PDA

View Full Version : Релета, не пали, имобилайзер

DerMeister
01-06-2009, 11:52
Колеги, реших да пусна една тема, която се надявам да послужи на бая хора и да им спести много пари и нерви. Не можах да намеря подобна тема, ако има трийте.

Та последните 2 седмици на 2 пъти колата ме остави на пътя и 2-та пъти проблема беше подобен, много тъп и ако бях малко по технически неграмотен, щях да набия много пари за пътна помощ, сервизи и т.н.

Първи симптом. Колата изведнъж внезапно угасва, не пали, свети ключа на таблото и не разпознава нито един ключ, не може да се запали и с код картата.

Втори симптом. Колата внезапно угасва, не пали, нищо не свети по таблото като грешка.

И в двата случая проблемни се оказаха релатата в двигателният отсек. Просто с времето са се зацапали много, окислили са и т.н. и в един момент спират да дават контакт и до там. Решението е дори леко побутване и всичко се оправя, но аз лично ги свалих, зачистих с wd-40, поизтърках контактните повърхности и се надявам следващите 10 години пак да няма проблем.

Успех и дано не ви се случва.

Ето и кое реле за какво точно отговаря от една друга моя информативна тема.

http://www.picvalley.net/u/1187/1800495052.JPG

mordohy
01-06-2009, 20:17
:clap::clap::clap::cheers:Браво!

LeoVin4i
02-06-2009, 14:32
Малко извън темата, ама не мене ми е чудно на какво ли приличат контактите на релето на вариатора, все пак доста пъти сработва, особено при градско каране...

soldier
28-02-2010, 20:40
Абе последния път като се опитах и не можах да запаля. Всички индикации по таблото са си както трябва, ток има, стартера върти, но не пали :chair::chair:
Та сякаш няма нафта, по-точно не стига до двигателя, защото в резервоара си има. Предполагам, че е някакъв токов проблема, но предпочитам да вида релетата, ако е там проблема да се оправа. Въпроса е, че не знам кои релета да погледна и къде се намират на моя двигател, че не са до акомулатора, както е на картинката. 1.9тд е двигателя

marian2784
28-02-2010, 20:44
а бутона под седалката пробва ли да го натиснеш

soldier
28-02-2010, 21:12
а бутона под седалката пробва ли да го натиснеш

Само трябва да го натисна или има и други процедури след това? Т.е. да изчакам известно време това-онова?

tonov
28-02-2010, 21:43
Само натискаш, нищо не се чака

ves_v8
28-02-2010, 22:43
извинявайте за тъпият въпрос ама за какво е бутона под седалката. и аз имам такъв и си нямам хал хабер какво прави. помислих да не е катапулта че като вдигнеш 277км/ч да катапултираш:shocked:

Nyte
28-02-2010, 23:13
извинявайте за тъпият въпрос ама за какво е бутона под седалката. и аз имам такъв и си нямам хал хабер какво прави. помислих да не е катапулта че като вдигнеш 277км/ч да катапултираш:shocked:
Понякога при сблъсък/сътресение се изключва бензиновата помпа (чрез някакъв шок датчик вероятно) за да не причини някоя мизерия ако продължи да подкачва гориво. С бутона под шофьорската седалката се връща обратно към нормален режим на работа ;) Не знам до колко е точно обяснението ми, но мисля че в общи линии е това :)

kolev
01-03-2010, 00:04
точно ти е обяснението, а самия бутон е и датчика.