PDA

View Full Version : Проблем с водна помпа 146 ТД

Patsimir
21-01-2006, 20:35
Писах вече в една друга тема, че ми изтича антифриза. Оказа се че е от водната помпа и по - точно от гарнитурата на водната помпа. Посъветвайте ме каде да отида да си я сменя и да спра тоя теч, че само изваждане правя с тоя антифриз - през 2 дни по 3 лева за литър. Доколкото ми обясниха не е счупена водната помпа а само гарнитурата и изпуска. Какво мислите вие - нова водна помпа или само да си сменя гарнитурата. Каде могат да ми го оправят това - Вантотрейд? или? ... :roll:

Alfamaniak
21-01-2006, 20:44
Пич трябва да се свали водната помпа и да я огледаш внимателно дали не е разбит лагер и да не изпуска от гарнитурата, ако е от гарнитурата минаваш по най-лекия начин, но не ми се вярва да е от нея. Цялата операция можеш да си я направиш и сам без да се набутваш по разни майстори. Успех :wink:

Patsimir
21-01-2006, 20:50
Пич трябва да се свали водната помпа и да я огледаш внимателно дали не е разбит лагер и да не изпуска от гарнитурата, ако е от гарнитурата минаваш по най-лекия начин, но не ми се вярва да е от нея. Цялата операция можеш да си я направиш и сам без да се набутваш по разни майстори. Успех :wink:

брей как го написа само "пич" не ме ли позна??? :?: :?: :?: :D

Patsimir
21-01-2006, 21:35
Колега, ти и за термостата ме съветваше. Ама аз щом питам значи че не мога да си го направя сам /и не само за термостата става дума/. Че аз даже не съм сигурен кое е водната помпа. Убеден съм че повечето които питат тук не са майстори, а само шофьори като мен... :oops:
Ако можех, да си го направя сам - нямаше да питам!!!

Dodo 155
22-01-2006, 08:55
Колега, ти и за термостата ме съветваше. Ама аз щом питам значи че не мога да си го направя сам /и не само за термостата става дума/. Че аз даже не съм сигурен кое е водната помпа. Убеден съм че повечето които питат тук не са майстори, а само шофьори като мен... :oops:
Ако можех, да си го направя сам - нямаше да питам!!!
Ако искаш ще те пратя при кума ми да я види :wink:
Ако е гарнитура ще я оправи, ама най-вероятно е фибъра, както казва Алфаманиак :wink:

Patsimir
22-01-2006, 12:48
Ако искаш ще те пратя при кума ми да я види :wink:
Ако е гарнитура ще я оправи, ама най-вероятно е фибъра, както казва Алфаманиак :wink:

Додо, ами аз трябва да си купя водна помпа от Т&Н мисля и тогава ще търся някой майстор да ми я смени. Ако твоя кум се занимава с това - няма проблем да отида и при него. Утре ще отида да си купя водна помпа и ако ми кажеш адрес, телефон ще отида.
Гледам иначе "при Румен и Чавдар" ходят колегите. Дайте адрес и телефон и при тях мога да отида...

Naso
22-01-2006, 16:35
Малко офтопик. Водната помпа на дизелите при ангренажа ли е или отвън ? Ако е вътре - аз сменях мойта и ми излезна 48лв помпата и 50+ (върти ми се некво 56лв, ама като не си пазя билетчето от ванто) за смяната...

valjo
22-01-2006, 18:30
Гледам иначе "при Румен и Чавдар" ходят колегите. Дайте адрес и телефон и при тях мога да отида...
Dude, най добре да се абонираш и ти при Румен и Чавдар и в 90% от случайте те ще са твоите хора за всякакви ремонти :)
поне ние така правим и сме доволни

телефоните им ги има в раздела за членове :)

virusalfa
22-01-2006, 19:13
Ако можех, да си го направя сам - нямаше да питам!!!Некои станахме майстори заради други майстори....ЕГА ПУКНАТ!!

Patsimir
01-02-2006, 18:54
Абе, то май не трява да сменям с нова водната помпа, щото сълзи от гарнитурата й. Как мислите, мога ли да сваля тази водна помпа лесно, без да качвам колата на канал, и да си сменя само гарниурата?

Kostadin
01-02-2006, 20:29
и при мен течеше от водната помпа и се оказа шибъра в следствие на което се наложи да я заменя със нова, дано при теб е гарнитурата, което силно ме съмнява.

Bobo
01-02-2006, 22:34
ВОДНАТА ПОМПА СЕ СМЕНЯ ЦЯЛАТА С НОВА :!: НА ЖТД АНГРЕНАЖНИЯ РЕМЪК ВЪРТИ ПОМПАТА :!: :!: :!: АКО ПОМПАТА ЗАКОВЕ ЗАКОВАВА И МОТОРА ЗАВИНАГИ :!:

Смени помпата с нова чавдар и румен могат да го направят :!:

Незнам каква гарнитура ви гони като там има гумен опръстен :screwy:

Kostadin
01-02-2006, 22:42
съгласен съм със Бобо, понеже на един колега точно така изгоря със двигателчето си на своята астричка, прецакана водна помпа след време тази водна помпа взела та блокирала, агренажния ремък взел та попревъртял с няколко зъбчета и колегата поолекна със 700лв за ремонт на двигатела заради водна помпа, която струва 50лв. :wink:

п.с.според мен е доста глупаво да се слага водната помпа на агренажния ремък.

Patsimir
02-02-2006, 11:18
Бобо, ама аз съм с ТД а не с ДжеТД да не объркаме понятията нещо :shock: сега ще се завря под колата да погледна ама миля че правилно ми показаха едни колеги, че е гарнитура :roll:

Patsimir
08-02-2006, 20:31
свалихме с Алфаманиак водната помпа и се оказа, че антифриза тече от гарнитурата. От какво да си изрежа нова гарнитура? Чувал съм за материала клингерит, ама от каде да си купя малко?

Crusader
08-02-2006, 20:36
От първата железария!

valjo
08-02-2006, 22:15
свалихме с Алфаманиак водната помпа и се оказа, че антифриза тече от гарнитурата. От какво да си изрежа нова гарнитура? Чувал съм за материала клингерит, ама от каде да си купя малко?
абе бате ти направо изби рибата с тва ТНТМ :shock:
даже вирусо, да се слави името му, не праи чак такива магарии :)

иди си земи една гарнитурка ебаси, едва ли екои знае кви пари ?

makadam
08-02-2006, 22:16
Здравейте колеги, сериозно ме интересува темата, понеже всяка сутрин се събуждам с локва от антифриз под колата 145 TDI локвата е зад картера, предполагам, че е от същата гарнитура.
Patsimir - помагай френдче - pleeeaaaassseeee :?

Bobo
08-02-2006, 22:23
Абе ти чакай пацимир да ти помогне то не е ясно неговата дали въобще ще стане :roll:

valjo
08-02-2006, 22:33
Абе ти чакай пацимир да ти помогне то не е ясно неговата дали въобще ще стане :roll:
алфаманиака преди 1 час каза че алтернатора и помпата са горе при тех в хола, и са почнали да режат салатата.... ;)

праи сметка за кво ше става на вапрос, а да и председатело на клубо е там ... ;)

Patsimir
08-02-2006, 23:12
ми какво да правя - никаде е продават само гарнитури, цяла водна помпа ли да си купя заради една гарнитура, да да..., целия цар симеон обиколих, в Т и Н звънях...и няма

ако знете от каде да си взема - кажете, стига Бобо само ме е освирквал :D

Patsimir
08-02-2006, 23:20
Здравейте колеги, сериозно ме интересува темата, понеже всяка сутрин се събуждам с локва от антифриз под колата 145 TDI локвата е зад картера, предполагам, че е от същата гарнитура.
Patsimir - помагай френдче - pleeeaaaassseeee :?

Колега, ми твоя проблем се решава като моя, само че щом е зад картера със сигурнист не е водна помпа. Значи иди на канал, вземи си много пърцали и подсуши хубаво мястото от кадето мислиш че ти тече, за установиш с максимална точнст причината. След това сваляш и сменяш...че с тази цена на антифриза 3 лв/литър не се трае нали :D

NEDKO
09-02-2006, 00:51
Колега изрежи си от картон,намажи я с грес или силикон и зглобявай :idea:

Kostadin
09-02-2006, 08:19
Колега изрежи си от картон,намажи я с грес или силикон и зглобявай :idea:
не е ли по-добре с клингерит :wink:

BatVas
09-02-2006, 10:42
Само да вметна че Паци е дал повече пари за антифриз отколкото за нафта за птиване и връщане София - Луковит :shock: :shock: :? :?

Patsimir
09-02-2006, 12:44
Само да вметна че Паци е дал повече пари за антифриз отколкото за нафта за птиване и връщане София - Луковит :shock: :shock: :? :?

:big_beer: - ей така гълташе антофирз тази кола :big_whoops:

KGB
09-02-2006, 14:18
алфаманиака преди 1 час каза че алтернатора и помпата са горе при тех в хола, и са почнали да режат салатата.... ;)

праи сметка за кво ше става на вапрос, а да и председатело на клубо е там ... ;)

Беше само за 20мин...и са тръгна много преди да се стигне до салатата.

Patsimir
09-02-2006, 18:46
Направиха ми гарнитура на Симеон от клингерит - супер стана, започваме да сглабяме...

virusalfa
09-02-2006, 21:54
Направиха ми гарнитура на Симеон от клингерит - супер стана, започваме да сглабяме...Правилно,аз сам рязал гарнитура за карбуратор от картон,и от клингерит,ама вземете от тънкия,розовия :idea: :idea: :idea: :idea:

Patsimir
10-02-2006, 01:56
баш розов е :)

KGB
10-02-2006, 02:48
Напиши и къде са ти я направили и за колко да знаят хората...

Patsimir
10-02-2006, 10:57
Напиши и къде са ти я направили и за колко да знаят хората... - ей сега шервам информацията :oops:

Ми на Симеон, горе долу по средата на улицата /от Константин Величков до Ботев/, червена работилница, червени стълби с такив цвят парапети, пише над вратата с шрифт /Ariana 130/ :) ГАРНИТУРИ. Ей там има един чичко :) много е добър, прави всякакви гарнитури и за глави даже, абе майстор

Patsimir
10-02-2006, 11:15
Колеги, не мога да разбера защо изведнъж името на темата ми се смени, да съм бил пиян и да сим го сменил и да не помня...не

Mury
10-02-2006, 16:47
Колеги, не мога да разбера защо изведнъж името на темата ми се смени, да съм бил пиян и да сим го сменил и да не помня...неЗащото едно от условията за постване във форума е да се кръщават темите смислено.Аз го промених защото мисля че заглавието не беше смислено защото ти първо питаше за майстори после изведнъж ти стана майстора и накрая се оказа за гарнитура :wink: :wink: