PDA

View Full Version : диагностициране?! що е то и има ли то почва у нас?

Nasko
30-04-2009, 16:10
След "оправянето"
(виж тема "пали ми от третия път) на проблема с паленето днес реших да ида на поредния различен сервиз за да ми диагностицират точно от къде са ми проблемите и да ми кажат какви са решенията им.
ОБАЧЕ според "маистора" след като обясних какъв кабел сме сложили ми обясни, че всъщност намирането на проблема било диагностициране, а не решението му. т.е. нямало смисъл от диагностициране, изобщо не стигнахме до какъв е ампеража, защо не работи, както трябва при подаване на бензин и прочие.

п.п. при натискане до край на педала на гаста вдига (на бензин) максимум 3000 оборота на място)(според мен се дави) . няма мощност и прочие хубости

Та момчета въпроса ми и тук е имате ли идеи-предположения от какво може да са горе описаните проблеми?

свещи ли са , кабели ли са ...

MILEN 76
30-04-2009, 16:17
Малей аман от майстори.:knock::knock:

SFINKS
30-04-2009, 16:17
от майстора е :waving:

myato
30-04-2009, 18:21
На газ форсира ли се нормално?
А на бензин като я настъпиш намирисва ли?
Питам,защото може на бензин да не и достига гориво.Ако я дави,трябва да намирисва на бензин.
Иначе,пишман майстори колкото щеш и затова е хубово,че тук може да споделяме идеи и опит,за да си помагаме.

Boby
30-04-2009, 18:44
Докато върти на стартер мирише на бензин
Ако я форсирам постепенно вдига оборотите,но при рязко подаване на газ пука,треска.Форсира се до някъде и след това почват яки детонации.Това е независимо дали е с допълнителното кабелче или без.Ламбда сондата е с одрязани кабели, не играе никаква роля.
Според мен проблема не е от недостиг на бензин.

Sunny
30-04-2009, 19:06
Докато върти на стартер мирише на бензин
Ако я форсирам постепенно вдига оборотите,но при рязко подаване на газ пука,треска.Форсира се до някъде и след това почват яки детонации.Това е независимо дали е с допълнителното кабелче или без.Ламбда сондата е с одрязани кабели, не играе никаква роля.
Според мен проблема не е от недостиг на бензин.

То при нашите дебитомера рядко дава проблеми но при мене беше точно така когато не му бях закачил буксата .

myato
30-04-2009, 19:23
Това усложнява нещата,защото се сещам за много дефекти,които да се проявяват така.Като се почне от дефектен кабел или свещ,бобини,стъпков мотор и т.н.Но бях останал с впечатление от предните постове,че това е проверявано.А ламбдата е хубаво да работи,защото участва в контролирането на сместта,макар и при загрял автомобил,когато си на бензин.
От всичко казано до тук следва,че има нужда от наистина грамотна диагностика.Другото е хвърляне на боб и пари на вятъра.

Boby
30-04-2009, 20:41
Да трябва си сериозен ремонт:knock:

TRENDi
30-04-2009, 20:51
То при нашите дебитомера рядко дава проблеми но при мене беше точно така когато не му бях закачил буксата .

Аналогично поведение, когато и аз бях забравил същото :unsure: .

Nasko
01-05-2009, 15:17
...
От всичко казано до тук следва,че има нужда от наистина грамотна диагностика.Другото е хвърляне на боб и пари на вятъра.

Абсолютно съм съгласен с теб! Но къде да намеря читав майстор? И за колко пари ще ми направи читава диагностика? / че както писах в раздела за обяви за работа, не съм цънал и вързал/ / http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=33023&page=2 /

myato
01-05-2009, 20:32
По този въпрос да помагат колегите от София.
Иначе в Плевен обичайната цена е 30лв.

Nasko
10-05-2009, 01:08
2 сервиза 2ма майстори устано виха че МОЖЕБИ филтъра на бензина ми е запушен :respect::heavy_cry::respect:

Nasko
12-05-2009, 10:41
продължавам да хвърлям пари на вятъра! Купих нов филтър, оказасе че стария не е бил запушен!
Проблема остава!

didod
12-05-2009, 11:40
Що на вятъра? Филтъра е хубаво да се сменя на 10000 или макс. 15000.

Nasko
14-05-2009, 16:21
проблема е решен!!!

Хиляди благодарности на Бобо от сервиза на улица София (за първи път видях улиза в град кръстена на града! :screwy: )

ще пусна снимки по-късно, защото неискам да коментирам предишните "майстори" диагностицирали и ремонтирали горката ми кола

Boby
14-05-2009, 22:17
И какво се оказа?

alfaracer
15-05-2009, 00:09
Бравос , и толкова ли трудно беше да отидеш при Бобо, вместо да пишеш теми още от 9 март.

Mury
15-05-2009, 10:21
И какво се оказа?

Просто някой готин майстор беше изкъртил кошницата на бензиновата помпа,имаше шчупен щтуцер на изходящия бензин,и затва нямаше налягане.Свинщините по колата бяха много,не ми се говори,половин ден се измъчих с нея,сгънат на 12 в багажника и дишащ бензинови пари:devil2::devil2::devil2:Важното е че оправихме колата:pp::pp:

didod
15-05-2009, 11:24
Извън темата - колега Mury да разбирам ли, че пак сте в екипа на сервиза? :prescription:

Boby
15-05-2009, 13:51
Просто някой готин майстор беше изкъртил кошницата на бензиновата помпа,имаше шчупен щтуцер на изходящия бензин,и затва нямаше налягане.Свинщините по колата бяха много,не ми се говори,половин ден се измъчих с нея,сгънат на 12 в багажника и дишащ бензинови пари:devil2::devil2::devil2:Важното е че оправихме колата:pp::pp:

Първия "майстор" който му смени помпата каза,че е отчупен този щуцер.Аз лично говорих с него и се разбрахме,че ще търсят втора употреба.Мислех,че това нещо е сменено!:hmm:

Nasko
16-05-2009, 12:22
и аз така си мислих...

Nasko
16-05-2009, 12:22
не ми се говори повече по тая тема, поне си намерих сервиза СЕРВИЗА!!!:big_bow_down:

Mury
18-05-2009, 23:01
Извън темата - колега Mury да разбирам ли, че пак сте в екипа на сервиза? :prescription:

да:idea2::idea2:

pr_00f
19-05-2009, 00:54

Баце намали яденето и след максимум месец ще можеш да се събираш сгънат на 9 в багажника ( максимум):gayfight:.
За бензиновите пари нещо против да имаш ?

Gligan
20-05-2009, 00:56
Баце намали яденето и след максимум месец ще можеш да се събираш сгънат на 9 в багажника ( максимум):gayfight:.

Хич не го слушай в това ни е чара, а и е видно - добре гледани мъже :devil:

virusalfa
22-05-2009, 22:07
Ти понеже си шеф-мародер и не ти пипат мненията,ега 14-ка болт да пипнеш с гумата!:clapping:
а относно диагностиката,Бобо(не му правя реклама,цитирам го) по-рано каза,че имал софт и за 164ТД.Щом за ТД има,какъв е проблема и за другите да има?

Nasko
20-06-2009, 20:41
ето и обещаните снимки

коментара е излишен