PDA

View Full Version : Нов начин за скубане се задава



fred
22-05-2009, 12:07
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=138920


Тук има и редакционен коментар, много правилен според мен.
По време на криза наистина е добре да се мисли как хазната да не губи приходи, какъвто е случаят с отпадането на акциза за автомобилите догодина.

Но леко смущаващ е начинът за компенсиране на тази дупка с въвеждането на екотакса, която да се плаща от всички (виж 100 лв. за нова, 250 за стара кола, годишно). Защото тя на практика прехвърля тежестта от богатите върху бедните. Защото е ясно, че мощни коли, за които се дължи налог, си позволяват заможните. А сега излиза, че по-голяма такса ще плащат тези с по-стари автомобили, тъй като цапали повече. А за баровците с новите возила дори ще има намаление.

А може би целта е хората да се откажат да ползват колите си и така да решим част от проблема със замърсяването на въздуха.

detelazurno
22-05-2009, 12:24
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34886

myato
22-05-2009, 12:46
Поддържането на висок екологичен стандарт е хубаво само по себеси,но в държава,в която унищожават природни резервати за да се построят бетонни безумия,където за "икономия" процъфтяват най-мръсните и енергоемки производства,нежелани вече дори в така наречения трети свят е перверзно да обясняваме,че извеждайки от употреба старите автомобили ще решим екологичните си проблеми.Народът и без това е доведен на ръба на нищетата,а управляващите продължават да тупат празния чувал.:furious:
В същност небива да се учудваме на това в държава,в която хазарта е освободен от данъчна тежест,а така наречените социално значими деиности са натоварени на max.
Та колеги,идват избори,хубаво помислете върху това,което ни се случва.:paddle::guns:

pr_00f
22-05-2009, 12:50
По въпроса вече има отворена тема .