PDA

View Full Version : Лампа на инжекциона

ivelin
20-04-2009, 22:15
Та значи колеги,тръгвам аз от Ямбол за към София и си карам.Обаче на Пловдив ми светва лампата на инжекциона...и аз шаш.Викам си б..и мамата кво става...да ама колата си продължава да си работи както нормално,върви си всичко е о.к.Та питам аз,някой имал ли е същия проблем и дали се сещате от кво може да е?
Благодаря предварително :)

Satanism
20-04-2009, 23:03
Температурата как ти е?

leo
20-04-2009, 23:29
датчика за температурата беше при мен. Колата си вървеше, както при теб.
Само че съм чувала за случаи, в които колата не може да запали след като светне веднъж тази лампичка. Дано не е това :thumbup:

aleksander nikolaev
20-04-2009, 23:38
караи си спокоино и при мене по едно време святкаше но нищо нито грешки нито проблеми.съмнява ме когато падне горивото в резервоара и помпата не може да нагнети добре и за това святка.не е проблем.

Speeder
21-04-2009, 10:16
Колега, следи си разхода.
Може да е прецакана ламбда сондата и затова да светва.
Все пак я закарай да я премерят.

simo_sh
21-04-2009, 11:41
моята светва само като я покарам на някой по дълъг булевард вечер или извънградско на голяма предавка и с равна газ ... на едни обороти.Светва...като дам газ изгасва.Колата работи на газ.На бензин не светва.От какво може да е ?

zdravio
21-04-2009, 11:45
моята светва само като я покарам на някой по дълъг булевард вечер или извънградско на голяма предавка и с равна газ ... на едни обороти.Светва...като дам газ изгасва.Колата работи на газ.На бензин не светва.От какво може да е ?
От газ-та. Не и харесва да я караш на газ!

aleksander nikolaev
21-04-2009, 20:30
Абе караите си колите спокойно нищо особенно не е.Това са коли с характер!!!!!

DSlavev
21-04-2009, 22:37
Караи я на маистор щом свети някаква лампа пак особено щом е лампата на инжекциона значи има някакъв проблем и нетрябва да се пренебрегва.

Balagan
21-04-2009, 22:43
А моята почва да ме притеснява когато изгасне ! :spiteful: Понеже си ми свети редовно без да спира...ама това се дължи на чикименто датчика на коляновия вал от тогава не ще да спре и аербега ми е така ама аз понеже съм луд добре че има с кфо да си говоря че изперквам ахагхагахаххагахахга :rosso_spider:

Mury
22-04-2009, 21:27
караи си спокоино и при мене по едно време святкаше но нищо нито грешки нито проблеми.съмнява ме когато падне горивото в резервоара и помпата не може да нагнети добре и за това святка.не е проблем.

Абе хора спрете се с глупостите:furious::furious::furious:говорите абсолютни простотии:pokey::pokey:щом светва лампата значи има проблем,грешката е записана,и трябва да се провери и изтрие:balloon::balloon:и евентуално да се отстрани проблема ако има такъв

trouble
22-04-2009, 23:00
Добре че си ти че почти не издържах от писаното. Да допълня....това е най-важната лампа на таблото. Тя не е за единична грешка. Може да е всичко, но е факт че има нещо което не е наред и в повечето случаи повредата не е малка, нищо че може и така да върви.

Bass_man
25-04-2009, 00:41
Та значи колеги,тръгвам аз от Ямбол за към София и си карам.Обаче на Пловдив ми светва лампата на инжекциона...и аз шаш.Викам си б..и мамата кво става...да ама колата си продължава да си работи както нормално,върви си всичко е о.к.Та питам аз,някой имал ли е същия проблем и дали се сещате от кво може да е?
Благодаря предварително :)
Колега и при мен бе6е така.По4истваш дюзите на инжекцията и дебитомера и няма дертове тогава,а в наи ло6ия слу4аи може и да смениш свещите.Поне при мен от тогава няма проблеми.

tibet2002
27-04-2009, 19:37
Добре че си ти че почти не издържах от писаното. Да допълня....това е най-важната лампа на таблото. Тя не е за единична грешка. Може да е всичко, но е факт че има нещо което не е наред и в повечето случаи повредата не е малка, нищо че може и така да върви.

Здравей. И на мене ми светна тази лампа. Закарах я на майстор и познай верния. Много грешки, много нещо. Занулираха ги и пак същото. Накрая се оказа на моята, че ми се е пръснала едната бобина на twin spark-а.

Тук пишем само на кирилица, имай го в предвид. Едит-Крис

ivan dimitrov
28-04-2009, 06:33
---

Yon
28-04-2009, 20:19

Вижте си си ламбда сондите - със сигурност са лениви :no_no_no:

trouble
28-04-2009, 20:34
И на мен ми светна...като се прибирах от Костенец през нощта в събота. Направи ми впечатление, че стрелката на температурата не отлепи от 0 градуса (демек най-долу) и май затова светна....а и нищо чудно да е и ламбдата...колата се замисля все по често да ускори ли, да спре ли...все едно има лаг...

Pebles
29-04-2009, 23:30
И моята светка на дълъг път.Според мен е запушени дюзи или вместо да впръсква капе....... За 1 път когато ми светна ходих на диагностика изчистиха грешките и пак след няколко дена се случи.Няма нищо за притеснение.Трябва да си изчистите дюзите.