Log in

View Full Version : Бензинова помпа

warbah
26-05-2009, 21:33
Най накрая ми писна да я слушам да вие като чакал в резервоара иреших да я сменя.След известни перипети успях да я извадя с цялата и карантия,но не бях подготвен за това което ме очакваше по магазините за авточасти.Бях решил да взема ''оригинален Бош"и преди това бях ги питал дали имат на което ми беше отговорено(да има като решиш идвай)и аз отидох беше на цена 292лв.Да ама не оказа се че нямат точно тази и в склада и Сф.се оказа че няма,и от там се почна едно препускане И накрая се спрях на вариант(Hoffer)така пише на кутията а на помпата си пише Бош и същият номер но все пак все пак си ме съмнява дали не е тояга.Вече я смених и покарах малко 5-6км и засега работи много добре.Вие кво мислите тези (Hoffer)читави ли са или???
А наистина исках да е на Бош но уви.

MUROMAN
26-05-2009, 23:53
Аз знам ,че всичко що е Бош по колата прави мизерии.:grandpa:

cobra_11
27-05-2009, 00:36
Точно така колега , Бош е гадна работа ,само съсипва Алфите. А за колега с помпата , старата помпа си я сложи в багажника за всеки случай .

warbah
27-05-2009, 10:29
Ок не е ли това оригиналната помпа с която си излиза от
завода на АР

Коя е по добра от Бош на нашия пазар.

П.С. Това което изкарах от резервоара също беше Бош

mimouzunov
27-05-2009, 12:41
Аз знам ,че всичко що е Бош по колата прави мизерии.:grandpa:

Несъм съгласен!!!Проблема е в менте частите БОШ!!!!Оригиналните са нещо съвсем друго ,друк е въпроса ,че няма от къде да се сдобиеш с тях в БГ....:-?

Xman
27-05-2009, 15:40
Дано не си попаднал на ,,китайска радост" колега...:whip:

Бобби
27-05-2009, 17:37
Бош е по добра от минетмарели....от опит го знам!
Имах ланча с магнетмарели електроника...и не ми се спомня кви магарии ми правеше...

warbah
27-05-2009, 21:49
Дано не си попаднал на ,,китайска радост" колега...:whip:

Дано,а иначе сега е много по безшумно в купето и това придърпване при студен двигател изчезна,мдаа подобри се положението.А иначе и старата помпа я свалих работеща но много виеше накрая и се страхувах да не ме остави на пътя.

П.С. И все пак никой не каза тази марка Hoffer читава ли е и що на кутията е Хофер а помпата е Бош странна работа,но какво да се прави в БГ си е така:bg:

WhitePower
28-05-2009, 17:42
аве луди ли дте ве едно Walbro 255 е 210 лева
за нищо на света няма да си купя бош при положение че валброто е по ефтино - при това е състезателна помпа и е 100 пъти по надеждна от бош и е до 450 коня кола

vixun
30-05-2009, 09:34
за нищо на света няма да си купя бош при положение че валброто е по ефтино - при това е състезателна помпа и е 100 пъти по надеждна от бош и е до 450 коня кола

Това за Wallbro-to го казваш от личен опит предполагам? Тя и моята вие здраво, даже напоследък ми придърпва, така че и на мен ми предстои една смяна, но засега още събирам информация, че доста парички искат за тия джаджи :)

WhitePower
30-05-2009, 14:03
Това за Wallbro-to го казваш от личен опит предполагам? Тя и моята вие здраво, даже напоследък ми придърпва, така че и на мен ми предстои една смяна, но засега още събирам информация, че доста парички искат за тия джаджи :)

ми аз други помпи не позвам ;) - всъщност по добри няма
но спортната помпа си е шумна

qkimov
31-05-2009, 12:32
здравейте колеги днес разбрах че моята помпичка е преминала в отвидното та можете ли да ми дадете съвет от къде да си взема хубава помпа? и каква марка да е? тази Walbro 255 виждам че си заслужавала парите:sad: и от къде мога да си я взема? много благодаря на отзовалите се

WhitePower
01-06-2009, 10:58
здравейте колеги днес разбрах че моята помпичка е преминала в отвидното та можете ли да ми дадете съвет от къде да си взема хубава помпа? и каква марка да е? тази Walbro 255 виждам че си заслужавала парите:sad: и от къде мога да си я взема? много благодаря на отзовалите се

Помпите са с поръчка между 2-4 седмици
а от къде можеш да си купиш валбро в българия си нямам и представа иначе са щатски помпите
иначе търси по тунинг магазините , ако не намериш обади се ще поръчаме една ама се чака
и да знаете валбото пак вие силно ;)) като ново

qkimov
02-06-2009, 18:45
благодаря колега ще вида кво ще направя ся с мойта щот се оказва че може да е от някое реле или нещо друго понеже като си свалих помпата и я свързах принудително си бачкаше а като я поставих пак пак не работише и ще видя кво мога да направя понеже немога да я закарам и до сервиз даже:cry::big_bow_down::big_bow_down:

WhitePower
09-06-2009, 10:46
благодаря колега ще вида кво ще направя ся с мойта щот се оказва че може да е от някое реле или нещо друго понеже като си свалих помпата и я свързах принудително си бачкаше а като я поставих пак пак не работише и ще видя кво мога да направя понеже немога да я закарам и до сервиз даже:cry::big_bow_down::big_bow_down:
Можеш ;)) дай и директен + от някъде и каро спреш го махни ;)
иначе търси бушона на помпата

dimo
13-06-2009, 12:34
Veka са по деведесет-сто лева .

WhitePower
17-06-2009, 22:54
Veka са по деведесет-сто лева .

аа тези века маи са от най истинските

chico
18-06-2009, 09:46
аа тези века маи са от най истинските

Ей, нема а са заяждаш, наш кви убави дограми праат...
;)

WhitePower
18-06-2009, 10:45
Ей, нема а са заяждаш, наш кви убави дограми праат...
;)
не бе не се заяждам просто чух че и дограмите не са им кой знае какво

jan
02-07-2009, 14:58
И мойта виеше,много ме дразнеше, и ся вие де,ама и сложих газов инжекцион,прекаснах помпата и ся е доста тиха.

WhitePower
07-07-2009, 00:56
И мойта виеше,много ме дразнеше, и ся вие де,ама и сложих газов инжекцион,прекаснах помпата и ся е доста тиха.

прекрасно решение как можем да си скапем инжекторите за най кратко време

Milcho
01-05-2011, 20:50
Колеги,да посъбудя малко темата,но ми се налага да сменя възможно най-скоро бензиновата помпа на едната алфа и ми се искаше да взема нещо от типа на 255л. Валбро,а инъче гледах в сайта на АХМ и там бошовете са по 115лв,а Марели е 167лв,но и двете не ми вдъхват доверие,но ако някой ги е пробвал и има впечатление да казва,че нямам много време за чудене.А и като цяло приемам всякакви предложения,че нямам много време да се ровя и да търся.

митака-пловдив
03-05-2011, 17:35
Това от 115 лева нее Бош.Бошовата помпа е много по-голяма от това в магазина,което си е чист Хофер.Ако ти се занимава,разглобяваш старата,взимаш ротора и четките и си поръчваш по номерата,същите нови в Авел.Сменяш и О-пръстените с нови,сглобяваш и забравяш следващите 20 години :) Цялата заигравка я направих зимата,струваше ми 80 лева и може да се справиш за около 4-5 часа.

Milcho
04-05-2011, 00:11
Благодаря за идеята колега,но на тези помпи им заминават в повечето случаи помпеният механизъм(ролките се надират и вкопават яко) и за това почва помпата да ръмжи за страх и ужас и да не може да вдига достатъчно налягане.Аз имам у дома няколко стари помпи Бош от пежото ми,които са пак на 3 бара налягане и ако си поиграя от всички може би ще събера нещо,но няма нито свободното време нито желанието да се занимавам и с това и за това питам за мнение и идеи за нова помпа,на която да може да се разчита.А помпата от сайта на АХМ Ауто я давата като Бош и за това попитах дали не е някакво лудо менте за тези пари,ето и линк към нея: http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=48&modif=222&cat=351&subcat=353&prod=3440&numenkl=1&show=1

митака-пловдив
04-05-2011, 12:56
Aбсолютно менте е,ако е това на снимката.Наистина имаше някакъв подобен Бош,но с доста по-малък диаметър на тялото.И всъщност май го нямаха и в наличност.Зимата и аз се бях разтърчал по магазините за помпа.Но след като отворих моята и видях че четките и колектора са свършили,се реших да си я направя сам.Ако искаш втора употреба,знам че на Ланчия Капа помпата се монтира с много малка заигравка в кошницата на 155.Вървят около 40-50 лева.Мога да питам един приятел дали още не е продал неговата ако искаш?

SEVEN
29-08-2011, 17:43
Знам че има много теми по въпроса, но не намерих подходящата затова пиша нова. Помпата е здрава и работи когато и се подадат 12 V. , но не стига ток до нея и съответно когато я монтирам не работи. Проверих релетата и бушона които се намират до акумолатора но вси4ки са ОК. Може ли да има проблем в компютъра и дали има нещо което пропускам да проверя преди да се измъча да я изтегля до сервиз. Мерси предварително на всички!

nikola 155
29-08-2011, 20:37
Аз също карам с Walbro,много съм доволен след като изхвъплих оригиналния Бош монтирах помпа на Еъртекс,която се предаде едва след 10 000км.От 3год съм с Валброто имам 40 000км и няма проблеми.Това е помпата за мен!

AnastasKOSTOV-REX
29-08-2011, 23:49
Съгласен съм за Валб-а.Карам с такава.
Ама оригиналния Бош нали знаеш как му викат сега...040.Това при 8 клапановия,при 16 не!
Та не е за изхвърляне.
Мойта като зе да бучи и викам айде да слагам Валброто.
И тогава мойта един "Аматьор" я взе отремонтира и сега е на Хай Фи Интеграле 2!И храни!!!

Това от 115 лева нее Бош.Бошовата помпа е много по-голяма от това в магазина,което си е чист Хофер.Ако ти се занимава,разглобяваш старата,взимаш ротора и четките и си поръчваш по номерата,същите нови в Авел.Сменяш и О-пръстените с нови,сглобяваш и забравяш следващите 20 години :-) Цялата заигравка я направих зимата,струваше ми 80 лева и може да се справиш за около 4-5 часа.
И на някой му дигнаха ГТВ-то за не неправилно а нагло паркиране на островчето на Лайпциг.

митака-пловдив
30-08-2011, 01:11
И на някой му дигнаха ГТВ-то за не неправилно а нагло паркиране на островчето на Лайпциг.

Верно че беше тогава :)

Мини през нас в неделя,да видим какво ще го правя тоя кардан.Зимата ще въртим с 155 quattro :)

Да не съм среднощен спамер,на колегата с проблемната помпа;Замери с дълъг кабел,от релето право на буксата на помпата.Ако не ще,взимай 3 метра кабел,от релето,директно на помпата.
Виж и инерционния преъсвач,или е под седалката,или отляво на съединителя,зад кората.Ама ако си пуснеш кабел до помпата от релето,поне ще идеш на сомоход до сервиза.

joro_63
30-08-2011, 21:34
Нямам спомен някой,някога да ми е търсил помпа за японска кола.Затова на близки и познати препоръчвам от такива.Такава тема в "японски" форум няма да срещнете,и те зареждат същия бензин.

Alexandrov70
30-08-2011, 22:37
Нямам спомен някой,някога да ми е търсил помпа за японска кола.Затова на близки и познати препоръчвам от такива.Такава тема в "японски" форум няма да срещнете,и те зареждат същия бензин.

Аз съм карал японска кола и съм брал ядове с помпата.Няма кола , която да не се троши и няма агрегат от кола ,който да не се троши!

митака-пловдив
30-08-2011, 23:20

Естествено!При тях не пише Бош,пише :respect::respect:Хитачи :respect::respect: