View Full Version : Клаксона ми се развали.
Бибитката ми от 1-2 седмици на сам никаква я няма. Отначало от 10 натисканя, 1-2 пропускаше, после от 10, 1-2 уцелваше и от днес въобще го няма. Смених бушона да не е от него - не е бушон. Някакви идей каде може да е проблема ? И решението му. :smoke:И сори ма търсачката много зле (или аз :) ) а и темата най-вероятно е тъпа но като не разбирам, разчитам някой да помогне. Мерси.
Никой ли не разбира от бибитки бе ? :brickwall:
Аналогичен случай миналата седмица... При мен беше клеясала букса, да не говорим че втората бибитка липсваше. Клаксоните ти се намират долу ниско пред дяснотото колело, ако застанеш пред колата - отляво. За да стигнеш до тях трябва или да салиш фара (и много псувни), или да легнеш отдолу. Ако не се оправи от размърдване на буксите значи се е понапълнил с вода и/или боклуци и е за коша...
Аналогичен случай миналата седмица... При мен беше клеясала букса, да не говорим че втората бибитка липсваше. Клаксоните ти се намират долу ниско пред дяснотото колело, ако застанеш пред колата - отляво. За да стигнеш до тях трябва или да салиш фара (и много псувни), или да легнеш отдолу. Ако не се оправи от размърдване на буксите значи се е понапълнил с вода и/или боклуци и е за коша...
След малко ще сляза да почувъркам и ще пиша. Благодаря!
До колкото си спомням на теб и лампата на еърбега ти светеше нали?
До колкото си спомням на теб и лампата на еърбега ти светеше нали?
Не! Нещо си в грешка баце...
Kostadin`
24-04-2009, 20:54
имам един въпрос като натиснеш кваксона чува ли се релето дали цъка...на 33-ката й цъкаше релето,ама нямаше свирка....на мене проблема ми беше в буксата,разместих я и се оправи,както каза колегата по-горе виж си буксите...
имам един въпрос като натиснеш кваксона чува ли се релето дали цъка...на 33-ката й цъкаше релето,ама нямаше свирка....на мене проблема ми беше в буксата,разместих я и се оправи,както каза колегата по-горе виж си буксите... Ами да, чува се как цъка релето но не свири...
Kostadin`
24-04-2009, 21:45
Ами да, чува се как цъка релето но не свири...
значи буксата не ти прави хубав контакт,на 33-то така ми въртеше номера,поразмърдах клемата на самата свирка и се оправи...
значи буксата не ти прави хубав контакт,на 33-то така ми въртеше номера,поразмърдах клемата на самата свирка и се оправи...
Или пък самата бибитка нему работи,ако е така имам ;) 0876 09 58 22
Kostadin`
25-04-2009, 23:42
Или пък самата бибитка нему работи,ако е така имам ;) 0876 09 58 22
тука си прав,моя грешка...
и аз го имах този проблем - отидох до най-близката автоморга и си взех неква бибитка ( май от некав пасат беше :) ) за 5 лева, сложих я и сега всичко е наред :)
marian2784
26-04-2009, 17:36
аз моята я оправих вчера откачих буксите малко спрей,малко ги стиснах с клещите ,че бяха хлабави и ся е 6 точки
Аз хубаво ще погледна буксите, ама нещо не я намирам тази бибитка да го ева...
Аз хубаво ще погледна буксите, ама нещо не я намирам тази бибитка да го ева...
Пред предна дясна гума са.
Пред предна дясна гума са.
Предна дясна като застана с лице пред колата или предна дясна като съм в колата ?
В колата като си - дясна.
Неска докато чаках майка ми да пазарува в Кауфлант си викам я да го видя тоя клаксон... пипнах 2-3 жички и оп... чудо - вече имам бибитка :Tease:
Неска докато чаках майка ми да пазарува в Кауфлант си викам я да го видя тоя клаксон... пипнах 2-3 жички и оп... чудо - вече имам бибитка :Tease:
Начи намери точно къде са тромбите и им почисти буксите. Иначе пак ще кара ден до пладне.
