View Full Version : Не правете така!
spe4elist
03-06-2009, 17:13
Отправям апел!
За да спрем касапницата по пътищата, бъдете внимателни и не правете глупости! С тея стари бангии, в най-добрия случай, някоя да роди на 7000 rpm. В най-лошия – гледате черната хроника, предполагам!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35285
Не правете така! Карайте внимателно! И спазвайте правилника за движение...
Сложете си слънчевите очила, пуснете си хубава музика, бъдете любезни, ако можете...:rosso_spider:
mirchozo
03-06-2009, 19:02
Абсолютно подкрепям, нищо че и аз съм писал по тази тема. Даже бях пуснал подобна тема по този въпрос "ПРИЗИВ ЗА РАЗУМНО КАРАНЕ ", ма нали знаете всяко чудо до 3 дни и вероятно отдавна е забравена от всички.
life style
03-06-2009, 19:35
аз пък съм ЗА бързите скорости, стига да някои друг да не пострада, вии са избиваите,не ми дреме кои от тука ше гътне, като му е писано ше стане, само че като вдигате такива скорости, гледаите да сте сами, и сами да си умирате ! не повличаите другите !
аз пък съм ЗА бързите скорости, стига да някои друг да не пострада, вии са избиваите,не ми дреме кои от тука ше гътне, като му е писано ше стане, само че като вдигате такива скорости, гледаите да сте сами, и сами да си умирате ! не повличаите другите !
Кажи ми ква е гаранцията, че няма да блъснеш някоя друга кола, като не успееш да вземеш завой или се нахакаш в някоя дупка, спукаш гума и се завъртиш.
Ако ми отговориш на тоя въпрос: карай и с 300 ако искаш в града
Отправям апел!
За да спрем касапницата по пътищата, бъдете внимателни и не правете глупости! С тея стари бангии, в най-добрия случай, някоя да роди на 7000 rpm. В най-лошия – гледате черната хроника, предполагам!
Сложете си слънчевите очила, пуснете си хубава музика, бъдете любезни, ако можете...:rosso_spider:
Ти какво сега се видя в чудо с тая тема? Всеки от Вас поне веднъж си е пробвал колата. :) И мен ме е страх от високи скорости и аз изключително рядко вдигам повече от 130. И подкрепям наистина идеята да се спазва ограничението.
Отправям апел!
Пич , ми вземи си малолитражка и си свиркай , що я караш тази бърза Алфа ???:tooth:
detelazurno
03-06-2009, 19:56
Пич , ми вземи си малолитражка и си свиркай , що я караш тази бърза Алфа ???:tooth:
И какво....като е алфа значи трябва да хвърчим?! Аман от такива изказвания!
По ред причини, теми призоваващи към спазване на закона, са обречени на неразбиране и провал.
:drums:
mirchozo
03-06-2009, 20:03
По ред причини, теми призоваващи към спазване на закона, са обречени на неразбиране и провал.
За жалост си прав колега.Може би след няколко години ще се пооправят нещата, но бая народ ще измре дотогава.Дано не сме между тях.
old alfist
03-06-2009, 20:31
За мен майсторлъкът е да се успееш да се въздържиш и да използващ мощта на автомобила само когато има условия за това и при нужда - изпреваване.
При мен със 166, шестата предавка се ползва над 120км/ч. Ако спазвам законите, ще я ползвам много рядко, даже може и без нея /при 130км/ч. спокойно мога да си карам и на пета/, но в действителност не винаги е така.
А бе не ви ли писна да се правите на целомъдрени девици. Аз съм убеден, че няма човек който да не е правил нарушение и не си е пробвал колко му върви автомобила. Естествено ,че мярка трябва да има, трябва да се пазят и другите участници в движението и всеки сам да си преценя ситуацията, но да ми пускате такива теми и да се правите колко сте възпитани и културни шофьори ми се струва ,че преигравате доста. Или може би колегата пуснал темата сигурно е безгрешен и затова пръв хвърля камъка .
spe4elist
03-06-2009, 22:35
Пич, вземал съм си каквото трябва... Страхувам се от млади шофери, яхнали 150 +++ коньови изтребители, в съмнително техническо състояние...
От 23 години съм шофьор, работил съм и като такъв, качвали са се върху ми всякакви идиоти, самозаблудили се , че пътя е Космос и е лично техен...
Който иска да си пръжи мотора, да ходи на Божурище - там си има условия...
Ама на пътя да показва колко му е голям (мотора), айде нема нужда...
Малко ли са ви всекидневните новини за млади хора, тъпо загинали на пътя, щото НЕ МОЖАЛИ да овладеят автомобила...
Не е лошо и да се замислите да подпишете декларация за донорство - има доста болни, чакащи за органи!!!
Те затова призовавам...
Нищо лично
Е това ще си го сложа в подписа.
Не е лошо и да се замислите да подпишете декларация за донорство - има доста болни, чакащи за органи!!!
А бе не ви ли писна да се правите на целомъдрени девици. Аз съм убеден, че няма човек който да не е правил нарушение и не си е пробвал колко му върви автомобила. Естествено ,че мярка трябва да има, трябва да се пазят и другите участници в движението и всеки сам да си преценя ситуацията, но да ми пускате такива теми и да се правите колко сте възпитани и културни шофьори ми се струва ,че преигравате доста. Или може би колегата пуснал темата сигурно е безгрешен и затова пръв хвърля камъка .
Ако беше сложил пари - щеше да загубиш.
spe4elist
03-06-2009, 22:46
Стрелката подмина 200.Магистралата Ст. Загора-София.Гуми 205/55r16.
Двама възрастни и две деца.Пълен багажник.Лек наклон.
ALFA ROMEO !!!:thumbup:
ТОВА имах предвид!
dilian alfa gtv
03-06-2009, 22:56
:brickwall:
кофти е да се кара бързо с хора, рискуваш дори с минимално техният живот, но вс.от нас е изпробвал колата си, и няма нищо лошо ако е на път,който го позволява, аз съм смея да твърдя млад шофер, имам сиго 100к км и досега даже акт нямам, нито птп, мисля, че апела ти е карайте разумно и когато карате бързо бъдете внимателни, но и ти си пробвал колата нали? аз моята над 3500 оборота не обичам да я карам ако става въпрос, щъдя я много
@dilian alfa gtv (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3312)
Днес вече ти изтрих един спам , без наказание.
Да продължавам ли по каналния ред?
И ако обичаш разните алабализми за УАЗ-ки с ролбари и помлени ламбота ни ги представяй със съответният снимков материал.
Че на приказки всеки е силен.
old alfist
03-06-2009, 23:01
ТОВА имах предвид!
Това, което цитираш, наистина е безумие.
Освен да говорим на децата си и младите колеги нищо друго не ни остава, разчитайки на техният разум.
Всеки го влече скоростта, притъпяваща инстиктите за самосъхранение. Важното е човек да се учи от грешките си и да не си мисли, че на него няма да се случи това което виждаме по пътищата и медиите.
trustworthy
03-06-2009, 23:01
Доко, с авторът на темата сте хора с опит зад волана, но една значителна част от аудиторията са (нека не се засягат колегите) на 'два петъка' шофьори. Аз разбирам както твоята, така и тази на Спечелиста гледни точки, но преценката на ситуацията може да стане САМО на база опит зад волана. Това не се учи по време на курса. Който го има този опит, знае за какво става дума. Който го няма...е редно да го знае поне, а не първата работа, като се качи на кола, да бъде да види колко и е максималната скорост.
Всеки е правил глупости, но на неопитните шофьори трябва да им е ясно, че техните грешки могат да струва по-скъпо
dilian alfa gtv
03-06-2009, 23:04
[QUOTE=pr_00f;492521]@dilian alfa gtv (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3312)
Днес вече ти изтрих един спам , без наказание.
щом казваш ок но незнам за кой пост става въпрос
life style
03-06-2009, 23:11
а така, и аз тва се се опитвам да кажа, ама се отнасям наказания хаха , pr_00f парите ше ги спечели, ти недеи гледа кои кво се пише тук, познавам доста варненски алфисти, фъф форума пишат колко са примерни и не знам си ко , никви гонки не правили , пък ела ги виж на улицата кви лекета са, и мнооого силно ме съмнява софиянци да отстъпват с нещо , единственно теа които са на преклонна възраст от 40 на горе може да спазват що годе правилника! никои не го спазва, кво ми бращолевите тъпотии тука и са праите на света вода ненапита! с теа призиви нищо не моете да напраите, като му е писано на човек да се обеси няма да се удави ! така че боли ме трибуквието кои ше мре, като не кара разумно да мре, ти си караи както си знаиш пък другите да са спасяват, не може да се мисли за цяла държава!
@life style
Нищичко не ти разбах, с този стил на изразяване.
Така и не разбрах кой ще спечели парата ?
@dilian alfa gtv - Колега, не е лоша идея да се използват понякога главни букви.
Иначе предизвикването на умишлено ПТП ( за което споменавате )минава ли за безопасно шофиране според Вас?
А за триенето на спама - лека полека :)
old alfist
03-06-2009, 23:19
а така, и аз тва се се опитвам да кажа, ама се отнасям наказания хаха , pr_00f парите ше ги спечели, ти недеи гледа кои кво се пише тук, познавам доста варненски алфисти, фъф форума пишат колко са примерни и не знам си ко , никви гонки не правили , пък ела ги виж на улицата кви лекета са, и мнооого силно ме съмнява софиянци да отстъпват с нещо , единственно теа които са на преклонна възраст от 40 на горе може да спазват що годе правилника! никои не го спазва, кво ми бращолевите тъпотии тука и са праите на света вода ненапита! с теа призиви нищо не моете да напраите, като му е писано на човек да се обеси няма да се удави ! така че боли ме трибуквието кои ше мре, като не кара разумно да мре, ти си караи както си знаиш пък другите да са спасяват, не може да се мисли за цяла държава!
Колега, ти като искаш си се самоубивай. Но, не ме убивай мен и най-вече децата ми.
life style
03-06-2009, 23:22
@life style
парата ше я спечели доко,пък за писаното от мен, не съм и очаквал да ме разбереш,не пиша така че да се харесам на сички, пиша си както моа !
dilian alfa gtv
03-06-2009, 23:22
@life style
@dilian alfa gtv - Колега, не е лоша идея да се използват понякога главни букви.
Иначе предизвикването на умишлено ПТП ( за което споменавате )минава ли за безопасно шофиране според Вас?
А за триенето на спама - лека полека :)
мисълта ми беше друга колега че умишленото птп ще го направи въпросния водач а не аз и то неколкократно ме засича мен но както и да сетих за този и не си сдържах нервите.
spe4elist
03-06-2009, 23:34
@life style
Нищичко не ти разбах, с този стил на изразяване...
То, писането, да не е като карането ...
detelazurno
03-06-2009, 23:51
Не става само с яденеееее!
Стига сте се ръфали бре .... :blah: Да не се напише нещо по-провокиращо и се почва . А по въпроса с възпитанието и манталитета на участниците в движението по българските пътища не ми се пише . Толкова сме зле с културата на движение и елементарни обноски на пътя, че само това с високата скорост да ви е проблема . Тъй-като съм поживял известно време в цивилизована държава ,където това поведение на пътя и балкански манталитет липсва , си мисля, че високата скорост ( нещо често срещано явление на запад ) е по-малко опасна от преминаващия идиот на червено, отнемащия или недаващия предимство , пресичащите пешеходци по цялата дължина на булевардите , създаващи предпоставки за всякакви инциденти и куп нарушения свързани с култура и манталитет на самия водач който доста често е и пешеходец (псуващ водачите) . Та замислете се за какво спорите, всички сме "един дол дренки", манталитет, какво да се прави? Истината е , че всички ние субекти с балкански манталитет попаднали в други условия ги спазваме и сме примерни граждани. Та извода какъв е? - " Рибата се вмирисва от към главата " , или каквито са ни управниците -такъв е и народа. Докато няма контрол над правилата , всеки ще се възползва , или ако иска.....:thumbup:
Нещата ще се променят, но отгоре надолу и много бавно, все още няма такава тенденция. С такива теми нищо не се променя , слаба ни е все още държавицата , която трябва да прилага правилата за живот (закони).
Личното ми мнение по темата е, че трябва да се вземе американския ( немския - все тая ) модел за закон за движение по пътищата и техните нормативи,застраховки, такси и глоби и прилагането му. И не ми споменавайте за стандарт на живот . Колкото е по-голяма сопата , толкова по-малко нарушители. Тогава който има дупе ще нарушава правилата .
МИР , и внимателно по пътищата.
spe4elist
04-06-2009, 00:07
Стига сте се ръфали бре .... :blah: Да не се напише нещо по-провокиращо и се почва . А по въпроса с възпитанието и манталитета на участниците в движението по българските пътища не ми се пише . Толкова сме зле с културата на движение и елементарни обноски на пътя, че само това с високата скорост да ви е проблема . Тъй-като съм поживял известно време в цивилизована държава ,където това поведение на пътя и балкански манталитет липсва , си мисля, че високата скорост ( нещо често срещано явление на запад ) е по-малко опасна от преминаващия идиот на червено, отнемащия или недаващия предимство , пресичащите пешеходци по цялата дължина на булевардите , създаващи предпоставки за всякакви инциденти и куп нарушения свързани с култура и манталитет на самия водач който доста често е и пешеходец (псуващ водачите) . Та замислете се за какво спорите, всички сме "един дол дренки", манталитет, какво да се прави? Истината е , че всички ние субекти с балкански манталитет попаднали в други условия ги спазваме и сме примерни граждани. Та извода какъв е? - " Рибата се вмирисва от към главата " , или каквито са ни управниците -такъв е и народа. Докато няма контрол над правилата , всеки ще се възползва , или ако иска.....:thumbup:
Мдааа, май вече сме от една и съща страна на барикадата. Мисля, че не съм направил нищо лошо, като съм призовал за укротяване на страстите... И съм далеч от мисълта, че казано тук - някой ще чуе, още по-малко - послуша... За съжаление, културата ни на пътя като цяло, е много ниска. Оттам идват и многото нарушения, оттам и многото катастрофи с фатален край.
Нека всички с общи усилия да намалим НЕматериалните щети!!!
Леле, какво доживях. Пиргос и Одесос да са на едно мнение. Жива да не бях :haha:
Има надежда значи България да се оправи.
Леле, какво доживях. Пиргос и Одесос да са на едно мнение. Жива да не бях :haha:
То нали знаеш приказката за надеждата... , "неволята" му е майката, тя учи ,а и "в мътни води рибка лесно се лови" , ако ми схващаш мисълта за положението на България .
То нали знаеш приказката за надеждата... , "неволята" му е майката, тя учи ,а и "в мътни води рибка лесно се лови" , ако ми схващаш мисълта за положението на България .
Мнда, чудесно те разбирам. А ти вземи прояви повече активност в раздела по-нагоре (икономика и политика). Мисля, че имаш какво да кажеш.
Мнда, чудесно те разбирам. А ти вземи прояви повече активност в раздела по-нагоре (икономика и политика). Мисля, че имаш какво да кажеш.
По скоро с политика не ми се захваща, че тя ще стане една .... Даже и не чета там , но ще се възползвам от поканата , поне ще почета за сега . :thumbup:
По скоро с политика не ми се захваща, че тя ще стане една .... Даже и не чета там , но ще се възползвам от поканата , поне ще почета за сега . :thumbup:
Няма страшно, поне там се стараем да се културни и толерантни. :thumbup:
trustworthy
04-06-2009, 08:05
Пиргос и Одесос винаги са били неразделни като морето и чайките, бе :handshake:
Апелирате неправете така! Има ли някой, който не е карал колата си веднъж поне бързо, или вс карате с 120, и нито км повече? Пълни глупости, то е ясно че никой не кара колата си така вс ден, на места кадето има мн коли, може да сме всякакви,ама чак толкова глупави нема. Понякога се чудя на някои теми, имам чувството, че се пускат ей така да има приказка само, като кажеш неправи така, кво ще накараш някой от др колеги да не кара бързо!!!
вс знаем за черната хроника и какво може да се случи, опасно и смъртоносно, но както имаше един виц с един пич, казали му че ще умре от камион, пича не излизал от тях и веднъж се показал на балкона, бам от горе съседското дете си играело с камионче на горният балкон, изпуснало го, ударило човека по главата и той паднал!
когато, някой реши да кара бързо и екстремно поне да премисли действията си и да гледа да е сам, това е, карайте бързо там кадето позволява и бъдете внимателни с някой бабички, който се движат с 80 по първокласна магистрала в най-лява лента!
никой не иска да умре, колкото и да му е гаден живота!!!
Защитници те на тезата, че всеки сам решава как да умре, стига да не навреди на околните са ми много интересни. Вие момчета (или момичета) нямате ли майки, бащи, приятели, деца..., не ви ли пука за тях? То е ясно, смъртта не е проблем за мъртвия, а за живите.
Пиргос и Одесос винаги са били неразделни като морето и чайките, бе :handshake:
За тебе сме в течение, ма ти си изключение :evil:
Нещата ще се променят, но отгоре надолу и много бавно, все още няма такава тенденция. С такива теми нищо не се променя , слаба ни е все още държавицата , която трябва да прилага правилата за живот (закони).
Личното ми мнение по темата е, че трябва да се вземе американския ( немския - все тая ) модел за закон за движение по пътищата и техните нормативи,застраховки, такси и глоби и прилагането му. И не ми споменавайте за стандарт на живот . Колкото е по-голяма сопата , толкова по-малко нарушители. Тогава който има дупе ще нарушава правилата .
Абсолютно съм съгласен с това мнение. Смешно е във форум на спортно ориентирани коли да се правят призиви "Не превишавайте скоростта!", особено при неадекватните ограничения в България. Вчера карах без да нарушавам ограниченията от София до Благоевград - бях със служебната кола с разбито окачване и не беше безопасно да вдигам повече от 100 км/ч. Ами щях да заспя - през 500 метра безумни ограничения 60, на участъка между Перник и Долна Диканя, който е в по-добро състояние от двете ни "магистрали" взети заедно - ограничение 90. Защо, питам аз? И отговор не искам, щото го знам.
