View Full Version : Замръзнал бензин
Колеги, за тези като мен дето зареждат в ОМВ.
Не знам до колко е истина ма като им знам ''Алпииският лед'' сори дизел :twisted: май е истина:
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?t=3977
OMВ --> 1/2 резервоар --> замръзнал бензин --> нова бензинова помпа!!!
Е няма да стъпя повече там!!! :evil:
И преди се е случвало само че в Шел :evil: Оправдаха се ,че водата "влязла" от повредено уплътнение някъде покрай помпите. :?: :?: :!:
OMВ --> 1/2 резервоар --> замръзнал бензин --> нова бензинова помпа!!!
Е няма да стъпя повече там!!! :evil:
Би ли споделила къде се случи това :roll: моля :)
Да си го имам впредвид
вижте и това :!:
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=723
Единственото дружбенско ОМВ, под моста за аерогарата :evil: !
Хем си знаех, че са измамници ..............
Dodo 155
17-01-2006, 23:10
А защо не зареждате на ЛукОйл :?: :roll:
Аз от 3г. на друга бензиностанция не съм сипвал (може би 1 или 2 пъти най-много и то ГАЗ, някъде на зор) и съм много доволен :idea:
Служебните Орели ги зареждаме само там и никой от колегите не се е оплакал :wink:
Чух, че там където може да се плаща с Транскарт са хубави бензиностанциите, другите които нямат Транскарт са франчайзери и било възможно да си правят далавери с горивото. Аз най-много съм зареждал на тази срещу КАТ и нямам забележки 8)
Не зареждам от ЛукОйл щото са ми противни като компания - публичните им лица от висшия мениджмънт и пазарното им поведение. Защо нафтата в Гърция е 0,899 Euro, а тук е 1,70 ? Защото тук персонала в Нефтохим получава по 2000 Euro заплати ? Или защото качеството е еднакво ? Ми аз лично предпочитам да плащам цена на австрийска нафта или италианска и да карам с такава. ЛукОйл ми предлагат долно качество за почти същите пари - благодаря. Що не пробват в други страни ? Предпочитам да пълня други гуши, но не и техните.
Не зареждам от ЛукОйл щото са ми противни като компания - публичните им лица от висшия мениджмънт и пазарното им поведение. Защо нафтата в Гърция е 0,899 Euro, а тук е 1,70 ? Защото тук персонала в Нефтохим получава по 2000 Euro заплати ? Или защото качеството е еднакво ? Ми аз лично предпочитам да плащам цена на австрийска нафта или италианска и да карам с такава. ЛукОйл ми предлагат долно качество за почти същите пари - благодаря. Що не пробват в други страни ? Предпочитам да пълня други гуши, но не и техните.
Не можах да разбера това за 2000 евро в нефтохим говориш сериозно или иронично. Заплати от 2000 евро там вземат единици хора. Повечето вземат _мизерни_ , доста по-ниски в сравнение със средната заплата в София. Единствено ако имаш огромен стаж и си много важен или си някакво шефче дребно, там можеш да вземаш макс. до 700-800. Говоря за чисти пари.
А за това тровене което се получава там, определено не си заслужава.
За Лукойл - ами да - абсолютни мизерници и измамници са, говоря като бивш техен служител. И аз избягвам да купувам бензин от тях, освен в много краен случай.
Само май Shell останаха да продават качествено гориво! А за газта да не говорим че пък по-големи мизерници от газаджиите не познавам.Газта на В+ е добра а за другите............ да не говоря.
нидобърски
18-01-2006, 15:22
Само май Shell останаха да продават качествено гориво! А за газта да не говорим че пък по-големи мизерници от газаджиите не познавам.Газта на В+ е добра а за другите............ да не говоря.
Не знам кой остана щото моите впечатления от Шел са :puke:
Сега слагам гориво на Еко Елда и съм доволен.
Alfa Pilot
18-01-2006, 18:44
И преди се е случвало само че в Шел :evil: Оправдаха се ,че водата "влязла" от повредено уплътнение някъде покрай помпите. :?: :?: :!:
Това е абсолютно невъзможно, водата е дошла от последната цистерна със или без тяхно знание
Dodo 155
18-01-2006, 22:48
... А за това тровене което се получава там, определено не си заслужава.
За Лукойл - ами да - абсолютни мизерници и измамници са, говоря като бивш техен служител. И аз избягвам да купувам бензин от тях, освен в много краен случай.
Колега тази компанията те е хранила все пак :wink: Или нищо или хубави неща само :wink:
От доста ЛукОйл бензиностанции имам добро впечатление :idea: Затова твърдя, че продават хубаво гориво, става въпрос за 95Н :!: Другите, които са около и над 100 октана :lol: :lol: :lol: са пълна шмекерия :wink:
Ако си спомняте едно време кой бензин не се кръщаваше - А 86 :wink: И защо? Защото почти никой не зареждаше от него :lol: :lol: :lol:
Ако някой може да измери октана на 98Н и 95Н на ЛукОйл ще установи, че мери един и същ бензин :wink: Ако премерите 95Н и 100 на ОМВ разликата ще е 1 :idea: Който не вярва да пробва :lol: :lol: :lol:
Колега тази компанията те е хранила все пак :wink: Или нищо или хубави неща само :wink:
Колега, тази компания купи нефтозавода точно когато работех в него. Тази компания ме е хранила по принуда. Спряха всички привилегии (разбирай към 20-30 лв допълнително храна месечно, парите месечно за вредни, и още малко такива дребни но важни за обикновения работник неща) , и вдигнаха работата двойно. Напъват си инсталациите по над 2 пъти повече от нормалното, и качеството на горивата рязко пада. Вдигнаха заплатите на шефовете, а на обикновените работници ги замразиха (вдигаха мнооого трудно на някой заплатата), шефовете режат с глоби за каквото им падне, по заповед на ръководството на ЛукОйл, абе толкова неща мога да разкажа (въпреки че работих при тях преди повече от 2-3 години). Така че - да, за мен са си гадове и експлоататори. Имах възможност да стана някой там, с моето химическо образование, но след като купиха нефтозавода, стана невъзможно и напуснах.
Така че това ми е достатъчно за да не купувам гориво от тях и да ги храня. Въпреки че може да ти се стори твърде субективно мнението ми.
Това е абсолютно невъзможно, водата е дошла от последната цистерна със или без тяхно знание
Така беше афиширано в медиите тогава.В действителност как е било може само да гадаем. То на потърпевшия Шел му платиха ремонти и пропуснати ползи.
п.с. Някаква джипка беше в гаранция и от сервиза прицепиха бензинджиите. А наште коли като не са? Пазете си касовите бележки :evil:
pacho_kardana
06-08-2008, 16:27
Аз сипвам нафта на омв и съм много доволен.
Аз сипвам нафта на омв и съм много доволен.
Последното мнение е само от преди 31 месеца.....
tokata_pz_flex
06-08-2008, 23:57
Айде стига де , утре някой може да изреве от Еко , и всички ще скочим срещу тях ли ? Незнам някой от вас докарвал ли е скоро МПС от Германия или Австрия , но там наистина се кара с БЕНЗИН ! В България караме със някаква смесица между лайна и сополи ( без извинение ) ! Да се надяваме само , че по-рядко ще ни се трпшат колите , за да не се сещаме с какво абсурдно гориво караме :)
Stefan Caromov
09-08-2008, 20:56
хе хе ех ,преди години имах една нисан силвия, в лозенец я знаят , та при нея се получи следния проблем (от зареждане на ШЕЛ) зима ,студ ,вънка вие вук, паля аз колата ,ама нъцки , припалва и толкова . един приятел вади три кофи вряла вода от тях (щото бех там на парти) излива ги върху мотора и оооо,чудо ,колата запали ... сещайте се сами
най добрия бензин е ....................откраднатия !!!
Съжалявам че отварям стара тема, но пък е актуална за мен.Днес имах следния проблем.Бензина замръзна!!!Зареждал съм от Шел последните два три пъти по 50 литра.Едната кола която ми стои от вън не искаше да запали и след щателна проверка на всичко установих ,че бензина не достига до рейката поради замръзване на водата в него.Та въпроса ми е спирт ли да сложа в бензина или добавка,защото е ясно ,че вече имам вода в резервоара и трябва да я премахна от там.
hristugena
02-01-2009, 16:08
Та въпроса ми е спирт ли да сложа в бензина или добавка,защото е ясно ,че вече имам вода в резервоара и трябва да я премахна от там.
Спирт се слага профилактично, преди да е замръзнал....
:stumm:
Аз я размръзнах размених я с другата и тази влезе в гаража на топло.Сега пали вече. въпроса е колко спирт на 50литра бензин да сложа?Аз закаво продадох дизеловото пунто та да нямам ядове зимата,а то виж каво стана.
hristugena
02-01-2009, 16:28
Аз я размръзнах размених я с другата и тази влезе в гаража на топло.Сега пали вече. въпроса е колко спирт на 50литра бензин да сложа?Аз закаво продадох дизеловото пунто та да нямам ядове зимата,а то виж каво стана.
На пълен резервоар - 50 л - една чаша от 200 мл. е достатъчна...и повече да сложиш не е фатално и нищо няма да прецакаш, но няма смисъл...:drinking:
На пълен резервоар - 50 л - една чаша от 200 мл. е достатъчна...и повече да сложиш не е фатално и нищо няма да прецакаш, но няма смисъл...:drinking:
Aз сипах 100мл.,но сега ще ходя да сипя още малко.Благодаря за инфото;-)
hristugena
02-01-2009, 16:37
Aз сипах 100мл.,но сега ще ходя да сипя още малко.Благодаря за инфото;-)
За да ти замръзне бензина значи има доста H2O - даже се учудвам как е запалила....:screwy:
Ами не запали преди да я избутам в гаража на топло.
А и разкачих тръбичките към рейката и налях там безин след което запали и я оставих да по работи за да може да се затопли от ауспуха
hristugena
02-01-2009, 16:47
Ами не запали преди да я избутам на топло в гаража.А и разкачих тръбичките към рейката и налях там безин след което запали и я оставих да по работи за да може да се затопли от ауспуха
Принципно не бих ти препоръчал тази операция, за да не прецакаш бензиновата помпа....Явно вече е късно....
Какъв спирт сложи?
Що да я прецакам ?аз така разбрах ,че горивото не стига до рейката.Син спирт за горене сложих.Отивам да купя и еднa добавка така и така е манджа в резервоара.
hristugena
02-01-2009, 16:54
Що да я прецакам ?аз така разбрах ,че горивото не стига до рейката.Син спирт за горене сложих
Нема да те вкарвам във филми! Дано всичко е ОК! Правилен спирт си използвал!
п.с.Къде е толкова студено, че замръзва бенза (или може би къде продават бенз с толкова вода в него)...:metal:
Хах моята помпа се предаде тия дни :drinking: и да няма връзка не ми се рискува отново да правя помпи, имам подръка една добавка и ще хакам вътре.
hristugena
02-01-2009, 17:09
Хах моята помпа се предаде тия дни :drinking: и да няма връзка не ми се рискува отново да правя помпи, имам подръка една добавка и ще хакам вътре.
Каква е добавката?
Нема да те вкарвам във филми! Дано всичко е ОК! Правилен спирт си използвал!
п.с.Къде е толкова студено, че замръзва бенза (или може би къде продават бенз с толкова вода в него)...:metal:
В Перник не е чак толко студено около -8 градуса да е било през нощта, а когато не искаше да запали термометъра в колата показваше -1 .Сипах Добавка също и в двете коли.Тази нощ ще оставя другата от вън да видя утре как ще е.
nikolaaaay
02-01-2009, 18:10
В казармата имаше една уаз-ка в резерва, на която шоферчето й беше подменил бенза с вода, щото тя се палеше само по тревога. Като го източиха същия бенз не можеше да се запали със запалка, но въпреки това жипката палеше и доста време се чудиха кво й е, щото чисто нова машина, па прекъсва.
Каква е добавката?
Тя добавката е на Texaco и си е ок, ама май не е за тая работа :screwy: нещо се присетих, че за почистване на гор. с-ма беше :drinking: най-много да пльокам и аз спирта вътре.
hristugena
02-01-2009, 18:54
ама май не е за тая работа :screwy: нещо се присетих, че за почистване на гор. с-ма .
:cheers: