PDA

View Full Version : Признаваш се за виновен и ти се разминава! В коя държава е възможно?

S_G_M
02-06-2009, 08:27
http://www.dnes.bg/article.php?id=71822 :cussing::furious:

Bonev
02-06-2009, 08:29
NO COMMENT...

S_G_M
02-06-2009, 08:30
Напълно съгласен..

S_G_M
02-06-2009, 08:32
Само не ми е ясну защо на Ставийски му ..... мамата от съдилища и какво ли не , а на тая кука дето е убила 2 ма и е била пияна нищо.

georgyg
02-06-2009, 08:35
NO COMMENT...

Не съм съгласен.

Скапано законодателство и от там не добра съдебна система. Не веднъж съм го повтарял, който не е влизал на наказателно дело да влезне, но не на някой мангал и да види цирка какъв е.
Даже и билетите са безплатни, само една проверка за сигурност на входа и готово.

S_G_M
02-06-2009, 08:41
Колкото и да се вдига шум от недоволството на народа , ще си е в сила приказката ,кучетата си лаят ,керванът си върви...

Bonev
02-06-2009, 08:48
Не съм съгласен.

Скапано законодателство и от там не добра съдебна система. Не веднъж съм го повтарял, който не е влизал на наказателно дело да влезне, но не на някой мангал и да види цирка какъв е.
Даже и билетите са безплатни, само една проверка за сигурност на входа и готово.

С какво не си съгласен бе колега. Просто исках да кажа, че ще го оставя без коментар по простата причина, че вече нищо не ме учудва в таа скапана държава...

fred
02-06-2009, 09:19
Е да допълня, както се казва в проучванията на Галъп, май-къде сме ние!?

spe4elist
02-06-2009, 09:45
Ако това се случи в Бяла държава, щяха да му разкатаят фамилията до девето коляно. Но тази държава не е от белите. То, въобще, държава има ли?!?

MrX
02-06-2009, 10:02
Ако това се случи в Бяла държава, щяха да му разкатаят фамилията до девето коляно. Но тази държава не е от белите. То, въобще, държава има ли?!?

Докато ни има нас и Манталитета ни, няма да има държава!

tsvety
02-06-2009, 10:20
Точно си мислех да пусна една тема с този линк и видях че има.

Първото нещо което ми изскочи в съзнанието беше точно паралела между случая Ставийски и този.

За Максим се вдигна огромен шум, то не бяха протести, до не беше чудо, само и само да го осъдят ефективно - що щото е известен и някой трябва да спекулира с него. Като той самия каза , че ще е по-полезен ако е условно осъден и може да работи за да дава пари за лечението на Мануела. Добре ,че не се стигна до ефективна присъда.
А на този полицай - условна присъда при две убийства. Сигурна съм , че няма да се вдигне почти никакъв шум по случая.

Е някак си е ужасно тъпо с идентични случки да се гледат под различен ъгъл.

MADE IN BULGARIA

VFTI
02-06-2009, 10:37
После продължавайте да не гласувате и да очаквате нещо да се промени...Докато всички си клатят краката и нас ще ни клатят!

Т-Р-Я-Б-В-А

morfius
02-06-2009, 10:47
Очаквано, вече са няколко подобните случки.
И за много от тях дори не се и чува...
Друг е въпроса, че все пак има присъда, преди някоя и друга годинка и присъди нямаше.
Сега въпроса пред обществото (ако има такова) е да се намери прага при който присъдите да отговарят на деянията.

georgyg
02-06-2009, 10:54
После продължавайте да не гласувате и да очаквате нещо да се промени...Докато всички си клатят краката и нас ще ни клатят!

Т-Р-Я-Б-В-А

Всички сме виновни и докато не го разберем няма да има промяна.

S_G_M
02-06-2009, 11:04
Имах колега македонец ,и за изборите специялно се пребра до Македония ,за да гласува.Евала му направих.А ние Бг тата ,изберателните секции са ни под носовете и пак не гласуваме.

~NiKoL~
02-06-2009, 11:21
За пореден път се доказва,че няма закони в тази държава,а когато решът да ги прилагат за всеки наказанието е различно.Не мога да си обясня как може за кражба и за убиство да има едно и също наказание(даже за кражба може и повече да лежиш в затвора).

Jivko7777
02-06-2009, 12:20
Абе просто няма държава...Да убият 23 год. момче и 18 год. момиче, толкова млади хора.....и накрая нищо....:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::c ry:

Kris
02-06-2009, 12:24
:notify:Не е тайна, че органите на реда се ползват с привилегии в съдебната система. Нямам думи ...

Kuku
02-06-2009, 15:01
Всочко е законно - какво ви учудва не знам :?

CrazyElement
02-06-2009, 15:21

Т-Р-Я-Б-В-А

Добре бе колега кажи ми за кого да гласувам? За мене всички са измамници. Това е смешно това не е държава. Да убиеш 2ма човека и да се разминеш с условна. И то на всичкото отгоре е имал и алкохол в кръвта.Абе кви са тия закони ко е тфа нещо. Та това си е чисто предумишлено убийство - най-малко 20 год затвор какво е това условна присъда.

The_Game
02-06-2009, 15:37
Добре бе колега кажи ми за кого да гласувам?

Гласувай са БЪЛГАРИН. Не искам основния език в БЪЛГАРИЯ да е турски или цигански.

S_G_M
02-06-2009, 15:43
Какво му трябва на народа за да си трае и малчи ? Или казано по друг начин , защо българина си трае?

fred
02-06-2009, 16:01
Защото няма гражданско самосъзнание, колкото изтъркано да звучи- във всяка европейска държава има реакции, когато се нарушават права и свободи на гражданите.
Различното прилагане на закона в БГ към различни подсъдими е много ясен сигнал за корупция, зависимост на съдбентата система и т.н.-с две думи в др европейска държава това просто не може да се случи.
Пример е съдбата на нашата сънародничка в Гърция, чистачка, която беше залята с киселина защото се бори за правата си-в Гърция протести и то многократни, от най различни обществени групи а нас?-нишо, е та затова е така.

Bottata
02-06-2009, 22:16
Ама да му дръннат 10год условна с 20год изпитателен срок. Да няма право да работи държавна работа с каквато и да е отговорност. да се разписва в районното всяка седмица 10години.
От това по лошо едва ли могат да му измислят.
И за най-малкото провинение - сбиване примерно да влиза в ареста до оневиняване - виновен 10г ефективно.
За всичко да е така - първия път условно - втория ефективно. И за убийство и за наркотици и за грабежи.

SandoOne
02-06-2009, 23:54
МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА ВИНАГИ ТАКАВА Е БИЛА за съжаление

----------------------------------------------

Не викай ако обичаш!

S_G_M
02-06-2009, 23:57
Добре ,да няма затвор.Но къде е редното, за откраднал нещо затвор, а за убииство условна ?

pr_00f
03-06-2009, 00:37
Ами...
Примерно.
Щом краде и са го хванали = кокошкар= пандела.
Краде и не го хващат =голяма риба. ( тях и закона не ги лови)

Убийство = случайност , съвсем така казваш по една случайност
Иначе не пия повече от 3х100), ама аз бате без да искам ( Максимчо е светъл пример)

Е видно е че се разкайваш, явно си добро момче - няма да те вкарат за глупост в затвора я ?

Най- важното е да се разкаеш и да си признаеш всичко.

ФЕРАРИСТ
03-06-2009, 08:22
Е видно е че се разкайваш, явно си добро момче - няма да те вкарат за глупост в затвора я ?

Най- важното е да се разкаеш и да си признаеш всичко.
Интересно ако спра до първите куки дето дебнат у расталака(аз да им спра, а не те да ме спрат), и им начупя канчетата безпричинно, дали след като се призная за виновен, сърцираздирателно се разкая, и тържественно обещая че повече няма да правя така, някой ще се смили над скромната ми натура......

Bonev
03-06-2009, 08:26
Интересно ако спра до първите куки дето дебнат у расталака(аз да им спра, а не те да ме спрат), и им начупя канчетата безпричинно, дали след като се призная за виновен, сърцираздирателно се разкая, и тържественно обещая че повече няма да правя така, някой ще се смили над скромната ми натура......

После ще те сцепат миндилите... Освен ако не си цакаш прилично...