PDA

View Full Version : Колеги , проблем...

icedoc
01-05-2009, 12:03
Нещо подобно на темата " Пали от третото завъртане "
Върти стартера както си трябва , обаче неиска да запали .
Подгрявам пак и пак въртя и след доста дълго въртене на стартера пали , но като че на един цилиндър . Като и подам малко газ и задържа 2-3 секунди се оправя и после сичко си е добре !?
Сега пъ какво и стана ??? възможно ли е нещо разпръсквачи помпи ??? или лоша нафта , ама не ми се вярва да е от нафтата.Ще и сипя малко добавка да видиме дали ще има резултат.

didod
01-05-2009, 12:35
Пушеци нещо? По-силно тракане от обикновено в началото? Дай повече подробности...

icedoc
01-05-2009, 13:31
Пушеци нещо? По-силно тракане от обикновено в началото? Дай повече подробности...
За тракане , няма странно тракане . за Пушеци сега ще излизам и ще я погледна , ама мисля че няма нищо особено ...

164 td
01-05-2009, 13:43
Поне 2 свещи изгорели!

icedoc
01-05-2009, 17:49
Поне 2 свещи изгорели!
Докато върти искарва бял дим , след като я запаля и подам газ много черен пушек .

MILEN 76
01-05-2009, 18:30
Свещи зимата и аз така бях и имаше само една изгоряла палеше чак от третия до четвъртия път.
А и озад бяха едни кълбета ма забравих да го спомена.

Boby
01-05-2009, 18:52
Свещи трети път:roll2:

icedoc
01-05-2009, 19:49
А как мога да ги проверя без да ги свалям , имаше някъф начин с лампичка . И проблем ли е ако не ги сменя всичките ? Проблем ли е да я карам един ден така ?

MILEN 76
01-05-2009, 19:57
Проблем никъв да я караш така стига да не ти се свиди акомулатора че и той пари прави.Пък това с лампичката не сам нещо съгласен.Аз лично ги вадих и една по една си ги проверих(което при мен е лесно защото свещите са отгоре).

icedoc
01-05-2009, 20:04
Проблем никъв да я караш така стига да не ти се свиди акомулатора че и той пари прави.Пък това с лампичката не сам нещо съгласен.Аз лично ги вадих и една по една си ги проверих(което при мен е лесно защото свещите са отгоре).
е моя е VM32B така че и при мен е лесно ... но нямам такъв ключ и затова не ми се развиват всичките , но явно ще трябва да си купя и да ги проверя . Какъв размер трябва да е ключа ?

MILEN 76
01-05-2009, 20:09
10 глух или малка гидория с подобния камък,щото си е дългичко.Пък да не говорим колко дълга е свеща.
Я почакай да слеза до нея че дане взема да те излъжа.
10 Гаранте туко що е проверено че от много болчета немога вече да помня всичко.

icedoc
01-05-2009, 23:34
10 глух или малка гидория с подобния камък,щото си е дългичко.Пък да не говорим колко дълга е свеща.
Я почакай да слеза до нея че дане взема да те излъжа.
10 Гаранте туко що е проверено че от много болчета немога вече да помня всичко.
Мерси , аз бях останал с впечатление че е 11 номер.

icedoc
02-05-2009, 18:38
Немога да намеря подходяща десетка ... имам 11 ама нестава ... сутринта едвам запалих . А утре как ще ида на работа незнам и аз ...

164 td
03-05-2009, 20:03
Нито 10 нито 11!С 12 звезда!Вадиш ги сичките една по една и пробваш директно на акомулатора.Някои път работят но загряват в основата и никва работа не вършат.За 15 минути работа е.

icedoc
03-05-2009, 22:12
Нито 10 нито 11!С 12 звезда!Вадиш ги сичките една по една и пробваш директно на акомулатора.Някои път работят но загряват в основата и никва работа не вършат.За 15 минути работа е.
10тка е колега !!! днеска ги смених , сложих старите (които бях свалил от колата Декември месец ) и мисля че вече няма да има проблем . Бях сложил някви PIMAX - ужас , 5 месеца искараха и издухаха . Точно както казваш загряват в основата и то доста бавно . Сегашните са на BOSCH и загряват на върха и по-бързо. Ще видя утре сутрин как ще се покажат свещите , но тая вечер я палих и беше нормално . Благодаря за всички съвети , добре че ви има иначе вече да е на трупчета !!!
Успех.

icedoc
04-05-2009, 13:10
Смяната маи не е много успешна... днес пообяд слезнах да я преместя . Резултата беше незадоволителен , пак върти и на първото въртене неможа да запали . При втрото подгряване и въртене запали . Сравнително по лесно от ония дни , но не както трябва. Даите съвет от къде да ида да взема свещи и какви да са те , защото вече полудявам . Дали не са нещо разпръсквачи , или нещо помпата ?
Имам един приоятел с 325 тд , по същия начин едвам пали , пръска с един спрей за лесен старт и пали ... ще взема да опитам и аз.

164 td
04-05-2009, 17:15
Не знам от какво са тая свещи ама оригиналните се развиват с 12!Запиши номера на релето за подгряване и по релето в магазина виж кви свещи треба да купи6!Ако релето е за бързо подгряване а свещите не,както и обратното резултата е никакъв.

icedoc
04-05-2009, 17:34
Не знам от какво са тая свещи ама оригиналните се развиват с 12!Запиши номера на релето за подгряване и по релето в магазина виж кви свещи треба да купи6!Ако релето е за бързо подгряване а свещите не,както и обратното резултата е никакъв.
Къде да намеря релето ?

164 td
04-05-2009, 17:39
Над перката на радиатора.

icedoc
04-05-2009, 18:54
Погледнах , това от което стърчи един бушон (30 А) . или по голямата черна кутийка ???

MILEN 76
04-05-2009, 20:54
На Суперката по специално последните свещите са отгоре на главата а не отпред на главата.Релето наистена е над радиаторите а бушона му е 80А и се намира на гърба на тези които са до казанчето за спирачна течност криеги кората за чистачките ,филтъра за климатика и т.н.Защо не изкараш една свещ с някой познат накарай го да даде контакт и и опри резбата на капака на клапаните и ще видиш дали си подгрява (но нали да не забравиш плюсовия кабел аз съм на вяка свещ с отделен кабел би трябвало и ти да си така):thumbup:
Я дай една снимка на тоя ми ти двигател.
А...забравих тоя ми ти бушон между другото е вързан заедно с перките като си към колата е първия ляв от към двигателя

icedoc
04-05-2009, 21:29
Ето снимката
Аз свещите съм ги проверил , подгряват нормално според мен .

MILEN 76
04-05-2009, 21:52
Ау че чисто :flirt::flirt::flirt:Проблема може да е от свещете може да не подгряват достатачно както писа 164ТД,съжалявам че не сам наблизко.

VLADius
04-05-2009, 23:32
Имам един приоятел с 325 тд , по същия начин едвам пали , пръска с един спрей за лесен старт и пали ... ще взема да опитам и аз.[/QUOTE]

--------------------------------------------------------------

Здравейте дизели червени :tank:

Да ме поправи някой дизелист, но ако не греша - не е много гот за моторетката да я изнасилват етери и други аки. Може би за 1-2 пъти при огромна нужда - да, но повече не. Имахме в работата 1 мотокар и го палихме така почти 2-3 месеца. Сега вече е за основен.

С две думи - това не е за вашия матор .... а пък ако е за вашия, то вече не е матор.:no_no_no:

icedoc
05-05-2009, 00:38
Имам един приоятел с 325 тд , по същия начин едвам пали , пръска с един спрей за лесен старт и пали ... ще взема да опитам и аз.

Да ме поправи някой дизелист, но ако не греша - не е много гот за моторетката да я изнасилват етери и други аки. Може би за 1-2 пъти при огромна нужда - да, но повече не. Имахме в работата 1 мотокар и го палихме така почти 2-3 месеца. Сега вече е за основен.

С две думи - това не е за вашия матор .... а пък ако е за вашия, то вече не е матор.:no_no_no:[/QUOTE]

Бахти лекцията пич :D

icedoc
05-05-2009, 00:50

Ето една снимка да видиш за свещите. Моята е след 06.1995 та , а имено това е модела за след 06.1995та .

MILEN 76
05-05-2009, 09:02
Да точно същите са.

icedoc
05-05-2009, 11:08
Да точно същите са.
Странното е че преди когато бях с тия свещи с които съм в момента , колата си работеше безпроблемно .

MILEN 76
05-05-2009, 13:44
Неможе да не са свещите просто за друга причина не се сещам.Неможе вшера да пали а днес примерно не.Чак толкова електроника няма.Аз скоро пак сменях свещ на единия цилиндър (ама свеща е менте) и после пак си изгоря и сега палим на три от първия път но с мънинко повече въртене.Може пак да ти е задръстен горивния филтър (друг проблем) зависи от фадромата :respect:

icedoc
05-05-2009, 13:49
Неможе да не са свещите просто за друга причина не се сещам.Неможе вшера да пали а днес примерно не.Чак толкова електроника няма.Аз скоро пак сменях свещ на единия цилиндър (ама свеща е менте) и после пак си изгоря и сега палим на три от първия път но с мънинко повече въртене.Може пак да ти е задръстен горивния филтър (друг проблем) зависи от фадромата :respect:
Имам филтър , отивам и го сменям утре ! трябва ли да сипя нафта във филтъра , преди да го сложа ?

MILEN 76
05-05-2009, 13:55
Не мажиш си опрастена с малко нафтичка стягаш подкачваш с помпата и палиш (може първия път да загасне но втория би трябвало да нямаш проблем)

VLADius
05-05-2009, 19:15

С две думи - това не е за вашия матор .... а пък ако е за вашия, то вече не е матор.:no_no_no:

Бахти лекцията пич :D[/QUOTE]

Бе де... техната .... затва ли навремето ме искаха за аспирант в МЕИ-то бе? Я съм можел и лекции да изнасям.

Братя дизелисти - уважавам:grandpa: и почитам:grandpa: (то нафтата не е кат бендзино:chair:) вашия избор, но все пак ми се струва, че му еб.... мамата на матора ако го сипвате този спрей у филтерот. Ората са казале - еб.нето мое и с пръст, и с нос, но за чик...ята си требе к.р

MILEN 76
05-05-2009, 19:30
Алей ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????
Па се пак сме от Бургаско бре ся оди да гадаш смисъла.Извинявам се за спама.

VLADius
06-05-2009, 10:09
Алей ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????
Па се пак сме от Бургаско бре ся оди да гадаш смисъла.Извинявам се за спама.

Не нам кво начи твойто, но аз мисля че - ?? ???????? ??-?????? ????.:cheers:

MILEN 76
06-05-2009, 10:30
Не нам кво начи твойто, но аз мисля че - ?? ???????? ??-?????? ????.:cheers:
:cheers: Щом си рекъл

icedoc
06-05-2009, 10:56
:cheers: Щом си рекъл
Ше зема да се разходя аз до Бургас , да ми опрайте колицата !!!

MILEN 76
06-05-2009, 11:07
Заповядай!!!

mladej_it
06-05-2009, 13:34
Да неби да смуче въздух от някаде тази кола, но просто така както описваш проблема и аз съм за свещ така отведнъж !
А на комшията ти с Бмв-то му кажи да си сложи един еднопосочен клапан на входящата нафта между филтара и ГНП-то и ще се прероди!!!

icedoc
06-05-2009, 17:46
Да неби да смуче въздух от някаде тази кола, но просто така както описваш проблема и аз съм за свещ така отведнъж !
А на комшията ти с Бмв-то му кажи да си сложи един еднопосочен клапан на входящата нафта между филтара и ГНП-то и ще се прероди!!!
Такъв клапан съм сложил на 164ката ...

cvetelin
19-05-2009, 13:44
проблема беше огромен.... със солидната сума от 1.20лв се реши :)
просто някой трябваше да поглене 80А бушон на подгрева... с новия бушон сутрин дори не се чува стартера ... докато чукне и вече е запалила:tooth:

MILEN 76
19-05-2009, 16:28
Ти колега да не си новия собственик на тази кола?Ако е за същата казах му аз да си провери бушона ма на...

cvetelin
19-05-2009, 16:49
Ти колега да не си новия собственик на тази кола?Ако е за същата казах му аз да си провери бушона ма на...

да, аз съм

MILEN 76
19-05-2009, 16:53
Ами честито,че все пак не е затрит още един модел от тази изключително вече рядка марка.Ако имаш проблеми не се отчайвай решение винаги има.Да си я караш с здраве и безаварино.А и забравих да.....:big_beer:

cvetelin
19-05-2009, 17:38
Ами честито,че все пак не е затрит още един модел от тази изключително вече рядка марка.Ако имаш проблеми не се отчайвай решение винаги има.Да си я караш с здраве и безаварино.А и забравих да.....:big_beer:

споко намираме решение на всеки проблем :)

MILEN 76
19-05-2009, 17:55
Досетих се вече.:plane:

75 turbodelta
22-05-2009, 10:53
Цецо кажи как пали ся ВМ-а и как върви :spiteful:

cvetelin
22-05-2009, 11:36
Цецо кажи как пали ся ВМ-а и как върви :spiteful:
пали от рас и след днешната разходка до търново ... движи се супер :)

nachkata
25-05-2009, 21:33
Ами кога ще почерпиш

Sunny
29-05-2009, 00:06
Ами кога ще почерпиш

Като дойде на море ;)

andro88
01-06-2009, 18:56
При мен 10% от сумата за колата са за почерпка:cheers: