Log in

View Full Version : ай по предишната тема за провинцията

galinves71
29-04-2009, 22:20
за да се превърне в тема чесалня дай пак но в нов стил.не знам дали е прованс или не но си имам 1но голямо съкровище.и модератори нека веднъж оставите хората да се начешат и сами спрат.мисля че е нормално макар и в някоя спец.тема.

mirchozo
29-04-2009, 22:23
хаха ,знаех си че темата ще се заключи

Pebles
29-04-2009, 22:25
Ех кво дворче си имаш....Само за релаксация.... :)

Pebles
29-04-2009, 22:26
хаха ,знаех си че темата ще се заключи

Ам заключихия още преди да сме се скарали,а ния тоя път бяхме толкова възпитани........

galinves71
29-04-2009, 22:27
Ех кво дворче си имаш....Само за релаксация.... :)

имам още да поработя по него но кризата ме спря в глуха улица.в момента съм в период квото спечелим с жената всичко за в къщи без никакви ремонти.

mirchozo
29-04-2009, 22:31
Ей земляк сигурно е голям кеф лятото с каса биричка под масата, чак да ти завиди човек.Браво много добре е станало.

old alfist
29-04-2009, 23:37
за да се превърне в тема чесалня дай пак но в нов стил.не знам дали е прованс или не но си имам 1но голямо съкровище.и модератори нека веднъж оставите хората да се начешат и сами спрат.мисля че е нормално макар и в някоя спец.тема.
Добре е колега, че съживи темата, това го дискутирахме преди време и е хубаво всички да го прочетат:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31508&highlight=%C2%E0%F0%ED%E0+%EA%E0%F0%E0+%EF%F0%E5%E 7+%E4%E5%ED%3F

sen7
30-04-2009, 13:36
От 5-6 години не ми се живееме в София вече, а покрай кризата има толкова народ от всякъде, че направо :boxing::indian: Абе по коледа е направо рай в София http://www.ekipnews.com/?v=4597

Pebles
30-04-2009, 14:37
От 5-6 години не ми се живееме в София вече, а покрай кризата има толкова народ от всякъде, че направо :boxing::indian: Абе по коледа е направо рай в София http://www.ekipnews.com/?v=4597

Има и хора който са от София и са селяни.Манталитета им е такъФ.....И те ли да не се връщат......Вече тея теми ме дразнят.
Защо не наричате селяни,само определени хора и да им назовавате имената,а трябва да слагате всичко извън "хубавата" ни столица под общ знаменател.

JAMAL
30-04-2009, 14:50
Не виждам нищо обидно или лошо в думата "селянин". Друг е въпроса със "селяндур".

Имам ли възможност, бягам от София колкото се може по далече.....е малко ще ми липсва, че няма да мога да виждам и помирисвам въздуха, който дишам:not-fair:

galinves71
30-04-2009, 22:10
значи колеги радвам се че сте позитивно настроени за всякакви разговори,има си предимство в големия град и в малките населени места.за 1ви път ще ви кажа че аз не съм точно от град шумен,аз съм от каспичан.не съм го споменавал до сега защото този град е бил многократно споменаван като подигравателно или нещо подобно име.шумен ми е ежедневие.ходим там на пазаруване и разходки.аз обичам многолюдието но до някаде.моето градче си е райско местенце.почти няма безработица като имам в предвид че от околните градове и села идват да работят при нас.преди 10-15г каспичан беше най-богатата община по брой от глава население но малко се позагубихме в последно време.добрич ми е родният град който страшно много харесвам и при всеки удобен момент паля към там.не ми се сърдете за неоткровението но мисля че тази тема и предишната подобна на нея обясняват всичко.живея на село но по градски.осигурил съм уют на всички в моя дом,деца,майка ми и на нас.всичко с много труд и кредити.

mirchozo
30-04-2009, 22:27
Ей браво колега, добро гнезденце си свил.А относно това че си от Каспичан, според мен не е от никакво значение.А като си дойдеш в Добрич, врътни една шайба да пием по кафе/бира ако имаш време.

Kostadin`
30-04-2009, 22:50
Колега много ти е хубава къщичката.:big_bow_down:

old alfist
30-04-2009, 23:00
Да, колега има чар в това да живееш в малък град, особенно ако си на някаква средна възраст. Хубаво е да отива и се връща човек пеша на работа. Да срещне познат и да си размени пътьом на бързо две-три думи. Да му замирише сутрин на миризма от приготвляващи се тестени изделия или някаква домашна гозба, докато върви по озеленени улички, минавайки покрай къщи и малки блокчета.
Но за съжаление, все по-малко се случва това, защото няма почти никакъв избор за работа в такива населени места - особенно за млади хора, при които живота тепърва предстои и интуитивно усещат къде да се насочат. И когато поживеят в "лудницата" където са отишли, си спомнят и мечтаят за това, което са загубили. Тогава наистина си задаваш въпроса: когато печелиш нещо -какво губиш и съответно обратното.

sen7
30-04-2009, 23:30
Има и хора който са от София и са селяни.Манталитета им е такъФ.....И те ли да не се връщат......Вече тея теми ме дразнят.
Защо не наричате селяни,само определени хора и да им назовавате имената,а трябва да слагате всичко извън "хубавата" ни столица под общ знаменател.

Няма смисъл да се ядосваш или пък да се засягаш.Ясно ти е, че географското местоположение няма нищо общо с понятието селянин.Всичко е до възпитание и интелектуален багаж.Но е факт, че по коледа както викаше един приятел "абе нема с кого да се зяпам на сфетофара, докато чакам ва" :)
galinves71 да не пуска такива мнения да не му дoйдем на гости с преспиване ;)

arieca155
01-05-2009, 10:22
ей,каспичанецо,самохвалко!евала за къщичката колега:bravo:,пак възбуди моите мечти.като ти гледах снимките,имах чувството че си ми снимал мечтите.живея в панелка в карнобат.ние тук сме в другата крайност.винаги е имало безработица и нисък стандарт на живот.работил съм в софия и ми харесва ,но се махнах просто защото не виждах как ще постигна това ,което искам като семеен дом.захванах се моряк,да събера парички за къщичка,тука в карнобат,не ми пречи да живея тук,бургас е близо и ако детето има нужда от хубави училища не е проблем.и както навсякъде кризата удари и нашата сфера на работа и всичко пропада.сега вместо да оглеждам къщичките наоколо се оглеждам за работа защото съм безработен и жена ми и тя.
стана много лично...кво да ви занимавам.поздрави и успех на всички.дай боже всеки му такава къща.:big_bow_down:

trustworthy
01-05-2009, 14:03
Очаквам всеки момент някой НЕпровинциалист да цака със снимки на райски кътчета от рода 'перфектно санирана панелка' или 'суперлуксозна гарсониерка 35м2 с общите части, тип 'ново строителство'' :)

galinves71
01-05-2009, 14:27
обичам ви всички добронамерени или не но все пак вие съществувате и това е факт .ай 1но наздраве от мен.и честит 1ви трудов празник.мислех си че ще ме нападнете за това че съм си скрил местонахождението но уви,имало все още правилноразбиращи хора.

Stefan Caromov
01-05-2009, 21:36
Адски добра тема ,точно по моя вкус .
Тук ще изкажа сега мнението си , без лоши чувства, без да искам да обидя някого .Всичко казано от мен ,дано не повлияе на четящите темата ,нито да се приема като лична нападка .
Така ,значи преди всичко да кажа ,че съм над 30-те и помня хубявото време когато,нямаше задръствания ,когато не си пукахме гумите пред блока ,защото няма къде да си паркираме колите,когатовсяка една кола се знаеше на кого е ,когато в доброто старо време имаше някаква съседска солидарност, не спираш тук ,щото това е на Пешо от 5 етаж мястото ,нито пък той спира на твоето ...
Ето прост пример ,че Желю Желев еба майката на работата.
Защо ненавиждам ПРОВИНЦИАЛИСТИТЕ живеещи в София ,ето затова. Живея в зона едно на центъра на софия - Марин Дринов от както се помня . Тук са живели преди баща ми ,къщата е била на баща му ,тук са се оженили майка ми и баща ми. Майка ми е израснала на Любен Каравелов -до НДК.... Нямам нито една жилка от провинцията поне до дадовците ми .Сега ставам и не знам кой живее в нашия вход , нови лица ,нови коли ,няма къде да си паркирам колата ,никакво уважение към нас от страна на разни наематели , нищо. Те идват нанасят се и си мислят ,че като живеят в най скъпия район на БГ са фанали господ за кура.
Обичам провинцията , обичам природата ,обичам и провинциалистите... наистина има много любезни и начетени хора там ..НО , има едно НО , нека си стоят ТАМ ,да не пълнят големите градове до безобразие .
Аз лично съм много афектиран , защо ,ами защото тия задръствания не се правят от софианци, колите 75 процента не са софииски ,или поне не с такива шофери .Оня ден слизам от ал невски по дунав и излизам на Дондуков и да продължа надолу по Дунав ,ама 10 минути чакам ,щото е задръстване ,минал съм половината Дондуков ,задръствам идващите от ЦУМ , а пред мен един некъф асан, с едно рено 21 и регистрация У стои ,запречил пряката и нЕма минаване .
е ква е тая работа ,ами СЕЛСКА .Те нямат навика да карат в голям трад ,затова и стават повечето простотии .Не всички ,но болшинството .
Ама тук имало работа ,на село нямало.... ми като няма що ми казвате ,че ако ви няма вас селяните ,ние гражданите няма кво да ядем ?!? еми противоречите си сами май май .Пак казвам ,не обиждам персонално никой ,просто искам ,както е казал някой умен "Всяка жаба да си знае гьола" ..Що да нямате работа ,имате селско стопанство , отглеждате плодове и зеленчуци,крави телета ,прасета ... еми значи имате работа ,нашата работа е друга ,не произвеждаме а продаваме и купуваме произведеното отвас .Така всеки е доволен ,ама не ...българина ламти ...

и като финал искам да ви поздравя с една песен ,в която се пее
Червен фенер ,чудя се дали да вляза ,тъй съм гладен ,ма на кучешко ми мяза .... те тва е наистина вярна песен

Stefan Caromov
01-05-2009, 21:37
Забравих да кажа ,че когато примерно живееш в непосредствена близост до голям град ,работи си в града ,но не живей там ... прибирай си се у вас

galinves71
01-05-2009, 21:55
Адски добра тема ,точно по моя вкус .
Тук ще изкажа сега мнението си , без лоши чувства, без да искам да обидя някого .Всичко казано от мен ,дано не повлияе на четящите темата ,нито да се приема като лична нападка .
Така ,значи преди всичко да кажа ,че съм над 30-те и помня хубявото време когато,нямаше задръствания ,когато не си пукахме гумите пред блока ,защото няма къде да си паркираме колите,когатовсяка една кола се знаеше на кого е ,когато в доброто старо време имаше някаква съседска солидарност, не спираш тук ,щото това е на Пешо от 5 етаж мястото ,нито пък той спира на твоето ...
Ето прост пример ,че Желю Желев еба майката на работата.
Защо ненавиждам ПРОВИНЦИАЛИСТИТЕ живеещи в София ,ето затова. Живея в зона едно на центъра на софия - Марин Дринов от както се помня . Тук са живели преди баща ми ,къщата е била на баща му ,тук са се оженили майка ми и баща ми. Майка ми е израснала на Любен Каравелов -до НДК.... Нямам нито една жилка от провинцията поне до дадовците ми .Сега ставам и не знам кой живее в нашия вход , нови лица ,нови коли ,няма къде да си паркирам колата ,никакво уважение към нас от страна на разни наематели , нищо. Те идват нанасят се и си мислят ,че като живеят в най скъпия район на БГ са фанали господ за кура.
Обичам провинцията , обичам природата ,обичам и провинциалистите... наистина има много любезни и начетени хора там ..НО , има едно НО , нека си стоят ТАМ ,да не пълнят големите градове до безобразие .
Аз лично съм много афектиран , защо ,ами защото тия задръствания не се правят от софианци, колите 75 процента не са софииски ,или поне не с такива шофери .Оня ден слизам от ал невски по дунав и излизам на Дондуков и да продължа надолу по Дунав ,ама 10 минути чакам ,щото е задръстване ,минал съм половината Дондуков ,задръствам идващите от ЦУМ , а пред мен един некъф асан, с едно рено 21 и регистрация У стои ,запречил пряката и нЕма минаване .
е ква е тая работа ,ами СЕЛСКА .Те нямат навика да карат в голям трад ,затова и стават повечето простотии .Не всички ,но болшинството .
Ама тук имало работа ,на село нямало.... ми като няма що ми казвате ,че ако ви няма вас селяните ,ние гражданите няма кво да ядем ?!? еми противоречите си сами май май .Пак казвам ,не обиждам персонално никой ,просто искам ,както е казал някой умен "Всяка жаба да си знае гьола" ..Що да нямате работа ,имате селско стопанство , отглеждате плодове и зеленчуци,крави телета ,прасета ... еми значи имате работа ,нашата работа е друга ,не произвеждаме а продаваме и купуваме произведеното отвас .Така всеки е доволен ,ама не ...българина ламти ...

и като финал искам да ви поздравя с една песен ,в която се пее
Червен фенер ,чудя се дали да вляза ,тъй съм гладен ,ма на кучешко ми мяза .... те тва е наистина вярна песен

добре все пак без лоши чувства и мисли но все пак го изрази.ай сега от мен нещичко.онзи тъй наречен хасан дет бил с регистрация У доло на номера или горе на тавана),ам представиси че този хасан е бил в сф за да заведе неговата просто казана фатма до ядрено магнитен резонанс,щот в уамбол да речем няма,а е жизненоважно за нея.....кво да мре ли тя?а и също дан забравяме че на всяка фирма у бг централен офис или пласмент се намира пак у сф,а на бай хасан му трябва уп2 да се пенсионира,пак ли трябва да се откаже?а туй за блоковото паркиране,щом човечеца си плаща данък,наем или квот и да е друго той също има приоритет там.тези приумици са типични за старите войници в казармите от преди 20г.просто сф е 1500000жители а автомобилите са 3000000+-10000 които са за скраб.обичам те ва бацка не се сърди за апострофа но това е факт и начин за оцеляване.а туй за крави,мрави,телета,прасета......................---------------всичко на мезета.

Stefan Caromov
01-05-2009, 22:03
добре все пак без лоши чувства и мисли но все пак го изрази.ай сега от мен нещичко.онзи тъй наречен хасан дет бил с регистрация У доло на номера или горе на тавана),ам представиси че този хасан е бил в сф за да заведе неговата просто казана фатма до ядрено магнитен резонанс,щот в уамбол да речем няма,а е жизненоважно за нея.....кво да мре ли тя?а и също дан забравяме че на всяка фирма у бг централен офис или пласмент се намира пак у сф,а на бай хасан му трябва уп2 да се пенсионира,пак ли трябва да се откаже?а туй за блоковото паркиране,щом човечеца си плаща данък,наем или квот и да е друго той също има приоритет там.тези приумици са типични за старите войници в казармите от преди 20г.просто сф е 1500000жители а автомобилите са 3000000+-10000 които са за скраб.обичам те ва бацка не се сърди за апострофа но това е факт и начин за оцеляване.а туй за крави,мрави,телета,прасета......................---------------всичко на мезета.

Баце , асанчо го дадох за пример ,то има по 1020 такива екзотични шоери на ден пред погледа ми.
Колкото до блоковото паркиране , мдааам може би имаш до някъде право ,ама да ми се праи некъф от горно нанадолнище на шеф ,когато се провежда събрание на входа , и разбираш ли ТОЙ БИЛ РЕШИЛ еди кво си ,е сори ма сега ще поживее на легло 1-2 месеца .
Ае да си знаят мастото и да не вдигат така глава .тоя специално скочи срещу нас - наследниците на блока

mochko1
01-05-2009, 22:05
Голям град ,малък град :haha: :haha:

galinves71
01-05-2009, 22:13
Баце , асанчо го дадох за пример ,то има по 1020 такива екзотични шоери на ден пред погледа ми.
Колкото до блоковото паркиране , мдааам може би имаш до някъде право ,ама да ми се праи некъф от горно нанадолнище на шеф ,когато се провежда събрание на входа , и разбираш ли ТОЙ БИЛ РЕШИЛ еди кво си ,е сори ма сега ще поживее на легло 1-2 месеца .
Ае да си знаят мастото и да не вдигат така глава .тоя специално скочи срещу нас - наследниците на блока

мисля че прекалено много се изнерви народа и търси малки нещица за да си ги изкара ядовете,нещо което е вредно за 99% от нас.знай че ако минеш покрай него веднъж и го заприказваш-комши как си,добре ли спа(само за жената не питай щот от село носят ятагани) и ще видиш че той ще се почувства под теб и ще намерите начин за общуване.

Stefan Caromov
01-05-2009, 22:17
[QUOTE=galinves71;472343]мисля че прекалено много се изнерви народа и търси малки нещица за да си ги изкара ядовете,нещо което е вредно за 99% от нас.знай че ако минеш покрай него веднъж и го заприказваш-комши как си,добре ли спа(само за жената не питай щот от село носят ятагани) и ще видиш че той ще се почувства под теб и ще намерите начин за общуване.

А бе кво да ти кажа , просто обичам провинцията ,ама хората да си седят там ...не да ми пълнят градчето ...щото ,както каза някой по горе ,наистина сме едно огромно село София.... от 2 мил жители ,кореняците са я има ,я нема 500 хил

mochko1
01-05-2009, 22:22
А бе кво да ти кажа , просто обичам провинцията ,ама хората да си седят там ...не да ми пълнят градчето ...щото ,както каза някой по горе ,наистина сме едно огромно село София.... от 2 мил жители ,кореняците са я има ,я нема 500 хил

Всеки е свободен да ходи където си поиска !!! Пича не го е кефело да живее в Ямбол и се е дигнал и заживял в София. Който не му харесва в София да се хваща и да ходи в Ямбол или кадето го радва най много. Ямбоулията дали не му пречат пък кореняците Софиянци.

Stefan Caromov
01-05-2009, 22:30
Всеки е свободен да ходи където си поиска !!! Пича не го е кефело да живее в Ямбол и се е дигнал и заживял в София. Който не му харесва в София да се хваща и да ходи в Ямбол или кадето го радва най много. Ямбоулията дали не му пречат пък кореняците Софиянци.

ми като му пречат да не ни идва у града бе

galinves71
01-05-2009, 22:31
вчера се прибирам от работа около 16ч и гледам линейка пред нас.в 1вия момент се стреснах,в последствие гледам да качват някого в нея но не разбрах кого.в последствие разбрах че комшията срещу нас както работел нещо на улицата и получава инсулт.лежал известно време и го видяла друга съседка.докато дойде линейката от бърза помощ в съседния град минало доста време и сега човека бил в много зле положение.ако в малките населени места имаше това което го има в големите това с трафик или неблагородно съжителство нямаше да го има.

Stefan Caromov
01-05-2009, 22:42
вчера се прибирам от работа около 16ч и гледам линейка пред нас.в 1вия момент се стреснах,в последствие гледам да качват някого в нея но не разбрах кого.в последствие разбрах че комшията срещу нас както работел нещо на улицата и получава инсулт.лежал известно време и го видяла друга съседка.докато дойде линейката от бърза помощ в съседния град минало доста време и сега човека бил в много зле положение.ако в малките населени места имаше това което го има в големите това с трафик или неблагородно съжителство нямаше да го има.

за пръв път съм съгласен на сто процента ......но това все пак ние сами си го правим ..

mochko1
01-05-2009, 22:46
ми като му пречат да не ни идва у града бе

Мисълта ми беше ,че нямаш право да обвиняваш никого ,че ти е гадно да живееш в София ,все пак всеки сам избира къде да живее. Като не ти харесва претъпканата София я сменяш с нещо по спокойно ;)

Stefan Caromov
01-05-2009, 22:47
[QUOTE=mochko1;472370]Мисълта ми беше ,че нямаш право да обвиняваш никого ,че ти е гадно да живееш в София ,все пак всеки сам избира къде да живее. Като не ти харесва претъпканата София я сменяш с нещо по спокойно ;)[/QUOTE

Сори , ама аз няма къде да ида ,а и от софия не се махам . точно поради тая причина ,ще си праим квот с иискаме и ще си чупим колите пред блока ...

mochko1
01-05-2009, 22:54
Сори , ама аз няма къде да ида ,а и от софия не се махам . точно поради тая причина ,ще си праим квот с иискаме и ще си чупим колите пред блока ...

Ами чупете си ги ,но селянчетата не са ти виновни за това :innocent:

Stefan Caromov
01-05-2009, 22:56
Ами чупете си ги ,но селянчетата не са ти виновни за това :innocent:

аз не ги обвинявам бе ,ти не ме четеш май май. Просто казвам да си стоят откъдето са ...а това ,че имат правото да идват да живеят у софия не е тяхна вина ,а на Желю Жерев
преди 89 ще видите софия ,ама през крив макарон ,саме ще е небесен блян тя

slav40
01-05-2009, 23:04
Нещо се превъзбуди :roll2:

pr_00f
01-05-2009, 23:40
Ххихи- още не съм изчел темата изцяло но тази фраза кърти.

:Tease:
Ами колега като сте толкова важна личност , защо не си наследихте целият блок да няма проблеми с разни селтаци , а можехте и да си го купите, колко е то един блок. Жик-так.

Тази също си я бива :

Те идват нанасят се и си мислят ,че като живеят в най скъпия район на БГ са фанали господ за кура. Като се прочете удебеленият текст се получава нещо интересно.

Честно казано отдавна не се бях хилил толкова.

VFTI
01-05-2009, 23:41
Ами вие си избрахте кметовете...Те пък избраха да вземат пари от масови разрешение за строеж на сгради...от там места за живеене и работа със строежите...От там и хора... След това още лапане на пари и още и още и още строежи и още блокове и още хора защото има място за живеене и работа.....Не съм ви избирал аз кмета 90г-95г-2000г..... Така че НЕ провинионалистите са ви виновни А ВИЕ САМИ...

Иначе какво мога да направя когато някакъв пич който се мисли за баровец софиянец ми издра колата? След като му бях спрял на "мястото"... Как не забелязах по рано че тъпото копеле 2 дена подред ми е ПЛЮЛ на стъклото на колата?!?! .... Еми можеше пича просто една бележчица да ми остави че му преча или да ми се обади(тел. ми номер стои на таблото..) Тааа евала на всички граждани :) :) И добре че само ние селяните ви цапаме...Само ми е чудно как на село няма една хартишка или боклук на пътя или фас от цигара?!??!

+ това че много от софиянците получихааа многооо луди пари за да си дадете къщички срещу 20етажни блокови и огромни обезщетения...Еми тия блокови няма как да останат празни...Какво очаквахте...Да си дадете къщичките да получите по 30 апартамента обезщетение и после да си живеете както преди....

Както казах пак...Не аз ви продадох земята, не аз ви гласувах :)

П.П Не се чувствам засегнат и не ми дреме, ако някой обижда някого..Достатъчно хора ме познават за да знаят какъв човек съм и че съм от село но не съм селяндур :)

pr_00f
01-05-2009, 23:45
Че и аз съм си от село и кфо от тфа?
Че и съм селяндур за капак , ама на кой му дреме ?:crazy:
Па и съм проз де , ама то си личи от далече.

Ранобудниче
01-05-2009, 23:50
Ххихи- още не съм изчел темата изцяло но ...

Като се прочете удебеленият текст се получава нещо интересно.

може и без "че" :)

като видях, че си писал, сметнах, че се гласиш да ми развалиш удоволствието от четенето с някой катинар ;)

Stefan Caromov
01-05-2009, 23:52
Нещо се превъзбуди :roll2:

Прав си Слави ,затва нема пиша повече в тая тема ..тя провокира според мен ,да си скубеме косите един другиму.
Кой прав кой крив , всеки си има мнение...всеки е прав за себе си . Аз изказах моето мнение и повече няма да се провокирам.

И VFTI каза нещо умно ,че да си селянин и селяндур са две различни неща...............но и двете ,да си живеят на село според мен

pr_00f
01-05-2009, 23:54
Споко булка ,
Няма страшно а и на мен ми е забавно.
А най е гот че това което сам си направиш - никой друг не може да ти го направи.
Чета си с удоволствие и си пия бирицата:)

slav40
02-05-2009, 00:10
[йеп , нещо ме обзе вълнението ,но си изтрих поста ...

pr_00f
02-05-2009, 00:14
Смислена е темата , не е за коша ( все още).
Но най-вероятно утре като се събудя ще е е за там.
Лека нощ Колеги и умната.

@ Славчо - нямаше смисъл да го триеш.

Stefan Caromov
02-05-2009, 00:15
[QUOTE=Stefan Caromov;472301]....като живеят в най скъпия район на БГ са фанали господ за кура. QUOTE]

Това не е на-скъпия район на БГ в момента.... :haha:

....я да те питам ТИ ходиш ли на море( не визирам никой,просто "ТИ" е обръщение към чистия софянец) ..... !? защо ще ми идва софийски чистокръвник да ми паркира пред къщата/вратата 3-4 месеца в годината(лятото),защо ще ми идва по Банско да ми паркира по 3-4 месеца в годината(зимата),ма стой си в София бе, що ще ми пречиш пред врата или искаш да ти спукам гумите и да ти свия ламарините, и да те пратя за 1-2 месеца в болница, ако решиш евентуално да защитиш възгледите си?!

[QUOTE=VFTI;472440]... И добре че само ние селяните ви цапаме...Само ми е чудно как на село няма една хартишка или боклук на пътя или фас от цигара?!??!......QUOTE]

е тоя по-нагоре ще дойде ,ще ти направи буклука пред къщата,ще ти тегли една ,че си/сме селяни и ще си тръгне доволен,че е до 50-то поколение чистак софянец , ъъъъъъъъъъ май се обърках кой е баш СЕЛЯНДУРА тук!? Скоро ще отлети темата в коша!

Начи ходя на море , но по курортите ,а именно на Сл бряг където си купих апартамент ! там не спирам пред ничия къща ,щото имаме подземен гараж за целия комплекс . и не стоя по три четири месеця ,ами по 20 дни . Както и ,че това не е база за сравнение. аз съм там 20 дни в годината ,те тук ЦЕЛОГОДИШНО.
Аз там не спирам и не преча никому ,те тук правят чудеса небивалици. Аз там отивам да почивам ,те тук ,за да ни пречат да си почиваме.
На банско ,пампорово и така нататък не ходя. Зимата не ми е приоритет,а и да ми е ,имаме си планина ,казва се Витоша

slav40
02-05-2009, 00:17

Мисля ,че беше малко грубо ... Лека ,но нищо не се е загубило ... я виж ... :)

slav40
02-05-2009, 00:19
[QUOTE=slav40;472482][QUOTE=Stefan Caromov;472301]....като живеят в най скъпия район на БГ са фанали господ за кура. QUOTE]

Това не е на-скъпия район на БГ в момента.... :haha:

....я да те питам ТИ ходиш ли на море( не визирам никой,просто "ТИ" е обръщение към чистия софянец) ..... !? защо ще ми идва софийски чистокръвник да ми паркира пред къщата/вратата 3-4 месеца в годината(лятото),защо ще ми идва по Банско да ми паркира по 3-4 месеца в годината(зимата),ма стой си в София бе, що ще ми пречиш пред врата или искаш да ти спукам гумите и да ти свия ламарините, и да те пратя за 1-2 месеца в болница, ако решиш евентуално да защитиш възгледите си?!

Начи ходя на море , но по курортите ,а именно на Сл бряг където си купих апартамент ! там не спирам пред ничия къща ,щото имаме подземен гараж за целия комплекс . и не стоя по три четири месеця ,ами по 20 дни . Както и ,че това не е база за сравнение. аз съм там 20 дни в годината ,те тук ЦЕЛОГОДИШНО.
Аз там не спирам и не преча никому ,те тук правят чудеса небивалици. Аз там отивам да почивам ,те тук ,за да ни пречат да си почиваме.
На банско ,пампорово и така нататък не ходя. Зимата не ми е приоритет,а и да ми е ,имаме си планина ,казва се Витоша
спираш да пишеш ама за последно пак един къч :lol:
големо важно кой какво мисли , ние сърбаме попарата на други

Stefan Caromov
02-05-2009, 00:21
Мисля ,че беше малко грубо ... Лека ,но нищо не се е загубило ... я виж ... :)

Доста беше грубо според мен :)
Това значи ,че има някакъв вид избирателна цензура . Ако ще се затрива темата ,да се беше затрила преди петия и пост .Сега кво ,дискутираме ние нещо ,казваме си мнението и на някой не му изнася и понеже има права ,дай да трием .... ми тогава ще останат темите ,на които само админите се радват .... а ние ,останалото простолюдие дай да не пишем ли ,кво ???

Верно спирам да пиша ... поувлякох се :):):)

прав си ,както и да се караме ,други ни се смеят и ни гледат сеира

Ранобудниче
02-05-2009, 00:31
...
Това значи ,че има някакъв вид избирателна цензура . Ако ще се затрива темата ,да се беше затрила преди петия и пост .Сега кво ,дискутираме ние нещо ,казваме си мнението и на някой не му изнася и понеже има права ,дай да трием ....

точно пруф-есорът не е от тия.
предположението му, че на сутринта темата може би ще е за коша (по моему), се базира на вероятността от разгорещения ви спор да се родят леко или не съвсем леко нецензурни (например) думички, фрази, изрази или словоизлияния :)

какво пък - във ваши ръце е възможността да го опровергаете ;)

pr_00f
02-05-2009, 00:35
Е да ама аз още се моткам и не съм си легнал :)
И проблема е че темата си е съвсем нормална до пост N18
И после става............... с някои култови фрази които съм цитирал.
Е този път си лягам :crazy:

lubo_red
02-05-2009, 00:42
аз не ги обвинявам бе ,ти не ме четеш май май. Просто казвам да си стоят откъдето са ...а това ,че имат правото да идват да живеят у софия не е тяхна вина ,а на Желю Жерев
комунизма няма да се върне:wazuuup:

trustworthy
02-05-2009, 00:45
Добре де, аз вече 2 дена следя темите, че ми беше интересно да видя Варна спада ли всъщност към провинциалните градчета или не и още не съм получил отговор :)
На тези, които има 'особено' мнение за 'селяните', дошли в столичния им град, бих казал да огледат добре 'кореняците' около тях. Аз понастоящем имам за съседи няколко екземпляра бясни селяндури, които са дошли в града ни преди 40 години, купили са апартамент на иззета от рода ми земя, на която можех да съм наследник, вместо да имам някави идеални части, но нито се бия в гърдите, нито им го натяквам ;). Формално погледнато, по давност тези хорица трябваше вече да са ошлайфани граждани, но на практика далеч не е така. Та в този ред на мисли, нека 'кореняците' кажат колко време свъщност е необходимо да мине, за да може един селянин-пришълец да скъса с корена си и да се нараче гордо гражданин, че да може най-после спокойно да бъде приет като равен от по-старите кореняци? Дали въобще има нещо общо 'селяндурщината' (аз също правя разликата м/у 'селянин' и 'селяндур') с манталитета, възпитанието и поведението - все неща, които не зависят толкова много от населеното място, от което идваш, а най-вече от средата, в която си израсъл?
Несериозно и тесногръдо е да се говори така за хората, които по една или друга причина не са се родили наследници на имот в София. Ами кореняците лондончани би трябвало така да реват, че чат тук да ги чуем ;)

П.С. Професоре, бъди по-снизходителен утре като решаваш да триеш или заключваш, че доста време ми отне да го напиша тоя пост :)

lubo_red
02-05-2009, 00:48
а когато тръгна на село в петък само коли с с;са регистраци и на мене ми писна:not-fair: ама не рева

Stefan Caromov
02-05-2009, 00:59
Добре де, аз вече 2 дена следя темите, че ми беше интересно да видя Варна спада ли всъщност към провинциалните градчета или не и още не съм получил отговор :)
На тези, които има 'особено' мнение за 'селяните', дошли в столичния им град, бих казал да огледат добре 'кореняците' около тях. Аз понастоящем имам за съседи няколко екземпляра бясни селяндури, които са дошли в града ни преди 40 години, купили са апартамент на иззета от рода ми земя, на която можех да съм наследник, вместо да имам някави идеални части, но нито се бия в гърдите, нито им го натяквам ;). Формално погледнато, по давност тези хорица трябваше вече да са ошлайфани граждани, но на практика далеч не е така. Та в този ред на мисли, нека 'кореняците' кажат колко време свъщност е необходимо да мине, за да може един селянин-пришълец да скъса с корена си и да се нараче гордо гражданин, че да може най-после спокойно да бъде приет като равен от по-старите кореняци? Дали въобще има нещо общо 'селяндурщината' (аз също правя разликата м/у 'селянин' и 'селяндур') с манталитета, възпитанието и поведението - все неща, които не зависят толкова много от населеното място, от което идваш, а най-вече от средата, в която си израсъл?
Несериозно и тесногръдо е да се говори така за хората, които по една или друга причина не са се родили наследници на имот в София. Ами кореняците лондончани би трябвало така да реват, че чат тук да ги чуем ;)

П.С. Професоре, бъди по-снизходителен утре като решаваш да триеш или заключваш, че доста време ми отне да го напиша тоя пост :)

Начи какво да ти кажа , според мен да се почувства гражданин сред граждатиге ,ще е сълъг и немислим за първодошлия .Неговите пра пра пра пра внуци може да се почувстват така. В нашия блок се е нанесъл в мазетата некъф тип и ,ако не бях вигнал скандал на събранието на входа ,тоя щеше в задния ни двор да засади зеленчуци .Не ,че е лошо ,ама не е за у софия.
Та кореняк не се става лесно според мен . Трябва пра баба ти и пра дядо ти да са купили къща , да са я имали 100 години и тогава може ти да се наречеш кореняк ...
Колкото до варна ,не знам ,за мен това е най красивия ,чист ,спретнат и уюутен град в БГ . Ако искам да се махна от сф ,бих станал селянин у варна .... Само че преди година и половина се преебах и си купих апартамент на слънчев бряг ,а не примерно на златните .. и сега го продавам
Всъщност ,ако има желаещи да свиркат ::))

П.П. Колкото до възпитание ,начи имам вила до Правец и ходех там честичко преди , сега вече не ходя ... нямам време . Та когато ходех , бях на 15-16 години ,баща ми купи вилата 1986 година и до 1995 ходехме там . Та там се събирахме с разни от селото момчета ,момичета играехме футбол ,тенис на маса , карахме колела,но това ,което ми направи впечатление беше ,че имаше едно момче и едно момиче ,тамошни си , които бяха адски добре възпитани ,не им липсваха първите седем години, а бе културни ,честни ,възпитани.Ей тия добродетели не идват от местоживеенето ти ,а от възпитанието ти .Според мен ,ако родителите ти така са те възпитали ,независимо какъв си и откъде си ,ще си си дабър човек ,с чест ,мироглед ,гледащ по далече от паницата на гошо и възпитание ,което е достойно за уважение

trustworthy
02-05-2009, 01:10
По стечение на обстоятелствата аз отговарям на критериите за гражданин, дето ги посочи по-горе, и като такъв бих те приветствал с 'добре дошъл', ако решиш да станеш 'селянин' в нашия град...както и всеки друг, който идва с доброто намерение да живее и работи тук, и всичко 'селяндурско' му е чуждо, без значение какво му пише в графа 'месторождение' в личната карта ;)

Stefan Caromov
02-05-2009, 01:17
По стечение на обстоятелствата аз отговарям на критериите за гражданин, дето ги посочи по-горе, и като такъв бих те приветствал с 'добре дошъл', ако решиш да станеш 'селянин' в нашия град...както и всеки друг, който идва с доброто намерение да живее и работи тук, и всичко 'селяндурско' му е чуждо, без значение какво му пише в графа 'месторождение' в личната карта ;)

С удоволствие бих станал селянин при теб ,но има някои константи ,които не мога да преборя ... работа--за да дойда ,трябва отворим заложни къщи във Варна. Направим ли го идвам на секундата .Другата променлива е да си продам апартамента на слънчев бряг ... А обичам варна много ,защото имам доста познати от Добрич , приятелки от Варна ,чистия град ,културата , добронамереността,..
а бе преди години тръгвам от мерно море хотела ,да търся един никому незнаен нет клуб ,щото имах слеща там ...(сега не помня вече къде беше точно) и некъф тип ,ни ме знае,ни ме познава го питам и ми вика ,ела бе ще те закарам ..... е това у софия е невъзможно да стане

Ранобудниче
02-05-2009, 01:17
..., и като такъв бих те приветствал с 'добре дошъл', ...

отче, великодушието е присъщо на великите ;)
с което не искам да обидя никого, а само да кажа, че на теб за пореден път свалям шапка.

nikolova05
02-05-2009, 08:55
Някой ще попита ли Гугъл, какво означава думата селянин? За провинция всички знаем. Какъв е извода от това, всеки да живее и работи там, където иска.
1. Където и да влезнеш на диалект те питат "ко жилаети?".
2. Като дойдат в София са готови да работят за 100 лв., което съответно рефлектира и върху софиянци, раб. заплата стана обидно ниска.
3.Цените са безбожно високи, все пак има 1 мил. потенциални клиенти.
4. Информация за всички:СОФИЯНЦИТЕ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ СВЪШИХА!!!!!! НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА ДА ПРОВЕРЯВАТЕ.

Ранобудниче
02-05-2009, 09:13
работната заплата е обидно ниска за некадърните навсякъде.
така че, предлагам на кореняци, вместо да мрънкат, да докажат, че стават за нещо и заслужават прилична заплата :)

впрочем, те - ставащите, не мрънкат :tooth:

piticar
02-05-2009, 09:17
Някой ще попита ли Гугъл, какво означава думата селянин? За провинция всички знаем. Какъв е извода от това, всеки да живее и работи там, където иска.
2. Като дойдат в София са готови да работят за 100 лв., което съответно рефлектира и върху софиянци, раб. заплата стана обидно ниска.
4. Информация за всички:СОФИЯНЦИТЕ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ СВЪШИХА!!!!!! НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА ДА ПРОВЕРЯВАТЕ.Наи на края някои които мисли трезво :respect::respect::respect::respect::respect::resp ect::respect:

dino
02-05-2009, 09:35
4. Информация за всички:СОФИЯНЦИТЕ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ СВЪШИХА!!!!!! НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА ДА ПРОВЕРЯВАТЕ.
БРАВО:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down::br avo:

BLUE1
02-05-2009, 09:40
"Живеейки в забързания модерен свят, едва ли често си даваме сметка, че София преди около 100 години е изглеждала съвсем различно - много бедна, мръсна и кална.
След Освобождението на България от турско робство територията на София е едва 3 квадратни километра, в края на Първата световна война е 8,5 кв. км, а през 1934 г. е вече 42 кв. км. Постепенно с присъединяването на околните села Подуяне, Слатина, Драгалевци, Красно село, Обеля, Надежда, Орландовци, Малашевци, площта на града е нараснала на 57 квадратни километра.
В годината на Освобождението в София е имало двайсет ориенталски махали, улиците са били без имена и номера и за ориентация за местоживеенето си жителите казвали от коя махала са. Всички те носели турски имена, само една се наричала Калояновата махала. Тя се намирала около днешната улица "Цар Калоян" в абсолютния център на днешна София, но била кръстена не на царя, а на севастократор Калоян, който някога управлявал Бояна.
Населението на града през 1878 г. било около 16 хиляди души, обитаващи 3000 кирпичени или дървени къщи. В София по това време има и няколко черкви, десетки джамии, бани и училища. По-забележителни са църквата "Света Неделя", Бююк джамия, Черната джамия и други. В центъра на града се намирали трите големи пазара - Житни пазар, Конски пазар и Говежди пазар. Тъй като основният етнически състав на столицата бил от българи, турци и евреи, е имало и три гробища- съответно български, турски и еврейски. Махалите също са били разделени по етнос. В Калояновата махала са живеели предимно българи. Еврейските махали са били около Халите (там сега се намира Синагогата), а турските махали са били около днешните улици "Раковски" и "Граф Игнатиев". Циганската махала е била след Шарения мост ("Лъвов мост").
Имената на махалите са идвали от някаква забележителност в нея. Така например Баш чешме махала се е казвала така, защото хората са отивали там да си наливат хубава вода от голяма чешма. В махала Жежки бунар пък имало горещ минерален извор, където жените са перели черги и върху който по-късно е построена Централната баня. Кафене баши махала е била прочута с голямо кафене с фонтанче пред него.
След Освобождението градът, общо взето, е бил затворен между днешните булеварди "Левски", "Патриарх Евтимий", "Ботев" и "Сливница". По онова време всички чужденци, които са посещавали новата столица на свободна България, споделяли мнението, че тя е просто едно "голямо село"."

ДЕМОГРАФСКО РАЗВИТИЕ НА СОФИЯ

Според сведения от църковни списъци до Освободителната война през 1877-1878 г. в София е имало 1022 християнски къщи с 1150 семейства. Ако се приеме предложената от нашия изтъкнат географ проф. А. Иширков средна численост на едно тогавашно семейство 5 души, излиза, че българите християни в София са били към 6000 души. Първото преброяване на населението в Княжество България е извършено на 31. 12. 1880 г. Според него, София е наброявала 20 501 жители, от които само родените в града са били 11 395, а останалите 9106 са дошли отвън. Или от Освобождението до първото преброяване София като столица вече е нараснала значително. Въпреки това, тя не е била най-големият град в страната.

По данни от същото преброяване (през 1880 г.) най-голям град в Княжеството е бил Русе с 26 163 жители, следван от Варна и Шумен, които също са били по-големи градове от София. Ако се вземе предвид и тогавашната Източна Румелия, най-голям град според извършеното на 31. 12. 18 84 г. преброяване е бил Пловдив с население от 33 442 жители. Посочените сравнения показват, макар и условно, значението и мястото на водещите градове, които са имали най-големи административни, стопански и социални функции до Освобождението. Следващото преброяване е извършено след Съединението, на 31. 12. 1887 г. Въпреки близо десетгодишното свободно развитие, София е имала с около 2000 души по-малко население от Пловдив, който тогава е наброявал 33 032 жители. Нейното изпреварващо развитие е през следващите години, когато тя се свързва чрез жп линия с Европа и Турция. По данни от третото преброяване (към 31. 12. 1892 г.) София заема вече решително първо място с 46 593 жители пред следващия по големина Пловдив с 36033 жители. Това първо място се утвърждава все повече до наши дни и има всички основания да се запази и през XXI в.

С горните два цитата искам да подчертая , че населението на България е почти на 100% от селски произход, което изобщо не лошо. Но да си селяндур вече е друга работа- това е състояние на духа а не място на раждане.

nikolova05
02-05-2009, 09:54
работната заплата е обидно ниска за некадърните навсякъде.
така че, предлагам на кореняци, вместо да мрънкат, да докажат, че стават за нещо и заслужават прилична заплата :)

впрочем, те - ставащите, не мрънкат :tooth:

За да стане ясно, аз не се оплаквам. Работя това, за което съм учила. Реализиран специалист съм. Заплащането ми е достатъчно удовлетворяващо. Държавен служител съм и работя в област, която ще бъде закрита 5 мин. след като умре и последния човек на света. Говорех по принцип какво се случва, а не за себе си. За сведение предците ми са се заселили в София през 1913 год.

Mury
02-05-2009, 10:07

Пламенчо,не се пъни,всички знем как Варненци мразите Софиянци:jumping::jumping::jumping:Споровете са излишни,проблема е масовото строителство,и като има мяста за Гуна и Пенчо,на ниска цена,па шо да не додат у Софетя бря:screwy::screwy::screwy:Аз също не тая добри чувства към селяндурите/не селяните,за мен те са хора,които още си живеят на село,и си гледат живота/.Просто откакто се препълни София,съм адски изнеревен,в началото например на шофьорския ми стаж,преди 10 години,ми не бях така,карах по-спокойно,а сега кво,пълно със селяци,които даже се ежят:no_no_no::no_no_no::no_no_no::no_no_no:Аз няма да обяснявам как се паркира вечер на ул.Бигла в София,ами просто не се паркира,и що,щото взеха на децата двора на детската градина,построиха един киликандзер,и сега в него живеят 90%селяндури,които въпреки че имат гаражи,си държат колите отвън,защото им е тесна рампата,па те довчера са каралуи каручки,и немогат да вземат завоя:screwy::screwy::screwy:

П.С.Не искам да обидя никой,съжалявам но подкрепям Стефан Каромов на 100%.Значи много преди много от вас да си помислят за София,тя беше хубаво място-е сега вече не е:screwy::screwy::screwy:Има адски много приятели от провинцията,които живетя в София,много свестни хора,но неможе да се отрече,че София се препълни със селяци:hi_temerature::hi_temerature:

По стечение на обстоятелствата аз отговарям на критериите за гражданин, дето ги посочи по-горе, и като такъв бих те приветствал с 'добре дошъл', ако решиш да станеш 'селянин' в нашия град...както и всеки друг, който идва с доброто намерение да живее и работи тук, и всичко 'селяндурско' му е чуждо, без значение какво му пише в графа 'месторождение' в личната карта

Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.

trustworthy
02-05-2009, 10:07
Оплакванията, че пришълците в големия град са единствената причина за проблемите му, в това число - и за безработицата сред 'коренното' население, са толкова безпочвени, че направо звучат смешно на моменти.
Проблемите идват най-вече от ниво регионално управление - кметства, общини и т.н. Ако инфраструктурно нещата не стояха така плачевно, досега да са се заформили вече тихи, китни кварталчета по перифериите на големите градове и хората да живеят спокойно там. Не говоря за селищата от затворен тип, набедени за 'оазиси на спокойствието', а за по-мащабни проекти, със задължителното участие на държавни структури. Няма логика тенденцията в търсенето на имоти да е винаги към по-централни места, защото, видиш ли, там било по-престижно.

@Ранобудниче
Благодаря за топлите думи, но по-добре недей ми говори за величие, че и без това имам мания за него :upsidedwnsmiley:

@Мъри
Точно с такива обобщени виждания се насява тая омраза и напрежение. Помисли кой е виновен да се бутне дворът на детската градина и да се построи жилищна сграда ;) Дали са пришълците или просто някой се е нагушил от общината ;) А цалата работа с населването на тези нови жилищни кооперации си беше доста мащабна операция, в която имаше включени банки, инвеститори, алчни брокеречта и разни гладни държавни служителчета. Единственото, за което можеш да виниш хората от село, е, че много от тях продадоха земи и с парите си купиха жилища в столицата 'за инвестиция'. Те самите сега се винят за това, съгурен съм. Помня как в една дискусия в един форум за недвижими имоти на въпроса 'имам ХХХ декара земеделска земя едикъдеси. Какво да ги правя?' беше отговорено: 'ами продавайте и си купете жилище в София! Другите като вас така направиха ':)
на поизнервените като теб бих препоръчал да поизчакат малко естественият отлив, който вещае кризата в момента ;) При нас в центъра (или 'идеалния център' както още му викат 'идеалистите :)) също не е цвете трафикът, но мога да ти кажа, че в извънработно време имам възможност за избор м/у поне 2-3 свободни места за паркиране на улицата, точно пред нас. В кварталите е точно обратното пък. Факт е, че живея в район, където има само 2-3 новопостроени кооперации в близък периметър, а не в такъв, където всички стари сгради са били бутнати вече и на тяхно място има кооперации с раздути РЗП-та. Пак отиваме на варианта 'общински контрол' , усещаш ли ;)

viki
02-05-2009, 10:29
:
Аз по принцип нямам против пришълците.Обаче ,добре,дошли са в големият град,ами нека поне се опитат да прихванат нещо от цивилизацията.На практика се получава,че ни стоварват цялата си селяндурщина,чобания ,простотия.Пълно е със злобно гледащи ,комплексирани индивиди,които със зъби и нокти драпат да се докажат.За тях няма правила,няма съобразяване със съседи...те са си на село.В кочината.Не всички са такива,ама преобладават,за жалост.Просто се набиват на очи :(
За щастие,моите приятели са от ония страхотните "пришълци":wub:Много си ги обичам и се радвам,че ги има:):):):):):)Дай Боже всички да са като тях !:wub:

п.п.
Това,че варненци сме криви също е верно,аз затова съм си взела мъж не от Варна:Tease::Tease::Tease:

trustworthy
02-05-2009, 10:32
...Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.

Човек, разбери, че регулирането на тея демографски процеси е в ръцете на държавата. Не пришълците са причина за нашествието. Тебе, ако те вържат гладен на село, там ли ще стоиш и ще гледаш как гладува семейството ти?
няма да ми е приятно, ако ми пренаселят града, но няма да търся причината точно в хорицата, разбираш ли ;)

Ранобудниче
02-05-2009, 10:47
... Заплащането ми е достатъчно удовлетворяващо. Държавен служител съм ...

шегуваш ли се?
ако говориш сериозно, ще си първият държавен служител, когото чувам/чета да казва, че е удовлетворен от заплащането си като такъв.

но пък, ако е вярно - радвам се, че има държавни служби, в които служителите са доволни от финансовата оценка на полаганите от тях усилия.
и го казвам съвсем искрено.

Derry
02-05-2009, 10:51
На село няма да си гладен освен ако не си мързелив, но и с пари няма да се видиш.

Derry
02-05-2009, 10:55
шегуваш ли се?
ако говориш сериозно, ще си първият държавен служител, когото чувам/чета да казва, че е удовлетворен от заплащането си като такъв.

но пък, ако е вярно - радвам се, че има държавни служби, в които служителите са доволни от финансовата оценка на полаганите от тях усилия.

Има позиций, кадето спокойно можеш да си на много ниска заплата и пак да си доволен от работата си, въпрос на възможности които работата предоставя.

viki
02-05-2009, 10:59
шегуваш ли се?

Не съм сигурна ,дали служителите на НАП, се водят държавни служители(или щяха да стават от този месец...),но за тях зная,че месечните им бонуси само, са четирицифрени:drinking:

Ранобудниче
02-05-2009, 11:04
хайде, деца - хубав ден ви желая.
аз отивам на сватба - ще женим една мома от провинцията за софиянец :tooth:

а вие поддържайте огъня ;)

trustworthy
02-05-2009, 11:08
Има позиций, кадето спокойно можеш да си на много ниска заплата и пак да си доволен от работата си, въпрос на възможности които работата предоставя.

От работата ще си доволен, ама обикновено става дума и за заплащането, защото, колкото и да е удовлетворяваща работата, ако заплащането е неадекватно на образование и възможности, аз бих имал известни резерви ;)

slav40
02-05-2009, 11:11
Споко бе пичове,държавата мисли за нас! :haha: ей сега след само около 150-200години :haha: като се направи една подземна мрежа на метрото, достъпна до всяка точка на София,ще се оправи трафика и ще има паркоместа по центъра(това след около 250-300 години).

Quote:Това е много вярно!
Originally Posted by Mury
...Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.

А това е точното пояснение!
trustworthy :Човек, разбери, че регулирането на тея демографски процеси е в ръцете на държавата. Не пришълците са причина за нашествието. Тебе, ако те вържат гладен на село, там ли ще стоиш и ще гледаш как гладува семейството ти?
няма да ми е приятно, ако ми пренаселят града, но няма да търся причината точно в хорицата, разбираш ли

Тук май си противоречиш с тези 2 иказвания!
Originally Posted by Mury:
... Аз също не тая добри чувства към селяндурите/не селяните,за мен те са хора,които още си живеят на село,и си гледат живота/ ...

Originally Posted by Mury:
.... Има адски много приятели от провинцията,които живетя в София,много свестни хора ....

Вторите не живеят на село и не си гледат там живота - те селяндури ли са!?

П.П. От постовете по-назад рабирам ,че и Варна като град и варненецът, спадат към оприличението за пришълец-селяндур!
Originally Posted by Stefan Caromov

....С удоволствие бих станал селянин при теб ........

Това е едно безкрайно дрънкане, от което ползата ще бъде никаква! Ще се всее едно съфорумно напрежение, от което файда няма! Всеки иска да си излее душата,но не тук с обидите и нападките над "колегите" ще бъде решен проблема! Време е да се заключи темата, защото мисля ,че ще прочетем в следващите постове и нецензурни излияния .....и ще станем за резил като алфаджии...
П.П. Простете на пришълеца ,че ви цитира!

nikolova05
02-05-2009, 11:15
шегуваш ли се?

Казвам го съвсем честно. Заплатата ми според трудовия договор е като на всички държавни служители, но ежемесечно получаваме бонуси, които са много обективни и прилични, според положения индивидуален труд. Като прибавя и останалите привилеги като 2 месеца платен годишен отпуск, 6 часов работен ден, ваучери за храна и облекло, безплатен обян и т.н. мен ме удовлетворява напълно, а мисля и моите колеги.

viki
02-05-2009, 11:17
Заплащането в големият град е по-голямо,но и разходите за живот са големи!:)
Квартира,консумативи(ток,вода,парно ),транспорт ...Накрая ,като теглиш чертата да не се окаже,че си и "вътре" с паричките:jumping:

Stefan Caromov
02-05-2009, 11:22
Заплащането в големият град е по-голямо,но и разходите за живот са големи!:)
Квартира,консумативи(ток,вода,парно ),транспорт ...Накрая ,като теглиш чертата да не се окаже,че си и "вътре" с паричките:jumping:

Точно това ми беше на езика да кажа . Мааалко по голяма заплата ,Мнооооого по големи разходи и по скъп живот

на мен така ми се види .... като един човечец на село ще изкара със 100 лв на месец ,щот гледа крави,кози,домати краставици и др подобни ,парите са му само за хляб и ток ... другото си го прави сам .

slav40
02-05-2009, 11:26
Ти що мислиш ,че извън София хората се препитават само със земеделие и животновъдство ......... от коя година не си излизал от Сф. Разбирането ти е: цивилизация в София и първобитно общинен/аборигенски строй извън нея!

Stefan Caromov
02-05-2009, 11:31
Ти що мислиш ,че извън София хората се препитават само със земеделие и животновъдство ......... от коя година не си излизал от Сф. Разбирането ти е: цивилизация в София и първобитно общинен/аборигенски строй извън нея!

Славчо , не извън София ,а извън големите градове главно с това се препитават .В никакъв случай не казвам ,че това е лошо ,напротив ,ако не друго ,то поне се хранят с истинска храна .Но главния начин за препитание по селата и малките грачета е животновъдството и селското стопанство

Pebles
02-05-2009, 12:41
Само да попитам : "селяните" като пречат на вас гражданите?Защо вчера по магастралата за 40 мин. колите които срещнах на 98 % бяха със СА и С рег.номер.Посока от София -ГРАД към ПРОВИНЦИЯТА....

Stefan Caromov
02-05-2009, 12:49
Само да попитам : "селяните" като пречат на вас гражданите?Защо вчера по магастралата за 40 мин. колите които срещнах на 98 % бяха със СА и С рег.номер.Посока от София -ГРАД към ПРОВИНЦИЯТА....

