View Full Version : да се радвам ли да се ядосвам ли?
да се радвам ли да се ядосвам ли? одеве си взех маслото tutela zc 75 sinth - 75w80 и отидох да го смянят и отвиха пробката да източат старото а от кутията изтекоха дали има и 500 гр. тия в сервиза се шашнаха как несъм прецакал кутията,а аз проблеми с превключването не съм имал,та така смениха го и си тръгвам и спирам на едно место и гледам от долу тече нещо ама бая,а то маслото от кутията а аз се чудех защо е имало толкова малко вътре и веднага гас до сервиза и се оказа,че ляв вътрешен маншон и лагер нестават за нищо (маншона сцепен а лагера заковал вътре),та малко обиколки и за 32лв. го взех и го смениха и от tutelata беха останали 300 гр.та от сервиза купих някакво масло за скорости IGOL 75w80 sinth та и да ви питам няма значение,че са ралични марки нали важното е,че вискозитета е същия???
Абе няма значение ама и да ги мешаш не е много смислено, карай да върви не бой се 8)
Важното е, че си един диференциал и една скоростна кутия напред, а тва са си сума ти пари:)
Важното е, че си един диференциал и една скоростна кутия напред, а тва са си сума ти пари:)
да прав си,и аз се чудя как съм се оттървал :shocking: просто късмет,ама чудно ми е щото нямаше никакви симптоми,просто си рекох ще го смена и :notify:
Извода от твоята ситуация е - сменяйте при покупка и маслото в кутията!
Извода от твоята ситуация е - сменяйте при покупка и маслото в кутията!
прав си, и на всички дето неса го сменили препоръчвам да го проверат поне
Jororacing
29-04-2009, 17:44
колеги ,а мойто е някъде на около 15-20000 км най много .. да се притеснявам ли ?
Доколкото знам трябва да се проверява през 20 хиляди километра и да се сменя на около 50-60к км. Ако някой има друга информация - да ме поправи.
колеги ,а мойто е някъде на около 15-20000 км най много .. да се притеснявам ли ?
колега маслото на скоростната кутия не се сменя а само се долива,но нему пречи на който иска да си го смени,както аз реших и останових,че съм извадил късмет с решението си
щом има пробка за източване с магнит на нея, значи се сменя. по книга дават 50-60 хиляди до смяна.
щом има пробка за източване с магнит на нея, значи се сменя. по книга дават 50-60 хиляди до смяна.
По коя книга?
Моето постояно намалява и аз си го доливам смело :D
На кутията ли:online2long:
явно имаш теч,няма къде иначе да ходи тва масло
явно имаш теч,няма къде иначе да ходи тва масло
100 % !