View Full Version : Въздушен филтър 146 1.6 TS Impreza STI
DerMeister
29-04-2009, 16:27
Колеги, днес събрах погледите на поне 10 човека, които возих в блъснатата ми кола. А по улиците как се обръщат няма да ви разправям...
Оня ден ме блъснаха и сега карам с дупка между калника и капака и счупен въздушен филтър. До днес карах леко и бавно насам натам, но ми се наложи да изпреварвам и като настъпих яко ми падна ченето. Е няма такъв звук!!! Просто уникален. Един приятел, който мечтае за Impreza STI каза, че звучало по същият начин. Който се качи се изкефи максимално и не можеше да повярва, а за мен да не говорим.
За да не е тотално тъпа темата да попитам: Като се сложи конус, предполагам, че поне малко ще наподобява този звук нали? Ако да, непремено слагам... :respect:
Я дай един пик да я видим как е ударена.
DerMeister
29-04-2009, 16:41
Хаха, да я удариш и ти така ли? :Tease:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=17371&d=1240908085
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=17373&d=1240908085
Ооо майсторе само се надявай да не напълниш двигателя с чакъл с тази голяма дупка !!!
DerMeister
29-04-2009, 18:14
Ооо майсторе само се надявай да не напълниш двигателя с чакъл с тази голяма дупка !!!
Има такава опасност... Днеска просто ходих до каско алабала и утре до сервиза и тва ще и е.
......... да попитам: Като се сложи конус, предполагам, че поне малко ще наподобява този звук нали? Ако да, непремено слагам... :respect:
Ооооо ще се сетиш и ти :lupe: слагай един конус и не му мисли много много:thumbup:
Много внимавай да не засмучи нещо дет не трябва!
Много внимавай да не засмучи нещо дет не трябва!
Като някои заблуден гълъб,примерно :drinking: за 3 км не е проблем,но не е перпоръчително да караш повече време така
Ако још не си нашел пластиките околу филтеро, имам еден вишок, само незнам како да ти го испрата!
DerMeister
30-04-2009, 14:36
Ако још не си нашел пластиките околу филтеро, имам еден вишок, само незнам како да ти го испрата!
Мерси много, ама реших конус да слагам. Сега първо след празниците ще оправям ламарините. А "вишок" какво е всъщност? :waving:
Мерси много, ама реших конус да слагам. Сега първо след празниците ще оправям ламарините. А "вишок" какво е всъщност? :waving:
Вишок = повише, не ми треба, остана ми од една разглобена алфа! :waving:
Ела до нас имам едно конусче не карано само го сложих да видя как ще е звукът - е на мен ми хареса но тъпата кутия не можах да я извадя - ако искаш пиши лс да доидеш да го пробваш - ако ти хареса го взимаш ако не не го :) За цената ще се разберем :waving: От пробване глава не боли :)
alfa boy Qv
01-05-2009, 19:59
Аз сам с конусен филтар и мога да ти кажа 4е има бая як звук!!!!!!!!!
Е тук поне са снимали и се 4ужа много добреhttp://www.youtube.com/watch?v=m7ElQSRhiqk&feature=related
DerMeister
15-05-2009, 00:17
Вече съм с K&N конус благодарение на Extreme Service и звукът е почти същият, направо се размазвам от кеф. Ако можеше и да върви, колкото бучи.... :laughing1:
DerMeister
01-10-2010, 23:46
Да си ползвам темата и да питам.
Изпрах тъпия конус и го омаслих. Всичко с кит от магазина. Гледах да не слагам много масло, но и да не е без хич.
Първите две седмици колата си беше същата, но сега имам лек проблем с оборотите и първо съмнение е дебитомер.
Подавам газ, пускам газта, оборотите падат до 500 и чак тогава заковават на колкото трябва. Понякога не го прави. Върви нормално иначе.
Естествено се съмнявам, че съм сложил малко или много масло и съм преебал дебитомера. Може и да му е дошло времето, защото е оригиналният, а колата е на 205000 км.
Та... Мога ли да проверя по някакъв начин дали съм сложил правилното количество масло на тъпия конус? Да не осера нещата пак или да прецакам още един дебитомер. Брутално капещи от масло филтри ли прецакват дебитомера или границата е много тънка? Мога ли да видя на дебитомера дали е прецакан от масло или прах?
Пробвай със спрей(не си спомням какъв ставаше за целта обаче) да почистиш леко и внимателно дебиломера, може и да се оправи. И си изолирай конуса от двигателния отсек, иначе смуче топло и се получава ефекта на динята - корема расте, дръжката вехне ;)
Доколкото знам най-добре е със спрей за карбуратори (има го например в Ем Комплект 33, както и много други магазини), но аз лично го почистих с контактен спрей, и ефект имаше. Дебитомера си е читав вече 8000км след интервенцията, така че предполагам няма да имаш ядове и с този спрей!
vlado_iv
02-10-2010, 19:16
Почисти си и МПХ. Няма да ти отнеме много време.
Преди да го почистя даже отвреме на време ми гаснеше колата.