PDA

View Full Version : Съвет при закупуването на 33-ка

osti
22-05-2009, 23:46
Здравейте колеги регистрирах се в този форум съвсем скоро понеже баща ми преди много време имаше Alfa Sud и аз от ранна възраст бях заразен с манията Алфа. Та затова моля някой ако може да ми каже какви проблеми да търся докато оглеждам въпросния автомобил. По стъкла е 90-та иначе по документи е 92-ра година има ръжда около капачката на резервоара и учудващо на други места няма или поне аз не съм забелязъл мотора е 1.7 8 клапана.

Всяка помощ е добре дошла.
Благодаря предварително.

Kostadin`
22-05-2009, 23:57
Капачката на резервоара е проблем почти при всички 33-ки.8-клапановият мотор е добър избор и е по-здрав от 16в,както и разхода е по-малък.Главно гледай за ръжда.Аз съм мераклия на 16в,карал съм 8в и е добра машина.Държи се добре на пътя и върви страшно.Има добро ускорение,сравнително лека е колага около 950кг и окачването е цимент,залепя се за пътя и е що годе стабилна.Добре се държи на пътя 33-ката.

osti
23-05-2009, 00:05
Благодаря за отговора колега аз днес я покарах малко наистина окачването е много добро и през такива дупки минах че чак жал ми стана но нито тропна нито хлопна. Само леко мотора ме притеснява понеже на старата алфа на баща ми мотора беше як много докато не му стане нещо.

Kris
23-05-2009, 02:05
окачването е много добро

:priest: амин

взимай я, ако е около 1000 лева и не хлопа много

zilala
23-05-2009, 09:01
Мене ако питаш пробвай дали може да си я дигнеш на крик :) ако крика не ти влезе в купето я грабвай :)

mordohy
23-05-2009, 13:10
Мотора няма какво да те притеснява.Боксерите са катъри!Едно кадърно обслужване и си наред.По скоро обърни внимание на скоростната кутия и съединителя,че нашите са известни с простотиите си на 1-ва и 2-ра скорост.Огледай и предницата да не е разкрачена.
Накратко,ако крика не ти влезе в купето,ако не хъркат много скоростите и мотора се държи прилично-взимай я!Боята и ръждата ще я опражиш.
Успех!
И дано по-скоро ти кажем:Добре дошъл в племето!

Stranger65
24-05-2009, 23:13
Мене ако питаш пробвай дали може да си я дигнеш на крик :) ако крика не ти влезе в купето я грабвай :)
И седни в нея докато е на крика

mitaka_cs
25-05-2009, 11:36
И седни в нея докато е на крика

По-добре да не пробва;-)

valentino
25-05-2009, 20:32
не плашете колегата бе еи на моита вече е на 24 и е бетон отдолу крис даже ще потвърди е то зависи как е карана де все пак:grin:

Kris
25-05-2009, 20:34
бетон си е:gayfight:

Grozdan
25-05-2009, 23:06
Да не е зле да си прегледа отдолу тенекиите да не стане абонат на някой тенекеджия.

osti
26-05-2009, 00:12
Аз ако седна в нея както съм 110 кила и да не е изгнила може да слезе. Но иначе днес я вдигнах с крик има една дупка точно под пасажерската седалка и леко загнило по тунела под купето. Обаче скоростите не влизат така както трябва 1-ва и 2-ра ги много трудно се улучват ако въобще се уцелят. Продавача каза че било от някакви втулки които трябвало да се сменят обаче каза че и той не знаел а има сервиз. И ми трябва някой по-компетентен човек който да я погледне с мен и ако мога да помоля някой колега от форума който е на ти с тези автомобили да дойде да я погледнем и да каже и той?

mordohy
26-05-2009, 00:40
Това с 1-ва и 2-ра може да е от три неща.Оправя се в тоя ред.Първо преместваш с 1-2 зъба шлиците на щангата на скоростния лост.Идеята е ,като дръпнеш лоста към тебе да има по-голям ход.Втората причина може да е по съединителя и третата,най-разпространена е от синхронизаторите.При мене е третата и просто се научих да ги галя и да ги псувам по-рядко!

Kris
26-05-2009, 01:08
Ако не си имал не/щастието да караш 33ка, ще ти е доста тегаво докато свикнеш с трудно влизащите скорости в началото. После се свиква ;)

zilala
26-05-2009, 07:48
Значи и аз имаш същия проблем това с нивлизанито са втулки на лостова система и на мен ми влизаше само 3 скорост :) ама Лисан ги направи ,сега най много да израмжи ката ми ядоса някой и ги реда ряско скоростите иначе както бате Иво ти каза ако се научиш да ги галиш няма проблеми :)

TishO
26-05-2009, 12:30
Тоз проблем със скоростите ги има всеки един от нас сектанти.Освен ако нямаш чисто нова кутия а това не ми се вярва така че това да не те притеснява.Които и от колегите да питаш сички сме се специализирали в този проблем така че споко
тва за 33-ката са бели кахъри ;-)

osti
26-05-2009, 13:05
Благодаря за информацията много на всички. Ще видя вече какво ще стане.

Stranger65
26-05-2009, 19:13
Това с 1-ва и 2-ра може да е от три неща.Оправя се в тоя ред.Първо преместваш с 1-2 зъба шлиците на щангата на скоростния лост.Идеята е ,като дръпнеш лоста към тебе да има по-голям ход.Втората причина може да е по съединителя и третата,най-разпространена е от синхронизаторите.При мене е третата и просто се научих да ги галя и да ги псувам по-рядко!
Ами ако е износена втулката на скоростния лост, където се закача отдолу за скоростната кутия? Тогава 1,2 и задна трудно влизат. Трябва само да се смени Т-наконечника, гуменото уплътнение и законтрящата втулка

mordohy
27-05-2009, 00:41
Ами ако е износена втулката на скоростния лост, където се закача отдолу за скоростната кутия? Тогава 1,2 и задна трудно влизат. Трябва само да се смени Т-наконечника, гуменото уплътнение и законтрящата втулка
:th_up:Прав си,колега,но това се случва много рядко и за това не го засегнах.Има и друго.Точно такива , рядко срещани аварии ги коментираме или казваме като последни,защото има много неопитни,които не знаят от къде да започнат и се захващат с най-трудното!Все пак тука проблема е само на 1-ва и 2-ра!

Stranger65
27-05-2009, 12:24
:th_up:Прав си,колега,но това се случва много рядко и за това не го засегнах.Има и друго.Точно такива , рядко срещани аварии ги коментираме или казваме като последни,защото има много неопитни,които не знаят от къде да започнат и се захващат с най-трудното!Все пак тука проблема е само на 1-ва и 2-ра!
Уви, не е рядко. Имам наблюдения. Едно време ги познавах всички монтьори във Вантотрейд, бяхме добри приятели докато бяха оторизирани

zilala
28-05-2009, 15:11
Каквото и да си говорим тук , най важното е колата да те грабне ,то е ясно че ще има да правиш доста нища ,но все пак ако си мераклия това е най готиното ,като имаш време привечер да си поръчкаш по колата и да остраняваш разни проблеми ,освен това сички тук ще помагаме кой с каквото може ,такаче смело напред АЛФА се купува със сърце :)

Stranger65
29-05-2009, 15:09
Каквото и да си говорим тук , най важното е колата да те грабне ,то е ясно че ще има да правиш доста нища ,но все пак ако си мераклия това е най готиното ,като имаш време привечер да си поръчкаш по колата и да остраняваш разни проблеми ,освен това сички тук ще помагаме кой с каквото може ,такаче смело напред АЛФА се купува със сърце :)
YES!!!!!!!