Log in

View Full Version : 1.7 8V - глъхне - губи мощност - специфчен проблем сякаш

hamann
17-01-2006, 19:07
здравейте колеги - поздрав за страхотния форум! :)
горд собственик съм на алфа 145 която за съжаление има следния проблем:
значи двигателя всъщност е от алфа 33 sportwagon 1.7 8V 132 коня според номерата(307.47)(по талон е 1.4)(може би темата е за раздел 33):P :oops: :lol:
та проблема е загуба на мощнос във по високите обороти,глъхнене,неравномерна работа в ниските обороти, и най характерното е че при наполувина натиснат педал на газта, мощността е най голяма а при докрай натиснат - няма никой(когато е до полувината дърпа що годе)
случва се от време на време и да гасне особено при студено време!

и така - нека ако някой има предложения ,идеи или опит със справянето с проблема да напише някой друг ред - ще бъда много благодарен!

п.с - по сервизите мн са се чудели и мъчели без какъвто и да е успех!
:frown:

п.с2 - дали не е аванса? :oops:

valjo
17-01-2006, 23:52
здравейте колеги - поздрав за страхотния форум! :)
горд собственик съм на алфа 145 която за съжаление има следния проблем:
значи двигателя всъщност е от алфа 33 sportwagon 1.7 8V 132 коня според номерата(307.47)(по талон е 1.4)(може би темата е за раздел 33):P :oops: :lol:
та проблема е загуба на мощнос във по високите обороти,глъхнене,неравномерна работа в ниските обороти, и най характерното е че при наполувина натиснат педал на газта, мощността е най голяма а при докрай натиснат - няма никой(когато е до полувината дърпа що годе)
случва се от време на време и да гасне особено при студено време!

и така - нека ако някой има предложения ,идеи или опит със справянето с проблема да напише някой друг ред - ще бъда много благодарен!

п.с - по сервизите мн са се чудели и мъчели без какъвто и да е успех!
:frown:

п.с2 - дали не е аванса? :oops:
в 145 не е слаган 1.7 8в
единствения боксер в 145 е 1.7 16в - 129 коня

проблема както го описваш, бие на дебитомер...

BatVas
17-01-2006, 23:59
Aбе Вале той човека казва че двигателя му е от на 33-ка. Може нещо да са го сменяли -присаждали на 145 :? :? :?

Crusader
18-01-2006, 00:01
:lol: :lol: :lol: Valjo пак се хвана за дебитомера , но май тоя път е прав :wink:
peace!

Bobo
18-01-2006, 00:24
Абе Вальо то такъв мотор НЯМА -1.7 8V а пък 132 коня - ти вече дебитомера му смени :rotfl:

Bobo
18-01-2006, 00:25
Hamann уточни първо какъв е точно мотора и после ще видиме евентуално дали можем да помогнем :wink:

Ако е 1.7 8 клапана е 107 коня, ако е 1.7 16 клапана е 132 коня и в двата случея дебитомерите са механични, за 16 клапановия зависи коя година и инжекцион е - има вариянт с МАП сензор :wink:

Ако неможеш да ни кажеш това по-добре отиди в сервиз - например в италсервиз.

И един последен въпрос колата има ли газова уредба :?:

valjo
18-01-2006, 08:25
Абе Вальо то такъв мотор НЯМА -1.7 8V а пък 132 коня - ти вече дебитомера му смени :rotfl:

в 145 не е слаган 1.7 8в
единствения боксер в 145 е 1.7 16в - 129 коня

хубууу деее :lol:
нали съм написал ебаси ...

1,7 8в мотор ИМА разбира се, но в 33....
седете, са ше изкарам точния тип мотор от аутодата, ше видим с ква инжекция е и дали е с МАП или МАФ, и ще сме по конкретни

@батВас - сериозно, не се замислих, че мотора може да е присаден :oops:

valjo
18-01-2006, 10:11
тааакаа.....
http://valjo.alfaromeo-bg.com/phorum/TechDocs/AR307.47.1.7.16v.gif

тоя мотор е 16в - 132 коня - колегата е прав, просто аз несм прочел точно какво е казал

НО
е с БОШ инжекция и ИМА дебитомер;)
така че и аз см прав;)

hamann
18-01-2006, 17:56
такаам
значи - двигателя съм си казал си е от спортен вагон 33-ка,8 клапана - броил съм ги лично :lol: ,даже и номерче съм му дал :D (който не вярва - да погледне аутдата-та само че на 33-ка и то май 4х4(не съм сигурен))
не е много ясно дали всмукателния колектор не си е от 1.4 съссе дебитомери и електроники и екута(туй дали е възможно?) - при първа възможнуст ще дам сериийни номера и тем подобни!

исках да питам - освен на тестер дебитомер-а има ли начин да се провери дали и как работи - съпротивление ли се мери - какво ли - в аутодата-та не намерих нищо :frown:

а от какво може да идва тази реакция на педала на газта - натиснат до край - никой няма - до полувина - върви що годе - пак ли дебитомер ще е ?

по между другото прочетох тас голямата тема за глъхненето и нам како сии и сякаш моя проблем е по друг :?

п.с - доста одавна съм се возил на тас кола и помня че МНОГО понавървяваше - което според мен изключва да е била още 1.4
а ми говори че нещо се е повредлио и проблема не е от калпавата размяна на моторите :?

поздрав! :D

hamann
19-01-2006, 00:03
аааам - не съм ного сигурен амаа май на тос моя двигател няма дебитомер :oops: :oops: :oops:

май колектора + другите чарколяци си е от 1.4

gigi
19-01-2006, 11:34
Опиши малко по добре проблема. Защото малко ми бие на потенциометър на дроселовата клапа. Винаги ли го прави и на място и като върви и ако подаваш плавно газ или рязко :roll: :roll: :roll: :roll:

hamann
19-01-2006, 23:56
ами няма зависимост между обороти,плавно,рязко подаване,и на място не работи нормално - разтриса се леко купето от време на време - то всъщност нямам маф ами мап,който е от 1.4 - абе на практика май само блока е от 1.7... пффф - не знам и аз какво ще се прави... :frown:

Bobo
20-01-2006, 01:57
:priest:

gigi
20-01-2006, 11:33
Не е това което си мислех
Лошото е че явно много са си пойграли да я зглобят тази кола иии..... :gruebel: :gruebel:

hamann
20-01-2006, 14:02
ами май нещо такова ще да е станало - факт е обаче че преди колата е вървяла яко.... :?
бе не знам - ше му мислим :lol: