Log in

View Full Version : Къде бях по празниците - впечатления!!!

dido76bg
07-05-2009, 23:08
Хайде да споделим, кой къде е пътувал по празниците и какви впечатления е събрал.
Започвам аз.
Пътувах до Будапеща-Унгария и Виена-Австрия... Нещо като лафа "нали сте виждали северен елен - е нищо общо няма"... Ами искам във Виена да живея... Подреден град, чист, с много културни хора (във всякакво отношение) и много култура... Будапеща е по-динамичен град... Също много красив и чист. Ако ще пътувате до Унгария, задържително си носете местна валута, иначе ще останете гладни. С евро само по бензиностанциите и в центъра на Будапеща. За 1 ден не можах да я разгледам цялата, а има какво да се види.
Виена - красота и спокойствие. Абе ставах в 6ст сутринта, а тук едва отлепвам в 7.30. Времето беше хубаво - имаше повечко вятър, но да хвърчат боклуци и да се вдига прахоляк - не видях никъде. Кошчета за боклук - на всеки 10тина метра. Бус лента - само за автобуси. Светофари за колоездачи + отделна лента, която е част от тротоара. Места за паркиране - фри до 30 минути.
Както всеки турист се поинтересувах от митовете на Виена - сладкарница "Сахер" амиииии - става горе долу - за кафе и тортичка за двама - 20 евро грубо. Пъб "Сантиметър" - нашето "Хепи" ги бие яко. Не ходете до там ще си изгубите времето. Пратера - общо казано сборище на араби. Атракцион - от 2.50 - 4 евро... Да стреляте с лък или въздушна пушка - 1 евро на изтрел. Виенското колело е 3 евро.
Улица за пааруване - Мария хилферштрасе. Дълга централна улица (5-6 км) с магазини на прилични цени. В една от преките е и терариума и аквариума (работи до 6 вечерта).
Дворци и градини и музей - само да искате и да имате време. Плаща се за разглеждането на експозициите - ориентировъчно за музей е от 8 - 15 евро (зависи от това, колко е известен).
За ядене - в ресторант виенски шницел и гарнитура - от 10-15 евро на човек. Пица на парче - 2.80 евро.
Карта за 24 часа за градски транспорт - 5 евро, а за 72 часа 18.50 евро.
Ами в общи линии е това от мене (много общо казано). Ако някой иска повече да пита.
ПС. Беше пълно с българи. (риза плюс анцунг плюс маратонки). Не видях една мръсна кола. АЛФИЧКИ - имаше доста. Кисели джипове - липсваха.

Надявам се и други да споделят.

soldier
07-05-2009, 23:22
Еми какво да ти кажа. Тази година на чело на класацията за най-добър град за живеено, измежду големите градове е Виена

SandoOne
07-05-2009, 23:24
Доло пред входа се трудех над Змията слагах гофрирани траби изолирах кабели светлините и правих и пак изгоря една крушка мама му деба иначе почивах си у нас и си пиех Кент Каменница Алкохолизирах се :big_beer:

Pepo
08-05-2009, 00:28
Десетдневка в Будапеща и околностите й, а после и малко Сърбия :grin:

markonialfa
08-05-2009, 02:33
Хайде да споделим, кой къде е пътувал по празниците и какви впечатления е събрал.
Започвам аз.
Пътувах до Будапеща-Унгария и Виена-Австрия... Нещо като лафа "нали сте виждали северен елен - е нищо общо няма"... Ами искам във Виена да живея... Подреден град, чист, с много културни хора (във всякакво отношение) и много култура... Будапеща е по-динамичен град... Също много красив и чист. Ако ще пътувате до Унгария, задържително си носете местна валута, иначе ще останете гладни. С евро само по бензиностанциите и в центъра на Будапеща. За 1 ден не можах да я разгледам цялата, а има какво да се види.
Виена - красота и спокойствие. Абе ставах в 6ст сутринта, а тук едва отлепвам в 7.30. Времето беше хубаво - имаше повечко вятър, но да хвърчат боклуци и да се вдига прахоляк - не видях никъде. Кошчета за боклук - на всеки 10тина метра. Бус лента - само за автобуси. Светофари за колоездачи + отделна лента, която е част от тротоара. Места за паркиране - фри до 30 минути.
Както всеки турист се поинтересувах от митовете на Виена - сладкарница "Сахер" амиииии - става горе долу - за кафе и тортичка за двама - 20 евро грубо. Пъб "Сантиметър" - нашето "Хепи" ги бие яко. Не ходете до там ще си изгубите времето. Пратера - общо казано сборище на араби. Атракцион - от 2.50 - 4 евро... Да стреляте с лък или въздушна пушка - 1 евро на изтрел. Виенското колело е 3 евро.
Улица за пааруване - Мария хилферштрасе. Дълга централна улица (5-6 км) с магазини на прилични цени. В една от преките е и терариума и аквариума (работи до 6 вечерта).
Дворци и градини и музей - само да искате и да имате време. Плаща се за разглеждането на експозициите - ориентировъчно за музей е от 8 - 15 евро (зависи от това, колко е известен).
За ядене - в ресторант виенски шницел и гарнитура - от 10-15 евро на човек. Пица на парче - 2.80 евро.
Карта за 24 часа за градски транспорт - 5 евро, а за 72 часа 18.50 евро.
Ами в общи линии е това от мене (много общо казано). Ако някой иска повече да пита.
ПС. Беше пълно с българи. (риза плюс анцунг плюс маратонки). Не видях една мръсна кола. АЛФИЧКИ - имаше доста. Кисели джипове - липсваха.

Надявам се и други да споделят.

Има ли отворени магазини за хранене след 20:00 ч????:)

dido76bg
08-05-2009, 05:35
Трудно се намират. Повечето затварят в 20.30 ч. - това е за Билите във Виена и за другите е така. Почти всички магазини затварят към този час. Има и още една голяма верига, но и забравих името. В Будапеща бяха до 21.00 - Лидъл.
Но има и денонощни.

Pepo
08-05-2009, 07:37
В Будапеща бяха до 21.00 - Лидъл. Но има и денонощни.
TESCO е денонощно в Будапеща

MUROMAN
08-05-2009, 09:05
Аз бях на една вила близко до София.И там за няколко дни направо си изтрих Бъдещето.:BBQ::tequilla::bored:

Az4o
08-05-2009, 10:07
Аз ходих за няколко дни на една вила в с.Борово (50км над Асеновград - посока Лъки) - много приятно местенце - семеен хотел с хубава механа, добра компания, хапване, пийване .. абе препоръчвам с две ръце :)

Хем и пътят беше интересен до горе ..

:drive::BBQ:

П.П. Снимки малко по-късно

PEPI-2ALFA
08-05-2009, 18:32
Десетдневка в Будапеща и околностите й, а после и малко Сърбия :grin:
"Франк Запа кафе" :punk:
Иначе по темата - на работа, нали почиващите трябва да почиват :-P

Pepo
08-05-2009, 19:50
"Франк Запа кафе" :punk:
Иначе по темата - на работа, нали почиващите трябва да почиват :-P
Ех, намери се човек, който да усети внушението на снимката :photo:
Frank Zappa Rules :dance:

galinves71
08-05-2009, 20:16
ам на село бе колеги,на село.1но 25кг агънце ,яко ракии,после бири,после у дома пак ракии и бири.кво му трябва на човек?малко време и е готов за подвизи.:BBQ:

sp_romeo1
08-05-2009, 20:48
И аз така,ракий,ракий и после 3-то РПУ

galinves71
08-05-2009, 21:42
И аз така,ракий,ракий и после 3-то РПУ

дан си бил на работа?

Derry
08-05-2009, 21:48
Скучно като цяло :pokey:.

fred
08-05-2009, 22:03
До Смолян, там имаме база, много добре, за няколко дни, ядене, пиене, какво му трябва на човек освен и една добра бира :BBQ::tequilla:

sp_romeo1
08-05-2009, 23:26
дан си бил на работа?
Не бе бихме се

slaviego
09-05-2009, 00:09
Ми аз направих нещо подобно като колехата "dodo76bg" само малко по-дълго. Маршрута ми беше София-Загреб-Венеция-Верона-Грац-Виена-Будапеща-София.
Ми какво да ви кажа - от Калотина на там все хубави думи. За Хърватска и по-точно за Загреб, който не са в ЕС нямам думи. Чисто, подредено, културни хора. Една европейска държава.
В Италия перфектни магистрали иначе жабарите са малко по-емоционални лично на мен не ми допадна много.
За Австрия - и аз искам там да живея....
Будапеща невероятни сгради и архитектура особено нощем.
С две думи - много сме зле в България и за финал на БГ границата минах през 5-6 проверки с едно USB:( тъжна работа
И не на последно място да се похваля всички тези 3200 км с моята Алфичка без проблем (пу да не са уроки). Сега трябва да видя какъв подарък да й направя.
Утре ще кача и снимки.

Blade
11-05-2009, 18:20
Бях в Истанбул за 3 дена на екскурзийка, супер град, масивна работа, много забележителности за разглеждане абе с 2 думи страхотно място. Ако не ме домързи ще кача и снимки ;)

digitalundgrd
11-05-2009, 21:00
Аз пък ходих за няколко дни в Плевен :) Ядене, пиене, разходки, ходих при един колега да ми сложи фолио на джамовете и общо взето това :)

koolio
11-05-2009, 21:08
Аз пък ходих за няколко дни в Плевен :) Ядене, пиене, разходки, ходих при един колега да ми сложи фолио на джамовете и общо взето това :)
А, че да се беше обадил.

fred
12-05-2009, 13:32
А, че да се беше обадил.

И ти ли си от Плевен бре Кольо?

koolio
12-05-2009, 13:38
Не казвам, да г'е.

Ivak1Sa
12-05-2009, 15:07
аз бях за три дена на Белоградчик обикаляхме скалите,след това за два дена до Плевен и след това отново за два дена на една вила над Бели искър (Самоковско) общо взето беше много весело. ;)