PDA

View Full Version : Прозореца не се вдига

icedoc
13-05-2009, 15:19
МОмчета имам проблем с десния преден прозорец на колата , свалих го и неиска да се дигне . някъде релета има ли и как да разбера къде е проблема ?

Boby
13-05-2009, 16:14
Цъка ли моторчето,като пробваш да го вдигнеш?

sharo
13-05-2009, 16:19
Провери бушоните, свали кората и виж дали има напрежение на буксата - тя лесно се маха. Реле няма (поне на моята). При мен имаше същият яд на лявото стъкло - оказа се че една от ролките е строшена и жилото е минало покрай нея и се е заклещило. С много молитви и дърпане нагоре-надолу успях да го вдигна.

icedoc
13-05-2009, 19:09
Цъка ли моторчето,като пробваш да го вдигнеш?
Свалих кората , нестига ток до бутона и до буксата под кората . С един кабел и акумулатор вдигнах прозореца и сега няма сваляне. Нестига ток до моторчето....
Моторчето несъцка .
На левия джам си цъка и си работи .

icedoc
13-05-2009, 19:11
Провери бушоните, свали кората и виж дали има напрежение на буксата - тя лесно се маха. Реле няма (поне на моята). При мен имаше същият яд на лявото стъкло - оказа се че една от ролките е строшена и жилото е минало покрай нея и се е заклещило. С много молитви и дърпане нагоре-надолу успях да го вдигна.
кои бушони да проверя ? отляво на волана ли ?
Всички останали стъкла си работят. Възможно ли е всеки поотделно да е на бушон ?

VLADius
13-05-2009, 23:23
кои бушони да проверя ? отляво на волана ли ?
Всички останали стъкла си работят. Възможно ли е всеки поотделно да е на бушон ?

Да - вляво под волана. При мен са там. И ако не се лъжа е 30А.

icedoc
14-05-2009, 00:28
Да - вляво под волана. При мен са там. И ако не се лъжа е 30А.
Тоя италиански ше ме разбие....

Nasko
14-05-2009, 16:46
неискам да отварям нова тема, но от както съм я купил немога да свалям с предното управление задните стъкла, бушоните са ОК но някое реле не зацепва

имате ли идея от къде е?

life style
14-05-2009, 17:31
неискам да отварям нова тема, но от както съм я купил немога да свалям с предното управление задните стъкла, бушоните са ОК но някое реле не зацепва

имате ли идея от къде е?

копчетата на конзолката светят ли ти за стъклата ? ако не махни конзолката и виж дали са фкарани матракугите една ф друга

VLADius
14-05-2009, 22:40
Тоя италиански ше ме разбие....

Icedoc там (поне при мене) си има картинки бре. Наведи се харашо и кьорни отдоле.

icedoc
14-05-2009, 23:08
Icedoc там (поне при мене) си има картинки бре. Наведи се харашо и кьорни отдоле.
Много си прав ... ма нали меха ми е голем и нема въздух толко да се наведем. Проблема е отстранен - Бушон , както казаха 30 А , нямах такъв и съм сложил 25 А за сега .

VLADius
16-05-2009, 11:15
Много си прав ... ма нали меха ми е голем и нема въздух толко да се наведем. Проблема е отстранен - Бушон , както казаха 30 А , нямах такъв и съм сложил 25 А за сега .

И аз нямах 30А под ръка и сложих 25А. Повече от половин година мина и нямам проблем.

VLADius
16-05-2009, 11:16
И да ти е честита новата придобивка. Ше дадеш по кръгче.

icedoc
18-05-2009, 11:12
И да ти е честита новата придобивка. Ше дадеш по кръгче.
Нямаш ядове ;)