Log in

View Full Version : глупост на млад алфист...

NIKSANA86
10-05-2009, 20:12
Здравейте,
можеби повечето знаете, че съм новак.. 1 месец има няма имама колицата..и ми е първата...нямам много опит като шофьор...Днес...отивам аз в студентски град следобяд и разбирасе не мога да намеря каде да спра. Както и да е видях едно местенце зад едно общежитие и спирам колата на един бордюр...не я качих от висок бордюр..е да ама като си я взимах..назад излизам и хоп(коелагата до мен беше преместил колицата си) и на мен ми се стори по- лесно да си я изкарам като врътна задницата директно да я сваля на пътя и да мога да тръгвам без много маневри.. Да ама там бордюра бил по- висок и като свалих вече предните гуми и реших да тръгна напред не прецених, че съм много близо до бордюра и упря там колата уж не много силно ама...(нека подчертая, че като свалях колата назад не чух прасване,трясване и т.н.... поне нищо не ми направи подобно впечатление..чух по скоро леко чукване)...както и да е излезнах от неудобната уличка и тръгнах си по правия път..направи ми впечатление, че на 2-ра на 2 завоя чух от дясната предна част някакво шумолене сякаш гумата е мека или нещо такова...или опира.. ..спрях огледах я... ходих до бензиностанция замерих атмосферите...няма проблеми... като съм на 3 -та например с 40 или на друга с малко по- висока скорост не го чувам.. Честно казано не се чува непрекъснато на втора, но наистиана на моменти се чува и хората в колата го чуваха също..едно провлачване...дайте идея какво може да е..???? :wallbash::gruebel:

soldier
10-05-2009, 20:26
Абе аз след подобна маневра си почупих предната броня, но това няма как да не го забележиш :jason2:

NIKSANA86
10-05-2009, 20:30
мнеееееее не е това ;)

tonov
10-05-2009, 21:40
Нещо не разбрах кое точно си подпрял? Предна или задна гума, отвътре, отвън?

NIKSANA86
10-05-2009, 21:48
Нещо не разбрах кое точно си подпрял? Предна или задна гума, отвътре, отвън?
мисля предната отвън... нп не се вижда нищо

tonov
10-05-2009, 21:55
Ако е така няма как да откачиш нещо и да не се вижда :screwy: Огледай все пак бронята. Друго което се сещам, макар и малко вероятно, да си изкривил предпазната ламарина от вътрешната страна на диска и тя да подпира. Завърти пълен ляв/десен и провери.

NIKSANA86
10-05-2009, 22:18
благодаря за идеята ще проверя утре сутрин

Walker
11-05-2009, 09:04
Бронята или джантата си ударил?
Ако е джантата, то може да си я изкривил и да ти опира по подкалника.

NIKSANA86
11-05-2009, 18:33
Бронята или джантата си ударил?
Ако е джантата, то може да си я изкривил и да ти опира по подкалника.
днес не се чуваше.. не се видя изкривена ламарина.. мисля че е по скоро джантата но не се вижда да е изкривена...

хайде сега един друг въпрос... ще прощавате за невежеството ама...
каде мога да проверя течноста за хидравликата на съединителя или...смисъл не знам каде све намира казанчето или каквото е...(още веднъж сори за невежеството)...значи идеята е, че азбелязвам че вече няколко пъти ми се случва да не включва на скорост от първият път...и предположих, че може да е от това...

soldier
11-05-2009, 19:05
каде мога да проверя течноста за хидравликата на съединителя или...смисъл не знам каде све намира казанчето или каквото е...(още веднъж сори за невежеството)...значи идеята е, че азбелязвам че вече няколко пъти ми се случва да не включва на скорост от първият път...и предположих, че може да е от това...
Спирачната ти течност е тази, която ти и за хидравликата на съединителя, както си го отбелязал. Ако нямаш течност, значи няма да и спираш, отделно ще ти свети лампата за вдигната ръчна на таблото (стига да ти работи датчика). За да разбереш дали ти работи датчика ти трябва още един човек - има едно като копче отгоре на капачката на казанчето за спирачна течност, даваш на контакт със свалена ръчна и 2рия човек трябва да натисне това копче, ако лампата светне значи всичко е ОК и датчика ти работи. Надявам се ме разбра, ако има нещо питай

mordohy
12-05-2009, 01:38
Ако е така няма как да откачиш нещо и да не се вижда :screwy: Огледай все пак бронята. Друго което се сещам, макар и малко вероятно, да си изкривил предпазната ламарина от вътрешната страна на диска и тя да подпира. Завърти пълен ляв/десен и провери.
Малко-много , точно това е станало.Изкривил е ламарината,демек предпазителя на диска.!Да ляга и да я оправя!