Е нали затова е спора... По празници се вижда колко е истинската софия... само ние си оставаме тук ... така наречените преселници си отиват по родните места

Derry
02-05-2009, 13:50
От работата ще си доволен, ама обикновено става дума и за заплащането, защото, колкото и да е удовлетворяваща работата, ако заплащането е неадекватно на образование и възможности, аз бих имал известни резерви ;)

Имах в предвид възможностите за допълнително изкарване на пари предоставяни от работата.

galinves71
02-05-2009, 14:39

въпреки правомощията които имаш,мисля че не можеш ти или твои колеги да триете безразборно теми които не знам защо не харесвате.щом тя се е развила в някакъм мащаб значи е интересна.вие можете да предупреждавате и напътствате но след като се спазват цензурни и нецензурни правила то тогава не е нормално.

p.s.колегата ти от газовия раздел е бил винаги за пример,по точно и 2мата.

Old Fox
02-05-2009, 14:48
въпреки правомощията които имаш,мисля че не можеш ти или твои колеги да триете безразборно теми които не знам защо не харесвате.щом тя се е развила в някакъм мащаб значи е интересна.вие можете да предупреждавате и напътствате но след като се спазват цензурни и нецензурни правила то тогава не е нормално.
p.s.колегата ти от газовия раздел е бил винаги за пример,по точно и 2мата.

А ти съвсем не можеш да казваш на pr_00f какво той може или не.

Mury
02-05-2009, 14:55
Е нали затова е спора... По празници се вижда колко е истинската софия... само ние си оставаме тук ... така наречените преселници си отиват по родните места

Бате цяла сутрин карам по София напред-назад,навъртях 70 км.,и на нито едно кръстовище не съм се задържал повече от 1 мин.:go::go::go:Ето това е истинската София,всички са си у дома:clap::clap::clap:

nikolova05
02-05-2009, 15:00
Според мен са единици тези, които идват в София, защото професионалното им е развитие е стигнало до такъв етап. Повечето пришълци са хора с ниско или никакво образование, затова и селянията тук е стигнала точка на кипене. Аз дори си мисля да заменя жилище в София /несанирана панелка/ за жилище в провинцията и да отида да живея там. Във всеки град има работа за специалисти. А тези по магистралата с регистрация С или СА, са точно тази част от софиянците, които отиват да сварят лютеницата и компотите за да изкарат месеца и да са гражданя.

Stefan Caromov
02-05-2009, 15:11
Бате цяла сутрин карам по София напред-назад,навъртях 70 км.,и на нито едно кръстовище не съм се задържал повече от 1 мин.:go::go::go:Ето това е истинската София,всички са си у дома:clap::clap::clap:

На мен ли го казваш ,направо си душевна чикия да караш по София по празници:):) е тогава бензина и три лева да стане ,няма да е скъпо щот ,няма чакане ,задръствания и колата ще почне от 14 на сто да харчи 12 :)

BillyBoy`
02-05-2009, 16:59
Казвам го съвсем честно. Заплатата ми според трудовия договор е като на всички държавни служители, но ежемесечно получаваме бонуси, които са много обективни и прилични, според положения индивидуален труд. Като прибавя и останалите привилеги като 2 месеца платен годишен отпуск, 6 часов работен ден, ваучери за храна и облекло, безплатен обян и т.н. мен ме удовлетворява напълно, а мисля и моите колеги.
аз така на 6 часов работен ден и 2 месеца платен отпуск ехе и другите бонуси ще работя е ще пея 100 години каква е тая сладка работа :clap:

galinves71
02-05-2009, 17:07
А ти съвсем не можеш да казваш на pr_00f какво той може или не.

ти винаги когато се появиш ,а буквално се появяваш и опа критика.

Stefan Caromov
02-05-2009, 17:11
ти винаги когато се появиш ,а буквално се появяваш и опа критика.

Съгласих се с теб ,че старата лисица хитра ,все е на опъки хи хи хи ,но пък щом това си го влече ,така да е . Не може всички да са от едната страна...няма да стане дебат така ::)) поздрави

galinves71
02-05-2009, 17:15
Съгласих се с теб ,че старата лисица хитра ,все е на опъки хи хи хи ,но пък щом това си го влече ,така да е . Не може всички да са от едната страна...няма да стане дебат така ::)) поздрави
не бе брате мой,то вярно че се стига до грубости и остър езичец от време на време ама то вече стана супер истъркано.не съм усетил до сега някой някому да е заплашил или нещо от този род та да трият яко темите.ако има не правилно използвани речи нека ги тръкнат ама това цели постове.

Stefan Caromov
02-05-2009, 17:59
Начи кво да ти кажа , според мен това е тема тип "Всяко чудо за три дни" . Като се изчерпа и,никой не пише вече в нея ,нека я затрият .Все пак нито е поучителна,нито има класифицирана литературна информация.Просто чесане на пръстите и изказване на лични мнения и наблюдения.Да я тръкнат ,ама нека се доизчерпа тотално.
То по принцип тези теми -"кой е по добрия двигател","София или не" има и още ,но не ги помня, са си за кофата , след като се изчерпат. Но не да се налага цензура едва ли не на сила...

pr_00f
02-05-2009, 19:24
:)

А ако някой си направи да прочете правилата на Форума ще види следното:

2.7 Контакти с модератори и администратори, както и коментари по минали действия на модератори или администратори, пoтребителите извършват изключително по e-mail, с Private Message или само на определено за целта място във форума.

А предвидената награда за това нарушение е 10 точки = 3 дена бан, ако до момента потребителя няма други нарушения, ако има става по-лошо.

И сега се чудя какво да правя господа ?

Ранобудниче
02-05-2009, 20:28
:)

А ако някой си направи да прочете правилата на Форума ще види следното:

2.7 Контакти с модератори и администратори, както и коментари по минали действия на модератори или администратори, пoтребителите извършват изключително по e-mail, с Private Message или само на определено за целта място във форума.

А предвидената награда за това нарушение е 10 точки = 3 дена бан, ако до момента потребителя няма други нарушения, ако има става по-лошо.

И сега се чудя какво да правя господа ?

пусни аванта - все пак, празници са.
бъди великодушен ;)

TS
02-05-2009, 20:31

:drive::go: Голям кеф е .

old alfist
02-05-2009, 20:59
:drive::go: Голям кеф е .
Не само в София е така - във всички населени места е тъй.

Old Fox
02-05-2009, 22:50
не бе брате мой,то вярно че се стига до грубости и остър езичец от време на време ама то вече стана супер истъркано.не съм усетил до сега някой някому да е заплашил или нещо от този род та да трият яко темите.ако има не правилно използвани речи нека ги тръкнат ама това цели постове.

Просто не се усещаш кога прекаляваш и то яко. Виждам че pr_00f вече ти го е написал точно защо. А иначе по темата - обречена е на провал от самото начало, безсмислено е да се пише. Ето вече горе-долу само двама със Стефан си пишете;-) Лошо няма щом ви влече...

old alfist
02-05-2009, 23:18
Просто не се усещаш кога прекаляваш и то яко. Виждам че pr_00f вече ти го е написал точно защо. А иначе по темата - обречена е на провал от самото начало, безсмислено е да се пише. Ето вече горе-долу само двама със Стефан си пишете;-) Лошо няма щом ви влече...

Не смятам, че си пишат само двамата със Стефан, нека да оставим темата сама да затихне.

Derry
03-05-2009, 10:37

Не навсякаде, на село е пълно с пришълции :evil: с нетърпение чакам да доиде сряда, че да освободят място за дишане, сега в кръчмите няма места, в магазина е препълнено и постоянно се оглеждаш някое пияно, дошло от незнам де си пияно диване да не те отнесе. Ужас :evilsmiley:.

galinves71
03-05-2009, 21:32
не може 1на тема с около 10% мнения от посещенията да бъде обречена на провал.

digitalundgrd
03-05-2009, 22:01

Е да, но тук просто е СУПЕР ОЧЕВАДНА разликата в трафика....От единия край на София до другия стигам за 15 мин и то през ЦЕНТЪРА!!! Направо си умирам от кеф по празниците като на светофара сме по 5 коли !!! :dance: :dance: :thumbup: :flowers:

Stoyan Georgiev
03-05-2009, 22:11
готино си е , аз изпаднах в културен шок, когато в петък 18,00 за 15 мин през центъра до другия край на сф взех дестинация, отнемаща ми 50-60 мин принципно...

и всички ме гледаха лошо , щото съм с бургаска регистрация :dance: много се кефя на хейтърски погледи

old alfist
03-05-2009, 22:13
Е да, но тук просто е СУПЕР ОЧЕВАДНА разликата в трафика....От единия край на София до другия стигам за 15 мин и то през ЦЕНТЪРА!!! Направо си умирам от кеф по празниците като на светофара сме по 5 коли !!! :dance: :dance: :thumbup: :flowers:

Е, ми по празниците човек да си седи в града и да си се кефи - и това има хубава страна. Все едно, че си в Чернобил.

old alfist
03-05-2009, 22:31
Не навсякаде, на село е пълно с пришълции :evil: с нетърпение чакам да доиде сряда, че да освободят място за дишане, сега в кръчмите няма места, в магазина е препълнено и постоянно се оглеждаш някое пияно, дошло от незнам де си пияно диване да не те отнесе. Ужас :evilsmiley:.

