View Full Version : такса в КАТ
Колеги,някой има ли идея,каква е таксата за изкарване на шофьорска книжка:unsure: най-вече ме вълнува експресната:-) един приятел ми каза,че на него му е излязла около 40лв. други ми казват,че са я удвоили:Silent:
:)
AntiLuuP
02-06-2009, 13:04
Колеги,някой има ли идея,каква е таксата за изкарване на шофьорска книжка:unsure: най-вече ме вълнува експресната:-) един приятел ми каза,че на него му е излязла около 40лв. други ми казват,че са я удвоили:Silent:
:)
за 10 дена около 40лв и стотинки а тази която е най експресната за 2-3 дена е 73лв ;)
за 10 дена около 40лв и стотинки а тази която е най експресната за 2-3 дена е 73лв ;)
супер много ти благодаря:cheers:
10 дни предполагам по-рано ще е готова но с тези тържествени церемонии дали ще я забавят :gruebel::paddle:
AntiLuuP
02-06-2009, 13:19
супер много ти благодаря:cheers:
10 дни предполагам по-рано ще е готова но с тези тържествени церемонии дали ще я забавят :gruebel::paddle:
Ами ходиш няколко дена по рано и ти е готова може и да ти я дадат трябва да си нахален ... щото има и такава опция няколко дена преди тържествените церемонии...
За мен тия церемонии са много глупава изцепка .... ама знам ли може и да е за добро ...
За какви церемонии става въпрос, за втори път чувам нещо такова?
CrazyElement
02-06-2009, 14:00
Еми влиза някой от шефовете на КАТ от твоя град и почва да обеснява работи дето ги знаеш... Колко жертви има в следствие от несъобразена скорост с пътната настилка и че вземат по 10 точки ако не носиш колан и така поне на мен това ми казаха. А едно приятелче пък ми каза , че пускали някакво филмче , което започвало "слагането на колан отнема 7 секунди"
Звучи обещаващо. Най-важно е да го направят интересно за публиката, а да може да се усвои от всички, а не само да ти губят времето час/два.
CrazyElement
02-06-2009, 14:19
Звучи обещаващо. Най-важно е да го направят интересно за публиката, а да може да се усвои от всички, а не само да ти губят времето час/два.
Е при мен беше не повече от 10 мин, ама както ти казах всичко това го знаеш няма нищо ново за усвояване. Просто трябва да мислиш като караш , а не да караш с 200 при дъждовно време.
3лв такса (първоначална). Плащане на банката месечна 21лв. или експресна (седмица) 41лв. 0.50ст. бланка за попълване. Това е. Експресна няма. Просто седмичната става на другия ден, и с малко молене ти я дават и няма проблем :)
AntiLuuP
02-06-2009, 15:45
Просто трябва да мислиш като караш , а не да караш с 200 при дъждовно време.
Абе то и в сухо време 200 с ие сериозна скорост ....
3лв такса (първоначална). Плащане на банката месечна 21лв. или експресна (седмица) 41лв. 0.50ст. бланка за попълване. Това е. Експресна няма. Просто седмичната става на другия ден, и с малко молене ти я дават и няма проблем :)
а има ли я тази за 73лв. или не :dunno: защото утре отивам да подам докоменти и трябва да знам какви пари да приготвя :)
AntiLuuP
02-06-2009, 16:49
а има ли я тази за 73лв. или не :dunno: защото утре отивам да подам докоменти и трябва да знам какви пари да приготвя :)
Да има такава експресна...
Преди бяха нормална и експресна, докато сега са ги направили нормална бърза и експресна...
нормална- 20+ месец
бърза - 40+ 10 дена
екпресна - 70+ 2-3 дена
Да има такава експресна...
Преди бяха нормална и експресна, докато сега са ги направили нормална бърза и експресна...
нормална- 20+ месец
бърза - 40+ 10 дена
екпресна - 70+ 2-3 дена
Аз незнам да има експресна. Мисля че е имаЛО, а сега няма. Просто защото експресната (бърза според теб) е седмица и става на следващия ден от подаването, и на 2рия или 3тия си я взимаш :)
RoMeO_156_GTA
02-06-2009, 19:21
Еми влиза някой от шефовете на КАТ от твоя град и почва да обеснява работи дето ги знаеш... Колко жертви има в следствие от несъобразена скорост с пътната настилка и че вземат по 10 точки ако не носиш колан и така поне на мен това ми казаха. А едно приятелче пък ми каза , че пускали някакво филмче , което започвало "слагането на колан отнема 7 секунди"
Явно заради това е и по-голямата сума - 73лв . Аз като я вземах преди време беше 42 лв експресната , подадох в понеделник и в сряда следобяд или четвъртък вече беше готова :)
AntiLuuP
02-06-2009, 22:30
Аз незнам да има експресна. Мисля че е имаЛО, а сега няма. Просто защото експресната (бърза според теб) е седмица и става на следващия ден от подаването, и на 2рия или 3тия си я взимаш :)
Попринцип всички книжки стават на 1вия -2рия ден след подаването на документите, но според зависи от това каква сума си платил ти я издават след еди колко си време ...
