PDA

View Full Version : Въпрос за алфа контрол

d840
24-04-2009, 20:34
колеги колата е алфа ромео 33 1.7 боксер 4х4..
светна лампа под пепелника в ярко червено и пише "контрол " нещо си... за какво е този датчик?? мерси предварително и исе извинявам за глупавия въпрос:metal:

Kostadin`
24-04-2009, 20:43
колеги колата е алфа ромео 33 1.7 боксер 4х4..
светна лампа под пепелника в ярко червено и пише "контрол " нещо си... за какво е този датчик?? мерси предварително и исе извинявам за глупавия въпрос:metal:
това е Алфа контрола.Мисля че Алфа Контрола показваше за изгоряла крушка по светлините на колата,но нека и по-вещите да се изкажат.

d840
24-04-2009, 21:28
има 2 секции на едната има изобразено табло и некви работи, а на другата изобразено нещо като мотор... запо1на да свети именно тази секция с мотора и колата започна да върви с много газ. смисъл трябва да я изфорсирам зада тръгне...

firedragon
24-04-2009, 23:00
Това е Алфа контрола и ти показва,че имаш проблем с двигателя.По принцип не е много полезна тази джаджа,но в случея вероятно те предупреждава за нещо сериозно.Аз бих те посъветвал да отидеш в сервиз и да видиш за какво става въпрос.

zilala
24-04-2009, 23:16
ми това са глупости ако не ти е сервициран алфа контрола глупости показва само снимай и прати да ти кажа за какво е лампата :)

firedragon
25-04-2009, 15:48
Ако след като е светнала лампичката колата е започнала да не върви както трябва е много вероятно да има проблем,а не просто да си свети както прави в повечето случеи.

RaIDeR
25-04-2009, 17:23
От ляво на дясно
1 ва Светлини фарове задни габарити -изгоряла крушка
2 мин ниво хидравлична течност "управление
3 температура на охладителна система "антифриз"
4 минимално ниво масло на двигателя
5 мин ниво спирачна течност
6 стопове - изгоряла крушка
7 центъра - проблем

Kris
25-04-2009, 21:26
От ляво на дясно
1 ва Светлини фарове задни габарити -изгоряла крушка
2 мин ниво хидравлична течност "управление
3 температура на охладителна система "антифриз"
4 минимално ниво масло на двигателя
5 мин ниво спирачна течност
6 стопове - изгоряла крушка
7 центъра - проблем

ехее ... тоя алфа контрол голяма работа бил, взема да изкормя един и да си сложа

mordohy
25-04-2009, 22:13
ехее ... тоя алфа контрол голяма работа бил, взема да изкормя един и да си сложа
можеш да си сложиш и по-голям трън в задника,ако се постараеш достатъчно!:crazy:Всъщност го имат всички уважаващи се селскостопански машини.Там е много полезен,но не знам защо го изхвърлят още на първата година.

firedragon
26-04-2009, 11:58
Защото освен за доско топка да светка за друго не става.Най-безполезното нещо,което съм намирал в алфата:chair: