View Full Version : QV прекъсвач
Някой удрял ли е прекъсвач на 5та на куве, и при каква скорост?
Има един неуспешен опит . .:big_whoops: ама не ми се търси темата
Sergey_gigov
18-05-2009, 18:03
без да е подсилен двигателя малко е невъзможно че даже и след това е трудно
Някой удрял ли е прекъсвач на 5та на куве, и при каква скорост?
да не би да си удрял на твойта ?
што да е трудно аз сам го удрял на моята.
Аз пък се сещам за 2-3 теми завършващи не много приятно :D
btw Някой да има клип под ръка с прекъсвач на 145/6 ?
CrazyElement
19-05-2009, 10:56
Е как ги удряте тия прекъсвачи на 5та :) нз нз ако съдя по мойта бая има си играя с нея по прав път докато стигни до там...
:notworthy:
:big_whoops::notworthy::big_whoops::notworthy::big _whoops::notworthy:
traiko_89
19-05-2009, 15:45
прекъсвача е на 7300 а тая е бая от горе
Чип-а прави чудеса... и не е моето QV, а на колегата Тоnov... той е с ti
Дамм :notworthy: Само ще отбележа, че не аз съм правил снимката :) А и сега с по-дългата 5-а няма шансове за прекъсвач, на теория ще дигне 290 при тия обороти
Дамм :notworthy: Само ще отбележа, че не аз съм правил снимката :) А и сега с по-дългата 5-а няма шансове за прекъсвач, на теория ще дигне 290 при тия обороти
И вероятността да стане салата в двг. е 80% по-малка. То аз и за т'ва си търся дълга пета...
С дълга пета показанията на километража не стават ли грешни, или само на мене така ми се струва :?:
kibika88
20-05-2009, 15:24
С дълга пета показанията на километража не стават ли грешни, или само на мене така ми се струва :?:
Е защо да се променят даните на километража само ако е смена да на е далга пета това май не влияе на клиломертража за да показва грешно
Грешиш с други гуми и с друг размер джанти, показанията на километража се променят!
Novachev
20-05-2009, 16:48
Е как ги удряте тия прекъсвачи на 5та :) нз нз ако съдя по мойта бая има си играя с нея по прав път докато стигни до там...
QV е с различна кутия от 156 2,0 на 145 е по къса кутията.
Аз пуснах темата и няколко дни не съм писал, та по въпроса за снимката там колата е поне след чип а аз питам за сток кола, щото кутията на 145 1.8 и 2.0 също е различна май, при мен удря прекъсвач при около 225км с гуми 195/50/15 което мисля означава че скоростта е малко по малко :)
Независимо с какви гуми и джанти,над 200 километража лъже с над 6%,рядко се случва да не лъже:plane::plane::plane::plane:Така че,шанса за прекъсвач на 2.0 ТС 16в е минимален:punk::punk::punk:
моята кола удари прекасвача на пета при скорост от 230 км/ч а това дали лаге километража е друг вапрос.а оборотомера показваше 7500 оборота.
моята кола удари прекасвача на пета при скорост от 230 км/ч а това дали лаге километража е друг вапрос.а оборотомера показваше 7500 оборота.
мисля че нормално на всички твин спарк прекъсвача е на 7300
kibika88
21-05-2009, 09:18
мисля че нормално на всички твин спарк прекъсвача е на 7300
И аз така мисля моя е на 7300 а сам 1.8 ТS,освен ако не пипнато по двигателя нещо та да е на 7500 оборота прекъсвача
Независимо с какви гуми и джанти,над 200 километража лъже с над 6%,рядко се случва да не лъже:plane::plane::plane::plane:Така че,шанса за прекъсвач на 2.0 ТС 16в е минимален:punk::punk::punk:
Много си прав! Който има GPS знае, че няма автомобил, който над 100км/ч да покзва вярна скорост по километраж. Изменението е поне 5-15км/ч + по табло и това се прави с цел да повлияе на псхиката на шофьора да спре да "натиска"!
Че лъже километража е ясно, но това няма връзка с прекъсвача който си е на 7300 оборота.
някой път ще пробвам с гпс-а да видим какво ще покаже при тея обороти
Че лъже километража е ясно, но това няма връзка с прекъсвача който си е на 7300 оборота.
някой път ще пробвам с гпс-а да видим какво ще покаже при тея обороти
Вече казахме, че Алфата от снимката е чипосана. А там всеки знае, че може да се премести прекъсвача, съответно "по-нагоре" или "по-надолу"
извинявам се прекасвача на 5 скорост удря на 7300 оборота а иначе на всички други скорости е на 7500 оборота.А иначе двигателя не е пипан поне откакто аз е имам но може другия месец живот и здраве да стане нешто по вапроса а иначе са правени други нешта.
Kostadin`
22-05-2009, 02:19
Много си прав! Който има GPS знае, че няма автомобил, който над 100км/ч да покзва вярна скорост по километраж. Изменението е поне 5-15км/ч + по табло и това се прави с цел да повлияе на псхиката на шофьора да спре да "натиска"!
това зависи единствено и само от човека зад волана,щото ако се падне някъв дето се кефи на по-високи скорости ще реже до края :jason2: и 300 да му показва докато не влене в прекъсвач няма да намали,така че не виждам смисъл просто.
dido76bg
22-05-2009, 09:56
Моята лично съм я зорил до към 7800 и прекъсвач не съм удрял. С чип е от Екстрема..
Моята лично съм я зорил до към 7800 и прекъсвач не съм удрял. С чип е от Екстрема..
Обърна ли километража?
Нема и да удариш :clapping::clapping::clapping::clapping:
А някой да е удрял на 1.6ТС :):):) ето мойта убавица (покойната) чип нямах!!!
dido76bg
22-05-2009, 17:28
Нема и да удариш :clapping::clapping::clapping::clapping:
Ми то с нашите пътища, леко страх, пък и повечето пъти съм с жената.... а там - много страх...
А някой да е удрял на 1.6ТС :):):) ето мойта убавица (покойната) чип нямах!!!
То тука даже няма прекъсвач, днеска мерих с гпс-а при прекъсвач на 5та 7300 оборота показание на километража към 225 гпс-а показваше точно 210 км
То тука даже няма прекъсвач, днеска мерих с гпс-а при прекъсвач на 5та 7300 оборота показание на километража към 225 гпс-а показваше точно 210 км
Ето това е истината:grin::grin::grin::grin:С чип,ще стигнеш 8000 об.и около 225 км.,реална макс скорост:wink::wink:
pacho_kardana
23-05-2009, 12:00
Ето един опит за включване на прекъсвача на 5та : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26940&highlight=%EA%E0%EA%E2%EE+%F2%F0%FF%E1%E2%E0+%EF%F 0%E0%E2%E8%F2%E5
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31876
Ето един опит за включване на прекъсвача на 5та : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26940&highlight=%EA%E0%EA%E2%EE+%F2%F0%FF%E1%E2%E0+%EF%F 0%E0%E2%E8%F2%E5
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31876
Така е... но никой не може да каже точната причина за раздробените двигатели дали е бедна смес, дали е лошо мазане?...дали не е лош бензин :mrgreen: , за сега само можем да се застраховаме за част от опасностите по нашите Т.S.
pacho_kardana
30-05-2009, 23:00
Така е... но никой не може да каже точната причина за раздробените двигатели дали е бедна смес, дали е лошо мазане?...дали не е лош бензин :mrgreen: , за сега само можем да се застраховаме за част от опасностите по нашите Т.S.
Единствения вариант двигателите да не стават "на салати" е да не се опитвате да вдигнете повече от 200 и да не ги поддържате тия скорости..
Единствения вариант двигателите да не стават "на салати" е да не се опитвате да вдигнете повече от 200 и да не ги поддържате тия скорости..
Щом казваш..... А с хубав чип пак ли няма да стане? :no:
Май е трябвало да пуснем тото в деня, в който с едно QV от София до Пловдив постоянно бяхме +-200км/ч.
pacho_kardana
31-05-2009, 18:35
Щом казваш..... А с хубав чип пак ли няма да стане? :no:
Май е трябвало да пуснем тото в деня, в който с едно QV от София до Пловдив постоянно бяхме +-200км/ч.
Ми що не си пуснал тото?!?
По принцип след тази манипулация краят не е много весел.. :hmm:
чета аз няколко страници различни мнения, но от всички може да се направи само един извод - не става, не може, няма как двигателя да си надскочи конструктивните параметри. е не може тоя двигател да се държи на 7500 оборота/мин в продължение на половин час, при положение че максималните обороти са ограничени (не току-тъй)от производителя на около 7300. ясно е че ще стане на салата, или на кайма, или на вторични суровини. при двигателите с такава конструкция 9000 об/мин са дори теоретичния максимум - по-нататък пружините не успяват да връщат клапаните, а материала на биелите не успява да издържи силите на опън при такива ускорения. даже се чудя защо опитите продължават... но както и да е - отрицателния резултат е също резултат. не напразно един от материалите беше озаглавен "какво НЕ трябва да правите с вашата ...."... жалко за желязото.