PDA

View Full Version : Проблем с пистов ремък

toniseh
02-05-2009, 08:14
Здравеите колеги,моля за савет,вече два пъти сменям ремака на алтернатора,цепи се,изхварля го абе видях се в приключение,последно пробвах сам да го сменя,но уви претърпях фиаско изпотроших си рацете и хаиде при маистора и тои се поузори,недаи си боже да ти се скъса на път,колеги-толко ли трудно се сменя този ремак,би трябвало всеки да може сам направо ме беше срам да отида да ми го сменя някакав си там...а тои го смени и ремъка пак цъфна:hi_temerature:направо вече сам разбит последно купих фленор-вероятно е менте,или не е бил добре обтегнат,а може да имам някаде нещо криво ,предварително ви благодаря:go:

Xtrime7
02-05-2009, 09:04
Ремъка се сменя доста лесно,трябва ти само едно ключе 15 звездогаечен.Има вероятност самия ти обтегач да е здал вече багажа и да стои леко накриво или да е умекнал или направо блокирал.Той стои под хидравликата и над динамото,малката ролчица е на него.
Малко зор се проверява той ама все пак трябва по някакъв мачин да гозаклещиш и да провериш дали има страничен луфт.
Надявам се поне мако да съм ти бил полезен,ааааа също така провери на някой от шайбите да не са изострени много пистите и бързо да се вкопават в ремъка.
Поздрави.

toniseh
02-05-2009, 13:07
да,оказа се обтягащата ролка смених е с по–моя преценка много по добра от старата ,взех SNR ,и сложих ремък dayko вси4ко за 100лв + труда,самата ролка която купих е метална и е едно цяло а не като старата пласмасярка+втулка,изглежда солидна,колата запя,маи оправих нещата но с друг маистор онзи явно не става и за крив чеп:Tease:та самия аз видях,че ролката се е вдълбала леко в пласмасовия предпазител на ангренажа,леле какви некадарници има,прикрити в иначе добре оборудвани и ласкави сервизи :no_no_no:ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАКИВА!!! А НА ТЕБ ТИ БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ ЧЕ СЕ ОТЗОВА:rosso_spider:

Alex Shopov
07-05-2009, 19:40
Колега колко кинта струва тази обтягаща ролка,че и моята е за смяна.

Xtrime7
07-05-2009, 19:51
Колега колко кинта струва тази обтягаща ролка,че и моята е за смяна.

Аз мисля че беше някъде около 60лв ама е с пласмасовата ролка.

BlueStorm
08-05-2009, 23:54
Има вероятност самия ти обтегач да е здал вече багажа и да стои леко накриво ...

Точно тази ролка с обтягащия механизъм фабрично стои с 1 градус наклон към мотора за да "връща" леко ремъка навътре! ;-)

neikov_1984
13-03-2010, 16:44
Колеги, моите ролки съм ги сменял преди 10 000 км, но сега ремъкът вие като на влак спирачките, днес нарочно минах през една голяма локва, за да видя какво ще стане - след като се понамокри ремъка, спря да свири, но това беше за много кратко, след което пак започна. После спрях на един паркинг и го намокрих със сняг, тогава запалих и пак спря да свири замалко.Това го прави и на студено и на топло, без значение. За сведение веднъж го бях запалил този ремък, тъй като ми се прецака помпата на хидравликата, сменял съм и лагери на динамото, а също и помпата е рециклирана и е с гаранция. Освен всичко това с помпата и хидравликата, да се е получило от оптяжната ролка или се лъжа. Ще съм доволен ако някой каже какво точно да предприема - ролки ли ремък ли........какво е това

RahzeL
13-03-2010, 18:31
Според мен най-добре и ролки и ремък след като си го палил вече. А за да свири може да е дала фира някоя ролка или както в моя случай беше забил алтернатора...

neikov_1984
13-03-2010, 18:34
Според мен най-добре и ролки и ремък след като си го палил вече. А за да свири може да е дала фира някоя ролка или както в моя случай беше забил алтернатора...
Лагерите на алтернатора съм ги сменял и знам какъв е звука от прецкани такива.... мисля че не е отнего, а и ролките не биха могли да свирят така.....мисля

RahzeL
13-03-2010, 18:35
Лагерите на алтернатора съм ги сменял и знам какъв е звука от прецкани такива.... мисля че не е отнего, а и ролките не биха могли да свирят така.....мисля
В такъв случай не мога да помогна. Съжалявам...

ves_v8
13-03-2010, 22:51
Колеги, моите ролки съм ги сменял преди 10 000 км, но сега ремъкът вие като на влак спирачките, днес нарочно минах през една голяма локва, за да видя какво ще стане - след като се понамокри ремъка, спря да свири, но това беше за много кратко, след което пак започна. После спрях на един паркинг и го намокрих със сняг, тогава запалих и пак спря да свири замалко.Това го прави и на студено и на топло, без значение. За сведение веднъж го бях запалил този ремък, тъй като ми се прецака помпата на хидравликата, сменял съм и лагери на динамото, а също и помпата е рециклирана и е с гаранция. Освен всичко това с помпата и хидравликата, да се е получило от оптяжната ролка или се лъжа. Ще съм доволен ако някой каже какво точно да предприема - ролки ли ремък ли........какво е това
Колега трябва да определиш какъв точно е шума, който се чува. Имай впредвид че ролките вият(все едно вие лагер), а ремъците свирят. ако се чува виене сменяш ролката, ако свири сменяш ремъка, но е желателно да се сменят и двете. Аз лично като сменям ремък винаги сменям и обтяжната ролка. По това което си обяснил аз мисля че ремъка ти е за смяна ;)

neikov_1984
14-03-2010, 10:54
всъщност наистина свири, забравих да поясня, а не вие май само с ремък ще се оттърва

neikov_1984
15-03-2010, 22:08
оказа се ремък и паразитна ролка