PDA

View Full Version : майстор в Пловдив

KRIMINALL
26-05-2009, 21:03
Колеги кажете някой свестен майстор на италиянки в Пловдив, че моята алфа 146 1.4 t.spark пропушва от време на време, не постоянно, но гори доста масло почистих масления сепаратор, но не е от това предполагам гумички или сегменти, но трябва да се види, но ме е страх да не попадна на пешман майстор моля помагайте с опит:calc:

alfa boy Qv
26-05-2009, 23:14
колега аз ходия само на един и сам много доволем,ако иска6 някава инф.Намира се в Катуница ако ти говори не6то,много голям разбира4 на италиянки и специално на Алфи.:thumbup:

hollyman_R
27-05-2009, 00:08
Колега, дай малко повече инфо за този от Катуница, че ми казаха за него и го търсих, но не успях да го намеря... Може и на лично, ако нещо те притеснява.
Благодаря предварително!

KRIMINALL
27-05-2009, 06:59
Колега кажи как да го намерим в Катуница или някакъв телефон за връзка ако имаш!

alfa1
12-06-2009, 22:11
сима един пич в завод устрем му е сервиза.на портала питай за алфа сервиз.:yawn:

hollyman_R
13-06-2009, 00:57
сима един пич в завод устрем му е сервиза.на портала питай за алфа сервиз.:yawn:

Бягай далеч оттам... Дере кожи и реже глави от кръста яко, а и не е кой знай какъв спец.

Speeder
13-06-2009, 10:37
Бягай далеч оттам... Дере кожи и реже глави от кръста яко, а и не е кой знай какъв спец.

Споделям.
В Пловдив няма изявен майстор на алфови двигатели.
Има някои , но за всички има и доста отрицателни мнения.
Трудно е, а понякога София е далече!

savamane
13-06-2009, 11:52
Ще помоля и другите колеги от ПЛовдив да споделят къде си поправят колите в момента.

Знам, че има изписано по въпроса, но информацията в старите теми е на година и повече.

Ще съм благодарен, ако колегите изкажат мнение, та да има и за Пловдив актуална информация и положителни/отрицателни мнения за сервизи.

Speeder
13-06-2009, 12:12
Много от хората, които се събираме по срещите, си караме колите при Гено ( sp_romeo1 ) в Царацово.
Той е много съвестен и с желание работи по Алфа Ромео-тата!!!
За съжаление той не се занимава с двигатели, а по-скоро с механичните проблеми.

Аз лично Алфата я карам само там вече!

Е за двигател (недай си боже ) при Лисан в София.

dimo
13-06-2009, 12:21
Митьо Брадата И Тонко не един и два туинспарка , тдс и жтд алфи ланчии ,фиати са правили такаче предполагам могат да ти свършат работа .

155_8000rpm
13-06-2009, 20:11
Брей изненадвате ме с тези приказки за Боби и Хари(за завод устрем става въпрос).На мен хич не ми дерат кожата,може би защото вече се познаваме много добре,а и е хубаво майстора да ти познава колата,ако е възможно.Иначе София е далече верно,но колко от по-горе писалите са ходили при Лисан например,та го хвалят.
П.П. И аз не съм ходил,но си мисля,че за да хвалиш някой трябва да от личен опит...

Speeder
13-06-2009, 23:38
Брей изненадвате ме с тези приказки за Боби и Хари(за завод устрем става въпрос).На мен хич не ми дерат кожата,може би защото вече се познаваме много добре,а и е хубаво майстора да ти познава колата,ако е възможно.Иначе София е далече верно,но колко от по-горе писалите са ходили при Лисан например,та го хвалят.
П.П. И аз не съм ходил,но си мисля,че за да хвалиш някой трябва да от личен опит...

По нагоре само аз пиша за Лисан.
И аз съм ходил при него.
Там си поддържам другата кола.
Впечатленията ми и от Хари и от Лисан са лични!

BillyBoy`
14-06-2009, 10:56
Бягай далеч оттам... Дере кожи и реже глави от кръста яко, а и не е кой знай какъв спец.точно за тоя си във голяма грешка много голяма грешка че взима малко скъпичко да ама да кажеш че не е спец по алфите нещо си се объркал пич

155_8000rpm
15-06-2009, 19:11
точно за тоя си във голяма грешка много голяма грешка че взима малко скъпичко да ама да кажеш че не е спец по алфите нещо си се объркал пич
:humpx: Тичай при Хари и Боби и тва е после ще разберем дали си останал доволен,а аз мисля,че ще си.

155_8000rpm
16-06-2009, 20:18
Ами нека човека,който пусна темата да каже какво е решил и къде е отишъл,щото доста време мина и колко да отлага докато се накараме тука и му осираме темата.Подкрепям колегата BILLY BOY в това,че всеки предложи и нека човека да си реши,но всеки си има мнение и нека бъдем толерантни един към друг.ОБАЧЕ ДА КАЖЕШ ЧЕ ХАРИ И БОБИ ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ АЛФИ СИ Е НАПРАВО КОЩУНСТВО.Всеки може да не е останал доволен от някой или нещо,но да отричаш като слепец и да се кълнеш в истина установена с някакво недоизказано твърдение е детска работа вече.

П.П. Към колегата пуснал темата:за да не се раздвояваш от мнения обиколи града и питай и гаранция ти давам,че ако беше преди време когато имаха работа по сервизите 95% ще ти кажат:"а алфи не се занимаваме".Сега хората се посвиха и не си глезят колите толкова и ще те лапнат като топъл хляб в повечето сервизи.Ако си като мен перфекционист и искаш КАЧЕСТВЕН И ГАРАНТИРАН ремонт БЕЗ КОМПРОМИСИ иди все пак при Хари и Боби,има и още един сервиз,в койти разбират от Алфи и тва на Митко Брадата,но аз не съм ходил при него и чувам само отзиви.ВСИЧКО ДРУГО братче според мен в Пловдив е булшит,миж да та лажа,че разбирам от Алфи.

Speeder
17-06-2009, 10:07
Когато си купих колата попаднах на един много съвестен и можещ монтьор.
Мисля, че Ники се казваше човека (с дълга коса) работеше в Мотоексперт на Пещерско шосе.
Та отивам там да си сменям ремъци и ролки и като ми видя колата каза: я ела тук ще ги оправим на бързо.
За около 30-40 мин и 40 лева ми смени всичко.

Ако го познавате и знаете къде работи, при него може да идете.

155_8000rpm
17-06-2009, 18:22
Абе мой човек,що си мислиш че Алфа е неква машина на времето .И по-невежите може да са ги научили вече
Не искам да те оборвам или да споря с теб,всеки си има мнение,но призовавам всички колеги да не осираме повече темата на момчето със излишни философствания...

KRIMINALL
17-06-2009, 21:06
Ами нека човека,който пусна темата да каже какво е решил и къде е отишъл,щото доста време мина и колко да отлага докато се накараме тука и му осираме темата.Подкрепям колегата BILLY BOY в това,че всеки предложи и нека човека да си реши,но всеки си има мнение и нека бъдем толерантни един към друг.ОБАЧЕ ДА КАЖЕШ ЧЕ ХАРИ И БОБИ ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ АЛФИ СИ Е НАПРАВО КОЩУНСТВО.Всеки може да не е останал доволен от някой или нещо,но да отричаш като слепец и да се кълнеш в истина установена с някакво недоизказано твърдение е детска работа вече.

П.П. Към колегата пуснал темата:за да не се раздвояваш от мнения обиколи града и питай и гаранция ти давам,че ако беше преди време когато имаха работа по сервизите 95% ще ти кажат:"а алфи не се занимаваме".Сега хората се посвиха и не си глезят колите толкова и ще те лапнат като топъл хляб в повечето сервизи.Ако си като мен перфекционист и искаш КАЧЕСТВЕН И ГАРАНТИРАН ремонт БЕЗ КОМПРОМИСИ иди все пак при Хари и Боби,има и още един сервиз,в койти разбират от Алфи и тва на Митко Брадата,но аз не съм ходил при него и чувам само отзиви.ВСИЧКО ДРУГО братче според мен в Пловдив е булшит,миж да та лажа,че разбирам от Алфи.
Колеги оправих алфата, но не в Пловдив, а при един майстор когото ми препоръчаха, като спец по двигатели, намира се в с. Кочево до Садово. Смени ми гумички, сегменти и гарнитури, всичко с труд ми легна 500лв. което си е добре. Бях при Боби и Хари, останах с впечатление че разбират, при тях смених свещи препоръчаха ми Racing 120лв. 8-те и за сега съм доволен, но за пропшването и горенето на масло на алфата ми казаха че по добре да се шлайфа и главата и нещо като основен ремонт ми звучеше, но цифрата от 1200лв. ме отказа. Благодаря на всички които се отзоваха, вече карам без разход на масло, но за сега по внимателно докато олегнат новите сегменти.

155_8000rpm
17-06-2009, 21:25
:bravo:Лека и безаварийна оттук нататък...

Mapтo
19-07-2009, 20:24
Колеги, бихте ли ми дали адреси и телефонни номера на тия майстори - Митко Брадата, Хари и Боби.
Скоро ще трябва да водя алфарата да и сменят спирачни дискове+ накладки, ремъци и ролки и евентуално и др. неща.
Благодаря ви
Поздрави
- Марто

Balagan
20-07-2009, 09:45
Поздрави и на теб и не ходи при брадата защото наистина реже глави и работи когато му е кеф...

Колата ми стоя 2 месеца за ревизия на двигателя ,разхвърляна на 100 места из халето даже незнам от колко двигателя ми сглоби един !!!

разбира !, не ти го препоръчвам лично аз ! като потърпевш

poison1912
20-07-2009, 10:19
колега и мойта алфа е във същото положение и вече една година от както я взех пак си харчи по литър и нещо на 3000км. иначе като я купих беше по литър на 500км. и смених също като теб сигменти,бялни лагери и гарнитури. Така че май е въпрос на време:mail2:

Mapтo
20-07-2009, 10:24
Поздрави и на теб и не ходи при брадата защото наистина реже глави и работи когато му е кеф...

Колата ми стоя 2 месеца за ревизия на двигателя ,разхвърляна на 100 места из халето даже незнам от колко двигателя ми сглоби един !!!

разбира !, не ти го препоръчвам лично аз ! като потърпевш

А при кой да отида?
Дай ми някакви координати.
(Адрес, телефон..)
Благодаря

KRIMINALL
20-07-2009, 11:40
колега и мойта алфа е във същото положение и вече една година от както я взех пак си харчи по литър и нещо на 3000км. иначе като я купих беше по литър на 500км. и смених също като теб сигменти,бялни лагери и гарнитури. Така че май е въпрос на време:mail2:
Колега то и на мойта алфа смених сегменти, гумички, гарнитури, изчистих масления сепаратор, даже ми предложиха и основен ремонт да правя (добре че не се вързах и на това) за да спре горенето на масло в умопомрачителни размери. Всичко ми предложиха големите майстори, всичко направих (без основен ремонт) горенето на масло продължи и накрая се оказа запушен отдушник на маслото, установено от непретендиращ за алфо-разбирач майстор. Така че симптомите ти ако са като моите (описани в пърата публикация) виж тоя маслен отдушник! :super:

Balagan
20-07-2009, 12:33
Как звучи само : Всичко направих без основен ремонт...

ахахаха щом се стигне до сегменти раотата си е кажи речи основен ремонт !

sp_romeo1
20-07-2009, 13:02
Смяната само на сегменти е най-безрезултатния ремонт по ДВГ-то

Speeder
20-07-2009, 13:43

Марто, ей това е майстора (sp_romeo1).
Гено : 0887****33

Малко е срамежлив, но аз го препоръчвам!

Mapтo
20-07-2009, 14:32
Марто, ей това е майстора (sp_romeo1).
Гено : 0887****33

Малко е срамежлив, но аз го препоръчвам!

Мерси много!
Ще има почерпки! :cheers:
Няма нищо, кво кат е срамежлив..
няма да го сватосвам я :tooth: :tooth:

KRIMINALL
20-07-2009, 21:31
Колеги, бихте ли ми дали адреси и телефонни номера на тия майстори - Митко Брадата, Хари и Боби.
Скоро ще трябва да водя алфарата да и сменят спирачни дискове+ накладки, ремъци и ролки и евентуално и др. неща.
Благодаря ви
Поздрави
- Марто
А това са телефоните на Боби и Хари: 0885/061418 0878/234741 0889/609034

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:27 ----------

хаха така е колега особенно когато сегментите не са били за смяна и проблемът е бил в един запушен маслен отдушник:lupe:

kumat
24-07-2009, 19:42
колега ако знаеш каде се намира овущарския цех там има един сервиз много са добри
зна4и влизаш в двора на овущарския и питаш за сервиза на Спас

Deathbringer
24-07-2009, 20:14
Айде да ползвам и аз темата на колегата. Можете ли да ми кажете в кой от изброените сервизи в темата според вас разбират най-много от дизели да си реша проблема с колата, който се предполага, че може да се окаже не много болезнен примерно - проблем някъде по турбо пътищата. Проблема съм го описал в тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35563).

KRIMINALL
25-07-2009, 07:50
Колега отиди при Боби и Хари и виж какво ще ти кажат, а ти си прецини дали ще я правиш при тях или не. Взимат малко скъпо но според мен разбират от алфи доста, въпреки че в темата има противоречиви мнения за тях. Аз лично съм виждал най различни модели на алфа при тях, така че сигурно и от дизели разбират! ЩЕ ПОМОЛЯ КОЛЕГИТЕ ОТ ПЛОВДИВ И ОКОЛИЯТA ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СПОДЕЛЯТ КЪДЕ СИ ПОПРАВЯТ АЛФИТЕ И ДА ДАВАТ МНЕНИЯТА СИ ЗА МАЙСТОРИТЕ ПРИ КОИТО ХОДЯТ! ТЕМАТА НЕ Е ЗАТВОРЕНА, А ИНФОРМАЦИЯТА Е ЦЕННА ЗА ПЛОВДИВСКИТЕ АЛФИСТИ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

milio
25-07-2009, 10:43
пич тея в устрем не ги бива
от личен опит знам
да не говоря кви цени обевяват

KRIMINALL
25-07-2009, 13:14
от личен опит знам
Предложи някой дето го бива!

BLUE1
25-07-2009, 14:14
Аз моята винаги я карам при един и същи майстор- Тошо сервиза му е в двора на "Ален Мак" преди беше в улицата срещу ВМИ. Специализирал се е от години по италианските коли, той лично кара само алфи и аз съм съм доволен от цените и обслужването. За проблеми по ел. частта посещавам сервиз "Бош" в двора на аптечно предприятие при Коцето, изключително коректен и честен човек.

hollyman_R
26-07-2009, 00:07
от личен опит знам

Е да де, ама аз като го казах това тук и ме обявиха за заядлив малоумник. Така че, трай си, колега. Прав си, но си трай, че тук някои колеги приемат прекалено лично чуждите мнения, неотговарящи на тяхното. Затова сега само си чета и и си гледам сеира. А ти ако имаш нужда за нещо по Алфата, пусни ми едно лично да те водя да ти я направят "от-до". Пък за цените - ти сам ще можеш да си направиш сравнението.

BillyBoy`
26-07-2009, 00:08
от личен опит знам
да не говоря кви цени обевявате какво сега старите песни на нов глас ли ще ги караме да те попитам аз?за цените да речем че съм съгласен ама за другото не съм съгласен личен опит

Nyte
02-03-2010, 11:38
Благодарности на Гено! Много бързо и съвестно работи човека. Ако трябва да правите нещо по ходовата част - това е вашия човек!

darken
18-04-2010, 11:49
моята я сервизирам в с.Радиново

borgir
14-07-2010, 16:39
Колеги препоръчайте ми някой евтин сервиз да ми сменят ролките и ремъка.
Благодаря предварително

alfa maniak
22-02-2011, 19:47
и аз ще попитам за маистор при които да сменя ремъка и ролките в пловдив и нещо за цена ако някои е сменял скоро Благодаря колеги???????

pe60
22-02-2011, 21:43
и аз ще попитам за маистор при които да сменя ремъка и ролките в пловдив и нещо за цена ако някои е сменял скоро Благодаря колеги???????

Колегата Gal76 (http://forum.fiat-bg.org/profile.php?mode=viewprofile&u=11688) от фиат форума е твоя човек,много точен с много добри цени и гаранция 50к.- ж.к.Смирненски ул.***** тел.0888 4****4

Колега, моля адреси и телефони на лс
tonov

ilievpost
20-03-2011, 22:16
Аз моята винаги я карам при един и същи майстор- Тошо сервиза му е в двора на "Ален Мак" преди беше в улицата срещу ВМИ. Специализирал се е от години по италианските коли, той лично кара само алфи и аз съм съм доволен от цените и обслужването. За проблеми по ел. частта посещавам сервиз "Бош" в двора на аптечно предприятие при Коцето, изключително коректен и честен човек.

Миналата година /2010г./ сменях ролка и ремъци на 1,6 боксер и минах да питам за цена през сервизчето до ВМИ, от магазина ми казаха че са се преместели до Ален Маг,и продавачката се обади по телефона за пита за цена.
Бях шокиран - 400лчв.само труд./трябвало да се сваля всичко отпред- маска, радиатор и т.н.
Сравнение - на половината цена в сервиза на Пещерско шосе , водна помпа, ремъци, ролки и труд и гаранция