Log in

View Full Version : газ на 1.7 тс

koko155
25-01-2006, 14:42
искам да сложа газова уредба на алфата обикновенна. колата е 155-ца 1.7 туин спарк с метален колектор - има ли някои с такъв мотор които е слагал и ще възникнат ли някакви проблеми?

yovi
26-01-2006, 06:46
За газ е все едно какъв е колекторът, просто мястото, където обикновено монтират предпазния клапан не трябва да бъде между дебитомера и дроселовата клапа, защото при детонация притворената клапа не му позволява да си свърши работата и в резултат на това, ако колекторът е пласмасов се прощаваш с него, ако е метален се прощаваш с гумените съединения - това са минимумите. При монтаж на клапана между дроселовата клапа и интейка вече работата става съвсем друга - клапанът си върши работата, отваря път на детонацията към атмосферата и няма опасност да стане беля. Майсторите не го правят, защото трябва да се изработи специално тяло, което да позволява дроселовата клапа да се отваря свободно. Това пък налага да се смени гуменото съединение между дебитомера и дроселовата клапа с по-късо. Имам CAD-модел на тялото на предпазния клапан и не ми е проблем изработката му, проблем ми е по-късото гумено съединение, ако го намеря, и аз ще мина на газ.

Crusader
26-01-2006, 17:05
Утре ще постна снимка за да видите на моята /146 1.4 TS/ как е направено, при мен се наложи да поскъся пласмасовата тръба от въздушния филтър /с 4 см./