View Full Version : Едно логическо развитие ... акциз!
Dodo 155
30-05-2009, 08:04
С нетърпение очаквах това да се случи и то вече е факт:
http://dnes.dir.bg/2009/05/29/news4528315.html :punk:
Въпросът е каква тесла ще измислят за въпросните коли, за да компенсират онези 18-20 милиона, които ми се струват смешно малко на фона на всички Х.0 литрови коли, с 200+ конски сили, движещи се по улиците :indian:
ЕХ...май наистина никой не чете форума вече, преди да пише!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34886
Теслата ли?Готвят ни едни мноого закачливи данъчета
Аз само не мога да разбера - при условие , че с всеки изгорен литър гориво плащам един лев на държавата (щото в горивото над 50% от цената са акцизи и данъци)Защо измислят още данъци (винетка, общински данък, гражданска задължителна, преглед, данък при прехвърляне, + всичките данъци дето излизат от джоба ми за горивата)
Linkestis
30-05-2009, 12:45
Аз само не мога да разбера - при условие , че с всеки изгорен литър гориво плащам един лев на държавата (щото в горивото над 50% от цената са акцизи и данъци)Защо измислят още данъци (винетка, общински данък, гражданска задължителна, преглед, данък при прехвърляне, + всичките данъци дето излизат от джоба ми за горивата)
Ми няма ни като поданици,на България за да им обясним...
поредния пример за анти държава ...... още повече режат главата на бедните и облагодетелстват богатите
Едно премахват друго измислят ... Няма да е както я мислим !
Сега ще видим колко от нас ще си вземат "акцизни" коли :jumping:
това е поредната мега тъпотия! какви ли данъци сега ще трябва да плащаме:paddle:
spe4elist
31-05-2009, 21:52
това е поредната мега тъпотия! какви ли данъци сега ще трябва да плащаме:paddle:
Ха, със сигурност няма да са по-малки отпреди :jumping:
CrazyElement
31-05-2009, 22:41
Какви еко такси пак .. взеха ми 1 път 200 лева да се регистрираше колата , сега искат годишно :) хахаха. Е то тфа е си будала човек. В момента повечето хора немогат да си платят данъка и даржавата не печели и 1 стотинка от този човек докато ако направят данъка около 100 лева доста повече хора биха го платитли, то просто тези наши данъци са смешни ако колата беше 149 к.с. плащаш 247 лева обаче ако е 150 297 е за 1 кон 50 лева отгоре. Качили тоя 1 кон ще изрини асвалта , който и без тфа е под сякаква критика.. бях на екскурзия навартяха са 800 км и нензам как не ми паднаха бъбреците.300 лева данък, 200 лева еко такса, 70 винетка и гражданска отговорност 150 то какво стана 750 лева при условие , че земаш 350 лева заплата.
Mind_Control
31-05-2009, 22:53
Какви еко такси пак .. взеха ми 1 път 200 лева да се регистрираше колата , сега искат годишно :) хахаха. Е то тфа е си будала човек. В момента повечето хора немогат да си платят данъка и даржавата не печели и 1 стотинка от този човек докато ако направят данъка около 100 лева доста повече хора биха го платитли, то просто тези наши данъци са смешни ако колата беше 149 к.с. плащаш 247 лева обаче ако е 150 297 е за 1 кон 50 лева отгоре. Качили тоя 1 кон ще изрини асвалта , който и без тфа е под сякаква критика.. бях на екскурзия навартяха са 800 км и нензам как не ми паднаха бъбреците.300 лева данък, 200 лева еко такса, 70 винетка и гражданска отговорност 150 то какво стана 750 лева при условие , че земаш 350 лева заплата.
Я сега сметни и ми кажи ако взимаше наистина 350 лв заплата след колко години спестяване щеше да си купиш алфа 156?
CrazyElement
31-05-2009, 23:10
Я сега сметни и ми кажи ако взимаше наистина 350 лв заплата след колко години спестяване щеше да си купиш алфа 156?
Добре го каза колега, но повярвай ми има 1000 начина да стане това нещо и не искам да изпадам в подробности тука не става въпрос как да я купиш, а това че даржавата ще ми натресе да плащам още 200 лева ей така да има щото и аз исках да зема 2.5 в6 и не бяха много скъпи ама да видях 9000 акциз и ми се отщя. А всеки знае колко е една средна заплата , също да не коментирам как стават тези чудеса в 1 населено място определена държавна работа се заплаща да кажем с 350 лв. а в друг град 500. Даже и данъците им са по - евтин , ае просто си плащаме ебаси парите и тфа е не съм се интересувал колко са данъците по другите държави , но не мисля , че са като наще :) както ти казах вземи 1 заплата 350 лева и данък от 750 лева и си представи да кажем в Германия значи там трябва да зема 1500 евро и да плаща 2000 данък , което е пак по - добър вариант от сегашният тука, поне там с тези 1500 евро можеш да заделиш пари... ( коментари от рода на ем що си зе кола с такъв данък са излишни). А и пак ти казвам това как си дерзал да си купиш кола за 6 000 лева, няма нищо общо с данък/заплата. Пак ти казвам толкова пари за най- обикновена кола.
digitalundgrd
01-06-2009, 00:49
Абе и 20 000лв заплата да взимам, не виждам смисъл да давам пари и да получавам едно голямо НИЩО в замяна. А не , в същност получавам нещо....дупки, задръствания, ремонти по окачването през 6 месеца....итн...Съгласен съм да платя и 700лв такса/данък , но асфалта да е асфалт, светофарите да са точно изчислени, улиците да са ремонтирани и тн!
virusalfa
01-06-2009, 08:53
В Гърция за литраж над 2,2 плащат по 600 евро всяка година данък.Застраховките им са някъде около 1000-1200 евро на година:goodnight:
AntiLuuP
01-06-2009, 11:39
Няколко пъти съм го казвал ... ако данъка на автомобила беше 1% от неговата стойност, а тази стойност да се определя примерно както каското по шваке много повече хора щяха да си плащат данъка на автомобила ;) Но пък тогава става тежко за тези които определят законите щото вместо да платят 500-600лв данък за колата която струва 200 000 ще трябва да плащат по 2000лв данък ... ;)