А за тези цени и време които съм написал тва ми е информация от една позната която преди 2 месеца взе книжка и на нея са и били дали такъв ценоразпис ....
Аз като си я изкарвах бяха 2 варианта.... ;)
в крайна сметка си бяха само два вида
за 30 дни-20лв и нещо
за 10дни-40лв и нещо
RoMeO_156_GTA
03-06-2009, 10:20
Май ми се струва , че е направено с цел да намалят броя на младите шофьори :idea2: Вдигат такси , курсове и който не смогне, отпада . Нали постоянно има разни предложения да не се кара нощем , денем с придружител , още малко и с полицай ще искат да карат младежите :tooth:
Информативно някой знае ли колко лева е сега курса
Май ми се струва , че е направено с цел да намалят броя на младите шофьори :idea2: Вдигат такси , курсове и който не смогне, отпада . Нали постоянно има разни предложения да не се кара нощем , денем с придружител , още малко и с полицай ще искат да карат младежите :tooth:
Информативно някой знае ли колко лева е сега курса
аз темата за това я пуснах за да знам какви пари да търся и тн.
това за денем нощем ок...но това за автомобили с кубатура до 1.6 е няма такава глупост (но вече сме я обсъждали)
като стигне 1000лв те пускат :knock::tooth:
Не смятам че е напразно. Жена ми преди месец взе книжка и беше потресена от това което е гледала на церемонията... кървища без цензура, катастрофи, размазани тела, обяснения как човек без колан на задната седалка излита като пирон през предното стъкло и т.н. и т.н.
Според мен ТРЯБВА да се гледат тези неща защото малко или много човек се замисля колко да натиска педала след това.
AntiLuuP
04-06-2009, 22:56
Не смятам че е напразно. Жена ми преди месец взе книжка и беше потресена от това което е гледала на церемонията... кървища без цензура, катастрофи, размазани тела, обяснения как човек без колан на задната седалка излита като пирон през предното стъкло и т.н. и т.н.
Според мен ТРЯБВА да се гледат тези неща защото малко или много човек се замисля колко да натиска педала след това.
Тези неща ги пускат и на БЧК-то, поне аз като ходих ни пускаха такива гадости ....
п.п. От време на време преглеждам този сайт, тези снимки и така ми олеква крака .. настъпвам по слабо .... т.е. карам като по учебник
http://miravto.com/2007/08/17/samye_strashnye_fotografii_avarijj._esli_u_vas_sla baja_psikhika_luchshe_ne_smotret.html
НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА И НЕРВИ!
Доста красноречиви снимки - хайде и аз да ги пусна пак ако някой ги е подминал:
ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СНИМКИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА МЛАДИ ВОДАЧИ
http://miravto.com/2007/08/17/samye_strashnye_fotografii_avarijj._esli_u_vas_sla baja_psikhika_luchshe_ne_smotret.html
на БЧК пускак инсцинирани неща :) някои от тях доста нелепи и смешни но се научават доста важни неща при оказването на първа помощ :)
е айде честита да ми е книжката:biker:
малко закъснях и изпуснах половината от клиповете но наистина са си неща,които всеки е виждал :yes: сега само ако някой може да ми каже,какви закони приеха за младите шофьори чее...тия от кат може да са казали нещо в началото но аз см го изпуснал:oops:
Silvester9
12-06-2009, 00:00
е айде честита да ми е книжката:biker:
малко закъснях и изпуснах половината от клиповете но наистина са си неща,които всеки е виждал :yes: сега само ако някой може да ми каже,какви закони приеха за младите шофьори чее...тия от кат може да са казали нещо в началото но аз см го изпуснал:oops:
За момента все още нищо..до колкото помня..
RoMeO_156_GTA
12-06-2009, 08:34
Честита да ти е и много безаварийни :D
До колкото знам , днес ще е второ четене и ако приемат нещо . Пак същите глупости като преди , до 1.6 . После всички млади шофьори с 145 1.6 ТС , Пунто Турбо и Хонди ЦРХ :dance:
AntiLuuP
12-06-2009, 11:02
Да ти е честита - само безаварийно шофиране !!!
Честита да ти е и много безаварийни :D
До колкото знам , днес ще е второ четене и ако приемат нещо . Пак същите глупости като преди , до 1.6 . После всички млади шофьори с 145 1.6 ТС , Пунто Турбо и Хонди ЦРХ :dance:
Туко виж са поумнели и отворят една малка скоба - до 1.6 и 101к.с
:cheers: нека всички имаме милиони безаварийни км.:th_up:
нямат право да:
- карат автомобил от 23ч до 5ч
- превозват пътници до 18год. без придружител с повече от 1 год стаж в колата
- управляват МПС с двигател над 1,6
Също така те ще получават 2/3 от контролните точки при издаване на книжка и (което е най-абсурдното!) младият шофер трябва да се движи със скорост, която е с 10км/ч по-ниска от разрешената в ЗДВП!
това ли са законите,които се разглеждат :roll:
сега аз имам 34точки кога ще трябва да ходя да ми ги възтановят всичките :)