View Full Version : Проблем с пистов ремък
Здравеите колеги,моля за савет,вече два пъти сменям ремака на алтернатора,цепи се,изхварля го абе видях се в приключение,последно пробвах сам да го сменя,но уви претърпях фиаско изпотроших си рацете и хаиде при маистора и тои се поузори,недаи си боже да ти се скъса на път,колеги-толко ли трудно се сменя този ремак,би трябвало всеки да може сам направо ме беше срам да отида да ми го сменя някакав си там...а тои го смени и ремъка пак цъфна:hi_temerature:направо вече сам разбит последно купих фленор-вероятно е менте,или не е бил добре обтегнат,а може да имам някаде нещо криво ,предварително ви благодаря:go:
Ремъка се сменя доста лесно,трябва ти само едно ключе 15 звездогаечен.Има вероятност самия ти обтегач да е здал вече багажа и да стои леко накриво или да е умекнал или направо блокирал.Той стои под хидравликата и над динамото,малката ролчица е на него.
Малко зор се проверява той ама все пак трябва по някакъв мачин да гозаклещиш и да провериш дали има страничен луфт.
Надявам се поне мако да съм ти бил полезен,ааааа също така провери на някой от шайбите да не са изострени много пистите и бързо да се вкопават в ремъка.
Поздрави.
да,оказа се обтягащата ролка смених е с по–моя преценка много по добра от старата ,взех SNR ,и сложих ремък dayko вси4ко за 100лв + труда,самата ролка която купих е метална и е едно цяло а не като старата пласмасярка+втулка,изглежда солидна,колата запя,маи оправих нещата но с друг маистор онзи явно не става и за крив чеп:Tease:та самия аз видях,че ролката се е вдълбала леко в пласмасовия предпазител на ангренажа,леле какви некадарници има,прикрити в иначе добре оборудвани и ласкави сервизи :no_no_no:ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАКИВА!!! А НА ТЕБ ТИ БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ ЧЕ СЕ ОТЗОВА:rosso_spider:
Alex Shopov
07-05-2009, 19:40
Колега колко кинта струва тази обтягаща ролка,че и моята е за смяна.
Колега колко кинта струва тази обтягаща ролка,че и моята е за смяна.
Аз мисля че беше някъде около 60лв ама е с пласмасовата ролка.
BlueStorm
08-05-2009, 23:54
Има вероятност самия ти обтегач да е здал вече багажа и да стои леко накриво ...
Точно тази ролка с обтягащия механизъм фабрично стои с 1 градус наклон към мотора за да "връща" леко ремъка навътре! ;-)
neikov_1984
13-03-2010, 16:44
Колеги, моите ролки съм ги сменял преди 10 000 км, но сега ремъкът вие като на влак спирачките, днес нарочно минах през една голяма локва, за да видя какво ще стане - след като се понамокри ремъка, спря да свири, но това беше за много кратко, след което пак започна. После спрях на един паркинг и го намокрих със сняг, тогава запалих и пак спря да свири замалко.Това го прави и на студено и на топло, без значение. За сведение веднъж го бях запалил този ремък, тъй като ми се прецака помпата на хидравликата, сменял съм и лагери на динамото, а също и помпата е рециклирана и е с гаранция. Освен всичко това с помпата и хидравликата, да се е получило от оптяжната ролка или се лъжа. Ще съм доволен ако някой каже какво точно да предприема - ролки ли ремък ли........какво е това
Според мен най-добре и ролки и ремък след като си го палил вече. А за да свири може да е дала фира някоя ролка или както в моя случай беше забил алтернатора...
neikov_1984
13-03-2010, 18:34
Според мен най-добре и ролки и ремък след като си го палил вече. А за да свири може да е дала фира някоя ролка или както в моя случай беше забил алтернатора...
Лагерите на алтернатора съм ги сменял и знам какъв е звука от прецкани такива.... мисля че не е отнего, а и ролките не биха могли да свирят така.....мисля
Лагерите на алтернатора съм ги сменял и знам какъв е звука от прецкани такива.... мисля че не е отнего, а и ролките не биха могли да свирят така.....мисля
В такъв случай не мога да помогна. Съжалявам...
Колеги, моите ролки съм ги сменял преди 10 000 км, но сега ремъкът вие като на влак спирачките, днес нарочно минах през една голяма локва, за да видя какво ще стане - след като се понамокри ремъка, спря да свири, но това беше за много кратко, след което пак започна. После спрях на един паркинг и го намокрих със сняг, тогава запалих и пак спря да свири замалко.Това го прави и на студено и на топло, без значение. За сведение веднъж го бях запалил този ремък, тъй като ми се прецака помпата на хидравликата, сменял съм и лагери на динамото, а също и помпата е рециклирана и е с гаранция. Освен всичко това с помпата и хидравликата, да се е получило от оптяжната ролка или се лъжа. Ще съм доволен ако някой каже какво точно да предприема - ролки ли ремък ли........какво е това
Колега трябва да определиш какъв точно е шума, който се чува. Имай впредвид че ролките вият(все едно вие лагер), а ремъците свирят. ако се чува виене сменяш ролката, ако свири сменяш ремъка, но е желателно да се сменят и двете. Аз лично като сменям ремък винаги сменям и обтяжната ролка. По това което си обяснил аз мисля че ремъка ти е за смяна ;)
neikov_1984
14-03-2010, 10:54
всъщност наистина свири, забравих да поясня, а не вие май само с ремък ще се оттърва
neikov_1984
15-03-2010, 22:08
оказа се ремък и паразитна ролка