Да не пускам нова тема ще пиша тук.И моята не работи,но не е от клемите,защото отворих релето и като му дам контакт с ръка свири а от копчетата на волана не работи.От какво може да е ?
Да не пускам нова тема ще пиша тук.И моята не работи,но не е от клемите,защото отворих релето и като му дам контакт с ръка свири а от копчетата на волана не работи.От какво може да е ?
Най-вероятно лош контакт или никакъв на самите бутони. Свали еърбега от волана и виж под самите бутони какво се случва. Ако кабелите са ОК и след като позачистиш не се оправи може да ти е прекъснат лентовия кабел, насочи се натам...
Най-вероятно лош контакт или никакъв на самите бутони. Свали еърбега от волана и виж под самите бутони какво се случва. Ако кабелите са ОК и след като позачистиш не се оправи може да ти е прекъснат лентовия кабел, насочи се натам...
Само гумените капачки свалят ли се или трябва всичко да се разглобява?
Само гумените капачки свалят ли се или трябва всичко да се разглобява?
за тях само незнам, но еър-бега се държи на три болтчета, отвиват се с шестограм 5. По-добре го свали и него за да имаш хубава видимост
Колега ,схемата имаш ли я? :lupe:
Ето ти схема:
http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%203/Horns.PDF
Що не пробваш първо да смениш релето?
От тоци не разбирам,но си мисля че работи,защото като натисна механизма с ръка и свири,ако беше релето нямаше да работи изобщо.А и преди работеше когато си поиска,но сега отказа тотално.
От тоци не разбирам,но си мисля че работи,защото като натисна механизма с ръка и свири,ако беше релето нямаше да работи изобщо.А и преди работеше когато си поиска,но сега отказа тотално.
Понеже не разбираш, обяснявам ;)
Релето има бобина, през която като пуснеш ток се намагнетизира и дърпа котвата, за да затвори работните контакти. Идеята е с малък ток да управляваш голям.
В случая ти като натискаш котвата с ръка, просто констатираш, че силовата част (клаксон и бушона му) е изправна. Това НЕ означава, че и самото реле е наред. Разбира се проблемът ти може да е и в управляващата верига - копчето на волана, жици и т.н. Но вместо да се вкарваш във филма с разглобяване на волана и сваляне на ербег, просто първо опитай с друго реле. Ако пак не заработи, тогава разглобявай по-натам.
Но щом не разбираш от тоци, според мен ще е загуба на време, едва ли ще можеш сам да констатираш проблема.
Понеже не разбираш, обяснявам ;)
Релето има бобина, през която като пуснеш ток се намагнетизира и дърпа котвата, за да затвори работните контакти. Идеята е с малък ток да управляваш голям.
В случая ти като натискаш котвата с ръка, просто констатираш, че силовата част (клаксон и бушона му) е изправна. Това НЕ означава, че и самото реле е наред. Разбира се проблемът ти може да е и в управляващата верига - копчето на волана, жици и т.н. Но вместо да се вкарваш във филма с разглобяване на волана и сваляне на ербег, просто първо опитай с друго реле. Ако пак не заработи, тогава разглобявай по-натам.
Но щом не разбираш от тоци, според мен ще е загуба на време, едва ли ще можеш сам да констатираш проблема.
Мерси за помощта!Релето от друга Алфа ли става само или мога да си взема от магазин за ел. джунджурий?
ами релето става и от друга Алфа, дори и от друга кола, стига да е реле с нормално отворен и нормално затворен контакт. трябва да има 5 пинчета на него. свали твоето реле и го занеси в магазин за авто-електро "джунджурий" :lol: там ще ти дадат същото.
ако имаш мултицет, след като го свалиш дори можеш да си го замериш дали работи, ако работи не е необходимо да го сменяш;)
Мерси за помощта!Релето от друга Алфа ли става само или мога да си взема от магазин за ел. джунджурий?
Дори може само за пробата да вземеш друго реле от твоята, стига да е някое със същите крачета.