PDA

View Full Version : Скърцане в предното колело?!

Satanism
30-04-2009, 10:30
Колеги, имам някакво скърцане в предното ляво колело, което никой не можа да разбере какво е.
Прилича на скърцане на люлка и се засилва със скоростта.Карам така вече сигурно 10.000км, ходил съм на сервиз, уж нищо й няма, но почвам много да се притеснявам.Някакви идеи от какво може да е?

ves_v8
30-04-2009, 11:45
и при мен го има само че е на задно дясно колело. интересно ми е и на мен от какво може да е.аз мисля че е от спирачките защото задържат, но нека и някой друг да кеже :)

Satanism
30-04-2009, 14:35
и при мен го има само че е на задно дясно колело. интересно ми е и на мен от какво може да е.аз мисля че е от спирачките защото задържат, но нека и някой друг да кеже :)

Ами ако е от спирачките, щеше да тегли на една страна, а моята си върви относително направо....

emo84
30-04-2009, 20:55
Колеги, имам някакво скърцане в предното ляво колело, което никой не можа да разбере какво е.
Прилича на скърцане на люлка и се засилва със скоростта.Карам така вече сигурно 10.000км, ходил съм на сервиз, уж нищо й няма, но почвам много да се притеснявам.Някакви идеи от какво може да е?
колега това което ще ти кажа може да не ти свърши работа но сепак пробвай,значи както си караш но по леко и изключи по инерция и това като почне да скърца или да вие лекоо ама леко само обери луфта на спирачката и виж дали ще намали,и на мен преди ми скарцаше в предно ляво колело и се чудех кво е и така един ден направих и то изчезна после пак от време на време се чуваше,и пак така и пак чезне,та сега него чувам въобще,та може да е било нещо от накладките знам ли,а феродо си имам аи то да намалее за смяна ще светне лампа при спирачка,важното е че го няма сега скарцането,че много дразнеше дори и слабо

Xtrime7
30-04-2009, 21:17

Провери накладките дали имат силикон на гърба,той е да се въщат лекичко със буталцето.
Също така провери дали ти е стегнато карето,защото ако не е се получава така,а няма да е зле и лагера да провериш.
Успех ти желая.

Satanism
03-05-2009, 20:00
Днес се позаврях в колата и открих, че на едно определено място на задното колело накладките опират в диска...някакви идеи?Колата не тегли на никъде...

borgir
29-01-2012, 07:05
И на моята 146 едното колело свири при движение и мисля ,че е от спирачките,но не съм сигурен.В сервиза казаха че задните спирачки са отишли и ,че спирачните механизми и те били за смяна.Смениха ги.Обаче няма подобрение.Възможно ли е да е от някой лагер или е от предните спирачки и как мога да го проверя?

tonov
29-01-2012, 14:22
Докато караш натисни леко пирачките - ако е от тях, скърцането ще спре.

borgir
13-02-2012, 18:32
Оказа се запушен маркуч на спирачките