View Full Version : 155 Q4
Crusader
22-01-2006, 22:56
Колеги, има ли такова животно 155 Q4 у нас? И ако да, къде и на какви цени се намира? Някоя снимчица под капака? Малко данни за колата? Всичко каквото имате се приема!
Има, да :yes: . Аз знам за 3 дотук- на Лукан, който пише отвреме навреме във форума- той май има 2. През лятото Еньо (hf hpe) беше купил едно блъснато: http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... ght=#22182 (http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?p=22182&highlight=#22182) , ама за нещастие по неизвестни причини човекът спря да пише във форума и не знаем докъде е стигнал с ретаврацията. Сигурно има и други, ама не съм чувал. :roll:
А за снимки погледни темата за турското 145-Турбо на нея моторът и е от 155 Q4 :wink: :wink: :wink:
martin145
23-01-2006, 09:50
Скоро на мой познат са му предлагали 155 Q4 за няква смешна сума от порядъка на 6000лв. За точната цифра не съм сигурен, трябва да проверя. Интересното е че продавачът твърдял че колата гори 10 на 100 градско :rotfl: Ще видя дали мога да взема повече информация по въпроса и ще я пост-на...
Принципно имаше един човек от форума дето имаше К4(не помня ника) и даже нещо с Алф я пазаряха ама незнам какво стана точно.
Crusader
23-01-2006, 10:27
Колеги, сега Q4 е 4Х4 нали? И какъв е ДВГ, че гледам в мобилето има една 4Х4 но е с ДВГ 1.7 :shock: , не ми се вярва чак да е 4Х4, а има една V6 от Габрово за 5400 или нещо такова, но V6 и Q4 са различни неща или греша? А идеята е следната, да си намеря Q4 или Integrale, знам че разхода няма да е малак, но колата ще е само за рацинг, а бе търся си кола за дръпки, може и ударена /стига да не е много тежко/! А до колокото видях Q4 има с 2.0 TS ДВГ и V6 ДВГ, как се представят спрямо Дедра 2.0 Турбо Интеграле?
===
q4 е само 4х4 16в 2.0 турбо
тя е до голяма степен ланча интеграле :wink:
в6 4х4 155 няма
155 турбо е по бърза от дедра интеграле турбо.
155 с в6 мотор не е кой знае колко по бърза на дръпки от 2.0 16в например, и според мен не си заслужава освен ако не искаш да гъзарееш с по мощен мотор.
155 турбо е по бърза от дедра интеграле турбо.
155 с в6 мотор не е кой знае колко по бърза на дръпки от 2.0 16в например, и според мен не си заслужава освен ако не искаш да гъзарееш с по мощен мотор.На Дедра Интеграле не и ли слагат само 8 клапановия мотор-187 к.с. :unsure: :unsure: тя за тва е по бавна :tank:
Crusader
23-01-2006, 19:24
Айде бе колеги, малко ТТ данни, че едно момче утре ще ми даде цена за да ми докара такава от Италия, знам че е "котка в чувал" но поне ще имам снимки предварително! Ако се стигне до там, май ще продам 146-цата, не ми се разделя с нея, но така ме блазни Q4 :Bolt:
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/74.html
http://www.alfa155.com/155/Technical/te ... tions.html (http://www.alfa155.com/155/Technical/tech-specifications.html)
Crusader
23-01-2006, 21:00
Благодаря колега, това за 7-те секунди от 0 до 100 го вярвам, но не вярвам че гори 9.9 градско :lol: и все пак е много впечатляваща :!: Отново съм влюбен, тия работи при мен свършват обикновено с харченето на пари и мусенето на "съкровището" известно време :lol:
Благодаря колега, това за 7-те секунди от 0 до 100 го вярвам, но не вярвам че гори 9.9 градско :lol: и все пак е много впечатляваща :!: Отново съм влюбен, тия работи при мен свършват обикновено с харченето на пари и мусенето на "съкровището" известно време :lol:
Хмм интересно съкровище а знаеш ли че акциза му е около 14 бона :?:
Спок бе Бобо - ако джамбаза си знае работата ще я пише 2.0 16 клапана в фактурата и ще плати само ДДС-то като за 2.0 ТС. :wink:
Crusader
24-01-2006, 08:25
Спок бе Бобо - ако джамбаза си знае работата ще я пише 2.0 16 клапана в фактурата и ще плати само ДДС-то като за 2.0 ТС. :wink:
Предполагам че човека знае за какво става въпрос но ще се постаря да му звънна днес та да му напомня. Благодаря за съвета! Другият вариант е кола Бг. но май ще излезе доста скъпо. Ще видим!
:?: :?:
Акциза изобщо не е толкова :wink:
Батенце защо имам чувството че никога не сте внасяли кола :?:
А за колегата Храбри за пореден път се ... НЗ
Успех, закво ли ви светкам по темите като знаете сичко айде със здраве :evil:
имаме тука една КУ4ка за продан ако еньо няма да я взима ще се пусне на атрактивна цена. колата е в момента в благовград. има работа по нея по скоро козметика и малко по мотора, върви на ужас и е е кипирана с музика дето зема 2/3 от багажника - поставяна е в германия професионално.
в общи линии това не е кола за ежедневно каране - много е ниска, а за харча 10/100 - може ама масло.
аз лично съм я карал въпросната и ... абе няма такъв самолет... оборотомера на 4000 пускаш съединителя и тва се изстрелва моментално озъбен от ускорението без въртене на гуми. завойчетата са истинско удоволствие с тази кола (тя стандартната е като в релси а смятай с тва 4х4...)
принципно ползва двигателя и трансмисията на ланча делта интеграле (цивилния вариант) - мощност около 190кс. абе типо с багажник и механика на ланча с емблеми на алфа. много бих искал да имам такова ама нямам финансова възможност да поддържам такъв звер
Съжелявам колега, но до вчера съвсем близо до Белене имаше такова чудо Алфа 155 Q4. Аз взех такава за синът ми и стягам всичко по нея от до и понеже съм много претенциозен( зъл ) имам доверие на един майстор от Славяново , който наистина мисли и работи професионално. По каталог разхода градско е 12.3 л, но винаги добавяй още малко и то в зависимост от нрава на карача. Иначе машината е "синът на вятъра" както аз съм сия кръстил. И най хубавото в нея е това че е "вълк в овча кожа", здраво дразнещ разни сноби със скъпи немски и тем подобни кенефи.
Crusader
24-01-2006, 15:54
Айде кажете нещо за цени де, че наоколо легенди само се вихрят, ще питам в прав текст НА КАКВА ЦЕНА МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ Q4?
А стига бе къде е била? Свищов? В Слвянобо имам баба, и съм чувал за този майстор, казват че бил добър в ремонта на скоростни кутии.
http://www.mobile.de Тука намерих три Q4 за сверка само
:?: :?:
Акциза изобщо не е толкова :wink:
Справката в mobile.bg показва:
МИТО: 0
АКЦИЗ: 4895.73
ДДС: 4399.146
ОБЩО: 9294.876
това е за автомобил над 4г, 190 к.с. и има сертификат EUR1.
От тук на сетне не знам джамбазите какви "хватки" правят по митниците ... :?
http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=23757
http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=23757
И най хубавото в нея е това че е "вълк в овча кожа", здраво дразнещ разни сноби със скъпи немски и тем подобни кенефи.
Е де споко- да не би 2,0 l TS 8V да е слабичка. Само да се опита някой да се впряга на светофар :D и на 3 та върти гуми. :D
И трябва да се приеме нов закон за движение по пътищата.
Когато видиш в огледалата , че те застига самолет 155 задължително премини в дясната лента !! , а не да се влачиш пред него
Батенце защо имам чувството че никога не сте внасяли кола :?:
А за колегата Храбри за пореден път се ... НЗ
Успех, закво ли ви светкам по темите като знаете сичко айде със здраве :evil:
Бобо може би греша - прав си че не съм внасял кола :oops: :? , така ми казаха едни джамбази на митница Свищов-може да са ме излъгали :? :? Аз ги бях питал за Делта като на Еньо - как , що, колко и те казаха че може да се пише 2.0 -16 и така. :wink:
E това беше причината да питам за делта в Свищов(заради митницата там)- щото тази долу би трябвало да я продават по-ефтино от акциза и ДДС-Явор се е интересувал - това е цената с платено мито - щото аз помислих че това е цена без мито
http://www.mobile.bg/perl/printdet.cgi? ... 5588896512 (http://www.mobile.bg/perl/printdet.cgi?id=11135865588896512)
П.П. Виждам че Злия чете темата - да каже и той неговото мнение. :?:
Васе за Ланчиа може и да я пишеш 2.0 16 защото си е такъв мотора а за 155-цата нема как защото тя е с Ланчов мотор а не е Т.С. :wink: :wink: :wink: /поне да пишеше отгоре Т.С. ама не/ :wink:
Васе за Ланчиа може и да я пишеш 2.0 16 защото си е такъв мотора а за 155-цата нема как защото тя е с Ланчов мотор а не е Т.С. :wink: :wink: :wink: /поне да пишеше отгоре Т.С. ама не/ :wink:
Добре де вярно, като отвори капака че не е 2.0ТС, - няма ли начин и там да се докара до конски сили под 167(демек без акциз) Все пак документите с които се внася може да се понагласят от Италянците ( и те не пасат трева). Знам ли ???
Добре де вярно, като отвори капака че не е 2.0ТС, - няма ли начин и там да се докара до конски сили под 167(демек без акциз) Все пак документите с които се внася може да се понагласят от Италянците ( и те не пасат трева). Знам ли ???По принцип си прав те Италианците са царе на фалшивите митнически деклараций така че нема проблем стига да се разбереш с тях става :wink: :wink: :wink:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3062 :idea:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3062 :idea:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: за съжаление си прав и това че е станало при Ланчата е друга бира - явно при Алфата няма да стане.Жалко !!! :oops: :oops: :oops: :?
Е , поне изяснихме въпроса, ако някой го интересува!!!
Crusader
26-01-2006, 23:14
Утре отивам да видя един самолет....да видим кво ще излезе :!:
Успех колега. Ако го вземеш няма да ти се размине идването до София :wink:
Колегата в момента е в Ботевград да гледа едно Q4. Регистрирано е в БГ отдавна като Ку4 - сега говорих с него - караше го - ще му звънна след малко да видя как е било. :D :D :D
това е на колегата ку4ката с изродската музика :D
а дано :rockon:
това е на колегата ку4ката с изродската музика :D
а дано :rockon:
да и окаяно състояние :roll:
Crusader
27-01-2006, 17:49
Здравейте колеги, едва що се връщам от там, жалко за добрата кола, наистина е в окаяно състояние, значи и салона и външно е много зле, но това е малката беля /това не е проблем за мен/ проблема е че пуши като танк, не знам виждали ли сте танк като запали какъв е облака ->е това е нещо подобно, покарах малко колата, но беше заледено и не можах да и пробвам възможностите а и имаше много легнали полицаи та ме беше страх да не я ударя от долу, но иначе тегли доста добре, но като я спреш на място почва да пуши от всякъде :shock: :shock: :shock: , по мое мнеие колата се нуждае от поне 6000-7000 лв. за да стане ОК + цената и...... Направо не знам дали си заслужава, вярно музиката от зад е изродка : 3 усилвателя, колони, туба и т.н., но пък мен музиката не ме интерсува така че работата става още по неинтересна, честното ми мнение е че направо ще трябва да ми я даде на половината цена за да се замисля /извини ме колега ако четеш форума/ а и ако трябва да я стегна ще ми трябва поне година.....направо не знам....ще си помисля, но не и на тази цена. А като се замисля за тия пари ще взема 155 2.0 TS 1996-1997 :?: :?: :?:
Мое мнение е че ако не си много зает и имаш време да се занимаваш не е проблем зависи от цената де но да си вкарваш таралеж в гащите и да я водиш само по майстори-забрави ако можеш сам да си я правиш-ок то това е кефа ама иначе :screwy: :Yoda: :brickwall: :brickwall:
Crusader
27-01-2006, 18:26
Знам но това е не само труд а и доста пари за части, примерно само едно турбо е 900-1000 а сегменти, основни и биелни лагери бог знае още какво ще излезе, чух че е удряна от долу та има доработки и по диференциалите и каретата /на пода на шофьора има голяма изпъкнала бабуна/, както и доста други работи, май по-добре е Дедра Интеграле -> вече ми предложиха такава в движение и то за 3500, ще видим!
