PDA

View Full Version : Проблем с климатика на алфа 145

toniseh
03-05-2009, 10:54
Колеги,имам едно питане,копчето на климатика е със снежинка и трябва когато колата работи и то се натисне да светне в зелено и климатика да се задеиства-нали,но при мен все едно го няма несветва не се задеиства климатика,проверих всички бушони под таблото вс е ок и този под капака,на двигателя пак е ок не остана маи бушон които да не съм проверил а може да има някаде скрит знам ли,филтара е бомба уж имам и фреон,а не тръгва,невярвам да е компресора,нещо по-токовете ще да е моля за съвет!!!:go:предварително ви благодаря.

acko88
03-05-2009, 11:26
Ако се окаже че копчето ти е сдало багажа аз имам,0876 09 58 22

victtorbg
06-05-2009, 02:17
Проблема може да не е електрически.Ако системата няма достатъчно газ климатика няма да тръгне.Има датчик,който следи налягането в системата и не сработва ако газта е малко.Ще трябва да отидеш да я види човек,който разбира.

galinves71
06-05-2009, 08:40
като натиснеш кпчето усеща ли се затрудняване на мотора или не?ако е така може и запушване, а ако не значи може нещо ремък или подобно.

victtorbg
06-05-2009, 19:08
като натиснеш кпчето усеща ли се затрудняване на мотора или не?ако е така може и запушване, а ако не значи може нещо ремък или подобно.

Запушване на копчето ли....?Това запушване откъде го измисли.Защо не оставите хората които разбират да помогнат на човека,а изказвате мнения които са смешни.

tonov
07-05-2009, 00:20
Щом не светва като натиснеш копчето, може и да е електрически проблем. Светодиодът трябва да светне дори и да не работи компресора.

Но най-добре иди на майстор и виж дали имаш фреон или само си мислиш че имаш.