Log in

View Full Version : ЗОВ ЗА ПОМОЩ!!! 1912

DJ_STIVAN
19-05-2009, 19:37
Здравейте, за съжаление преди малко се върнах от среща с майката на познатия на всички Николай (1912 - победителят в клас до 2000кб.см на Италфеста в Лесново - червеното типо) . За него ми беше ясно,че е загазил, но незнаех точно какво се е случило (нямах вест от него от февруари месец). Оказа се,че е попаднал в нелепа ситуация и е накиснат от чужденец за грабеж,който той не е извършил и в момента го съди. Думите на адвоката му са,че това е честа практика на чужденците имайки в предвид, с какво име се слави държавата ни и,че те се застраховат от подобни случаи при влизането си в България. Чужденецът (въпросния Белгиец) го обвинява, че го е бутнал и е взел 5000евро от задния му джоб. При тази ситуация, щом има заведено дело в полицията за кражба и някаква сума за която се съдят, застрахователната компания възтановява парите (а дали наистина ги е имало никой незнае). Лошото в случея е,че за очевидци се смятат само Белгиеца и приятелката му, която е била с него. Николай е бил с негов приятел, но той е обвинен в съочастие и неговите показания не се зачитат в съда. Други очевидци няма!!! Както казва адвокатът перфектната изценировка (като по учебник).Адвокатът каза, че Николай няма шанс по нормален съдебен път (на пледира за невинен и да чака решенито на съда). Казва,че при тези обсоятелства и показания няма шанс и ще получи от 3 до 10 години,като честа практика било да се дава максималната присъда.Другия вариант е да се признае за виновен и да лежи 3 години за грабеж,който не е направил. И третия вариант е до 2-3 седмици да стигнат до споразумение с Белгиеца да непредявява претенции,че иска от него да му връща паритеи да се споразумеят с прокурора за някаква минимална присъда. Работата е там,че за да се стигне до споразумение, ще трябва да се даде определена сума пари (предполагам около 5000евро - не се знае на каква сума пари ще се съгласи). Майка му изтегли максимума който можа (7000лева) за зла участ дни по-късно баба му става жертва на телефонни измамници и им дава цялата сума пари.Баща няма!! Дни по-късно групата е хваната в Благоевград, там са направили най-големите си удари, имало е хора изгорели с по 40 000 лв. Изблици за връщане на парите от полицията за момента няма, а няма и време. Майка му каза,че ще се опита да събере по всякакъв възможен начин от приятели,роднини и познати заем, но едва ли ще събере повече от 4000лв. Молбата и е ако можем да помогнем за събирането на парите, защото положението в което се намира никак не е розово и ако не се стигне до споразумение ще лежи най малко 3 години за нещо което не е извършил :censored: . Вече започнах да правя организация при срещите в Пловдив да съберем пари в кутия или по друг начин и да ги дадем (или вкараме по сметка) на майка му. Молбата ми е който е съпричастен и иска да помогне на Николай (мисля,че доста хора го познават и са си говорили с него и знаят,че не е лош човек) да дарят каквото им е по силите за да спасим Нико от затвора.
Знам, че е трудно да се събират пари от далечните краища на България, затова помолих майка му да отвори сметка, неприятното в тази ситуация е, че ако някои реши да дари 1-2-3лв ,ще трябва да даде още толкова за вносна бележка,затова смятам че ще е по-удобно да се сабират няколко човека и да се внася наведнъж.Ще се опитвам постояно да ви държа в течение колко пари са събрани по сметката. Ще постна тази тема и в Фиат Форума и се надявам наистина хората да са съпричастни и да помогнем на нашия съфорумац. Ще ви помоля,който внася пари да си запази вносната бележка за всеки случай. Ако може и модераторите да направят тази тема Важна за да има по-голяма гласност!
Ето и номера на сметката и иманата на майка му у пощенския код, на който му е по удобно да ги изпрати чрез пощенски запис до поискване!

ТБ Инвестбанк АД
BG42IORT73754002184200
SWIFT:IORT 7375
BIS:IORTBGSF Банков код

Йорданка Иванова Бекярова
Пловдив 4023
До поискване

Дано успеем да помогнем на нашия приятел в беда!!!

BillyBoy`
19-05-2009, 19:45
Жорко вече говорихме аз съм твърдо за само ще помоля допълнително които мисли да помогне да деиства сериозно защото доколкото разбрах времето е ограничено също така се надявам и да няма излишен спам по темата и при положение че има такъв ще помоля модераторския екип предварително да зачиства темата благодаря на всички отзовали се

Speeder
19-05-2009, 20:02
Ще помогна с колкото мога!
Дано Ники излезе от тая дупка :big_whoops:

kiro_of_the_day
19-05-2009, 20:56
Дай номера на делото и в кой съд е то.

DJ_STIVAN
19-05-2009, 21:41
Това което ми казаха е:
Преписка 1022 от 2009 година на РП Плосдив
Все още не е влезнала в съда а и за това се борим,защото ако влезне няма да има начин за споразомение ( това е което аз разбрах по думите на майка му,все пак не сам толкова наясно с нещата)

За сега знам,че са събрани 500лева от феновете на ФК Ботев Пловдив :notworthy:

http://www.bultras.com/news.php

Оги
19-05-2009, 22:55
От една година вече незнам и аз как да го нарека ,но направо ме разкъсаха и мене и цялото ми семейство най разни доброжелатили.Не съм бил толкова затънал като колега ,но пак е свързано с финанси и няма да мога да помогна с много ,но ще дам колкото мога ,може и на 2-пъти да пратя ,но ще дам.Не позновом колегата ,но педпологам какво му ев моента.

MUROMAN
20-05-2009, 09:10
Ебаси мамата невероятна история :? Ще погаме с каквото можем .

Stoyan Georgiev
20-05-2009, 13:11
добре, доказателства какви имат ?

това, че свидетелстват нищо не е ?! това не е доказателство...

намерили ли са тези пари в него ? има ли някакви снимки как се блъскат или нещо такова ?!

ще пратя пари , дано се отърве момчето, но има нещо наистина нередно !

fred
20-05-2009, 13:55
И факта, че приятелката на белгиеца дала показания, а на приятеля му не се приемали ?!
Тоя адвокат май ....

Mind_Control
20-05-2009, 14:39
И факта, че приятелката на белгиеца дала показания, а на приятеля му не се приемали ?!
Тоя адвокат май ....

Лошото е че е възможно всичко. Веднъж така се сбихме с едни на улицата- по точно те се збиха с мен и после подавайки жалба в районното ги гледам и те там да подават жалба как съм нападнал сам 5 човека. :punk: ако се бях отказал да подавам жалба (както мислех да направя, но незнам защо реших да се разходя до там) то тогава срещу мен щеше да има заведено дело най- вероятно.

А не може ли някой да свидетелства, че случайно е станал свидетел на случката? И принципно не ми е ясно кога и как са хванали приятеля ти и имал ли е той допирна точка с този чужденец някога някъде?

koolio
20-05-2009, 15:31
Не мога да взема отношение, след като не съм запознат с подробностите, но препоръчвам на Ники да си наеме наистина читав адвокат. Само в досъдебното производство е възможно да се допуснат толкова грешки, че на този етап адвокат да каже, че е безнадеждно, е признак на непрофесионализъм.

alra
20-05-2009, 17:05
За споразумение има начин и в първото по делото заседание. Очевидно адвокатът е скапан! Много съмнителна работа...

Stefan Caromov
20-05-2009, 18:32
До се изкажа и аз по въпроса .
Съдят го за побой с грабеж ,демек чл.198 от НК

Няма какво да събирате пари ,АКО до сега не е имал усвовна присъда влязла в сила , не е извършил престоплението в изпитателния срок . По това обвинение ,дори и аз като пледиращ ,ще изкрънкам условна присъда!( наказанеито е от 3 до 10 години )Демек ,щом минималния рок е ПОД 5 години ,има възможност за условна присъда.

Преди години и мен така ме обвиниха в грабеж на една рускиня. Пуснаха ме "мярка за неотклонение" подписка
В съда закарах ,АМА ДИРЕКТНО в съда трима приятели свидетели ,с които съм играл карти уречения ден .Наистина кошаревски свидетели ,но при наличието дори и на такива ,няма начин да го осъдят ,а и да го направят ,има по горни инстанции,дори върховен съд ,като последна такава.
А той е в София и няма как да се подкупват съдии и тук ..така лесно (при условие ,че наистина е нагласена работата)
При споразумение и признаване на вина ,което за споразумението е задължително, се налага присъда ,която като максимален срок ,задължително ТРЯБВА да е под МИНИМУМА -демек под три години,естествено може да мине и по 78а от НПК ,тоест глоба , или пробация...условната присъда ,пак е практикуван вариянт. (освен ,ако няма чл 29 а именно рецидив)
Още нещо ,като си намери свидетелите ,дори ,аз може да му стана и още 3-4 ма от форума ,да кажем ,че сме имали среща на афистите ,примерно в Тутракан ,или ,ако щете в Аляска,няма как да го признаят за виновен .
Естествено криминалното досие е много важно ,защото тъпаците го взимат под внимание ,въпреки че закона изрично го забранява (знаете как е тук ) ,със сигурност ще има спънки ,но това не е нещо ,което е непреодолимо ,пак по някои от гореизброените начини.
С две думи ,освен ,ако самия адвокат не иска да ламти за пари ,ами и малко се съсредоточи ,човека е свободен . Ако беше у Сф ,щях да помогна ,да се избегне присъда.
Само запомнете ,при правилна защита ,няма как да го вкарат в затвора.
Нека майка му прочете това ,ако иска и да се консултира с втори ,ако трябва и трети адвокат .Съберете се приятели и свидетелствайте ,че сте били заедно , и в никакъв случай не ВЯРВЯЙТЕ на адвокати ,които казват ,"Споко ще оправим нещата " или нещо от този род .Нека прависта вникне в делото и ви обясни ЯСНАТА си позиция на ЗАЩИТА .

Като за финал ,с извинение пред аудиторията ,искам да споделя ,че това ми е малко филм ,ащо човека не е вече гърмян заек ... и нещо малко неми се връзва също ....дано не съм прав.

П.П. Забравих да вмента, че в процес на разследването излизат нови улики ,според коитж кунструктивно да се позиционира защитата..тоест трябва да е гъвкав,щото фактор са уликите и доказателствата .Щом са били двама ,тоест група ,вече това е утежняващо вината обстоятелство..търсете смекчаващи такива ,епикризи ,болести , какви точно са уликите с-у него , по време на престъплението къде аджеба и с кого е бил ,ако е бил на местопрестъплението ,какво и защо е правил там ,свидетели в подкрепа на думите ви ,и куп други наглед невинни неща ,можат да обърнат каручката.
И си задайте въпроса , много важен - ако не е бил там по време на грабежа ,КОЙ би могъл и ЗАЩО да го топи .
Има случаи ,в които отгововра на този въпрос ,води до пълното оневиняване и най- сигурно доказателство.

Успехи

fred
20-05-2009, 18:35
Лошото е че е възможно всичко. Веднъж така се сбихме с едни на улицата- по точно те се збиха с мен и после подавайки жалба в районното ги гледам и те там да подават жалба как съм нападнал сам 5 човека. :punk: ако се бях отказал да подавам жалба (както мислех да направя, но незнам защо реших да се разходя до там) то тогава срещу мен щеше да има заведено дело най- вероятно.

А не може ли някой да свидетелства, че случайно е станал свидетел на случката? И принципно не ми е ясно кога и как са хванали приятеля ти и имал ли е той допирна точка с този чужденец някога някъде?

Всичко може, така е колега, чувал съм точно за подобни случки, но в крайна сметка трябва да имаш добър адвокат ако се стигне до това, което е описано в темата , а в конкретния случай, както казва и Кольо има разни неяснотии, пък може да се приложи и опита на Стефан Саромов или Каромов

morfius
20-05-2009, 18:41
Не че разбирам от право... но я сменете адвоката.

DJ_STIVAN
20-05-2009, 23:14
добре, доказателства какви имат ?

това, че свидетелстват нищо не е ?! това не е доказателство...

намерили ли са тези пари в него ? има ли някакви снимки как се блъскат или нещо такова ?!

ще пратя пари , дано се отърве момчето, но има нещо наистина нередно !

Пари в Белгиеца,нито в Николай не са намерени. Единствените гаранти,че пари тогава в него е имало са Белгиеца и приятелката му. В последствие се разбира,че Белгиеца е изкарал някакав документ,че предия ден клиент ми е дал 5000евро капаро за някакви мебели(той има фирма за мебели в Румъния) . Други доказателства за съществуващи пари няма. Снимки няма,свидетели няма, освен един който потвърждава че и двамата падат на земята и стават спокойно,изтупват се и си поемат по пътищата.

За въпросите на другите колеги. Те по случайност или по друг повод са били на една или саседна маса в Калигула, но не се познават. Самата случка се случва кам 5-6 сутрината след дискотеката (тези който го познават знаят,че той работи там като огхрана, но този ден не е бил на работа).

За адвоката... допитвали се и до други адвокати,дори до един съдия... отговорите били подобни.

За свидетелите и т.н. незнам как стоят нещата, но до колкото разбрах няма начин сега да се измислят такива,защото в ранен стадий на иска, той сигорен в невиноста си ползва назначен защитник, който оплескал нещата или не си е свършил както трябва работата.

Ще видя дали майка му има възможност да влезне тук да ви обясни по-точно и подробно,защото аз наистина немога да сим достатачно точен,защото и самия аз разбрах за всичко едва вчера (адвоката искал нещата да не се раздуват)

ACEHOB
21-05-2009, 11:22
Извинявам се но много съмнителна история според мен.

koolio
21-05-2009, 12:00
Ами тя ако беше ясна нямаше да има нужда от следствие, процес и т.н. Не взимам страна, напълно възможно е човекът да е накиснат, но, без да се обижда никой, нямам основания да изключвам напълно и обратното. Затова нека си наеме свестен адвокат.

Stefan Caromov
22-05-2009, 10:56
Разбрах ,че момчето е с условна присъда.... Това вече е проблем ,ако престъплението е извършено в изпитателния срок.
Мога само да кажа ,че трябва да се борите за пълно оневиняване ,в противен случай ,при наличието на каквато и да е присъда,дори и споразумение,той ще лежи. Най малко условната си присъда ,при която няма предсрочно освобожсаване,нито се водят кръстчета (2 за три дни ,ако работи)
Тоест ,трябва да я излежи ден за ден . нито секунда по малко .

vladu
22-05-2009, 11:31
и последно?
все още ли трябва да събираме пари за човек с условна присъда и дело за побой с грабеж?

sp_romeo1
22-05-2009, 11:55
Виж,никой не те насилва бе.Аз смятам да помогна с каквото мога щото ми е авер,и го познавам много добре.

vladu
22-05-2009, 12:14
Виж,никой не те насилва бе.Аз смятам да помогна с каквото мога щото ми е авер,и го познавам много добре.

за това питах, бе човек. не го познавам и като чета отстрани - дела, побои, грабеж, присъди - звучи като пълен гамен нали?

BillyBoy`
22-05-2009, 12:15
и последно?
все още ли трябва да събираме пари за човек с условна присъда и дело за побой с грабеж?първо имал е условна присъда когато не е бил пълнолетен и която вече е изтекла второ не е имало побои и трето като нямаш намерение да помогнеш по добре не спами излишно и последно ще помоля отново модераторите да следят темата за спам и съответно да го чистят

vladu
22-05-2009, 12:19
първо имал е условна присъда когато не е бил пълнолетен и която вече е изтекла второ не е имало побои и трето като нямаш намерение да помогнеш по добре не спами излишно и последно ще помоля отново модераторите да следят темата за спам и съответно да го чистят

ето като се обяснят нещата - и престане да изглежда като пълен гамен - може повече да помогнат, включително и аз.
не мисля, че спамя; дори помагам.

vladu
22-05-2009, 12:23
пратих пари ... дано се отърве колегата.

Stefan Caromov
22-05-2009, 14:34
първо имал е условна присъда когато не е бил пълнолетен и която вече е изтекла второ не е имало побои и трето като нямаш намерение да помогнеш по добре не спами излишно и последно ще помоля отново модераторите да следят темата за спам и съответно да го чистят

Ако е така наистина , ще се отърве ... а дано.
А колкото до колегата vladu,
като е един човек престъпник ,или осъждан ,да не би да значи да не му се помага,или пък той да не е човек ?
Не си прав тук ,всички са хора и са равни ,независимо кой какъв е. Мое мнение

vladu
22-05-2009, 15:57
...
А колкото до колегата vladu,
като е един човек престъпник ,или осъждан ,да не би да значи да не му се помага,или пък той да не е човек ?
Не си прав тук ,всички са хора и са равни ,независимо кой какъв е. Мое мнение

ако един човек е хванал и пребил чужденец, ограбил го е с крупна сума (и всичкото това в по време на условната си присъда) - не знам дали изобщо думата човек е подходяща за такъФ тип - ти ми кажи дали да му се помага...

Но тъй като колегата 1912 не е такъф тип и случая е друг - смятам, че трябва и му помогнах.

DJ_STIVAN
22-05-2009, 18:40
Копирам малко писано от фиат форума за да станат малко по-ясни нещата

Immortal написа:

2. Доколкото разбрах, човекът е обвинен не само в джебчийски обир, а в побой, който очевидно наистина се е състоял. Там не се знае кой прав, кой крив, дори и самите участници в подобни побои често не знаят. В такъв случай също не бих взел страна.

Побой не е имало, нито сдърпване. Това го казва и самия Белгиец в показанията си. Той отрича да е бил бит,насилван или заплашван!

Парите се събират за да се предложат на Белгиеца да оттегли обвиненията си, мислех че е станало ясно,ако не е простете,вероятно не съм обяснил правилно нещата. Утре майката има среща с въпросния Белгиец,приятелката му и адвокатъ им и ще стане ясно за позицията им и дали са склони на споразумение. Майка му каза,че ще редложи всичко което има и ще видим дали ще се съгласът на тази сума. Ако не ще стане ясно поне дали са склонни. В този случай адвоката ще писка среща с тях за да се договори (затова и той няма да е на срещата утре,за да има шанс за среща с тях отново). За ръщането на парите... доста съм мислил по въпроса и единсвената мисъл която ми дойде е срещу показване на вносната бележка да се връщат (за това съм писал и да се пазят) дали ще е на италфеста или някаде другаде незнам,но и за момента нямам други идеи.

Лошата новина е,че Срещата за пореден път е отложена. Белгиеца и приятелката му, вече 2 седмици само отлагат срещата. Ще се опитаме отново другата седмица да се срещнем с тях, дано този път не отложат отново:-|

Stefan Caromov
22-05-2009, 21:15
ако един човек е хванал и пребил чужденец, ограбил го е с крупна сума (и всичкото това в по време на условната си присъда) - не знам дали изобщо думата човек е подходяща за такъФ тип - ти ми кажи дали да му се помага...

Но тъй като колегата 1912 не е такъф тип и случая е друг - смятам, че трябва и му помогнах.

а бе пич, ЧОВЕК Е ,да ...що да не е ?!? живота това го е накарал да прави ,това прави. Всеки един индивид е човек ..... с изключение на изнасилвачите и блудстващите .аз така мисля

Mury
22-05-2009, 22:58
а бе пич, ЧОВЕК Е ,да ...що да не е ?!? живота това го е накарал да прави ,това прави. Всеки един индивид е човек ..... с изключение на изнасилвачите и блудстващите .аз така мисля

Не си прав батко,съчувствам на Ники/май така се казваше момчето/,и смятам да помогна:gangstah::gangstah::gangstah:

Stefan Caromov
22-05-2009, 23:05
Не си прав батко,съчувствам на Ники/май така се казваше момчето/,и смятам да помогна:gangstah::gangstah::gangstah:

Мурджев ,бате , съчувстваш ли му ,или не си съгласен с мен ... или просто не си ме прочел ...
Аз (знаеш,че не съм стока) защитавам всеки човек ,и не ми пука какъв е и какво е минало през главата му в тоя живот . Ще се раддвам да се оправи момчето ,знам какво е да лежиш по арести и затвори за без нищо .
Просто казах ,че независимо кво е правил ,накъде го е бутнал живота ,ТОЙ Е ЧОВЕК . Треа си помагаме до колкото можем .

П.П. Днес се допитах до познат в прокуратурата. Ако излезе някоя по сигурна връзка ,ще искам ,номера на дознанието и ,към кое районно е . Също така и колко молби за гаранция са отхвърлени и, защо .

П.П.2
Ако искате изчерпателна молба за гаранция ,ще я напиша тук ,ще трябва само да я принтирате и предадете в съда .

П.П.3
Звъннах на Пеньо Мангъров... той има некво позиции в пловдив ,нищо ,че е затворник . Писах лично на човека пуснал темата

ЗМЕЯ!
24-05-2009, 00:22
Скапана работа...
Твърдо съм ЗА!

DJ_STIVAN
24-05-2009, 12:49
Имаме още 200лв от наградата на Николай на Италфеста в Лесново ( чип тунинг от KGB - Петко). Сърдечно благодаря на Петко,че при тези условия се съгласи да направи чипа!
Днес се събираме Пловдивската група и ще се опитаме да съберем каквото можем.

Balagan
24-05-2009, 13:30
2 неща не мога да схвана от както чета темата и всичко по въпроса !

1 - Как майката тегли 7000 лева да бутнат пари и изведнъж бабичката ги дава поради телефонна измама....Много филмарско ми звучи !??????!

2 - Как аджеба човек ще носи 5000евро в себе си....абе аланколу тва не са 500 леа ебати цирка... ?!?!?

Излгежда ми нагласен циркаджийски филм... Просто ако си направя една преценка на това което чета никога не бих повярвал на каквото и да е било !

И аз го познавам ! и се въздържах да не пиша за да не почнете да се плюнчите по моя пост ,но в крайна сметка боли ме.....

Просто докато не разбера наистина как стоят нещата с някаква по достоверна информация не съм в състояние да помогна !!!

И за тия дето ще напишат че никой не ме кара ОК но аз си имам правото на мнение ФОРУМА е отворен за всичко

Не мога правилно да си навържа сценария нещо ! :starwars:

DJ_STIVAN
25-05-2009, 18:36

1 - Как майката тегли 7000 лева да бутнат пари и изведнъж бабичката ги дава поради телефонна измама....Много филмарско ми звучи !??????!

2 - Как аджеба човек ще носи 5000евро в себе си....абе аланколу тва не са 500 леа ебати цирка... ?!?!?

Излгежда ми нагласен циркаджийски филм... Просто ако си направя една преценка на това което чета никога не бих повярвал на каквото и да е било !

И аз го познавам ! и се въздържах да не пиша за да не почнете да се плюнчите по моя пост ,но в крайна сметка боли ме.....

Просто докато не разбера наистина как стоят нещата с някаква по достоверна информация не съм в състояние да помогна !!!

И за тия дето ще напишат че никой не ме кара ОК но аз си имам правото на мнение ФОРУМА е отворен за всичко

Колегата Stefan Caromov провери случая и мисля,че може да потвърди за него. Но както и да е наистина звучи странно цялата тази история,но това е истината. Направо нечовешки лош късмет.

Mind_Control
25-05-2009, 20:08

Ами те филмите ги правят по реални случки.. А и по абсурден филм от живота има ли?

DJ_STIVAN
27-05-2009, 23:50
След днешната среща в Пловдив, вече иаме 395,10лв.:metal:

BillyBoy`
29-05-2009, 10:47
малко по малко напредваме :smile:

DJ_STIVAN
03-06-2009, 19:38
Така... извинявам се,че чак сега пиша, ама моята морга пак роди и бях доста зает тези дни. Та резултатите от събирането на пари е следното:

200лв от Наградата от Италфеста
250лв събрани от срещите на форума в Пловдив
20лв от банковата сметка
1000лв от агитката на ФК Ботев

Благодаря на всички които помогнаха и са съпричастни с Николай. Все още няма никакво развите около делото, но ще ви информирам веднага щом има някакво движение.

xctr
04-06-2009, 16:51
Така и не казахте за какво се събират тези пари...
Днес докато преглеждах коментарите към един репортаж на dnes.bg и се натъкнах коментар на човек с ник 1912 който сам е написал че е от Пловдив!! Къде казахте че се намира той? Чакам реплика по въпроса!!
Ето и репортажа: http://www.dnes.bg/article.php?cat=164&id=71937

Speeder
04-06-2009, 16:57
Така и не казахте за какво се събират тези пари...
Днес докато преглеждах коментарите към един репортаж на dnes.bg и се натъкнах коментар на човек с ник 1912 който сам е написал че е от Пловдив!! Къде казахте че се намира той? Чакам реплика по въпроса!!
Ето и репортажа: http://www.dnes.bg/article.php?cat=164&id=71937

Честно да ти кажа аз не знам къде е Николай в момента (не съм питал просто).
1912 е годината, в която е основан ФК Ботев Пловдив.
Николай е фен на Ботев Пловдив.
В Пловдив има и други фенове на Ботев Пловдив.
Сигурно и те четат dnes.bg
Какво пречи щом е фен да си напише ника 1912?

DJ_STIVAN
04-06-2009, 18:05
Николай е в Пловдивския завор и не мисля,че имат достъп до интернет там!

xctr
05-06-2009, 12:33
Добре, но все пак ясно и кратко за какво ще се ползват парите в крайна сметка!?!

DJ_STIVAN
05-06-2009, 23:48
Добре, но все пак ясно и кратко за какво ще се ползват парите в крайна сметка!?!

За да се дадат на Белгиеца! Срещу тези пари,той ще подпише документ, който доста ще облекчи присъдата. Все още не е сиорно дали ще се дадат на Белгиеца (чакаме отговр на адвоката дали си заслужава да се дадат тези пари за документа) Ако не се дадат на Белгиеца, ще се използват за съдебни разходи или както майка му прецени.

164 td
06-06-2009, 04:02
Белгиеца че белгиеца.За трети път питам за тоа белгиец даите некви данни кои е от каде е?Ш му организираме едно гости ако трябва.Може и да забрави каде се намира България даже.

DJ_STIVAN
07-06-2009, 23:33
Белгиеца че белгиеца.За трети път питам за тоа белгиец даите некви данни кои е от каде е?Ш му организираме едно гости ако трябва.Може и да забрави каде се намира България даже.

За момента само знам,че има фирма за мебели в Румъния и,че по-голямата част от времето си прекарва там. Ако искаш мога да се опитам да разбера нещо повече,но нищо не обещавам.
По случая... чака се разговор с обвиняващия прокурор за да се знае дали е съгасна на споразумение,ако не е съгласна, няма никакъв смисъл да се дават каквито и да е било пари на Белгиеца. Ако се съгласи - при признаването на Николай за винивен ще се договорят с прокурора да изисква някаква минимална присъда (около година) и като се има в предвид,че вече е вътре 5 месеца, ще лежи по-малко. Категорични са и адвоката,както и няколко други адвокати,прокорори и един садия даже, че ако се тръгне по редовния път (Николай да се признае за невинен) , то шанса е минимален,а при една загуба той ще получи минимум 6 години.

Майката на Николай искрено благодари на всички които са помогнали и са съпричастни!

Stefan Caromov
02-07-2009, 11:51
Колеги ,някакво развитие по случая има ли ,или ще се окажа прав ,че заради тия избори ,хавата е невъзможна

DanewRomeo
02-07-2009, 13:50
И аз това питам.

tanatos
02-07-2009, 14:18
Прегледах цялата тема и тъй като и аз съм се сблъсквал доста пъти с правосъдната ни система ще кажа само едно, намесен ли е чужденец(в случая от от ЕС) нещата се усложняват адски много. В момента точно правосъдната ни ситема е най критикуваното нещо от ЕС и за да се натягат нашите мили съдий и прокурори вкарват в затвора за щяло и нещяло (пример отскоро, заради неплатени вноски по лизинг на миялна машина 3 години затвор..). Сега за ради изборите допълнително се усложнява ситуацията на момчето. Но ако е невинен и има достатъчно свидетели за да докажат това, ще трябва просто да се вземе кадърен адвокат. И при никое полужение ако е невинен да не сключва споразумения.

DJ_STIVAN
05-07-2009, 15:57
Няма никакво развитеи. Момчето си седи в Пловдивския затвор и това е... никой не го интересува за него... толкова бавно се развиват нещата че направо незнам....
А иначе свидетели няма нито един, единствено неговия приятел,но неговите показания не ги вимат под внимание,защото го водят като съучастник!!!

pavlin
05-07-2009, 16:47
А Белгиеца какви доказтелства има. Тази история и на мен ми изглежда неправдоподобна.

Stefan Caromov
05-07-2009, 17:38
Няма никакво развитеи. Момчето си седи в Пловдивския затвор и това е... никой не го интересува за него... толкова бавно се развиват нещата че направо незнам....
А иначе свидетели няма нито един, единствено неговия приятел,но неговите показания не ги вимат под внимание,защото го водят като съучастник!!!

А бе момчета ,тия избори днес ебават мамата на положението.
Хванете намерете свидетели ,които са били там - ваши приятели познати ... измислете тещо ...

iee
09-07-2009, 18:26
Прегледах цялата тема и тъй като и аз съм се сблъсквал доста пъти с правосъдната ни система ще кажа само едно, намесен ли е чужденец(в случая от от ЕС) нещата се усложняват адски много. В момента точно правосъдната ни ситема е най критикуваното нещо от ЕС и за да се натягат нашите мили съдий и прокурори вкарват в затвора за щяло и нещяло (пример отскоро, заради неплатени вноски по лизинг на миялна машина 3 години затвор..). Сега за ради изборите допълнително се усложнява ситуацията на момчето. Но ако е невинен и има достатъчно свидетели за да докажат това, ще трябва просто да се вземе кадърен адвокат. И при никое полужение ако е невинен да не сключва споразумения.

Колега, айде да не се изказваме съвсем неподготвени...Всеки случай си е различен, сигурно и тука има нещо което не знаем....Пък за ония модел с миялната, това му е поредната измама( повечето си живот е прекарал по затворите).

Надявам се в конкретния случай всичко да се нареди както трябва!!!

tanatos
09-07-2009, 23:15
Извинявам се предварително, ако модератора го сметне за спам да го изтрие.

Колега iee затова,че всеки случай е различен си напълно прав, за човека с миялната го дадох акато пример това,че е бил в затвора преди няма връзка с това за което е осъден(това важи за всеки). Тези който сме лежали в затвора не сме хора ли? Трябва да бъдем третирани различно?
Колкото до това дали се изказвам неподготвен или подготвен може и да си прав.Виждам че и ти си от Варна, да ти напомням ли как хора, които целия град познава(някой от които мой приятели) в момента излежават смехотворни присъди за невероятно тежки престъпления, който не са извършили. Но самата идея излежаването на подобни престъпления да става под формата на градинар в хотел, барман и т.н е смехотворна. Затова не ми казвай правосъдната ни система не е критикувана. Значи човек извършил измами на примерно 2000-3000лв лежи в затвор, а ако ти си шеф на група за разпространение на наркотици, държиш проститутки и переш пари, не прекарваш и ден в затвора.Дали това го има на запад а? Ако не се сеяаш става дума на Весо и Ицо Данови и за Веселин Жеков. Аз ти гарантирам,че Данови не са виновни ама се признаха защото им е*аха ма*ката в ареста, но дори невинни те са на свобода по цял ден в един хотел(верно охраняват ги) а вечер спят в ТПО-то. А Жеков си разхожда свободен въпреки че има влязла присъда. Много ни обичат от Европа заради такива глупости ама мноооого и ни ракопляскат.

А колкто до конкретния случай моля някой да каже какво се случва..

iee
10-07-2009, 16:29

Колега iee затова,че всеки случай е различен си напълно прав, за човека с миялната го дадох акато пример това,че е бил в затвора преди няма връзка с това за което е осъден(това важи за всеки). Тези който сме лежали в затвора не сме хора ли? Трябва да бъдем третирани различно?
Колкото до това дали се изказвам неподготвен или подготвен може и да си прав.Виждам че и ти си от Варна, да ти напомням ли как хора, които целия град познава(някой от които мой приятели) в момента излежават смехотворни присъди за невероятно тежки престъпления, който не са извършили. Но самата идея излежаването на подобни престъпления да става под формата на градинар в хотел, барман и т.н е смехотворна. Затова не ми казвай правосъдната ни система не е критикувана. Значи човек извършил измами на примерно 2000-3000лв лежи в затвор, а ако ти си шеф на група за разпространение на наркотици, държиш проститутки и переш пари, не прекарваш и ден в затвора.Дали това го има на запад а? Ако не се сеяаш става дума на Весо и Ицо Данови и за Веселин Жеков. Аз ти гарантирам,че Данови не са виновни ама се признаха защото им е*аха ма*ката в ареста, но дори невинни те са на свобода по цял ден в един хотел(верно охраняват ги) а вечер спят в ТПО-то. А Жеков си разхожда свободен въпреки че има влязла присъда. Много ни обичат от Европа заради такива глупости ама мноооого и ни ракопляскат.

Няма какво да се палим колега....Да не разваляме темата. Явно и 2-та сме навътре в нещата, само дето от различни страни ;)

dimo
10-07-2009, 17:26

Тоя с миалната машина е бил с фалшива лична карта така че мястото му е точно в панделата .

tanatos
10-07-2009, 17:36
Да не оспамваме темата. Dimo не си схванал мисълта ми..

И е крайно време някой да каже какво се случва конкретно по случая...

Stefan Caromov
10-07-2009, 21:16
Няма какво да се казва . Ники си лежи у Пловдивския явно и развитие ,както винаги в нашата мила родина ,след няколко годнии .
Пък като направи една година арест и няма обвинителен акт ,са длъжни да го пуснат подписка...такъв е закона .При тежки престъпления е до две ,но това не спада към тях мисля.
Колкото до правосъдната ни система .... tanatos си е казал правилно ,нямаме такава .
Което не става с пари ,става с повече ,ама като ги нямаш ,гние като куче там ,независимо виновен ли си ,или невинен.
Да си прегледат адвокатчето ...нещо ме съмнява ,че не работи правно обосновано..не е намерил правилната защитна атака и не си дава много много зор .

mordohy
11-07-2009, 01:42
И на Смъртта и на ИЕЕ ще ви кажа,че колкото сте прави и двамата,толкова втория си няма и хал-хабер понятие от системата ни.Тя е толкова гнила и сервилна,че е възможно всичко.Сега бас държа,че основния проблем на магистратитре ни ще бъде,как да обосноват дългия арест на човека,а след такъв арест винаги има обвинителна присъда.Понякога и нямаща нищо общо с делото.Иначе ще се съди държавата за незаконно задържане.Май на там вървят нещата,а адвоката е вътре в системата.За това дайте да не обсъждаме нещата,а да събереме кой колкото може и човека да се спаси от ада.

BillyBoy`
11-07-2009, 09:17
е ние събирахме но се включиха предмно колеги които познават 1912 сигурен съм че има и други които са деиствали и по банков път:smile:но във един познат на всички нам форум имаше категоризации като престъпници и измамници и други няма да цитирам защото ще стане адски вулгарно и във рузултат на това темата беше заключена:(аз се опитах да получа ясен и категоричен отговор от модератора/рите/чрез лични защо заключиха темата но така и не ми дадоха ясен и точно обоснован отговор а само недомлъвки( които е следял подробно знае за какво става въпрос

tanatos
11-07-2009, 10:36
За Mordohy за системата си много прав, това го повтарям и аз незнам от кога.Колкото до това,че основния проблем на магистратите ще бъде да обосноват ареста, тука си в грешка, защото законовия срок е 12 месеца през който човек може да лежии в ареста без повдигнати обвинения(тоест като заподозрян). Обвинение може да бъде повдигнато в рамките на тези 12 месеца, след изтичането им както Стефан Каромов каза се пуска под мчрка "подписка".

BillyBoy и мен ме е яд за тази категоризация. Правилно ли съм рзбрал или греша, със събраните пари мислите да върнете парите на белгиеца, в замяна на което той да не повдигне обвинение?

ivan_enchev
11-07-2009, 10:58
Пари в Белгиеца,нито в Николай не са намерени. Единствените гаранти,че пари тогава в него е имало са Белгиеца и приятелката му. В последствие се разбира,че Белгиеца е изкарал някакав документ,че предия ден клиент ми е дал 5000евро капаро за някакви мебели(той има фирма за мебели в Румъния) . Други доказателства за съществуващи пари няма. Снимки няма,свидетели няма, освен един който потвърждава че и двамата падат на земята и стават спокойно,изтупват се и си поемат по пътищата.

За въпросите на другите колеги. Те по случайност или по друг повод са били на една или саседна маса в Калигула, но не се познават. Самата случка се случва кам 5-6 сутрината след дискотеката (тези който го познават знаят,че той работи там като огхрана, но този ден не е бил на работа).

За адвоката... допитвали се и до други адвокати,дори до един съдия... отговорите били подобни.

За свидетелите и т.н. незнам как стоят нещата, но до колкото разбрах няма начин сега да се измислят такива,защото в ранен стадий на иска, той сигорен в невиноста си ползва назначен защитник, който оплескал нещата или не си е свършил както трябва работата.

Ще видя дали майка му има възможност да влезне тук да ви обясни по-точно и подробно,защото аз наистина немога да сим достатачно точен,защото и самия аз разбрах за всичко едва вчера (адвоката искал нещата да не се раздуват)

Кой нормален човек , та било то и белгийски или какъвто е там бизнесмен ще носи , че и в задния си джоб 5000Е (защо все си мисля , че в Бъгария официалната валута не е евро , а български левове , та и на дискотека с толкова пари) ??? Аз си мисля , че европейците много отдавна минаха на варианта "пластмасови пари" (та да не говорим че и това е бизнесмен) ! Извод :
- Смяна на адвоката , а ако няма стейбъл такъв , да се свърже с мен и ще му пратя цербер за адвокат и белгиеца даже ще бъде съден за опит за крупна измама , психически тормоз , а бамбината му за лъжесвидетелстване ще се разклечи в сливенския женски затвор! Хора , моля Ви , НАЕМАЙТЕ САМО ТАКИВА ЮРИСТИ , КОИТО ВИ ДАВАТ ЯСНА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА , А НЕ ДРЕБНИ ДУШИЦИ , ЗА КОИТО ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е ДА ПОТУЛЯТ НЕЩАТА ИЗВЪН СЪДА И ТО НА НЕРАЗУМНА ЦЕНА!

Sunny
11-07-2009, 12:08
Кой нормален човек , та било то и белгийски или какъвто е там бизнесмен ще носи , че и в задния си джоб 5000Е (защо все си мисля , че в Бъгария официалната валута не е евро , а български левове , та и на дискотека с толкова пари) ??? Аз си мисля , че европейците много отдавна минаха на варианта "пластмасови пари" (та да не говорим че и това е бизнесмен) ! Извод :
- Смяна на адвоката , а ако няма стейбъл такъв , да се свърже с мен и ще му пратя цербер за адвокат и белгиеца даже ще бъде съден за опит за крупна измама , психически тормоз , а бамбината му за лъжесвидетелстване ще се разклечи в сливенския женски затвор! Хора , моля Ви , НАЕМАЙТЕ САМО ТАКИВА ЮРИСТИ , КОИТО ВИ ДАВАТ ЯСНА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА , А НЕ ДРЕБНИ ДУШИЦИ , ЗА КОИТО ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е ДА ПОТУЛЯТ НЕЩАТА ИЗВЪН СЪДА И ТО НА НЕРАЗУМНА ЦЕНА!

Сългласен съм . По-добре със събраните пари да се наеме адвокат който има вяра в невинноста на клиента си отколкот да се връщат на "бизнесмен-а" .

koolio
11-07-2009, 14:09
За съжаление хората се сещат, че им трябват юристи, и то качествени, едва когато е твърде късно. За още по-голямо съжаление сред адвокатите е пълно с дребни душици, както каза колегата, които не приемат защитата на клиента си като кауза, а целта им е само да измъкнат някакво хонорарче с минимум усилия.

Пожелавам успех на 1912, дано си намери читав адвокат, защото историята ми изглежда съшита с бели конци и едва ли е невъзможно да му се помогне.

DanewRomeo
03-09-2009, 20:34
Ники (1912) е свободен! Страхотна новина! Всичко приключи с кажи-речи щастлива развръзка. Добре дошъл обратно, Ники!

Stefan Caromov
03-09-2009, 21:19
евала, само така, добре дошл

Sunny
03-09-2009, 21:34
Разкажете за развръзката . Какво се случи за да го освободят ?
:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

koolio
03-09-2009, 23:31
Да е жив и здрав и скоро пак да го видим по пистите! :firstprize:

Разкажете наистина какво се случи?

Kris
03-09-2009, 23:35
да му е честита свободата и да не се връща повече там!

Jivko7777
04-09-2009, 00:18
Ееее колега радвам се че вече си на свобода ;)

1912
04-09-2009, 11:34
ехх луда работа благодаря много на момчетата които помогнаха .........още не мога да повярвам.........:roll2:

Stefan Caromov
04-09-2009, 12:02
ехх луда работа благодаря много на момчетата които помогнаха .........още не мога да повярвам.........:roll2:

Ники , разказваи как се измькна, вече имам чъвството,че те познавам от години хах

1912
04-09-2009, 12:10
стана така че се бях приготвил за 4 години щото щяхме да вървим по общия ред а Пловдив сие пловдив ебана работа но в последния момент склучихме споразумение в съда като бяха дадени пари на белгиеца получих присъда от 7 месеца които бях излежал и ме пуснаха вчера ....ебахти филма
направо ми ебаха маиката тея мошенници ,,,,
в последствие днес разбрах за баба ми която е станала жертва на телефони измамници които са взели 7 бона .....
бати и живота яко на карък ... дано сега всичко си дойде по местата

Speeder
04-09-2009, 12:13
стана така че се бях приготвил за 4 години щото щяхме да вървим по общия ред а Пловдив сие пловдив ебана работа но в последния момент склучихме споразумение в съда като бяха дадени пари на белгиеца получих присъда от 7 месеца които бях излежал и ме пуснаха вчера ....ебахти филма
направо ми ебаха маиката тея мошенници ,,,,
в последствие днес разбрах за баба ми която е станала жертва на телефони измамници които са взели 7 бона .....
бати и живота яко на карък ... дано сега всичко си дойде по местата

Ники, стискам ти палци всичко да е наред за напред!
И скоро пак да се прочуеш с успехи на пистата!
:clap2:

BillyBoy`
04-09-2009, 17:27
Да е жив и здрав и скоро пак да го видим по пистите! :firstprize:

Разкажете наистина какво се случи?Верваи ми ще го видиш 100%Много се радвам че се сред нас отново

MUROMAN
04-09-2009, 19:17
Жив и здрав колега Ники,всички се радваме ,че се отървал кауша и отново си на свобода.
Дано каръка да престане да виси над тебе и да ти се случват само хубави неща.:clap2:

Stefan Caromov
04-09-2009, 19:26
Само отсега , 5 години треа си по-нисък от тревата ,щото чл 29 ,ако ти сложат ......

Sm0k
04-09-2009, 21:54
Колеги, извинявам се че се намесвам след като са приключили нещата, ама в края на краищата има ли някой в тоя форум, който да ми обясни как е осъден човек, само щото някой казал "ей тоя ми взе едни пари". Все някакви по-солидни доказателства (от думата на потърпевшия и "приятелката" му) трябва да има. Ако няма значи утре всеки може да се събуди с присъда, а пък това не би следвало да е възможно в цивилизована държава. Незнам даже и в нецивилизована дали е възможно.

Та в крайна сметка въпроса ми е има ли други доказателства или съдят човек само защото друг е казал, че е виновен?

1912
04-09-2009, 23:12
ТОВА Е БЪЛГАРИЯ МОЙ ЧОВЕК СЪЩИЯ ВЪПРОС ЗАДДАДОХ НА ДОЗНАТЕЛКАТА ВИКАМ И КАК ТАКА ДВАМА ЧОВЕКА РЕШАВАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО И ТО СТАВА АМИ АКО БЯХА КАЗАЛИ 50000 ЛЕВА КФО СТАВА?....

Sm0k
04-09-2009, 23:40
ТОВА Е БЪЛГАРИЯ МОЙ ЧОВЕК СЪЩИЯ ВЪПРОС ЗАДДАДОХ НА ДОЗНАТЕЛКАТА ВИКАМ И КАК ТАКА ДВАМА ЧОВЕКА РЕШАВАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО И ТО СТАВА АМИ АКО БЯХА КАЗАЛИ 50000 ЛЕВА КФО СТАВА?....

Извинявам се пак за любопитството, ама питам щот ме хвърли в тъч тая история - тва е бахти абсурда бе. И кво ти отговори дознателката?

Тя ако е така работата, аз мога да уредя с присъда всеки, който ме е погледнал на криво или щото не ми е симпатичен е***и...

Stefan Caromov
05-09-2009, 14:10
Начи смок ,в българия всеки ,който един път е попадал под ударите на закона ,след това автоматично става жертва и може да бъде нагласен втори път и това ,защото в следствието и в съда взимат под внимание предишни прояви,което никак не е правилно. Затова по-горе казах ,че трябва ники сега да е по нисък от тревата .... всичко може

VFTI
08-09-2009, 13:26
Освен това когато става за "чужденец" а тия от западната европа всичките са богове нали....а ние им лижем гъзовете...Та в такива случаи се намесват едни посолства(даам хората си защитават гражданите независимо дали са прави или не) тааа като се намесят тия посолства и се укаже един натиск върху бедния човечец(за такъв да се приеме Ники, който не е братовчед нито на Станишев нито на Бойко, нито е роднина на братя Галеви) и ето развръзката......Присъди, пари, лежане по затвори....

А после МВР започва да обяснява че "започнало да си върши работата" и от такива случаи се демонстрира "работа"....

Пффф...от толкова яд не можах да те поздравя... Айде вече само на пред и без никакви ядове... Само приятни емоциии и в живота и при автомобилите ти желая...

koolio
08-09-2009, 13:56
Освен това когато става за "чужденец" а тия от западната европа всичките са богове нали....а ние им лижем гъзовете...Та в такива случаи се намесват едни посолства(даам хората си защитават гражданите независимо дали са прави или не) тааа като се намесят тия посолства и се укаже един натиск върху бедния човечец(за такъв да се приеме Ники, който не е братовчед нито на Станишев нито на Бойко, нито е роднина на братя Галеви) и ето развръзката......Присъди, пари, лежане по затвори....

А после МВР започва да обяснява че "започнало да си върши работата" и от такива случаи се демонстрира "работа"....

Пффф...от толкова яд не можах да те поздравя... Айде вече само на пред и без никакви ядове... Само приятни емоциии и в живота и при автомобилите ти желая...

Мда, а измета на западните общества, дето идва тук да безчинства, трябва да галим с перце, че да не им нарушим човешките права. Неотдавна Великобритания изкопа земята да им върнем изрода Шийлдс, който осакати българин на морето.