Grusader, ако имаш път към София обади се да видиш "синът на вятъра" и да чуеш звукът на един "чувал с котки", които съскат. Имам това което търсиш и то готово за "бой", но само при определени обстоятелства бих се разделил в този момент с "бияча". Обстоятелствата не зависят от тебе, а от мои неща които скоро ще се изяснят. Жалко че бях близо до Белене, но нямах време за влизане във форума там.
Grusader, ако имаш път към София обади се да видиш "синът на вятъра" и да чуеш звукът на един "чувал с котки", които съскат. Имам това което търсиш и то готово за "бой", но само при определени обстоятелства бих се разделил в този момент с "бияча". Обстоятелствата не зависят от тебе, а от мои неща които скоро ще се изяснят. Жалко че бях близо до Белене, но нямах време за влизане във форума там.
Доколкото познавам Злия това е колата :!:
aggressivo
28-01-2006, 14:02
aggressivo
28-01-2006, 14:12
Crusader
28-01-2006, 15:01
Много грубо колега!
Тва за диференциалите го знам от един съфорумник, но това както казваш ти е друга тема, пък и има и други Q4, които се продават, както видя сам по-горе!
Тва за БТР-а ще го приема за шега /наистина съм карал такова/, тцъ не става за дръпки, но както ти каза става да прегазиш някого :lol: :lol: :lol:
забравих за каретата тях едвам ги напаснах , е то е така като ги взех от ФАДРОМА
Верно ли бре :?: :shock: Я обесни как стана тая :?:
Абе така като гледам за да е колата в тва състояние ти да не си ТРАКТОРИСТ БРЕ :idea: :?:
Виж сега какво ште ти кажа, че пуши, пуши аз сам ти казах сащо мисла че ти казах че не ми е зор да я продавам. тези пари кадето ми ги предлага не ми харессват. за ремонта които говори 1год. в боска и 6000-700лв слез на земята това нее алфа 145 :D сажелявам че си се разкарал напразно ремонта на таз кола излиза на 1500лв питаи Еньо сам ми каза 4е толкова ще ми излезе. Може би в Беляне трябва да поръчваш частите с куриер за това ще ти излезе 6000-7000лв. Но това е друга тема.Така че Вземи си Дедрата пък някои ден да сме живи и здрави както ти каза ще направим някоя ДРЪПКА. :D
И може би този ден да разбереш в какво си згрешил? :boost:
п.п.Защто се занимаваш с глупости по добре си вземи един БТР и си ре6и проблемите от раз пък ако не спечели на ДРЪПКИ-те винаги ще можеш да си отмастиш като ги премажеш :usaflag:
Аве я ни светни от кво пуши :?:
Като не те уреждат парите ок не я купува и готово кво псуваш тука :!:
Само глей кат направите дръпка ти да не разбереш в кво си сгрешил :idea:
А на темата "тва да не е 145" - НЕ, НЕ Е ТАЯ Е 100 ПЪТИ ПО-ЗЛЕ :!:
Dodo 155
28-01-2006, 20:07
Ще сложа катанец малко да се поохладите, че с тези земеделски и военни техники ще изтрепете всичко :wink:
:lol: :lol: :lol:
Dodo 155
28-01-2006, 20:22
Отключвам темата по молба на Crusader, защото колегата сериозно си търси 155 Q4 и нека да му даваме само съвети, а не да се пишат глупости :!:
п.с. Някои простотии ще бъдат редактирани :idea:
Crusader
28-01-2006, 20:26
Благодаря на Dodo155, че отключи темата, ще пусна такава и в КУПУВА, но търсенето малко се разширява, може да попадна на добра 2.0 TS, че има предложение за Дедра Интеграле 170к.с. с газова :shock: /има я в мобилето/, която на всичкото отгоре ще ми струва точно 2400 ако добавя и Уно-то на жената /изкушен съм/ но ми се ще да е самолет Алфа 155 :D
П.П. По добре трактор от колкото Алфа Ромео 145
По- добре ако ще ореш :evil: . Айде стига сте се заяждали с тия 145-ци. Аз кво да прая кат ги имам две /едната е с 5 врати/. И ако се загледаш кой колко е дал за поддръжка на 145-та си, ако всеки се грижи така, няма да има нито пушеци и мъгли, нито ударено и сделките ще си вървят. Аз не знам дали Алфа Ромео произвеждат трактори, ама ако произвеждат сигурно ще има и модел Q4 :twisted:
Не знам от къде получаваш това инфо но повярваи грешиш както и този ПАЛЯЧО.
Мисла с това да преклучим спора.
П.П. По добре трактор от колкото Алфа Ромео 145 :D
Аре бегай на село да ореш ТЪПАК :!:
Не знам от къде получаваш това инфо но повярваи грешиш както и този ПАЛЯЧО.
Мисла с това да преклучим спора.
П.П. По добре трактор от колкото Алфа Ромео 145 :D
Колега не се изказвай така никой с нищо не те е обидил, на човека не му е харесала колата не я купува това че не си я потдържал като хората не значи че сега трябва да злобееш :!: И ми е интересно кой в случая е палячото.
А относно 145 ми че то същото като 155 бе все си е фиатче :lol: :lol: :lol:
145q-teq
29-01-2006, 18:16
И на мен ми е интересно кои е този пялячо?
Момчето което кара тази Q4 го познавам лично карая от 95год. Всеки ден го Виждам и повярвайте колта няма удар както и модефикации, не злобее за цената а за изказванията на този които му гледа колата.
него го сасипаха по сервизите просто е вдигнал раце вече но му е голяма лубов. какво да се прави алфа ромео а до колкото за колегите сас 145/6 просто се базика с вас такъв си извинетего.
Не даваите грешно инфо за коли които не ги знаете нее правилно.нее и колегиално :D поздрави и от аggressivo
VIVA LA ALFA ROMEO
И на мен ми е интересно кои е този пялячо?
Момчето което кара тази Q4 го познавам лично карая от 95год. Всеки ден го Виждам и повярвайте колта няма удар както и модефикации, не злобее за цената а за изказванията на този които му гледа колата.
него го сасипаха по сервизите просто е вдигнал раце вече но му е голяма лубов. какво да се прави алфа ромео а до колкото за колегите сас 145/6 просто се базика с вас такъв си извинетего.
Не даваите грешно инфо за коли които не ги знаете нее правилно.нее и колегиално :D поздрави и от аggressivo
VIVA LA ALFA ROMEO
А ти кой си щото пък ние не те познаваме :wink: иначе за останалото си прав просто тона с който говори в този форум не се толерира :idea:
145q-teq
29-01-2006, 19:06
Просто приател не членувам в клуб алфа ромео просто не обичам не за друго. карам си колата и друго не ми триябва заради него си купих 145
искам да те питам БОБО нещо ако някои които не познаваш наговори куп лажи за товята кола мисла че и ти доста ше се ядосаш може и ти да говориш глупости кадето не се толерират.
а агресиво ми е доста скъп приятел кито заслужава да го защита от глупостите на някои хора.
но наистина искам да знам кои познава неговата кола доста ще е забавно да бъде разобличен и да видите 6то за стока са хората.
п.п. а за агресиво можете само да желаете такъв прятел.
Crusader
29-01-2006, 19:08
Кое от това което казах че съм видял с очите си не е вярно?
P.S. Младежо, на мен лично почва да не ми харесва тона ти!
145q-teq
29-01-2006, 19:30
1. Няма удар подутините от долу са от камани
2. как разбра че има нодефикации
3. За каретата по какво си разбрал че са от друга кола?
4. Дефернцял- което му е правно: смяна на тампони и масло.
5. Освен предните две седалки че са скасани което е проблем поччти при всички 155-ци какво много му е зле на салона.
6. До колкото разбрах не си го питал за ремонти!
7.За ваншния вид мисля че тои се ядосва 100-пъти пвече от теб( без коментар)
ако пускаш ти такава информация, трябва в затвора да те хварлят.
а вав тона ми си мисла че освен теб никои друг не вижда лошо.
Crusader
29-01-2006, 19:46
Здравейте колеги, едва що се връщам от там, жалко за добрата кола, наистина е в окаяно състояние, значи и салона и външно е много зле, но това е малката беля /това не е проблем за мен/ проблема е че пуши като танк, не знам виждали ли сте танк като запали какъв е облака ->е това е нещо подобно, покарах малко колата, но беше заледено и не можах да и пробвам възможностите а и имаше много легнали полицаи та ме беше страх да не я ударя от долу, но иначе тегли доста добре, но като я спреш на място почва да пуши от всякъде :shock: :shock: :shock: , по мое мнеие колата се нуждае от поне 6000-7000 лв. за да стане ОК + цената и...... Направо не знам дали си заслужава, вярно музиката от зад е изродка : 3 усилвателя, колони, туба и т.н., но пък мен музиката не ме интерсува така че работата става още по неинтересна, честното ми мнение е че направо ще трябва да ми я даде на половината цена за да се замисля /извини ме колега ако четеш форума/ а и ако трябва да я стегна ще ми трябва поне година.....направо не знам....ще си помисля, но не и на тази цена. А като се замисля за тия пари ще взема 155 2.0 TS 1996-1997 :?: :?: :?:
Ето какво съм казал, ти май не четеш внимателно колега, за ударите от долу и доработките казах че съм чул от друг съфорумник /името му няма значение - той е човек когото уважавам/ обаче бъбуната на пода я има:!:
Айде сега си направи сам анализ на изказването си! Не очаквам да си посипеш косата с пепел, но едно извинение ще ми дойде добре!
P.S. Моля модераторите за изтрият това което сметнат за излишно!
145q-teq
29-01-2006, 20:20
Само едно.
Не вярваи на "прятела" си.
а и до колкото разбрах от 3000 мина през 3500 а сега си вече на 4000.
агресиво още мисли до довечера ще ти каже не мисла че е за парите има си достатчно.спомените не се дават лесно.
а до колкото за извинението, то общо взето няма за какво да ти се извинявам НЕ ПУСКАЙ ГРЕШНО ИНФО. точка
145q-teq
29-01-2006, 20:33
мисла че темата трябва да мине към общи приказки :D хайде стига вече.
тя стана като за кошчето, ти мани друго
е така като се почне коментар на нечия продавана кола, винаги така става
и Косьо като продаваше КуВе-то ... съшото
затва който си продава колата, по добре да не пише тук !
се ще се намери някой професор, да му обясни как неговата точно е кочина;)
...да му обясни как неговата точно е кочина;)
Е кво да му обеснява то си е факт :!: Просто трявба човек да си направи сметка дали си заслужава за тия пари да си купи тая кола :wink: А това всеки си го прави за себе си!
Колега относно това за говоренето на някой ми единия е виждал колата не еднократно :idea: а другия я видя и си написа мнението :idea: Незнам кой кво не ти хареса че е написал ма сичко си е вярно :idea: