Log in

View Full Version : не са за бой само заради акциза...

bad_bat
22-05-2009, 13:17
добре сте запознати с това, че "избраниците" ви, които се самоназначават на управленчески постове правят така, че хората с по-малко пари да обеднеят още повече... това го оставям настрана в тази тема.

аз съм абитуриент тази година и вчера класната ми показа извадка от Държавен вестник, в която пишеше следното: учениците завършили 12 клас през 2008-2009 ще карат 13 клас задочно или като индивидуална форма на подготовка. За следващия випуск трябва програмата да бъде променена така, че в 12 клас да вземат материала за 2 учебни години.
Аз съм влезнал по програма със задължителен 13 клас, а сега ми казват, че трябва да се набия 800 лв. , за да уча задочно за специалист по професията, която изучавам вече 3 години. Първоначално условието за сформиране на 13 клас геодезия в СГСАГ беше да се съберем повече от 10 човека от едната паралелка (ние сме последния випуск с 2 паралелки геодезия), а сега ми казват да го духаме аз и целия випуск '09, учещи в професионални гимназии (техникуми)

и после нека ме убеждават, че има смисъл да гласувам, като знам, че дори и да го направя същите педали ще ни клатят поне още 4 години

SandoOne
22-05-2009, 13:35
ПАК ще го кажа: КУР за всички власт- имащи

добре сте запознати с това, че "избраниците" ви, които се самоназначават на управленчески постове правят така, че хората с по-малко пари да обеднеят още повече... това го оставям настрана в тази тема.

аз съм абитуриент тази година и вчера класната ми показа извадка от Държавен вестник, в която пишеше следното: учениците завършили 12 клас през 2008-2009 ще карат 13 клас задочно или като индивидуална форма на подготовка. За следващия випуск трябва програмата да бъде променена така, че в 12 клас да вземат материала за 2 учебни години.
Аз съм влезнал по програма със задължителен 13 клас, а сега ми казват, че трябва да се набия 800 лв. , за да уча задочно за специалист по професията, която изучавам вече 3 години. Първоначално условието за сформиране на 13 клас геодезия в СГСАГ беше да се съберем повече от 10 човека от едната паралелка (ние сме последния випуск с 2 паралелки геодезия), а сега ми казват да го духаме аз и целия випуск '09, учещи в професионални гимназии (техникуми)

и после нека ме убеждават, че има смисъл да гласувам, като знам, че дори и да го направя същите педали ще ни клатят поне още 4 години

Ма ти верно ли батко ..... мале малеееееее немам думи незнам накъде отиваме ........
заслужават един топъл :falos2:

Използването на подобен език във форума е силно непрепоръчително.

Kostadin`
22-05-2009, 13:53
Какво да ви кажа?Аз също завърших 12-ти клас и съм абитюрент.В началото на учебната година се говореше,че ще има 13-ти клас редовно,но вследствие се оказа,че ще само задочно.Това е направено поради простата причина,че от 13-ти клас никой не ходи на училище и да не се плаща на учителите излишно.Не съм съгласен с това и аз да няма редовен 13-ти клас.За пример ще ви дам какво каза моята класна в началото на 12-ти клас:"Тая година се стягайте,а от догодина няма да държа за отсъствия и ще ви ги извинявам без бележки и може да си ходите да работите,но ще се водите ученици."Колкото и невероятно да ви се струва почти до януари месец тази година съм си ходил на училище и съм стоял до последния седми час.Според мене трябва да има 13-ти клас.Ако сега се продължи задочно е безплатно поне в мойто даскало,800лв ще се плащат ако сега се откажеш и решиш да продължиш след години,не искам да споря може и да не съм прав.

Old Fox
22-05-2009, 14:04
Тоя просветен министър е пълен кретен то не бяха матури, то не бяха 13класове.

pr_00f
22-05-2009, 14:13
Което от своя страна пък не означава че можете да нарушавате правилата на Форума!

Balagan
22-05-2009, 14:13
:gangstah:Стига глупости бе ! И аз завърших даже утре ми е бала.... ПГСАГ гр.Пловдив задочното е 200 лева или 150 не съм сигурен (на семестър начи 2х200=400 не 800 ) че те в университета искат по малко пари да учиш !!!

След това, събират се хора от паралелките спрямо специалноста и ако бройката е под 18 човека няма клас например аз съм "В" клас водно строителство и "З" клас са водно строителство от 2та класа трябва да има най малко 18 човека желаещи за 13 клас и се сформира зборна паралелка...

Това със задочното придобиване на Първа квалификационна степен ще е за набор 91 или випуск 2010

при нас още е безплатно с право на избор
а задочното е придобиване на 1ва квалификационна степен даже за хора които не са учили по специалността 5те задължителни години...(които учим ние ) затова е и със заплащане :)

Поздрави и да се наквасите яко по баловете ! :gangstah:

life style
22-05-2009, 14:39
Което от своя страна пък не означава че можете да нарушавате правилата на Форума!

то човек не може да си излее душата без забележки ! аман...

georgyg
22-05-2009, 14:41
Тоя просветен министър е пълен кретен то не бяха матури, то не бяха 13класове.

Според мен пък е най добрия от всички до тука.
Въведе матурата и единната тестова система, а не учил в долнонанагорнище и завършил с отличие, защото просто критерия е различен. Всички само пискаха, а той от първия до последния ден не си смени стратегията с която отиде в министерството за да промени поне малко супер нагласената система с частните уроци.

Едно по едно нещата ще си дойдат по реда, но просто е доста трудно да се преборат с уроците и кандидатстването в университета. А и учебницита станаха безплатни до 8-ми клас мисля.

Същия тип преподаваше на сестра ми преди 10-тина години и съм го слушал и мога да твърдя, че е доста грамотен, за разлика от разни други идиоти.

fred
22-05-2009, 14:51
Всеки народ си заслужва управниците обаче, това е истината.Та въпросния К.... е в крайна сметка за нас.:idea2:

Silvester9
22-05-2009, 14:57
Хора за какъв платен 13 клас говорите?!:shocked: Аз в момента съм 13 клас, задочно или както се води самостоятелна форма на обучение и не съм платила нито 1 стотинка!

Бобби
22-05-2009, 15:06
А бе, аз ще черпим:wein:..ако ме върна в 13 клас:))

Old Fox
22-05-2009, 15:13
Въведе матурата и единната тестова система, а не учил в долнонанагорнище и завършил с отличие, защото просто критерия е различен. Всички само пискаха, а той от първия до последния ден не си смени стратегията с която отиде в министерството за да промени поне малко супер нагласената система с частните уроци.
Едно по едно нещата ще си дойдат по реда, но просто е доста трудно да се преборат с уроците и кандидатстването в университета. А и учебницита станаха безплатни до 8-ми клас мисля.

Същия тип преподаваше на сестра ми преди 10-тина години и съм го слушал и мога да твърдя, че е доста грамотен, за разлика от разни други идиоти.

1) За какво са матури? Отживелица, кретенски начин за учене. Да спи 3 години и накрая да учи два месеца и ще си вземе матурата., Важи оценката от матурата. Стига с тия стереотипи в Долнонанагорнище няма светни учители ли? И после матурите са малко преди изпитите за университети. Тия деца се скъсват от учене за да има матури. А не всички университети признават оценката от матури.
Адйде моля, моля. Два пъти ги отхвърляха като не законни тия матури, той обаче упорит.
2) Учебниците до 8клас бяха безплатни по мое време, вече не са.
3) А всички други простотии дето ги въведоха? Не могат дас е гонят ученици от клас и т.н.
4) Къде е нагласената система с частни уроци? Стига сте повтаряли медийни изявления. И ся като има матури ще отпадната частните уроци ли? Напротив още повече търсят помощ.

Silvester9
22-05-2009, 15:27
1) За какво са матури? Отживелица, кретенски начин за учене. Да спи 3 години и накрая да учи два месеца и ще си вземе матурата., Важи оценката от матурата. Стига с тия стереотипи в Долнонанагорнище няма светни учители ли? И после матурите са малко преди изпитите за университети. Тия деца се скъсват от учене за да има матури. А не всички университети признават оценката от матури.
Адйде моля, моля. Два пъти ги отхвърляха като не законни тия матури, той обаче упорит.
Честно да ти кажа не си скъсват гъза от учене за тези матури! АЗ бях от опитните зайчета миналата година и не съм учила чак толко...Дори мога да кажа, че за матурите само прегледах по няколко теста.... Просто това дали ще изкараш зависи от това, как си учил през годините преди това...
А пък и да не говорим, че въпросните матури са пълна измишлиотина, защото в определени училища учителите защото си знаят хората колко ще напишат, им решават задачите и тестовете и после имат 6....

Balagan
22-05-2009, 15:31

Майсторе, с тия матури кфо си мислиш че по селата и малките градчета с по 1-2 училища квесторите не дават да се преписва като луди ли кфо...

после за кфо университетите са бъкани със селяни с некфи нереални оценки... е как няма те тия матури ебаха майката на всичко ! Трябва да си върнат изпитите по университетите без да се гледа диплома...

тогава ще си проличи за кфо стааа въпрос !

Old Fox
22-05-2009, 15:33
Aми ето къде е смисъла? Ако си учил преди това така или иначе ще имаш хубави оценки от трите години. Ако не си учили ще имаш слаби оценки от трите години същата раута.

georgyg
22-05-2009, 15:43
Майсторе, с тия матури кфо си мислиш че по селата и малките градчета с по 1-2 училища квесторите не дават да се преписва като луди ли кфо...

после за кфо университетите са бъкани със селяни с некфи нереални оценки... е как няма те тия матури ебаха майката на всичко ! Трябва да си върнат изпитите по университетите без да се гледа диплома...

тогава ще си проличи за кфо стааа въпрос !

1. Ти това си го видял или просто си пишеш, и ако си го видял защо не си сигнализирал?
2. В колко университета си учил та имаш такава представа?
И ако не е тайна на колко години си?
Аз пък съм на мнение, че не трябва да има изпити за университета, а просто да се отсяват добрите чрез трудни изпити през годините на следването. Като искат да приемат и 2000 човека в една специалност в първи курс и при желание, пак ще останат 20-50 човека на 4-тата година.

п.с. Темата беше за друго, ама нали сме в правилния раздел поне.

koolio
22-05-2009, 16:14
Aми ето къде е смисъла? Ако си учил преди това така или иначе ще имаш хубави оценки от трите години. Ако не си учили ще имаш слаби оценки от трите години същата раута.

Не е баш така. Ако матурите се проверяват анонимно и от независими комисии по унифицирани критерии, ще се види колко са били реални оценките. А как се пишат някои оценки в училище всички знаем. Аз завърших преди седем години и си беше безредие, та представям си сега какво е.

Old Fox
22-05-2009, 16:28
@koolio
Почти набори сме, не си спомням безредие. Всичко си беше организирано и ни скъсваха д....тата от учене.

А щои да няма изпити за университети? Просто трябва да има един изпит преди да влезеш някъде. Дали да е матура или приемен изпит? Ами всеки университет си знае най-добре какво му трябва.
Ся тъпо да уча медицина и задължително да имам матура по бълг. или мат. и + това да уча биология и химия.

Mirela
22-05-2009, 16:39

Това за матурите ми е любопитно как го сътвори хахахах. Айде моля ти се... да хубаво ще има матури, но не и да ми кажат че ще държа матура последната година и другото, което беше учителите бяха в стачка до почти средата на ноември и ние учениците трябваше да се спасяваме сами. Съгласна съм да има матура, но да го знаеш от 8-ми клас както и трябва да е, а и това за безплатните учебници от кога е, че аз за първи път чувам за такова нещо?

Честно да ти кажа не си скъсват гъза от учене за тези матури! АЗ бях от опитните зайчета миналата година и не съм учила чак толко...Дори мога да кажа, че за матурите само прегледах по няколко теста.... Просто това дали ще изкараш зависи от това, как си учил през годините преди това...
А пък и да не говорим, че въпросните матури са пълна измишлиотина, защото в определени училища учителите защото си знаят хората колко ще напишат, им решават задачите и тестовете и после имат 6....

И по какво държа матура и какви оценки изкара?

Balagan
22-05-2009, 16:48
Да ама нали идеята беше че оценяването в българия е субективно и се получават постоянните въртележки...

Balagan
22-05-2009, 16:53
1. Ти това си го видял или просто си пишеш, и ако си го видял защо не си сигнализирал?
2. В колко университета си учил та имаш такава представа?
И ако не е тайна на колко години си?
Аз пък съм на мнение, че не трябва да има изпити за университета, а просто да се отсяват добрите чрез трудни изпити през годините на следването. Като искат да приемат и 2000 човека в една специалност в първи курс и при желание, пак ще останат 20-50 човека на 4-тата година.

п.с. Темата беше за друго, ама нали сме в правилния раздел поне.

Джони мисля че съвсем ясно ис пролича на колко съм години в горните постове ама ти явно си правиш само гимнастики на пръстите и си бъркаш в носъ и четеш и пишеш колкото да не заспиш аз какво съм видял и какво съм сигнализирал си е мой проблем !!!

Имаш логика за изпитите във висшите учебни заведения и отсяването на ученици

Съвет не се прави на толкова чок отворен се пак не се познаваме че да съдим един за друг...съгласен ли си...

И като ме упрекваш поне да има за какво...замисли се малко ?? ! :pokey:

Kostadin`
22-05-2009, 16:56
[quote=Mirela;485027]Това за матурите ми е любопитно как го сътвори хахахах. Айде моля ти се... да хубаво ще има матури, но не и да ми кажат че ще държа матура последната година и другото, което беше учителите бяха в стачка до почти средата на ноември и ние учениците трябваше да се спасяваме сами. Съгласна съм да има матура, но да го знаеш от 8-ми клас както и трябва да е, а и това за безплатните учебници от кога е, че аз за първи път чувам за такова нещо?
[quote]
Кво се притесняваш,все едно не ви дадоха отговорите и "пазителите ви" не ви подсказваха?Истинската първа матура беше тази година.

MUROMAN
22-05-2009, 17:04

Ставаме 2 -ма ,аиде още 16 и ще съберем за една паралелка.Ама искам да сме в гимназия с момета ,не в Коч техникумче.

Balagan
22-05-2009, 17:09
Хахах някаде за профисионални готвачки могат да ви вземат !!!

И тази година матурата беше факана смисъл например по география паравя аз матурата излизам към 10 и косур и кфо стааа звъни телефона , един пич от АНТОН И ВАНОВ(за хората които не са от плд -това е даскало намиращо се непосредствено до затвора и хората които завършат направо кандидатстват за затвора или с други думи казано само олигодаврите влизат там ! ) и пича ми звъни и вика брато прати ми отговорите на смс-- и аз викам ей добре че си ги записах на лист...и му ги пратих а пича си лафи тафи по телефона по време на матурата и никой не го бръсни за... сеште се за кфо става въпрос.... ДЪГЖАВАТА НИ Е *****************!!!! :furious:

А може би държавата щеше да бъде една идея по- добра ако не му беше подсказал ?
Използването на подобен език във форума е силно непрепоръчително.

Kostadin`
22-05-2009, 17:13
Хахах някаде за профисионални готвачки могат да ви вземат !!!

И тази година матурата беше факана смисъл например по география паравя аз матурата излизам към 10 и косур и кфо стааа звъни телефона , един пич от АНТОН И ВАНОВ(за хората които не са от плд -това е даскало намиращо се непосредствено до затвора и хората които завършат направо кандидатстват за затвора или с други думи казано само олигодаврите влизат там ! ) и пича ми звъни и вика брато прати ми отговорите на смс-- и аз викам ей добре че си ги записах на лист...и му ги пратих а пича си лафи тафи по телефона по време на матурата и никой не го бръсни за... сеште се за кфо става въпрос.... ДЪГЖАВАТА НИ Е ФАКАНА !!!! :furious:
Знам го Антон Иванов,можеше да сме съученици,но се записах в Асгр.По БГ матурата беше мн лесна и ни помагаха,няма спор,ама по математика беше дърво!

Balagan
22-05-2009, 17:14
Аз не съм в антона брато...пича е от антона аз съм в Строителния или по скоро бях !!! :wein:

Kostadin`
22-05-2009, 17:15
Аз не съм в антона брато...пича е от антона аз съм в Строителния или по скоро бях !!! :wein:
сорка чета леко между редовете...

georgyg
22-05-2009, 17:16
Да ама нали идеята беше че оценяването в България е субективно и се получават постоянните въртележки...

Джони мисля че съвсем ясно ис пролича на колко съм години в горните постове ама ти явно си правиш само гимнастики на пръстите и си бъркаш в носъ и четеш и пишеш колкото да не заспиш аз какво съм видял и какво съм сигнализирал си е мой проблем !!!

Имаш логика за изпитите във висшите учебни заведения и отсяването на ученици

Съвет не се прави на толкова чок отворен се пак не се познаваме че да съдим един за друг...съгласен ли си...

И като ме упрекваш поне да има за какво...замисли се малко ?? ! :pokey:

Сега:

после за кфо университетите са бъкани със селяни с некфи нереални оценки...

1. Учил съм в двата най-големи университета в България и нямам такива хора, а за разните университети като Благоевград и Варненски свободен нямам особено добро мнение.
2. Не съм съгласен да има само изпити, защото няма да е честно за тези които си учат в училище, а просто научаваш 5-10 теми по История, География и се явяваш и изкарваш 6+ и си вътре и разни подобни примери.
3. Поучи малко в университета и после си прави изводи.
4. Нямам нищо против теб, но просто възгледите ни се различават, но това е нормално инак всички щяхме да мислим еднакво.
5. Ако сега съм кандидат студент мога да ти кажа, че 101% НЯМА ДА УЧА В БЪЛГАРИЯ :no:

Както се казва: Еnough :)

Balagan
22-05-2009, 17:23
Съгласен съм с теб... на 13423645775%

Моето мнение изхождаше от факта че мои приятели които учат в момента ми казаха специално единия че в неговия университет има повече турци от колкото българи които едвам шпрехат !

а другия вика моята група е фулл с хора от тутракан гоце делчев демек некфи малки градове а ние хората от големите градове понеже се оценяваме обективно работим като бармани за по 300-400лв щото явно не ни стига акъл да учим а провинционалистите влизат ей така понеже някой им е дал на тепсия ! и пак ти казвам не за всички ВУЗ-ове става въпрос но по голямата част измислени е такова положението !!! :clapping:

Mirela
22-05-2009, 17:26
Кво се притесняваш,все едно не ви дадоха отговорите и "пазителите ви" не ви подсказваха?Истинската първа матура беше тази година.

1. Само да те светна по въпроса, че това което някой просто каза в пространството, че са били излезнали отговорите на матурите още докато ние сме в залите е пълна глупост!

2. Лично на мен не ми е подсказвал никой, това зависи на какви квестори попадаш.

3. Истинска или не матурата миналата година се проведе.

4. Дали тая година е била по- трудна или не незнам, но я видях и не е била кой знае колко трудна .

Kostadin`
22-05-2009, 17:32
2. Лично на мен не ми е подсказвал никой, това зависи на какви квестори попадаш.

4. Дали тая година е била по- трудна или не незнам, но я видях и не е била кой знае колко трудна .
Ами то и на мен не ми подсказваха,обаче имаше хора,които постоянно викаха квесторите до тях и ги питаха за разни работи и те им отговаряха.Матурата беше лесна по БГ,както казах и по-горе ,но по математика беше дърво!

Mirela
22-05-2009, 17:37
Ами то и на мен не ми подсказваха,обаче имаше хора,които постоянно викаха квесторите до тях и ги питаха за разни работи и те им отговаряха.Матурата беше лесна по БГ,както казах и по-горе ,но по математика беше дърво!

В това няма спор, че на доста хора им е подсказвано, но не и да ми твъдиш, че миналата година на всички матурите ни са дадени ей така.

Balagan
22-05-2009, 17:46
:shock:Не беше... Само математиката закопа сичко живо дето се юрна да смята !!! А географията си беше чиста печалба имам над 5 със сигурност без да съм отворил учебинк без да съм решавал варианти и тем подобни отидох писах проверих си отговорите и имам 65 точки което си баш над 5 :) :shock:

Mirela
22-05-2009, 18:07
:shock:Не беше... Само математиката закопа сичко живо дето се юрна да смята !!! А географията си беше чиста печалба имам над 5 със сигурност без да съм отворил учебинк без да съм решавал варианти и тем подобни отидох писах проверих си отговорите и имам 65 точки което си баш над 5 :) :shock:

това тази година ли е

Silvester9
22-05-2009, 18:13
В това няма спор, че на доста хора им е подсказвано, но не и да ми твъдиш, че миналата година на всички матурите ни са дадени ей така.
Ако имаш в предвид мен... Не съм казала че са дали матурите на всички! Аз също си изкарах матурите сама... Бах на БЕЛ както се предполага и на математика.. НА БЕл имам 5.82 а на мат 4.90. Само казах, че в някой училища учителите решават тестовете и дават да се преписва... КОето някъде го имах като справка! В едно от най-западналите училища, където повечето едвам 3 връзват на матурите средния успех е над 5.50...

Mirela
22-05-2009, 18:20
Ако имаш в предвид мен... Не съм казала че са дали матурите на всички! Аз също си изкарах матурите сама... Бах на БЕЛ както се предполага и на математика.. НА БЕл имам 5.82 а на мат 4.90. Само казах, че в някой училища учителите решават тестовете и дават да се преписва... КОето някъде го имах като справка! В едно от най-западналите училища, където повечето едвам 3 връзват на матурите средния успех е над 5.50...

Не теб имах предвид, а това че Коцето каза, че са ни дали матурите. Да съгласна съм с теб, че беше давано в много учлища да се преписва особенно в по пропадналите техникуми където принцино учениците не ходят много.

bad_bat
22-05-2009, 21:33
определено имаше много недомислени мнения в тия 3 страници дотук.
1. Образователна реформа не се прави така. Има нужда от такава, но не е този начина... Не може при положение, че си влезнал по програма без матура и със ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН 13 клас, в последната ти година да направят така, че да се обезмисли обучението ти в някое училище с по-строга дисциплина (където се учи сериозно). Звучи несериозно да подкрепяш действията на настоящия министър на МОН
2. Не знам как стоят нещата в пловдивския строителен, но класната ми каза, че директорката (която между другото взима яко пари от ученици и родители) е казала, че сумата за задочно 13 клас ще е около 800 лв. и съответно ако сме повече ще ни направят "отстъпка за количество"

извинявам се ако обидя някой, но съм афектиран и може да не мисля много адекватно

mirchozo
22-05-2009, 21:57
Колеги попрочетох набързо и може би малко ще оспамя, но... Спокойно сега това лято като накичим училищата с камери (понеже в момента работя точно това) догодина ще е друга работа, ще се види кой какво пише на изпитите. Те още тази година искаха да гледат на изпитите ама много късно се сафирясаха и нямаше време, но за догодина всички училища ще са с видео камери,че и записват м/у другото.
Абе не че няма начин ама, истината е една, трябва да се стягат да учат иначе няма да стане, току виж някой ден застанали кадърни хора на управленческите постове, не като сегашните тарикати.

Silvester9
22-05-2009, 22:31
Колеги попрочетох набързо и може би малко ще оспамя, но... Спокойно сега това лято като накичим училищата с камери (понеже в момента работя точно това) догодина ще е друга работа, ще се види кой какво пише на изпитите. Те още тази година искаха да гледат на изпитите ама много късно се сафирясаха и нямаше време, но за догодина всички училища ще са с видео камери,че и записват м/у другото.
Абе не че няма начин ама, истината е една, трябва да се стягат да учат иначе няма да стане, току виж някой ден застанали кадърни хора на управленческите постове, не като сегашните тарикати.
И ефекта от камерите какъв е!? Като тук при нас..до колкото съм запозната има камери и пак се е подсказвало и преписвало без проблем!? За какво говорим като пак някой ще си затвори очите!? И защо училищата да стават като затвор с тях?

Sunny
22-05-2009, 22:44

От мене мезето ако ме върнат и мене :stretcher:

То това сега матури ли са ?
Какви матури сме карали едно време ехеее , ще препишеш ама на мук .

Kostadin`
22-05-2009, 22:46
но не и да ми твъдиш, че миналата година на всички матурите ни са дадени ей така.
сорка моя грешка,просто казвам какво са ми разказали приятели от миналия 12-ти клас...

Mury
22-05-2009, 22:52
Охаааа е те в тая тема си пролича 100% кой е на 18:idea2::idea2::idea:сега вече ги знам :jason2::jason2::jason2:

П.С.Ае стига ревахте а се учете,аз едно време учих до 11 клас,и после казарма:gangstah::gangstah::gangstah:

Balagan
22-05-2009, 23:14
И като ни знаеш какво да направим освен да ис го преместим в другия крачол... Хахаха :gangstah:

Ето затова не си пиша годините по форуми щото големите '' Мъже" веднага налягат "малките" Пиш*и и се правят на големи всезнайковци... а така като не ми знаят годините малко или много се съобразяват незнаейки кой стои зад този профил... Не конкретизирам никой в момента просто горния пост ме издразни...Мъжкарство комплекси и акъл се избиват по други начини не и по българския манталитет !

Mirela
23-05-2009, 00:21
Охаааа е те в тая тема си пролича 100% кой е на 18:idea2::idea2::idea:сега вече ги знам :jason2::jason2::jason2:

П.С.Ае стига ревахте а се учете,аз едно време учих до 11 клас,и после казарма:gangstah::gangstah::gangstah:

че на моя профил пише на колко съм години, а и аз не крия, че съм малка

georgyg
23-05-2009, 12:46
че на моя профил пише на колко съм години, а и аз не крия, че съм малка

На тебе ти отива.

Аз не смея да напиша, че след 2 дена стават 10 години от както бях ХАБИТУРЕНТ.

леле...................

mirchozo
23-05-2009, 16:59
И ефекта от камерите какъв е!? Като тук при нас..до колкото съм запозната има камери и пак се е подсказвало и преписвало без проблем!? За какво говорим като пак някой ще си затвори очите!? И защо училищата да стават като затвор с тях?

Ами ефекта ще е че ще ти анулират матурата, това като заначало, и щеш нещеш сядаш и учиш, щото вярвай ми има и такива деца които учат и искат да постигнат нещо в живота, а някой наготово сядат и преписват.Да не говорим че има ред и въпросния трябва да се спазва, а не да влизам в някой час и да виждам ученици качени на чина повреме на час, това какво е... А като се строши нещо и не се знае кой е извършителя, ... хоп гледаме записа и всичко си идва на място, това чувство за безнаказаност ще се изкорени малко по малко и видиш ли някой ден всеки може би ще си дава сметка за това което прави.Според мен това с камерите не е чак толкова лоша идея.

Grim
23-05-2009, 19:07
...щом аз откак почнах да завършвам гимназия имаше експерименти с паралелките хич не ми се мисли какво е сега,глупост след глупост... на един баща му спонсор, на друг майка му духа на директора..... кво да говорим повече,пълна боза, ама като ни дойде акъла ше спрем да викаме на американците глупаци и ше направим частни университети с ИМЕНА ,не като сега един признат,друг измислен, трети кой го знай,а в четвъртия ако нямаш 18клас и не си държал матура не искат да та знаят.......аве... ше ви е*а номерата овчи :sheep::smackbum: :hehehm:

CrazyElement
23-05-2009, 19:16
...щом аз откак почнах да завършвам гимназия имаше експерименти с паралелките хич не ми се мисли какво е сега,глупост след глупост... на един баща му спонсор, на друг майка му духа на директора..... кво да говорим повече,пълна боза, ама като ни дойде акъла ше спрем да викаме на американците глупаци и ше направим частни университети с ИМЕНА ,не като сега един признат,друг измислен, трети кой го знай,а в четвъртия ако нямаш 18клас и не си държал матура не искат да та знаят.......аве... ше ви е*а номерата овчи :sheep::smackbum: :hehehm:

Съгласен с колегата. А тези камери и аз мисля , че са ненужни според мен дори поредната глупост с която да се приберат пари.. До колкото разбрах ( не съм 100% сигурен) записите от камерите не се гледат , пускат се единсвено ако някой отиде и каже , че се е преписвало там или пък учител се е съмнявал. Ама не съм сигурен за това ама и таз година бая познати се похвалиха с препис такаче даже с тия матури стана по - голям к** , щото тез въпросните, който имали 6.00 диплома пак вадят 5-6 на матурите щото преписват , а всички други като мене сега треа учим за работи , който няма да следваме с тях.. 1 колега даде добър пример искаш да учиш медицина , а трябва да държиш матура по БЕЛ.

Sunny
23-05-2009, 22:48
Едно е сигурно , че 3/4-ти от завършващите трябва да се върнат във втори и трети клас да се научат да пишат правилно .

CrazyElement
23-05-2009, 23:22
Едно е сигурно , че 3/4-ти от завършващите трябва да се върнат във втори и трети клас да се научат да пишат правилно .

Е защо да се връщат? Нали затова има оценяване на правопис получаваш си 6 на съдържание и 2 на правопис, и оценката ти става 4ка това е.. Никой не трябва се връща а и се замисли в 2-3 клас си бил доста примерен и ако не си се научил да пишиш правилно е тука вече не тарся вина в мене или в който и да е ами в образователната система.

ЕДИТ: А и този, който пише неграмотно си е негов минус не пречи на никой тои сам си се закопава, напиши ти 1 неграмотно CV пък да видим дали ще те наемат на работа.

alra
23-05-2009, 23:27
Като цяло съм удивена от езика и правописа на завършващите. Очевидно и 13 класа не са достатъчни. Боже, боже на къде отива тази държава...:priest::waving:

Kostadin`
23-05-2009, 23:28
Като цяло съм удивена от езика и правописа на завършващите. Очевидно и 13 класа не са достатъчни. Боже, боже на къде отива тази държава...:priest::waving:
На към нищото,накъде.

pr_00f
24-05-2009, 16:27
Уффф даже нямам нерви да изчета цялата тема.
Но в началото на темата Ви казах да се се придържате към правилата на форума.
Няма да го казвам за трети път.

Бобби
25-05-2009, 09:43
Ставаме 2 -ма ,аиде още 16 и ще съберем за една паралелка.Ама искам да сме в гимназия с момета ,не в Коч техникумче.
:-)...какъв коч къмпани, скивай ква съученичка имаме:))

rusiq86
25-05-2009, 09:52
мн сме си добре ние българите, отидете по света и вижте другите колко са неграмотни, смея да твърдя, че нашата образователна система е на доста по-високо ниво от мн др.проблема е че вс сме свикнали да пишем посредством латиницата, и когато се налага да пишеш на кирилица е малко объркващо и смущаващо, това е просто

п.с.е тази ученичка да беше и моя :)

pr_00f
25-05-2009, 09:56
И аз също си мисля че в английският използването на главни букви е забранено.
Много сме си добре - което си е - така си е!

nhg
25-05-2009, 10:23
:-)...какъв коч къмпани, скивай ква съученичка имаме:))

Ауу, колега, ще дойда и аз във вашия клас... да си поркаме на спокойствие...

Сега малко по темата: всяка система си има плюсове и минуси - и с матури зле, и без матури зле; личното ми мнение е, че всеки университет може сам да определи критерия по който да приема хора - бъдете сигурни, че на хората там им е ясен критерия на оценяване в 'големите градове' и в Горно Нанадолнище, те също не падат от Марс (както и пишещите тук явно)

Правописа и начина на изразяване обаче по-добре да не коментирам... има друга тема за това, картинката е ясна!А грамотно CV може да се препише от 100 места.

detelazurno
25-05-2009, 13:11
Не съм ви изчел цялата тема и не знам какви са ви терзанията с матурите и тем подобни, но едно ми направи впечатление. В началото някой беше написал, че ако сега караш 13-ти клас взимаш I-ва кваливикационна степен. Вярно ли е това?! Когато аз завършвах беше когато за пръв път се въведе 13-ти клас и беше пожелание. Аз го записах, но след завършването му имах III-квалификационна степен, което е степен "специалист". Пише ми го в дипломата черно на бяло! В университета след 2-ри курс имах право да запиша паралено с първата ми специалност и втора с 2 годишен срок на обучение, което също ми даде степен "специалист". Тоест тази сетпен е на нивото на колеж. Малко нелепо ми се вижда, да са понижили нивото на днешният 13-ти клас. Ако е така то какъв би трябвало да излезнеш ако не го запишеш?! А ако го запишеш илизаш все едно си учил по старата система до 12-ти клас, а и до колкото разбирам искат вече да се плаща. Излиза така, че ако не го запишеш е било по-добре да не си си давал зор и да останеш в началното си училище до края. А аз трябва да започна да си бия главата защо съм си загубил времето да завърша 2 специалности в университета (не че е излишно, колкото и да си профилиран), за които съм давал пари, след като с един елементарен 13-ти клас пак ще съм едни гърди напред. Нека някой запознат да каже правилно ли съм разбрал ситуацията, защото ако е така...не знам....всичко това ми изглежда наистина безмислено и сякаш няма правилно решение което да ти подскаже какво да правиш.

Sunny
25-05-2009, 13:36
мн сме си добре ние българите, отидете по света и вижте другите колко са неграмотни, смея да твърдя, че нашата образователна система е на доста по-високо ниво от мн др.проблема е че вс сме свикнали да пишем посредством латиницата, и когато се налага да пишеш на кирилица е малко объркващо и смущаващо, това е просто

Проблема е , че сте свикнали само да чатите и не мислите когато ви се налага да пишете някъде грамотно . Да не казвам каква автобиография ми изптрати един кандидат за работа с 4 и 6 вместо с ч и ш - такъв и за чистач на WC няма да го назнача .

spe4elist
25-05-2009, 15:23

Като ти гледам поста, май не "мн сме си добре ние българите". И хайде стига с тези оправдания за свикване с латиницата - бабите ви все на латиница са ви чели приказките за лека нощ!

CrazyElement
25-05-2009, 17:02
Проблема е , че сте свикнали само да чатите и не мислите когато ви се налага да пишете някъде грамотно . Да не казвам каква автобиография ми изптрати един кандидат за работа с 4 и 6 вместо с ч и ш - такъв и за чистач на WC няма да го назнача .

Еми ето колега ти доказваш това което казах, че неграмотното писане си е в минус за човека , който пиши така. А колегата по горе каза , че грамотно CV може лесно да се препише , еми колега май излезна , че този който си пише неграмотно няма акъл да влезни в гоогле и да препише :).

rusiq86
25-05-2009, 20:31
колега пс-то никога не съм го ползвал за чатене, мн хора в някой от цитираните държави в мой пост някаде по на-горе немогат да броят до 10,замислят се и съм бил свидетел, през последните две години съм писал само на английски, в сащ още бг неразбират, и компа ми няма бг букви!

мислех си, че сме в този форум за инфо,за нови приятели и прочие, вие май сте за да поправяте грешки, да ви купя по един правописен речник ?? като свикнеш да пишеш на друг език или на латиница, вианги има затруднения с латиницата,и грешки, а относно така нареченото cv има бизнес курсове за бизнес-комуникации, така ще го напиша, че ще се чудиш дали да му се радваш или да го прочетеш. най лесно е да го припишеш от някаде и готово, поздрави с най добри чувства

Old Fox
25-05-2009, 20:43
Все си мислех, че на английски има главни букви. Готов съм да се закълна, че съм виждал CV, чийто изречения завършват с точка.

rusiq86
25-05-2009, 20:47
е главни и после наказание, а не мерси само малки, че е опасно вече
навсякаде виждам постове не пишете с главни, пак ако на някой не му харесва как съм го написал да го промени, абе хора вие работа нямате ли си

Old Fox
25-05-2009, 20:53
Не бе само споделям какво си мисля.
Мисля си също дали онова мега опасно cv дето ще е за чудо и приказ и написано на висок стил, пак ли като едно изречение без начало и край ще го напишеш.:calc:

rusiq86
25-05-2009, 20:57
Е колега моляти се ще ме обидиш,:bravo:
ето това cv, идва от CURRICULUM VITAE, извинявам се за главните букви, да ви образовам малко хората с речниците!

п.с.от утре започвам да използвам препинателните знаци по често точка, че нз къде се намира на тази така странна клавиатура :shocking: може да пуснем едно награждаване за най-правилно пишещият колега :) ,
аз само се оправдавам колеги, това е конспирация да изкараме българите неграмотни, разкрихте ме точка,

Лека вечер.

pr_00f
25-05-2009, 20:59
От 3 години работя в Американска компания и единственото място където пиша на Кирилица и Български е тук.
И ?
Или винаги е по-лесно да си намери оправдание да не свършиш нещо, отколкото да промениш нещо.

spe4elist
25-05-2009, 21:02
... може да пуснем едно награждаване за най-правилно пишещият колега :)

Много добра идея! Само трябва да измислим наградата. :handshake:

rusiq86
25-05-2009, 21:06
Да отворим паричен фонд?

detelazurno
26-05-2009, 00:13
Е колега моляти се ще ме обидиш,:bravo:
ето това cv, идва от CURRICULUM VITAE, извинявам се за главните букви, да ви образовам малко хората с речниците!

п.с.от утре започвам да използвам препинателните знаци по често точка, че нз къде се намира на тази така странна клавиатура :shocking: може да пуснем едно награждаване за най-правилно пишещият колега :) ,
аз само се оправдавам колеги, това е конспирация да изкараме българите неграмотни, разкрихте ме точка,

Лека вечер.

Абе пич.....оспами цялата тема за отрицателно време! Престани да се хвалиш.....то не беше колко си умен и всезнаещ, че си ходил по света, че сумати време си говорил и писал на чужд език....еми спри се малко! Едно 80% от хората тук са живяли извън България (и поне още 30% са за постоянно зад граница) и използвали чуджи езици в ежедневието си, но да си видял някой да го натрапва пред другите?! Прекаляваш и не можеш да се усетиш. Това не е признак на интелигентен човек. Ако искаш да ни убедиш в обратното то това няма да стане с тези ти писания из форума!

bad_bat
26-05-2009, 11:11
...

3-та кв. степен се взима с 13 клас, 1-ва и 2-ра може да ги упражняваш в повечето професии и без тапия...

отскоро в Европа въведоха единна кфалификационна система от 8 степени (в някои страни беше 10-11, че и 12 степенна оценка на квалификацията), както е с повечето професии в България (добре че уцелиха числото 8, защото щеше да има много спорове и неразбирателства около "степенуването" на професионалната квалификация у нас)

rusiq86
26-05-2009, 12:26
колега ако имаш нещо да ми казваш го направи на лс, ако беше си направил труда да четеш по нагоре ще видиш, че просто бях написал, че нашата образователан система си е на добро равнище, от там започна този разговор, а не да се обаждаш неподготвен, като си имаш комплекси нещо, не си ги избивай на мене, хаха айде лек ден!

detelazurno
26-05-2009, 12:54
колега ако имаш нещо да ми казваш го направи на лс, ако беше си направил труда да четеш по нагоре ще видиш, че просто бях написал, че нашата образователан система си е на добро равнище, от там започна този разговор, а не да се обаждаш неподготвен, като си имаш комплекси нещо, не си ги избивай на мене, хаха айде лек ден!

Ти пък без да знаеш какво точно съм прочел недей да ми се обясняваш. Не съм аз този който има комплекси. И дали ще ти го кажа на лично или в темата в която така или иначе е започнат този разговор аз решавам. Ти си си изложил твоите доводи, а аз своите. Не мисля, че има какво повече от това да си кажем, така че моля те спри да ми пращаш лични съобщения.