раменете, не всеки има нещо между ушите :).
mirchozo
16-04-2009, 18:45
абе то не е лошо това ама ако сложат тахограф и който не спазва ограниченията да го дисквалифицират
иначе който е с най-бързата кола е ясно че ще е понапред доста
абе то не е лошо това ама ако сложат тахограф и който не спазва ограниченията да го дисквалифицират
иначе който е с най-бързата кола е ясно че ще е понапред доста
Ако сложат тахографи ще стане работата ,но аз лично не бих могъл да обиколя цяла България с 90 км/ч :no: то изобщо някой може ли :hehe:
Ако сложат тахографи ще стане работата ,но аз лично не бих могъл да обиколя цяла България с 90 км/ч :no: то изобщо някой може ли :hehe:
Ми ако наистина са 2000км за 48 часа това ти прави средна скорост около 42км/ч.
Ми ако наистина са 2000км за 48 часа това ти прави средна скорост около 42км/ч.
Имах в предвид ,че не можеш да имаш прав и празен път пред теб ,и да караш като бабичка.
(По тая логика всички участници ще бъдат дисквалифицирани) :devil:
е не е ли доста повече от 2000 км... а и ако трябва да се влиза в областните градове ще стане още по-бавно. за по-сигурно организаторите дано да изключат вероятността да се влиза по съображения за сигурност. все пак концентрацията на хора е много по-голяма отколкото извънграда..
Добра идея, като всяко ново нещо трябва време за да се развие
mirchozo
16-04-2009, 23:54
safety first в другите държави
safety last в БГ,за жалост
А колите дали ще минат някакви по-специални техн. прегледи,щото все пак ще се кара яко и то в обикновенни условия?Ще се отцепят ли маршрутите?
и да успея да събера тези пари, които няма да са 600лв., а сигурно около 1000, може и да се замисля дали да тръгна. колкото и съблазнително да звучи мероприятието, глупостта трябва да се ограничава в зародиш, щот като гледам във ВБОКС-а какви елементарни ситуации се превръщат в трагедии, се хващам за главата. :bored:
ФЕРАРИСТ
17-04-2009, 19:10
Тва само за мене работа.....
Записахме се....
Успех, да не забравиш да се похвалиш на финала :smile:
ФЕРАРИСТ
17-04-2009, 20:15
Е то е свободно участието ли бре, че нещо не разбрах....пратих там нещо, ама виж така както го казваш все едно е свободно - записваш се и участваш без кастинг или мастинг....
Е то остана за 600лв на калпак и кастинг да има;-)
ФЕРАРИСТ
17-04-2009, 20:45
За какво тия 600лв......?
ФЕРАРИСТ
17-04-2009, 20:47
1.5. Таксата за участие е в размер на 600 лв. Заявилите участие заплащат таксата, както следва:
- 500 лв. за заявилите, платили в рамките на 2 работни дни (При внасяне на пълната такса, с подаване на заявката 100 лв. отстъпка)
- 100 лв от първоначалната такса с подаване на заявката и окончателно плащане на 500 лв до 11.06.2009
Тия болни ли са.....?????
Absente_
17-04-2009, 20:51
е.... и това ли ще изпусна бе , страхотна идея е умирам от яд че няма да мога да се запиша :furious:
Тия болни ли са.....?????Мислех че си го видял това.;-)
Не мое да са толко нагли и кастинг да направят.
Furious 155
17-04-2009, 21:01
1.5. Таксата за участие е в размер на 600 лв. Заявилите участие заплащат таксата, както следва:
- 500 лв. за заявилите, платили в рамките на 2 работни дни (При внасяне на пълната такса, с подаване на заявката 100 лв. отстъпка)
- 100 лв от първоначалната такса с подаване на заявката и окончателно плащане на 500 лв до 11.06.2009
Тия болни ли
са.....?????
усетихте ли се ??? то и аз бих се записал, ама таксата ми е доста голяма спирачка...:afro:
Тия болни ли са.....?????
И аз много се подкефих ама... 600 лв.
Иначе идеята хубава избираш маршрут, търсиш чекпойнтите, обикаляш насам-натам, губиш се, около тебе все такива.
Аз им се чудя, прогнозират 500 участника да съберат, оптимисти ми се виждат.
ФЕРАРИСТ
17-04-2009, 21:14
Аз моа да организирам сичкото това за 200 лева само.....да не кажете че съм мноо алчен......
Тая, България само тапотий ражда!:alien:
Аз моа да организирам сичкото това за 200 лева само.....да не кажете че съм мноо алчен......
който каже пък че форумите са лоша идея, много ще сбърка... виждате ли какви идея се раждат?!!
от дума на дума стигнахме до извода, че и сами можем да си го направим за по 200лв.
обаче имайте в предвид че тея 600лв. са едната част от разходите по състезанието. горивото например едва ли те ще ви го плащат...
mirchozo
17-04-2009, 23:16
абе то не е чак такава простотия ама ще има доста рацери и ще се настъпва яко газта,иначе кое му е лошото ама трябва доста мерки ,все пак говорим за състезание в което ще има трафик и т.н.
тя идеята е друга ама , то това е за културни хора, не е за нас (повечето БГ щофери имам предвид)
Stefan Caromov
19-04-2009, 15:52
Майка , при тия мероприятия се плаща задължително на екипи от Бърза помощ, КАТ , Пожарна, плащат се данъците , и не на последно място наградния фонд е 100 бонбона ...Как иначе ще платят за цялото мероприятие...
Иначе аз съм ЗА . Ако се намери кой да ми влезе в партия (щот аз неам книжка) ,се записваме ..
Ще говоря с шефа ми да подпалим с аудито ..поне да имаме реален шанс :):)
ако не иска ,ще търся рацери от тук ....
Ти Ники мое влезем в партия евентуално ::):):):
И аз много се подкефих ама... 600 лв.
Иначе идеята хубава избираш маршрут, търсиш чекпойнтите, обикаляш насам-натам, губиш се, около тебе все такива.
Абсолютно ... преживяването сигурно ще си струва, ама да дам на куп 600 лева за нещо такова ... не ми се връзва.
Абсолютно ... преживяването сигурно ще си струва, ама да дам на куп 600 лева за нещо такова ... не ми се връзва.
събай ги отсега :grin: :hehe: и аз съм навит за "коалиция" с някого :) даже ще излезе по 300 лв. на човек..
+ още 300 за бензин :devil:
Голям тъпизъм!
Набележете си 20 забележителности на картата, сипете си гориво и ги обиколете - същата работа :)
Са някой ше каже "Ами наградата?" - като се върнете от екскурзията пуснетете Тото - същата работа :lol:
Голям тъпизъм!
Набележете си 20 забележителности на картата, сипете си гориво и ги обиколете - същата работа :)
Са някой ше каже "Ами наградата?" - като се върнете от екскурзията пуснетете Тото - същата работа :lol:
браво брат! много добре казано!! само дето тръпката от състезанието би била по-голяма отколкото тръпката от тотото, ама поне при едното няма риск за живота, а при другото 100%.
П.П. имаш страшен аватар!! :rotfl:
Stefan Caromov
21-04-2009, 22:46
Аз пък си мисля ,че с мааалко късмет ,може и да влезем у първите 6 ... кола има , пари има ,записах се
Аз пък си мисля ,че с мааалко късмет ,може и да влезем у първите 6 ... кола има , пари има ,записах се
:th_up:
Stefan Caromov
21-04-2009, 23:30
треа сия да си кажа без бой ,че ще съм само навигатор ... нали неам книжка ....ама ,ке бутнем камерката без да искам та да не ме гледа като карам хе хе хе
Transvaal Premier
26-04-2009, 14:07
:Tease::unsure:Колегитиииии, не че нещо ам кат знам как некои хора в Бг. обичат и са свикнали само така де, демек да играят нечестно...тва ши да е малко опасничко, не мислите ли?
Stefan Caromov
26-04-2009, 14:29
:Tease::unsure:Колегитиииии, не че нещо ам кат знам как некои хора в Бг. обичат и са свикнали само така де, демек да играят нечестно...тва ши да е малко опасничко, не мислите ли?
Въобще не мисля,че ще е опасно...
В регламента изрично пише ,че 2 акта и си аут .
Затва всеки ще гледа да спазва правилника ....а и все пак състезанието не е за време ,а за точки ...
нашия тиим ще е с едно сребристо волво s60 май се водеше с турбо и 240 коне
някой следи ли развитието на организацията на състезанието? ако някой има новини, да ги слодели, че аз не намерих нищо ново.
и който ще участва, да се похвали моля...! :)
Stefan Caromov
30-04-2009, 19:26
някой следи ли развитието на организацията на състезанието? ако някой има новини, да ги слодели, че аз не намерих нищо ново.
и който ще участва, да се похвали моля...! :)
Е кво ново ... то има двамесеца до състезанието ... записването е до 31 май .
Нищо няма . Всичко ще стане на 19 юни ,тогава ще нираздадат маршрута ,ще имаме двачаса за съгласуване и потегляме
това е
И аз съм в отбор, който ще участва с Алфата :) живот и здраве разбира се :)
Ама искам да изкажа голямото си разочарование от начина на провеждане:Маса народ ще си потрошат колите с тая простотия. 2000км за 2дни са твърде, твърде много и много бели ще има, ловя бас :?:?:?:?:?
ludkanar
01-05-2009, 10:48
Ама искам да изкажа голямото си разочарование от начина на провеждане:Маса народ ще си потрошат колите с тая простотия. 2000км за 2дни са твърде, твърде много и много бели ще има, ловя бас :?:?:?:?:?
и аз се ловя на бас и понеже знам манталитета ми и на другите за каране няма да участвам
Stefan Caromov
01-05-2009, 16:31
да ти кажа 2000км са доста малко,ако искаш да спечелиш. аз мисля през всичките 32 точки да мина. а 2000км за 48 часа не са нийак много. средна скороср 40км в час. и треа си сигурен,чеще гъмжи от куки
да ти кажа 2000км са доста малко,ако искаш да спечелиш. аз мисля през всичките 32 точки да мина. а 2000км за 48 часа не са нийак много. средна скороср 40км в час. и треа си сигурен,чеще гъмжи от куки
Ако се запишеш, искам да ми споделиш след края в какво състояние ти е колата, не забравяй че ако ще 20км средна да е, това са 50 часа непрестанна работа на колата. Именно поради тая причина нашия отбор се отказа, а и доста олигофрени се очаква да има. така че сори майка :)
Stefan Caromov
02-05-2009, 15:41
Ако се запишеш, искам да ми споделиш след края в какво състояние ти е колата, не забравяй че ако ще 20км средна да е, това са 50 часа непрестанна работа на колата. Именно поради тая причина нашия отбор се отказа, а и доста олигофрени се очаква да има. така че сори майка :)
Аз вече се записах , и то преди седмица... дадох 500 лева ::)) Ами да ти кажа ,според мен колата е по добре само да се кара ,вместо по 100 пъти на ден да палиш и гасиш ..то затова бакшишките бракми на по 1 милион километри не правили ремонти по мотора :)
А няма да съм с моята кола ,с едно волво 2.3 турлбо сме стегнали за играта. ма не го знам кво е волвото май с60 или с70 не се сещам.
Ако има и други участници ,кажете си ,мое да направим неква офанзива и да си пазим гърбовете... ама на записали се ,а не само да си мислят да се записват ...
stkazakov
04-05-2009, 09:53
Официалният сайт на самото реалити пише, че се отлага последно ще се проведе или се отлага ?
http://thebigdrive.net/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0001&g=
Stefan Caromov
04-05-2009, 10:49
Официалният сайт на самото реалити пише, че се отлага последно ще се проведе или се отлага ?
http://thebigdrive.net/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0001&g=
Да получих меил ,днес го видях ... отлага се за есента ,и са ми върнали паприте даже ...не съм прочел деа
Вероятно не са събрали необходимия брой кандидати. Хубаво, че и тия не са се направили на :evil: и да забравят да върнат парите.
Stefan Caromov
04-05-2009, 18:49
Вероятно не са събрали необходимия брой кандидати. Хубаво, че и тия не са се направили на :evil: и да забравят да върнат парите.
не ,заради изборите .... ще е есента
stkazakov
01-10-2010, 20:12
Колеги, какво се случи с въпросното състезание, което щеше да се провежда есента на 2009 :)
Stefan Caromov
05-10-2010, 19:38
За жалост нищо ново не става. Нито в сайта им,нито из нета на други места. Май беше само една неосъществимам идея.Ако някой познава Г-н Илиев ,нека го попита
stkazakov
08-10-2010, 16:24
Кофти... беше добре като идея... както повечето от нещата в България, остават само на едни големи и празни думи.