View Full Version : преди малко щях да се пребия зверски...
KirilSol
16-05-2009, 13:58
Колеги, внимавайте по варненската "магистрала" в участъка след Каспичан. Преди малко щях да се пребия зверски:stumm:
Карам си аз :drive:с около 160 (всеки който е пътувал знае че там има огромни неравности и с повече не е препоръчително) и тръгвам да изпреварвам един пасат. Аз съм в най-лявата лента, а той посредата. Почти го изравнявам и в този момент от насрещното платно над мантинелата лети една гума с джанта право срещу мен :noooo:.
В ляво от мен мантинелата, в дясно пасата и отпреде ми гумата :horror:......кучкиииии, пълен десен и едвам се прибрах зад пасата и видях гумата да ме разминава покрай страничното ми стъкло :new_Eyecrazy: .
....
в насрещното, някакъв калпак си кара кола с ремарке, от дупките по "магистралата" колелото се откъсва и право срещу мен....пак късмет извадих и отивам да паля свещи.
повечето от вас ще идват на море скоро, така че внимавайте много :!:
vankata_ll
16-05-2009, 14:09
Хубаво е че си се разминал само с уплаха от тази неочаквана ситуация, но не разбирам в какво се състои предупреждението ти. Случката ми звучи като едно на милион. Единствената поука е че си карал със 160 при ограничение от 130 (и то защото не е можело повече). Както и да е. Най-важното е че ти няма нищо и ще внимаваш повече ;-)
KirilSol
16-05-2009, 14:19
Хубаво е че си се разминал само с уплаха от тази неочаквана ситуация, но не разбирам в какво се състои предупреждението ти. Случката ми звучи като едно на милион. Единствената поука е че си карал със 160 при ограничение от 130 (и то защото не е можело повече). Както и да е. Най-важното е че ти няма нищо и ще внимаваш повече ;-)
за да внимавате с дупките и неравностите
Обръща се внимание на факта, че по магистралата Варна - Шумен в участъка около Каспичан, в района преди и след двата Шела и в ДВЕТЕ посоки пътната
настилка е ужасна и често се случват неприятности.
Човека е писал предвид увеличаване на трафика през
летните месеци на хора, които рядко пътуват отсечката... да се има предвид. Аз знам и за други
случаи точно на това място.
@Ванка едно на милон или на десет милиона няма значение, за съжаление като дойде не пита.
Важното е ... знаеш. Късмета е бил с тебе, ама следващия ...
spe4elist
16-05-2009, 14:37
Кириле, слава богу, че си се отървал...
пп Отсечката е отвратитела, налага ми се отвреме на време да минавам от там и всеки път яко препсувам тез, дето събират пътните данъци, пък дупките стават все по-големи :angry1:
Голям късмет! Аз в този участък повече от 100-110км/ч не вдигам. И друго ми прави впечатление- вече трета кола виждам преобърната по таван на Девненския баир със завоите, посока Шумен. Обикновено в посока Варна го взимам със 160км/ч. Така, че внимателно, особено ако е мокро.
Кръсти се и пали свещ колега, то друго не ни остава...
А за това дали 130 или 160 - ако е карал малко по-бавно гумата е щяла да го нацентри в стъклото, ако е карал по-бързо, ннямало да е там когато е летяла през мантинелата...
vankata_ll
16-05-2009, 16:10
Кръсти се и пали свещ колега, то друго не ни остава...
А за това дали 130 или 160 - ако е карал малко по-бавно гумата е щяла да го нацентри в стъклото, ако е карал по-бързо, ннямало да е там когато е летяла през мантинелата...
Значи за теб извода е " Да караме с 200 за да остават неприятностите зад гърба ни" :roll2::big_bow_down:
Добре,че си се отървал невредимhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif
pacho_kardana
16-05-2009, 16:40
Значи за теб извода е " Да караме с 200 за да остават неприятностите зад гърба ни" :roll2::big_bow_down:
Важното е че не се е случило нищо!
StarChild
16-05-2009, 16:50
И на мен доста честичко ми се случват такива кофти тръпки, но за щастие без инциденти пппп(плюя си в пазвата) повечко трябва да се внимава путищата са ни ужасни!
Let God be with us!!!
То в момента се ядва пак, защото поизкърпиха... през зимата беше отврат! Точно преди да се излезе на "Летището" посока Шумен имаше огромна остра дупка и то точно по средата нито да я "обкрачиш" нито да я заобиколиш два пъти съм попадал в нея по тъмно с около 110-120 км/ч въпреки, че я знам къде е горе долу защото често пътувам маршрута! Иначе в обратната посока към Варна наистина внимавайте със завоя на Девня... често там тече вода дори когато наоколо е изсъхнало. Понеже мястото е усойно през зимата там почити винаги е заледено! Аз лично винаги вдигам крак от газта на това място и минавам с не по-висока скорост от 100 км/ч
Пазете се нашите коли наистина предразполагат към спортно шофиране и вече на няколко пъти се хващам да карам с абсолютно несъобразена скорост и то без да се усетя как съм достигнал до нея! :(
ФЕРАРИСТ
16-05-2009, 22:45
Извода е че скороста не е чак такава причина за толковата уж големи проблеми по пътищата - тя е необходимост, но не и първопричина.....Аз например в доста критични ситуации съм оцелял щото съм карал бързо, а не щото съм спазвал ограниченията....
Иначе по случая - ей затва аз винетка не взимам....
Добре е така като можем да го обърнем на майтап че иначе.. А колкото до отсечката тя би трябвало да е част от магистрала ама ние в бг какво ли разбираме под думата магистрала пак за винетките плащаме си и други неща си плащаме ама... да не подхващам че... :angry1:
едит: колкото до скороста бил съм в италия и ги знам как карат онези... ама имат пътища...
Магистралата наистина е отвратителна ,пълно е с дупки и доста високи неравности !!! Скоро на единият от (мостовете) спукахме/спраскахме две леви гуми на вектрата на един приятел в една доста дълбока дупка ,а с GTV-то там не карам с повече от 100 ,а на места и по малко ,оставям тировете да ме минават :-D
dilian alfa gtv
18-05-2009, 19:38
наистина е ужасна тази магистрала чак към шумен вече бива пътя.а да не говорим като завали един дъжд и има поне 4-5 катастрофи защото на места се събира ужасно вода.даже единия път джип се заби в билборда и то даста височко и то на баир билборда си стои така крив ако е обръщал внимание някой и това заради неправилно отводняване на магистралата.:thumbdown: