Log in

View Full Version : Проблем със скоростна кутия

archangel
06-05-2009, 23:20
Появи ми се следния проблем :
Вчера както си карах спрях на светофар. Като се опитах да тръгна и да включа 1ва, лоста просто залепна в дясно посредата и не може да се движи ни напред ни назад (да включа 1 или 2). 3,4,5 и задна влизат спокойно. Като раздвижа лоста на ляво-дясно от свободно положение залепжа в дясна или лява позиция. Спрях и след 5-6 внимателни опита влезе на 1ва но все едно карам на 3та. Някакви предположения от какво може да е ? И ако можете да ми препоръчате някой майстор във Варна за скоростна кутия.

455115
07-05-2009, 13:01
Ако си с жила виж си отпред на скоростите има един болт с който се регулира положението на лоста и ако се е разхлабил оттам ти идва проблема.При мен се получи същото като смених скоростите.

archangel
08-05-2009, 16:05
okaза се от втулката за която се закрепва скоростния лост, и след нея се е счупила бялата пластмаса около лоста.
Смениха ми пластмасата .. голяма играчка .. отгоре цялото барче разглобиха.. отдолу махаха ауспуха, корите за да развият едни 4 болта... луда работа
Само че втулката ми е пукната и гумения пръстен който е върху нея се е скъсал.. скъсах се да обикалям магазините не мога да намеря такава. Довечера ще гледам по моргите.. дано да намеря. Ако някой случаино има такава да ми пише на ЛС. Купувам ако е разумна цената :)

kolev
08-05-2009, 16:12
http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=46&modif=193&cat=24&subcat=197