PDA

View Full Version : Питане за камери на КАТ и Полицията...

micevmi
05-05-2009, 18:21
Здравейте.
Понеже темата за ''Камерите на КАТ и Полицията в София'' е заключена, а аз имам едно питане и затова си позволих да пусна тази тема.

Забелязах едни камери на кръстовището на бул. ''Княз Александър Дондуков и ул. ''Злетово'', точно след Моста Чавдар.
По принцип чат пат минавам но не им бях обръщал внимание. Възможно е да ги има отдавна... :online2long:

Не ги видях всичките в какви посоки гледат. Някой знае ли нещо за тези камери, за червен сфетофар ли са, активни ли са?

Поздрави.

П.С. Ако някой от модераторите смята, че темата е ненужна и неправилна, нека я изтрие.

MUROMAN
05-05-2009, 18:25
Цяла София от няколко месеца е осеяна с камери ,навсякъде.И до колкото знам се следи не само за черев светофар ,но и за др. нарушения.:bored:

Mury
05-05-2009, 21:06
Некой ако има повче инфо,да снася,аз чух че вече контролирали 150 кръстовища,и предстои още толкова да бъдат оборудвани с камери:grandpa::grandpa::grandpa:

ФЕРАРИСТ
05-05-2009, 22:35
Абе кой номер на колата снимат че ми е интересно - предния или задния....

detelazurno
05-05-2009, 22:38

Ако минеш на червено или с превишена скорост-задния, но ако примерно те снимат за настъпена стоп линия-предния. Общо взето зависи от гледната точка на камерите. Не е строго определено дали ще е предния или задния. Можеш да се ориентираш и по това на къде гледа камерата.

micevmi
05-05-2009, 22:49

Примерно на кръстовището на бул. ''Мария Луиза'' и бул. ''Сливница'' посока Сточна гара има една на самия светофар (не съм сигурен да ли не бяха по две) и една след него, според мен тази след него снима за стоп линия...

Абе, според мен е различно, в зависимост от това колко камери има, как и под какви ъгли са разположени. Примерно, тази където е на ул. ''Злетово'', аз мисля, че не може да снима за настъпване на стоп линията защото ъгълът и е неподходящ, другия път като мина ще ги огледам, дали няма друга след нея която да снима под друг ъгъл...

micevmi
05-05-2009, 22:49
Ако минеш на червено или с превишена скорост-задния, но ако примерно те снимат за настъпена стоп линия-предния. Общо взето зависи от гледната точка на камерите. Не е строго определено дали ще е предния или задния. Можеш да се ориентираш и по това на къде гледа камерата.

И аз мисля така...

soldier
05-05-2009, 23:49
Абе много камери има и доста всеки от нас прави нарушения, но до сега никой не се оплакал за честитка :bored:
Дано и да няма де!! Иначе баща ми изгоря до Булбанк на Мария Луиза - бил минал на червено и с камера го бяха хванали

micevmi
06-05-2009, 09:38
Абе много камери има и доста всеки от нас прави нарушения, но до сега никой не се оплакал за честитка :bored:
Дано и да няма де!! Иначе баща ми изгоря до Булбанк на Мария Луиза - бил минал на червено и с камера го бяха хванали

На какъв принцип ги дават честитките?
Според мен на избирателен, защото на едно кръстовище стават толкова много нарушения, че... :super:

detelazurno
06-05-2009, 23:29
Според мен на избирателен, защото на едно кръстовище стават толкова много нарушения, че... :super:

Принципа е само един-дали ще ти забележат нарушението. Някои от камерите са с оператор и там отърване няма. Ако те види да правиш нарушеине директно те щраква. Някои камери обаче са автоматични, а това от своя страна изисква да се прегледа какво е снимала камерата, което пък е свързано с гледане на стотици часове записи...колкото и да са без работа никой не ги гледа всичките.
@soldier_vl: Дано не те хванат, но недей да лежиш на това ухо. Много хора са си изпатили вече от камерите и още много пъти по толкова честитки има да бъдат изпратени.

micevmi
06-05-2009, 23:33
Принципа е само един-дали ще ти забележат нарушението. Някои от камерите са с оператор и там отърване няма. Ако те види да правиш нарушеине директно те щраква. Някои камери обаче са автоматични, а това от своя страна изисква да се прегледа какво е снимала камерата, което пък е свързано с гледане на стотици часове записи...колкото и да са без работа никой не ги гледа всичките.

Може ли да се разбере кои камери са с оператор и кои не?

Според мен тези на по възловите кръстовища са с оператор - Орлов мост, Шератон, Жълтите павета... Знам ли...

hunter1989
07-05-2009, 00:03
То ако снимаха всички наручения то в софия след 1 месец да няма хора с книжки :fish:

thecleaner
07-05-2009, 05:00
Скоро ходих в КАТ и имаше огромни опашки пред стайте за видеоконтрол. Ако не се явиш на призовката за нарушение снимано с камера не те закачат много много, обаче пишат ли ти актче като ходиш след това да го платиш и снимали ли са те д..е да ти е яко може да поседиш и без книжка някои месец. :bangin::bangin::bangin: Масово каките които ти дават решението ни пращаха да минем през видеоконтрола първо и после да се върнем пак :wallbash::wallbash::wallbash:

nastybg
07-05-2009, 09:51
Еми при мен беше, така че в стаята, в която ме викаха са привиквали за две нарушения - настъпена маркировка на Ал.Невски и ляв завой на червено от Раковска към Червило. Само за тези две нарушения в София се викат по 200 човека на ден ... сметките си ги правите вие :drive:

micevmi
07-05-2009, 13:07
Еми при мен беше, така че в стаята, в която ме викаха са привиквали за две нарушения - настъпена маркировка на Ал.Невски и ляв завой на червено от Раковска към Червило. Само за тези две нарушения в София се викат по 200 човека на ден ... сметките си ги правите вие :drive:
Колега да те попитам, в какъв срок след нарушението, получи честитка? Чух, че пак било различо...

nastybg
07-05-2009, 13:21
Около 20-тина дена след това - чувал съм за хора получили 2 месеца след нарушението !

micevmi
07-05-2009, 13:55
Около 20-тина дена след това - чувал съм за хора получили 2 месеца след нарушението !

И аз така съм чувал...

detelazurno
07-05-2009, 14:01
Може ли да се разбере кои камери са с оператор и кои не?

Според мен тези на по възловите кръстовища са с оператор - Орлов мост, Шератон, Жълтите павета... Знам ли...

Няма как да разбереш. Принципно камерите, които са като купул обърнат наобратно са с оператор. Те се въртят във всички посоки. Но като видиш такава, не можеш да си сигурен дали са на КАТ или са охранителни камери на общината. Между другото ми подшушнаха, че камерите на общината (охранителните) пак се преглеждат от КАТ, така че нямаш никаква гаранция кога от къде те снимат. Карайте внимателно, без да правите глупости и това е!

MARINELA
07-05-2009, 14:33
здравейте моят въпрос няма много общо с темата но ако може ми отговорете преди 6 месеца ми вдигнаха колата да неправилно паркиране с паяк платих си 32 лв за да си я взема и ми написали акт казаха ми че ще ми вземат от кат 4-5 точки и 45- 50 лв при това положение ще имам ли и друга глоба когато се има предвид 6 месечното закъснение

thecleaner
07-05-2009, 15:13
здравейте моят въпрос няма много общо с темата но ако може ми отговорете преди 6 месеца ми вдигнаха колата да неправилно паркиране с паяк платих си 32 лв за да си я взема и ми написали акт казаха ми че ще ми вземат от кат 4-5 точки и 45- 50 лв при това положение ще имам ли и друга глоба когато се има предвид 6 месечното закъснение

Ако не те хване някои катаджия докато шофираш и не види, немаш ядове в самия Кат. Иначе ако те лепнат получаваш нов акт за просрочено време а то е 30 календарни дни. Често се случва да не ти е излязло решението за 30 дни, но трябва да си минал през КАТ и да ти е сложен печат за удължаване за още 30 дни и така до безкрай. Това е голяма глупост ама сме в България все пак.

MARINELA
07-05-2009, 17:26
благодаря ти веднъш ме спряха полицайте и като разбраха че съм спряла пред входа на болница се посмяха и се почерпихме с 20 лв можеби ми простиха зареди порцията смях:drive: