View Full Version : сваляне на кората на тавана
life style
13-05-2009, 22:13
сложна ли е тая процедура, видях горе долу кое трябва да се махне, имали някаде скрити болчета? и трябва ли да се махата всичките кореи които са над прозорците ?
искам да го сваля щото плата се е разлепил от кората и виси много грозно пък и ми опира в главата и страшно ме дразни, и като махна плата от кората с какво да го залепя стабилно после ? с габърки ? хахаха !
MILEN 76
13-05-2009, 22:45
Ми май всичко що е горе.:shocking:
сложна ли е тая процедура, видях горе долу кое трябва да се махне, имали някаде скрити болчета? и трябва ли да се махата всичките кореи които са над прозорците ?
искам да го сваля щото плата се е разлепил от кората и виси много грозно пък и ми опира в главата и страшно ме дразни, и като махна плата от кората с какво да го залепя стабилно после ? с габърки ? хахаха !
Поствай снимки, че май и при мен ще е скоро това упражнение.
Успех
Поствай снимки, че май и при мен ще е скоро това упражнение.
Успех
Тегаво си е , аз съм сменял веднъж , обаче са пак е сащото положение ...
Мисля че сваляш всичките пластмаси около самия таван.и маи гадно беше над предните колани ....
Гърч , голям гърч на средната колонка където са коланите останалото е за 15 мин работа . И моя висна и си мисля да го сваля и заедно с това да го изпера преди да го залепя пак . Иначе още не ми е опрял в главата ама аз съм само 170см ;)
nachkata
14-05-2009, 00:45
Като я купих моята баба това беше пурвото нещо което направих и ми се разплака мамата а за слагането трябват минимум 2-ма човека.
Наистина за слагането трябват 2 ма!
Инак не е сложно, но си е губи време. Преди да я залепиш изсмучи мъхът, който се е появил с прахосмукачка, щото остават едни гадни боклучки.
Внимавай качването, щото при мен я сложихме съвсем малко на криво и при движение се появи скързане от предната дясна кора и при жабката. И това дразнещо скърцане е само от малко изместване на кората на тавана, незабележимо за обикновения пътник.
ако искаш помощ от патило, се обади ще ти помогна.
опс май беше от Варна или бъркам?
life style
14-05-2009, 17:28
ами от варна съм! то няма нищо по тая кола което да се прави лесно, ше се измъча ама кво да напраим, 190см съм и колкото и да съм свалил седалката главата ми е ф тавана, аи не да опира ама на 1 пръст, и тряя да се излягам на нея хах, ужас си е, смятам като я сваля да намеря някои кожен плат или нещо такова и да го дам на тапицер, ама и в средата самата кора е виснала, тя как се изправя, или няма оправия ? даите няква идея ако не мога да намеря такъф плат как да го възтановя стария, смисъл да го изпъна ?
колега не се плаши не е чак толкова трудно аз миналото лято я свалих намерих плат залепих го и пак я сложих,само слагането беше с помоща на брат ми.Не е толкова трудно само трябва да внимаваш горе кам предните греди над коланите малко трудно излиза и трябва да се извие малко кората ама да внимаваш да не я счупиш.успех!
Като я купих моята баба това беше пурвото нещо което направих и ми се разплака мамата а за слагането трябват минимум 2-ма човека.
Наистина за слагането трябват 2 ма!
Инак не е сложно, но си е губи време. Преди да я залепиш изсмучи мъхът, който се е появил с прахосмукачка, щото остават едни гадни боклучки.
Внимавай качването, щото при мен я сложихме съвсем малко на криво и при движение се появи скързане от предната дясна кора и при жабката. И това дразнещо скърцане е само от малко изместване на кората на тавана, незабележимо за обикновения пътник.
ако искаш помощ от патило, се обади ще ти помогна.
опс май беше от Варна или бъркам?
Хората са казали: Дай на мързеливия работа, да те научи на акъл.
Та - викам си аз кат по-проззззз - ми ако нацърцора (инжектирам) некъф локтайт (мое и нещо друго) по-средата на таваня сос спринцовка - кво ли ше стане, дали ще има на кво да фане, ква ли е основата?
Ха кажете сега препатилите дали теоретично ще стане?
Танасе, кат те слушам и не ми се маха тавана дебиш.
nachkata
15-05-2009, 20:29
Ако изкаш колата ти да има красив таван сваляи го и на тапицер това със спринцовките е селска операция и бих я направил на някоя жигула но не и на 164
life style
15-05-2009, 21:51
еми като го сваля ше видя ко ше измътя, и ако не мога на тапицер, една бежова кожичка да ми сложи :rockon:
Ако изкаш колата ти да има красив таван сваляи го и на тапицер това със спринцовките е селска операция и бих я направил на някоя жигула но не и на 164
Прав си деба и спринцовките.
на моята на тавана и на вътрешната страна на тапицерията имам "слепки" същите които ги слагат на дрехи, обувки и прочие. не трябват никакви лепила.
cvetelin
19-05-2009, 13:48
тая кора какво ви плаши не знам
за 13 мин беше извън купето ...
дори не се налага да се свалят средните кори на коланите
като се освободи от всякъде леко само се посуква и излиза едното и после другото :)
процедурата по оправянето е готова срещу 8,50лв
и утре ша си имам нов таван без нивки увиснали ... парчета плат:-D:-D
тая кора какво ви плаши не знам
за 13 мин беше извън купето ...
дори не се налага да се свалят средните кори на коланите
като се освободи от всякъде леко само се посуква и излиза едното и после другото :)
процедурата по оправянето е готова срещу 8,50лв
и утре ша си имам нов таван без нивки увиснали ... парчета плат:-D:-D
Бе не се плаша толко, ма с мойте малки ръчички ше зема да строша нещо та ша са таковам у майстора после. Затва още и се чуда. Иначе повисналите парцалки ги забодох с карфици - маааалко грозничко, ма върши работа.
cvetelin
19-05-2009, 20:50
Бе не се плаша толко, ма с мойте малки ръчички ше зема да строша нещо та ша са таковам у майстора после. Затва още и се чуда. Иначе повисналите парцалки ги забодох с карфици - маааалко грозничко, ма върши работа.
току що си го изпрах в пералнята ... и в момента съхне
утре лепим съхне и слагаме :)
току що си го изпрах в пералнята ... и в момента съхне
утре лепим съхне и слагаме :)
Лепиме с ?
Нещо от сорта на лепило Прома и подобните му върши ли работа ?
А после кората към ламарината с какво залепяме ?
Идеята ми е да го обобщим за да може после да се сбие в няколко поста и да се качи като важна тема защото това е един най често срещаните козметични дефекти на модел 164
cvetelin
19-05-2009, 21:08
Лепиме с ?
Нещо от сорта на лепило Прома и подобните му върши ли работа ?
А после кората към ламарината с какво залепяме ?
Идеята ми е да го обобщим за да може после да се сбие в няколко поста и да се качи като важна тема защото това е един най често срещаните козметични дефекти на модел 164
лепилото е на хенкел некво ...
така като гледах цялата простотия е дунапрена който има между дъската и плата... изгаря явно с времето и се разлепя
изпрах го всичкия дунапрен падна ... ся ша изчистя и дъската и лепя
надявам се, че като го няма тоа мек слой няма да се свлича повече
ма да видим
иначе то си има некви лепенки на тавана дет го държат на тавана....
така кат огледам като го лепнеш седи и спокойно може да се наместят корите да не скърца ако се сложи на криво
cvetelin
20-05-2009, 12:57
лепнахме го ... сега съхне
да видим кво ша стане
супер сте го залепили, внимавайте при качването после да не се получи скърцане при движение на колата.
Здравей, аз вече я направих тази процедура, дори си претапицирах тавана с нов плат след като тапицери ми казаха 140 лв. Сега тавана ми е като нов и то само за 30 лв. Ако те интересува ще ти помогна да си го оправиш.
Здравей, аз вече я направих тази процедура, дори си претапицирах тавана с нов плат след като тапицери ми казаха 140 лв. Сега тавана ми е като нов и то само за 30 лв. Ако те интересува ще ти помогна да си го оправиш.
Разбира се, че ме интересува. Също така ме интересува и каква и колко бира пиеш (че да сметна :bouncing_smiley: дали да ида на тапицер или с тебе да го напрайм).
Разбира се, че ме интересува. Също така ме интересува и каква и колко бира пиеш (че да сметна :bouncing_smiley: дали да ида на тапицер или с тебе да го напрайм).
Както и да го смяташ пак ще е по-ефтино от тапицера ;)
life style
07-06-2009, 21:58
неска се реших да го сваля, не бепе трудно, сам си го свалих, само с качването трябва да се поне 2-ма, обаче се чудя дали да не взема нов плат с дунапрен и да го лепна напрао,ама ше изпера първо тоя да видим ко ше стане с него и тогава ше реша, трябва да намеря и нова кора, че тая е виснала, много работа си отворих, много кабел много нещо, пишман ставам че са фащам да прая сам нещо по колата, ужас направо, като го направя ше кача снимки да видите и при мен как става, ма нема е скоро !
неска се реших да го сваля, не бепе трудно, сам си го свалих, само с качването трябва да се поне 2-ма, обаче се чудя дали да не взема нов плат с дунапрен и да го лепна напрао,ама ше изпера първо тоя да видим ко ше стане с него и тогава ше реша, трябва да намеря и нова кора, че тая е виснала, много работа си отворих, много кабел много нещо, пишман ставам че са фащам да прая сам нещо по колата, ужас направо, като го направя ше кача снимки да видите и при мен как става, ма нема е скоро !
Ако питаш мен , направи го от кожа ;) ще стане чудесно и лесно ще се чисти .
life style
10-06-2009, 16:49
много манги таа кожа, то ше седи супер гъзарско, ама нали се сещаш че вътре ше стане като фурна лятото, ше видим ква пара ше сема тоа месец и тогава ше реша кво да го праа
life style
13-06-2009, 21:09
така изпрах го, изжърсах кората от изгорения дунапрен, ся остана да зема некво лепило, савети ?
155_8000rpm
13-06-2009, 21:49
Ами при мен ситуацията е следната:сива кожа,лепило прома кутия(като тия за боите)1л.,и вече 2 години,зима лято не мърда,лепна перфектно!!!
life style
13-06-2009, 22:54
Ами при мен ситуацията е следната:сива кожа,лепило прома кутия(като тия за боите)1л.,и вече 2 години,зима лято не мърда,лепна перфектно!!!
тая прома има ли някви разновидности или си е само прома ?
155_8000rpm
14-06-2009, 13:08
Няма разновидности,отидох в един магазин(първият срещнат)и им казах,че искам да лепя кожа и ми казаха,че промата е за тази цел и така и се оказа.Другото важно нещо е,че не оставя петна,защото много са лепилата,които ще ти свършат работа,обаче въпроса е да не избие върху пвърхността на плата,който ще лепиш.
manolito
17-06-2009, 17:44
Хайде да ви кажа какво е лепилото за плата(за кожата е друго) , че като рових в нета видях че се пази в дълбока тайна пустото му и лепило:prescription: Лепилото е за ТАПЕТИ ,но хубаво марково за тежки тапети , поне на Цветелин с такова стана , лепихме го и го монтирахме двамата. Майсторите тапицери да не псуват много като четат моят пост.....:Lkingsmiley:
life style
04-07-2009, 18:05
ето и моя как стана, преди това цвета му беше кафяв, 5 тира с цигари са изпушени ф таа кола, с лепило прома го залепих