Нека да видиш как се чувстват софиянците.

soldier
03-05-2009, 22:32
Нека да видиш как се чувстват софиянците.
....постоянно

Stefan Caromov
03-05-2009, 22:38
....постоянно

от години

old alfist
03-05-2009, 22:41
от години
И завинаги.

Ранобудниче
03-05-2009, 22:42
винаги съм се кефела на задръстванията (минимум по причина, че това е единственото време, което имам сама със себе си и мислите си).
дали да не се обзаведа с още една причина (се чудя, докато ви чета)? :tooth:

old alfist
03-05-2009, 22:46
винаги съм се кефела на задръстванията

Да, миризмата на изгорели газове е очарователна.

TS
03-05-2009, 22:58
:dance: Ех,колко е хубаво.

Ранобудниче
03-05-2009, 23:44
Да, миризмата на изгорели газове е очарователна.

разбира се - който се страхува от мечки, да не ходи в гората :smoke:

old alfist
03-05-2009, 23:48
разбира се - който се страхува от мечки, да не ходи в гората :smoke:
В гората не е лошо.

lubo_red
03-05-2009, 23:53
В гората не е лошо.
става ти лошо от чистия въздух:evil:

WarsteineR
04-05-2009, 02:18
Абре да ви кажа и в София съм можел да живея и във Варна... ама много ми е кофти обстановката, равно навсякъде братче, заобиколен си от грозни блокове и непознати хора ... Не виждам причина да живея там, освен тва да ми е единствения шанс.. Търново си е красиво, откъдето и да го погледнеш, уютно абе няма място за сравнение .. освен трафика(много са ни тясни улиците), но това е само в пиковите часове. Хайде поздрави и със здраве да си живуркате в лудницата :scherzkeks:
п.с. Някой ако ми каже с какво тея два града превъзхождат Търново, нека е обективен и ще се съглася :thumbup:

Stefan Caromov
04-05-2009, 08:53
Абре да ви кажа и в София съм можел да живея и във Варна... ама много ми е кофти обстановката, равно навсякъде братче, заобиколен си от грозни блокове и непознати хора ... Не виждам причина да живея там, освен тва да ми е единствения шанс.. Търново си е красиво, откъдето и да го погледнеш, уютно абе няма място за сравнение .. освен трафика(много са ни тясни улиците), но това е само в пиковите часове. Хайде поздрави и със здраве да си живуркате в лудницата :scherzkeks:
п.с. Някой ако ми каже с какво тея два града превъзхождат Търново, нека е обективен и ще се съглася :thumbup:

За жалост тези два града го превъзхождат твоя с ввъзможности . Затова и е пълна лудница при нас .Освен това Търново наистина е красив град ,имал съм възможността да се напивам там хе хе , но например ,нямате си море както е Варна, а и София си е планина също имаме си витоша все пак

Ранобудниче
04-05-2009, 11:13
става ти лошо от чистия въздух:evil:

точно така.
друго си е аромат на нафта, бензин, тук-таме - газов котлон :laughing1:

viki
04-05-2009, 11:28
:strong::strong::strong:
Може, да си напълните в пликче софийки въздух,и да си го дишате,като си идете по ордните места:):):):):):)
Щом ви кефи :afro::horror::lol_sign:
На мен отсега ми зле,понеже ,се налага да дойда до София тези дни:help:Добре,че имам сейфти кар,да ме придружава:tooth:

SFINKS
04-05-2009, 12:58
Бе айде стига с тая София .... В Бургас,Варна,Пловдив да не би да има по малко "емигранти" на глава от населението ..същата работа е .Само дето е малко по-уредено и доста по-чисто .
Да не говорим какво става 3 месеца по морето лятото ..
Софиянците могат само да завиждат на така наречените "провинциалисти" щот тия последните като има празници или просто почивни дни се махат на секундата от Столицата на боклука и мръсотията и отиват на някое със сигурност по-спокойно и чисто място. Ето още една причина да мразите провинциалистите :)
За мен така е най-добре , да живееш на поне 2 места..., а ако можеш на 3 пък е перфектно :)

trustworthy
04-05-2009, 14:07
...Освен това Търново наистина е красив град ,имал съм възможността да се напивам там хе хе , но например ,нямате си море както е Варна, а и София си е планина също имаме си витоша все пак

А Велико Търново нямат ли си Балкана? :flirt:

Stefan Caromov
04-05-2009, 14:25
написах СЪЩО ,демек в търново ,но и,също така в софия. Може би не съм се изразил правилно

galinves71
04-05-2009, 16:37

имат и то какъв,и в историята се пише за него.

Derry
04-05-2009, 17:56
Няма значение кой каде живее, важното е да се чувства добре там кадето е и да му харесва.

galinves71
04-05-2009, 19:03
Няма значение кой каде живее, важното е да се чувства добре там кадето е и да му харесва.

:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::beer:

Ранобудниче
05-05-2009, 07:39

супер :)

ама как да не се пазабавляваш с такива, дето си мислят, че въздухът им е частна собственост :tooth:

Kuku
05-05-2009, 11:35
Навадихте ли думатяту, ониз педесютях рьеда и полвина? :lol:

old alfist
05-05-2009, 12:41
Навадихте ли думатяту, ониз педесютях рьеда и полвина? :lol:

Браво, колега перфектно изказване правиш/много професионално/ - човек не може да си скрие корените.

galinves71
05-05-2009, 16:36
Браво, колега перфектно изказване правиш/много професионално/ - човек не може да си скрие корените.
ами така е,не ти трябва визуален контакт за да определиш някого от кво тесто е замесен.

galinves71
05-05-2009, 19:12
утре е гергьовден,за провинциалистите предполагам с какъв курбан ще го отпразнуват,в големите градове как и с какво?

Kuku
05-05-2009, 19:50
Праим, не праим - туй иье - думатяту ойдоха у ряката... да ин'ги ева :lol:

Mury
05-05-2009, 21:03
супер :)

ама как да не се пазабавляваш с такива, дето си мислят, че въздухът им е частна собственост :tooth:

шошошошо,ти нещо да не се чувстваш обидена или.....:static::static::static::static:

Mury
05-05-2009, 21:04
утре е гергьовден,за провинциалистите предполагам с какъв курбан ще го отпразнуват,в големите градове как и с какво?

Ти мигача остави на нас:static::static::static:

galinves71
05-05-2009, 21:05
Праим, не праим - туй иье - думатяту ойдоха у ряката... да ин'ги ева :lol:

по-точно?

viki
05-05-2009, 21:38
С агнешко,190см,към 110 килограмаhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/355437.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/300478.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/194571.gif
п.п.
Кики,ти недей да се смееш,
'щото знаеш,че провинциалистките ('бахти думатаhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/350811.gif) дошли в София,за едно малко 'жони и редбул чудеса правятhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/510686.gif

Mury
05-05-2009, 21:41
С агнешко,190см,към 110 килограмаhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/355437.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/300478.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/194571.gif
п.п.
'щото знаеш,че провинциалистките ('бахти думатаhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/350811.gif) дошли в София,за едно малко 'жони и редбул чудеса правятhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/510686.gif

Ах тиииииииии,пич си отсекъде дайба:Tease::Tease::Tease::Tease:

digitalundgrd
05-05-2009, 21:47

Къде тва в "Щутгарт" ли?? :grandpa:

viki
05-05-2009, 21:50
Забравих да отбележа,че
варненки сме изключениеhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/355437.gif.Ние от проклетия и надуване , си ходим недокл*тениhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/194571.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/194571.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/194571.gif
п.п.
аууу да ставам от компа,че днес ми е тройно критичен ден да говоря глЮпостиhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/725855.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/864491.gif

Ранобудниче
05-05-2009, 22:54
шошошошо,ти нещо да не се чувстваш обидена или.....:static::static::static::static:

хихихихи - по-добър си от Шехеразада, мамка му :-D

Kuku
05-05-2009, 23:48
Кики,ти недей да се смееш...Вики, не се смея - опитвам се да подскажа на пишещите някои работи, ама все си оставам неразбран :bored:

galinves71
06-05-2009, 08:30
Вики, не се смея - опитвам се да подскажа на пишещите някои работи, ама все си оставам неразбран :bored:

ами пиши на роден български език и няма проблеми,то в него има и гласни букви.

pr_00f
06-05-2009, 16:11
И главни букви има също :static:

old alfist
06-05-2009, 16:21
Гласни, главни - важното е стилът и по-точно подтекста, който се тълкува - т.е. отношението.

Kuku
07-05-2009, 00:04
Дявола и евангелието...

zilala
07-05-2009, 10:04
София стана адски гнусен и пренаселен град за живеене а да не говорим за мръсотията , което съществуване е отричано от виликия ни кмет :)

galinves71
17-07-2009, 22:47
Пак гледам и стигам до заключение,че има нужда от възрдителен процес на тая тема.

spe4elist
17-07-2009, 22:49
Коя нужда ти се възроди?

galinves71
17-07-2009, 23:02
Коя нужда ти се възроди?

Ам прая обиколка из форума,и на всякаде забележки от типа :ти що не пишеш на роден БГ,ам тоз въпрос не ти е ясен,задай го както трябва и др.Типично за нас от прованса.

spe4elist
17-07-2009, 23:23
Който има проблем със спазването на правилата, да не ползва форума!