View Full Version : Датчик външна температура
Колеги каде се намира този датчик външна температура,заради него климатроника не работи на автоматичен режим.Не че е проблем климата си бачка но само на (manual)и си охлажда добре,но все пак ме дразни и съм решил да го оправя да си работи и на (автомат)
П.С -колата е 155 1,7 тс 8в с новото купе от 96г
Alfa User
12-05-2009, 19:43
Датчика за външна температура представлява една пъпка, и се намира от долната страна на лявото странично огледало. За начало можеш да провериш за скъсан кабел или хлабава връзка. Пък после да се мисли за смяна на датчика. Успех !
Датчика за външна температура представлява една пъпка, и се намира от долната страна на лявото странично огледало. За начало можеш да провериш за скъсан кабел или хлабава връзка. Пък после да се мисли за смяна на датчика. Успех !
ОК :grin:благодаря ти ще проверя,а евентуално дали се продава(датчика) отделно или трябва да се купува ново огледало??
ALFA CORSE
12-05-2009, 22:54
ОК :grin:благодаря ти ще проверя,а евентуално дали се продава(датчика) отделно или трябва да се купува ново огледало??
Има го като отделна част, следтователно може да се поръча, но ако се разтърсиш из форума има тема за смяната му със сходен датчик, но нямам спомен дали работеше коректно.
Моят датчик е от китайски термометър от OMV :-) Месеци не можах да намеря оригинален и накрая минах на този вариант. Отчита си съвсем ОК предвид предназначението, макар винаги да е с около 3 градуса над това, което съобщават по радиото :-)
Обаче пък и аз го лепнах не на капака (където би имал непосредствен контакт с въздуха), а на метала вътре.
Имаше тема преди време, ще я потърся.
update:
Е га: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=16247
The_Game
14-05-2009, 09:20
Моят датчик е от китайски термометър от OMV :-) Месеци не можах да намеря оригинален и накрая минах на този вариант. Отчита си съвсем ОК предвид предназначението, макар винаги да е с около 3 градуса над това, което съобщават по радиото :-)
Обаче пък и аз го лепнах не на капака (където би имал непосредствен контакт с въздуха), а на метала вътре.
Имаше тема преди време, ще я потърся.
update:
Е га: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=16247
Термо сондата от някой мултицет няма ли свърши работа ?Виждал съм да се продават отделно по 2лв.
Преди 3 г го мерих. По спомени май беше 1 ком. 1 терморезистор с такава стойност върши работа
MILEN 76
19-05-2009, 20:57
Само да попитам че скоро се сдоби един авер с 155 2,5 ТД.Та за дачика ляво като си в колата и ли пред нея,че малко повече кабели има в огледалото от дясно като си в колата.
По принцип е в огледалото откъм шофьора, но знае ли се...
При огледала с отопление кабелите са 7 - три за управление на положението на стъклото, два за подгряването (кафяв и черен) и два за температурния датчик (зелен и бял с неква лента май беше).
При мен е така.
MILEN 76
20-05-2009, 16:06
Мерси!!!!Значи тука сме отдясно на шофьора щот там са седем кабелите(показва -26 и на климатроника му е трудничко)Ма и цветовете удисват (почти)От другата страна няма кабели.Може някой да се е правил на майстор.Брех ся и кабели ще търсим май.Мерси колега.
Не мога да разбера за какво говорите. Датчика за външна темп. е в шофьорското огледало и е захванат за капачката. Ако погледнете отдолу лявото огледало има една пъпка и тя е за датчика. До него стигат два зелени кабела. Черния и кафявия са отопление ,а 3-тешарени управлинието на моторчетата.
MILEN 76
20-05-2009, 17:19
Ми какво да направя при положение че някой е сменял шофьорското огледало и кабели няма.Ясно ще отворя кората и ще търся.Аз карам 164 и на нея е от ляво,ма затова е по добре човек да попита.