Затова нека призивът да бъде за РАЗУМНО, СЪОБРАЗИТЕЛНО, ВНИМАТЕЛНО и КОЛЕГИАЛНО шофиране.
Jivko7777
04-06-2009, 12:11
Абсолютно съм съгласен с това мнение. Смешно е във форум на спортно ориентирани коли да се правят призиви "Не превишавайте скоростта!", особено при неадекватните ограничения в България. Вчера карах без да нарушавам ограниченията от София до Благоевград - бях със служебната кола с разбито окачване и не беше безопасно да вдигам повече от 100 км/ч. Ами щях да заспя - през 500 метра безумни ограничения 60, на участъка между Перник и Долна Диканя, който е в по-добро състояние от двете ни "магистрали" взети заедно - ограничение 90. Защо, питам аз? И отговор не искам, щото го знам.
Затова нека призивът да бъде за РАЗУМНО, СЪОБРАЗИТЕЛНО, ВНИМАТЕЛНО и КОЛЕГИАЛНО шофиране.
И аз мисля така...щом карате според ограниченията си купете Форд Фиеста 1.3 60 кс даже вдига 150 км/ч, защо карате 1.8 TS или 2.0 TS с по 144 и 155 коня само ей това ми обяснете...имаше един цитат "Никой не си купува Алфа за да я кара бавно...":devil::devil::devil:
spe4elist
04-06-2009, 13:03
Смешно ли? Иди да се посмеете заедно с някоя майка на тъпо загинал син или щерка, едва завършили средното си образование?
Затова нека призивът да бъде за РАЗУМНО, СЪОБРАЗИТЕЛНО, ВНИМАТЕЛНО и КОЛЕГИАЛНО шофиране., което някак си не се връзва със скорости около 200 км/ч. Както и употреба на алкохол и т.н.
Пускането на подобна тема може да доведе до подстрекаване на млади и неопитни шоферчета и карачи, да се опитват да преминат в зоната на здрача. И лошото е, че някои успяват!!!
spe4elist
04-06-2009, 13:06
И аз мисля така...щом карате според ограниченията си купете Форд Фиеста 1.3 60 кс даже вдига 150 км/ч, защо карате 1.8 TS или 2.0 TS с по 144 и 155 коня само ей това ми обяснете...имаше един цитат "Никой не си купува Алфа за да я кара бавно...":devil::devil::devil:
Карам 155 коньова Алфа, защото съм влюбен в марката!!!
Което не пречи на някой идиот, дори с Форд Фиеста със 150 км/ч да изтрепе себе си и маса невинен народ!
Моята е 90к.с., но бих си взел някоя Алфа 144 или 155 коня, за да като изпреварвам все пак някои автомобили, дето карат бавно, да се чувствам спокоен и сигурен, а не да изпреварвам 1км и да се кръстя през това време
Та и аз да подкрепя с един глас автора на темата,и както съм казвал и преди, тема от този род трябва да има в раздел "Важни". Спирайте на пешеходни пътеки, дори и да са от онези дрисливите с малките лентички дето само в БГ ги има. Спазвайте ограничението, защото освен нас (гъзарите с колите), по улиците се разхождат нашите деца, жени, майки ,бащи дядовци и баби. :!::!::!::!:
CrazyElement
04-06-2009, 13:19
Нямаме пътища хора.. spe4elist е прав. Само при нас може да се види това да си караш по магистралката с 190-200 в ляво и някаф дядо решил с неговата жигулка/ладичка па що не и московец да изпревари ТИР-а отпред, който кара с 90 и той го минава с 95 ем тфа е.В много държави ограничение на скороста по магистрали няма пример немския аутобан има но на места иначе колкото ти варви колата.Ама тука с тези условия по магистралите едвали ще дигна повече от 160.
За неосведомените.
Максималната разрешена скорост в България е 130 км/ч.
[/B]
Смешно ли? Иди да се посмеете заедно с някоя майка на тъпо загинал син или щерка, едва завършили средното си образование?
Затова нека призивът да бъде за РАЗУМНО, СЪОБРАЗИТЕЛНО, ВНИМАТЕЛНО и КОЛЕГИАЛНО шофиране., което някак си не се връзва със скорости около 200 км/ч. Както и употреба на алкохол и т.н.
Пускането на подобна тема може да доведе до подстрекаване на млади и неопитни шоферчета и карачи, да се опитват да преминат в зоната на здрача. И лошото е, че някои успяват!!!
КОлега, говоря за превишаване на разрешената скорост. На пътя Плевен - Русе скорост от 100 км/ч е превишена. На магистрала Тракия скорост от 150 км/ч е превишена. Всяко достигане на такива скорости ли създава опасност за движението?
joro_donchev
04-06-2009, 17:26
to takiva se trepiat ! primer na 1 . 06 na izhoda na stara zagora se blasnaha edno audi i edin tuareg i kakav beshe smisala che edin si zamina ? tova li sa visokite skorosti ?
to takiva se trepiat ! primer na 1 . 06 na izhoda na stara zagora se blasnaha edno audi i edin tuareg i kakav beshe smisala che edin si zamina ? tova li sa visokite skorosti ?
Брато, а пиши ни кирилица де, тия ченгелиq като идеш в GB можеш да ги ползваш, съответно на английски, тука българи ли сме или аборигени, които нямат писменост и ползват чужди символи, аааааааааа?.
spe4elist
05-06-2009, 10:02
Добро утро!
http://www.youtube.com/watch?v=u4gN2tkpDG4
Малко е дълъг клипа, но го изгледайте целия. Действа много отрезвяващо!
Jivko7777
05-06-2009, 10:48
Ето на...после си мислехме че балканскити шофиори са най-невъзпетани...я вижте поляците какво правят...
www.youtube.com/watch?v=1P1RjFXiGog&feature=related
Карайте си със съобразена с пътя и околните елементи скорост и се надявайте, че и другите го правят. Това тука http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm за размисъл да си го ползвате и да си сметнете каква е вероятността да спечелим шестица от тотото за да си купим Ферари или Астън примерно или безплатно еднопосочно билетче за дядо Боже или там кадето се ходи.
За колегите от клуб 220+ може да отворим раздел Sci Fi.
Jivko7777
24-06-2009, 01:31
Това може би е най-стойностния клип правен някога...Клип след който всеки ще си даде сметка...Просто всеки един от нас трябва да го гледа целият :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry:
www.vbox7.com/play:cb758a54
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry:
traiko_89
24-06-2009, 02:18
недейте така бе хора разтройвате другите .ся как да карам
Jivko7777
24-06-2009, 10:00
недейте така бе хора разтройвате другите .ся как да карам
Аз го видях снощи точно преди да излизам...и какво се случи поисках да ме вземат от нас:unsure::unsure::unsure:...защото наистина се замислих и то доста сериозно...
AntiLuuP
24-06-2009, 12:34
Това може би е най-стойностния клип правен някога...Клип след който всеки ще си даде сметка...Просто всеки един от нас трябва да го гледа целият :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry:
www.vbox7.com/play:cb758a54 (http://www.vbox7.com/play:cb758a54)
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry::cry::cry:
Англичаните правят изродски клипчета ...
Ама света е такъв че колкото и да се пазиш някой друг прави белята ....
И обикновено виновния винаги оцелява....
Провокиран съм малко от темата. Изчетох внимателно повечето постове.
Твърд противник съм на високите скорости. Карам алфа защото ми харесва като интериор и като екстериор, а не заради бързината на този автомобил.
Клипчето наистина е добре направено, но нещо липсва.
Липсва още една вина, и тя не е свързана с обикновените хора. Къде е вината на огромните автомобилни корпорации търсещи големи печалби.
Онзи ден гледайки едно клипче, се замислих на кого и защо е нужно да има сериен автомобил, който може всеки да си закупи с мощност от 1001 конски сили, поватрям това както всички знаете е сериен автомобил. Има и по мощни, но те са някакви специални бъзикни.
Представете си, че всички карахме олекотени електроавтомобили достигащи максимум 70 километра в час. Звучи май доста гадно. Но май целесъобразно.
Дали един тинейджър с бушуващ тестостерон седнал в кола над 100 коня е виновен или този, който му е предоставил този автомобил или по-точно възможността да го притежава. Сложен въпрос. После се сещам за формула едно, адски популярен спорт, изключително бързо развиващ се, с огромна реклама във всички страни. Какво олицетворява формула едно-еми, високите скорости. Разпилях се в много посоки нещо.
Още веднъж да кажа, твърд противник на високите скорости съм.................:rosso_racers:
traiko_89
24-06-2009, 15:35
Се си мисля че ако се кача и на 75 коня мога да направа същотолкова лоша катастофа.въпрос на засилка. е тогава каруца ли да карам с кон и т.н.т.а относно катастрофите не е приятноза гледане ,но за един човек с слаба психика би му въздеиствало в обратна посока.и при една ситуация да бокира на пълно!!!!!има една тема високи скорости та в нея пишат за катастрофите си ,та там не се спомена за катастрофа с таска скорост с +-една.та май е проблема с погрешна преценка и невнимание.лично съм присъствал на катастрофи с фатален край минавайки по пътя.мо ако мислиш за това няма да имаш време за друго на пътя.
ФЕРАРИСТ
24-06-2009, 15:40
След всяка изминала година се убеждавам все повече че не скороста е виновна за повечето катастрф, а неправилната преценка на водача зад волана, наскоро четох и независимото проучване на някаква английска асоциация, и пишман станах че не го запазих......
Българина е много добър шофер, просто няма пътища за това - ако сега ни треснат германските пътища, и всеки подкара с 200 ще има в пъти по малко жертви, а ако натикаме цивилизованите и дисципл шваби у пътищата у нас, ще има двойна касапница.......
А и в крайна сментка що някой не ми даде логичен отговор на въпроса - Абе въведоха сума ти норми на който да отговаря даден автомобил, еко норми, сейфти незнамсикакво, единно евро законодателство уж, що не накарат всички евро коли да имат ограничени двг на 130 да речем.......ей това някой искам да ми го обясни - ми щото няма как......отделен е въпроса че ако изведнъж всички катастрофи секнат, доста икономически отрасли ще зациклят......
Аз вече 14 години карам със скорост с която се чуствам уверен, и с която смятам че мога да реагирам......без да ми пука за ограниченията......и нямам физически досег с друг обект за това време.....и не мисля да се променям......
AntiLuuP
24-06-2009, 15:53
И аз си мисля че катастрофите в повечето случаи са заради преценката на водача ... в крайна сметка и скоростта трябва да е съобразена с пътните условия и обстановката ...
http://miravto.com/2007/08/17/samye_strashnye_fotografii_avarijj._esli_u_vas_sla baja_psikhika_luchshe_ne_smotret.html
ФЕРАРИСТ
24-06-2009, 16:14
Това тука http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm за размисъл да си го ползвате
Мда, перфектен матрял - какво излиза - през комунизма на ония трошляци дето не вдигаха повече от 110, и бяха мнооооооооооого по нарядко по пътищата, има години когато жертвите са по малко, от сегашните скоростни времена.....какъв е извода - медите са голям зобматор......НАЙ - ГОЛЕМИЯ......
От образователна точка клипчето е хубаво, подтиква към замисляне, спестили са ни кръвта и разпилените мозъци и това хубаво, хай-хубаво ще стане ако подобни клипчета се излъчват по телевизията, може да има ефект. Лоша работа за невинните жертви.
traiko_89
25-06-2009, 01:48
От образователна точка клипчето е хубаво, подтиква към замисляне, спестили са ни кръвта и разпилените мозъци и това хубаво, хай-хубаво ще стане ако подобни клипчета се излъчват по телевизията, може да има ефект. Лоша работа за невинните жертви.
на починалите или хубаво или нищо.пък има ужаси за телевизора:jason2:
Ужасите по телевизора са измислени, пък и на филмчето жертвите са добре подбрани та да ти стане гадно не от гледката, а от самата идея, че им се случва подобно нещо, айде днес отиде пак да карам пак с 90:small_cry:
Jivko7777
25-06-2009, 10:35
Ужасите по телевизора са измислени, пък и на филмчето жертвите са добре подбрани та да ти стане гадно не от гледката, а от самата идея, че им се случва подобно нещо, айде днес отиде пак да карам пак с 90:small_cry:
Нали има нещо в това клипче...Само един път ми трябше да го гледам и вече 2 ден съм спокоен на пътя...
ПП:Та въпросното клипче ми го прати моята приятелка, защото я беше страх да се качи в колата, но един път се "престраши" и я закарах до тях само на 1 и 2 предавка много бавно...Просто незнам качи ли се още някой в колата и карам бавно, защото неговият живот е в моити ръце и всеки от нас трябва много да се замисли!!!
Мда, перфектен матрял - какво излиза - през комунизма на ония трошляци дето не вдигаха повече от 110, и бяха мнооооооооооого по нарядко по пътищата, има години когато жертвите са по малко, от сегашните скоростни времена.....какъв е извода - медите са голям зобматор......НАЙ - ГОЛЕМИЯ......
А ще се сетите... "войната по пътищата" е просто поредната касичка за някои, освен, че върши добра работа в забаламосването на стадото, че да не поглежда какви ги вършат управниците, а и допълнителен разделител за по пълно приложение на - разделяй и владей.
мда , ама я се замисли каква е пасивната сигурност на комунистическите трошляци ,замисли се че по ония времена коланите се ползваха за красота и т.н. , а я се замисли какъв ще е резултата ако на сегашните МПС та им махнеш въздушните възглавници ..
подкрепям автора на темата с две ръце
И не се опитвайте да търсите под вола теле и да откривате топлата вода , скороста убива !
Спазвайте правилата
Няма как човек да очаква във форума на Алфа Ромео, да има привърженици на ниските скорости. Искам да вметна, че когато говорим за високи скорости и мощни автомобили, говорим и за времето на ускорение до дадена висока скорост.
Сега да кажа нещо за високите скорости, защото някои колеги говорят за преценка, а това е един ужасно субективен фактор. Един пример, излизане на главен път-как се излиза на него, ако преминават автомобили движещи се с 60, и ако има възможност да изкочи автомобил със 140 - давам този пример, защото това са често срещани катастрофи. Другият пример е при задминаването, за колко време насрещно движещ се автомобил скъсява разстоянието когато се движи с 80 и когато се движи със 150 и дали един неопитен водач може да направи раликата и да я усети. Трети пример. Проверете статистиката при ударени пешеходци и колко по висок е шанса им за оцеляване при скорост 50 и забележете, същия процент на шанс за оцеляване е драстично по нисък при скорост 70, а много от нас си казват в населено място "абе айде бе, където е 50 там е и 70 аз съм опитен колата ми спира добре. Искам да вметна и още нещо изключително важно : Скоростта увлича. Всички знаем когато стъпим на магистрала в началото как усещаме 120 км и след един час по магистрала същата скорост ни се струва все по ниска и по ниска, и ако колата ни е мощна ние си настъпваме ли настъпваме и така стигаме до 180 и нагоре. Редно ли е да се кара със 180 по магистрала, на която често в крайна лява лента изпреварват камиони със 100 твърде опасно звучи. Пак ще кажа, за мен високата скорост е тази, която убива, разбира се, че не е само тя, но тя е главния виновник.
Редно е на някои участъци от магистралата да се кара със 180. Просто спазваш едно правило: като видиш прд теб в далечината колона, леко вдигаш крака от газта.
мда , ама я се замисли каква е пасивната сигурност на комунистическите трошляци ,замисли се че по ония времена коланите се ползваха за красота и т.н. , а я се замисли какъв ще е резултата ако на сегашните МПС та им махнеш въздушните възглавници ..
:th_up:
И не се опитвайте да търсите под вола теле и да откривате топлата вода , скороста убива !
E тук е и основната разлика с "преди"
Тогава сякаш е нямало толко мнгознайвкоци дето расъждават в стил "бе те ше ми кажат как да карам, я къв съм пич" И да докарват от 10 кладенеца вода че да караш кат идиот е нормално, Видиш ли миналата година са умрели толкоз хора начи тази ако умрат още толкова всичко е наред.
SandoOne
25-06-2009, 13:07
Кой как иска да си кара колата според мене много е относителен въпроса за високите скорости се оставете секи сам да си преценява как се движи аз от висока скорост имам 2 акта ама никой не може да ме спре ..... Обаче така карам като съм сам :)
подкрепям автора на темата с две ръце
Спазвайте правилата
А лошите пътища, техническото състояние на автомобилите, малоумните маркировки и знаци - те не убиват ли?
Не отричам, че високата скорост е равнозначна на висок риск от смърт, но трябва ли да не обръщаме никакво внимание на другите фактори, защото в тях трябва да се наливат пари, а не да се цоцат такива?
Jivko7777
25-06-2009, 14:49
А лошите пътища, техническото състояние на автомобилите, малоумните маркировки и знаци - те не убиват ли?
Не отричам, че високата скорост е равнозначна на висок риск от смърт, но трябва ли да не обръщаме никакво внимание на другите фактори, защото в тях трябва да се наливат пари, а не да се цоцат такива?
Ето точно казано...Лоши пътища, технеческо състояние...:shocking::shocking::shocking:
Ето точно казано...Лоши пътища, технеческо състояние...:shocking::shocking::shocking:
И десетки хиляди идиоти който не се съобразяват с това и карат с 200 ?
AntiLuuP
25-06-2009, 15:08
И аз като съм сам карам доста по-диво, от колкото като воза някой и все пак не смятам, че съм от хората дето се юркат много. Превишавам ограниченията, но с малко и когато смятам, че пътят и участниците в движението го позволяват
Абе така е + тва съм забеляза че примерно ако ограничението е 70 а ти караш със 80 дори не те спират, но ако караш с 90 вече си длъжен да почерпиш ... въпреки всичко и полицаите до известна степен са разбрани хора...
И пак казвам ако ние не се пазим няма кой да ни опази ...
снощи към 3 и нещо направих голяма глупост без да искам осъзнах се в последния момент....
На Константин Величков и Тотод Александров Карам си аз от сливница по К.Величков и ме хвана няква зелена вълна, гледам си аз зелените светофари карам с коло 50-60 и в последния момент виждам че всъщност аз си гледам светофара на Стамболийски и си пресякох Т.Александров на червено стана ми лошо .... Добре че нямаше никакво движение... Главата още ме боли .... :depressed::depressed::depressed:... дано няма камера там.... :big_whoops:... ама по важното е че не стана беля ... а то точно от такива разсейки стават поразиите .... А аз още съм си в стрес от 7ми април ....
ФЕРАРИСТ
25-06-2009, 21:50
а я се замисли какъв ще е резултата ако на сегашните МПС та им махнеш въздушните възглавници ..Със сигурност няколко пъти по - слаб щеше да е резултата в сравнение ако дърветата по пътищата ни бяха колкото тия в Германия да речем.....виж подписа ми, представи си че е още средата на годината, и жътвата на дърветата по пътя към морето тепърва започва......
spe4elist
25-06-2009, 22:28
Кой как иска да си кара колата според мене много е относителен въпроса за високите скорости се оставете секи сам да си преценява как се движи аз от висока скорост имам 2 акта ама никой не може да ме спре ..... Обаче така карам като съм сам :)
Много поучително! Докато има такова мислене, крайпътните надгробни камъни ще се увеличават!
AntiLuuP
25-06-2009, 22:38
Много поучително! Докато има такова мислене, крайпътните надгробни камъни ще се увеличават!
Така е, а като претърпиш едно ПТП и оцелееш се осъзнаваш ... Просто мисленето ти се преобръща в съвсем друга посока много рязко... (ест има и изключения)...
Тъпо е да гинат хора поради собствена си или поради чужда глупост. Абсолютно "ЗА" на разумното, трезво и безопасно шофиране.
вс знаем колко е опасно да се кара бързо, и последствията, стига с това парадиране бе колеги, ясно схванахме идеята мисля...да со сложим вс по един ограничител на 100
Провокиран съм малко от темата. Изчетох внимателно повечето постове.
Твърд противник съм на високите скорости. Карам алфа защото ми харесва като интериор и като екстериор, а не заради бързината на този автомобил.
Клипчето наистина е добре направено, но нещо липсва.
Липсва още една вина, и тя не е свързана с обикновените хора. Къде е вината на огромните автомобилни корпорации търсещи големи печалби.
Онзи ден гледайки едно клипче, се замислих на кого и защо е нужно да има сериен автомобил, който може всеки да си закупи с мощност от 1001 конски сили, поватрям това както всички знаете е сериен автомобил. Има и по мощни, но те са някакви специални бъзикни.
Представете си, че всички карахме олекотени електроавтомобили достигащи максимум 70 километра в час. Звучи май доста гадно. Но май целесъобразно.
Дали един тинейджър с бушуващ тестостерон седнал в кола над 100 коня е виновен или този, който му е предоставил този автомобил или по-точно възможността да го притежава. Сложен въпрос. После се сещам за формула едно, адски популярен спорт, изключително бързо развиващ се, с огромна реклама във всички страни. Какво олицетворява формула едно-еми, високите скорости. Разпилях се в много посоки нещо.
Още веднъж да кажа, твърд противник на високите скорости съм.................:rosso_racers:
* Само частично си прав, защото липсва не само тази вина, която е безспорна.
* Липсва вината и на нещото което не знам защо наричаме "д-ЪРЖАВА" (http://dupka.net/e107_plugins/locator/locator.php), на полЮцията (да ме извиняват братчеда Дамян и другите истински ченгета), на шибаните ебалници в Контролно-Техническите Пунктове (които ти се мръщят ако им поискаш да ти чекнат спирачките - нищо, че си си го платил), на здравната и образователната системи, на търговците на автомобили на старо (дето правят от два таралясника една кочина и искат от продажбата да спечелят толкова, че да карат Кайени след като това) и на авточасти (става въпрос за части-ментаци и пластмасови носачи МАДЕ ин ДЖЕРМАНИ - на цени за придворни), на автомонтьорите с дипломи за готвачи и фризьори, а и на тези които са ги допуснали да вършат тази работа и на кой знае още кого. Не съм изчерпателен - може да допълните списъка.
* Но в крайна сметка не Дупетатите или ДАЙ-джиите ни карат колите (съвсем не искам да ги оневиня - виж по-горе) и не те решават с колко 130 ще профучим по Раковска примерно, и не те решават колко да дигнем на първа със свирене на гуми. А и добре, че не решават те - щото тогава сите българи (и роми, и турци и др.) ще сме на или всеки километър или ще "работим в енергото".
Кофти тема - с много неизвестни и с много независещи от нас неща. Но все пак - внимателската. И умната....
вс знаем колко е опасно да се кара бързо, и последствията, стига с това парадиране бе колеги, ясно схванахме идеята мисля...да со сложим вс по един ограничител на 100
Рус, не се нерви, не се сърди. Не става въпрос за парадиране. Не става въпрос за 100, или за 120, или за 150. Става въпрос за мислене приятелю. Ама предварително. Щото нали знаете какво казват чужденците за нас: "Искам да му имам акъла на българина, ама след като е направил белята".
Не може всички да сме Шумахеровци (колкото и да ни се иска), въпреки, че някои от нас продължават да опитват. Пък и затова както по-горе каза lifestyle си има писти. Там може, но някъде където има хора - НЕ.
SandoOne
26-06-2009, 00:11
Така е, а като претърпиш едно ПТП и оцелееш се осъзнаваш ... Просто мисленето ти се преобръща в съвсем друга посока много рязко... (ест има и изключения)...
3ри ПТП - та съм преживял даже 4 ри 2 аз се одарих на 2 бащата и аз бях в колата така че знам :)
влад прав си, ама нали знаеш, че всеки си има глава на раменето да мисли,че..
AntiLuuP
26-06-2009, 00:44
3ри ПТП - та съм преживял даже 4 ри 2 аз се одарих на 2 бащата и аз бях в колата така че знам :)
Писал съм че има и изключения и за ПТП не говоря ожулване на калник или спукана броня ... ;)
Как ще си сам приятелю - това, че не возиш никого в Алфата в момента не значи, че някъде пред теб няма майка с количка с мъничко човече вътре; или че малко след десния завой старец с бастун не пресича неправилно; или че измежду колите паркирани вдясно не виждаш дветете руси дечица с топката. Накъде ще иде топката - никой не знае. Но да спреш навреме - зависи от теб. Май съм прав, нали.
влад прав си, ама нали знаеш, че всеки си има глава на раменето да мисли,че..
Само че на някои главите им служат за окачалка на шапки. И недай боже точно такъв некой да мисли (по-скоро да не) мисли за нас.
AntiLuuP
26-06-2009, 00:53
Как ще си сам приятелю - това, че не возиш никого в Алфата в момента не значи, че някъде пред теб няма майка с количка с мъничко човече вътре; или че малко след десния завой старец с бастун не пресича неправилно; или че измежду колите паркирани вдясно не виждаш дветете руси дечица с топката. Накъде ще иде топката - никой не знае. Но да спреш навреме - зависи от теб. Май съм прав, нали.
Много си прав даже ... за пресен пример може да се вземе случая на околовръстното преди няколко недели с младия моторист високата скорост на задна гума, неправилно пресичащия мъж и резултата - 2 разчленени тела
остави се преди една седмица по магистралата карам си аз, и си давам мигач, изпреварвам си тир, движа се 120-130 и един тарикат с джип направи тройно изпреварване, изпревари изпреварващият, няма мигачи за него, нищо, успоредно тримата и аз посредата, аз и тира намялихме че и пътя се стесняваше и направо ужас, ебаси и умрелия беше тоя, направо откачих от бяс, за нищо, че джипа висок тира нема ме усети и направо ми блесна, видех бяла светлина ви казвам
ФЕРАРИСТ
26-06-2009, 01:28
Как ще си сам приятелю - това, че не возиш никого в Алфата в момента не значи, че някъде пред теб няма майка с количка с мъничко човече вътре; или че малко след десния завой старец с бастун не пресича неправилно; или че измежду колите паркирани вдясно не виждаш дветете руси дечица с топката. Накъде ще иде топката - никой не знае. Но да спреш навреме - зависи от теб. Май съм прав, нали.Преди 1-2 години един смачка една лапетия дето майка му го изкара зад спрял трамв до НДК, коментираха го по медиите.....бях колата зад него......караше с 10кмч.....с 5 ли трябваше да кара......ако беше профучал с 80 хич даже нямаше и да предполага какво е щяло да стане......кажи ми един логичен извод?????
Аз мога да ти кажа колкото и циничен да е той - such shit may happends без значение колко си внимателен, колко спазваш правилата - по мое мнение трябва да правиш това което считаш че имаш възможност да направиш като ситуация на пътя, да знаеш че можеш да контролираш и ПРЕДВИДИШ колкото се може повече неща който МОЖЕ И ДА СЕ СЛУЧАТ пред теб......и само да се молиш да не се случат тези който не можеш да предвидиш......
Бяха ме спрели куките на път с две платна в едната посока, едно малоумно ограничение 40, а аз крачих като освободител с 104 според радара им......куката ме пита дали съм си давал сметка че ако изкочила някоя каруца или кон и както съм си крачел със 100 и кво щяло да стане.......аз му казах че ако със 100 ми изкочи каруца и ще я направя на гряз и мъзгия, но пък ако вместо 100 съм със 130, хич даже и няма да я видя щото ще остане доста зад мен, той ахна, и в подкрепа на логиката ми, ми писа густ акт, който има 2 годишна давност.......
Така че нещата са доста относителни, и двата полюса си имат доста логични обяснения, който доста логично могат да защитават.......
Преди 1-2 години един смачка една лапетия дето майка му го изкара зад спрял трамв до НДК, коментираха го по медиите.....бях колата зад него......караше с 10кмч.....с 5 ли трябваше да кара......ако беше профучал с 80 хич даже нямаше и да предполага какво е щяло да стане......кажи ми един логичен извод?????
Аз мога да ти кажа колкото и циничен да е той - such shit may happends без значение колко си внимателен, колко спазваш правилата - по мое мнение трябва да правиш това което считаш че имаш възможност да направиш като ситуация на пътя, да знаеш че можеш да контролираш и ПРЕДВИДИШ колкото се може повече неща който МОЖЕ И ДА СЕ СЛУЧАТ пред теб......и само да се молиш да не се случат тези който не можеш да предвидиш......
Бяха ме спрели куките на път с две платна в едната посока, едно малоумно ограничение 40, а аз крачих като освободител с 104 според радара им......куката ме пита дали съм си давал сметка че ако изкочила някоя каруца или кон и както съм си крачел със 100 и кво щяло да стане.......аз му казах че ако със 100 ми изкочи каруца и ще я направя на гряз и мъзгия, но пък ако вместо 100 съм със 130, хич даже и няма да я видя щото ще остане доста зад мен, той ахна, и в подкрепа на логиката ми, ми писа густ акт, който има 2 годишна давност.......
Така че нещата са доста относителни, и двата полюса си имат доста логични обяснения, който доста логично могат да защитават.......
И част от това което казваш е вярно. Само че, когато човек сам се пази - и господ го пази. В крайна сметка - прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Малко кофти звучи, но май това е извода от цялата дискусия. И все пак - размера има значение, т.е. високата скорост убива.
Преди 1-2 години един смачка една лапетия дето майка му го изкара зад спрял трамв до НДК, коментираха го по медиите.....бях колата зад него......караше с 10кмч.....с 5 ли трябваше да кара......ако беше профучал с 80 хич даже нямаше и да предполага какво е щяло да стане......кажи ми един логичен извод?????
Аз мога да ти кажа колкото и циничен да е той - such shit may happends без значение колко си внимателен, колко спазваш правилата - .......
Помогни ми да схвана твоя извод.
"Карай кът кретен па да става квото ще, щото тъй или ще стане" Близко ли съм?
"happen" се пише;-)
tipo1960
26-06-2009, 23:04
Преди да прочета тази тема,си мислех че господ е само един,а сега разбрах че има доста наместници на земята ,който давали живот, и най-вече отнемали :horror:
"happen" се пише;-)
Не Стара Лисицо, имам предвид - карай внимателно и с нормална скорост, оглеждай всяко подозрително място по два пъти, не се разсейвай с глупости на волана, не се нерви на пернишките голфове - просто направи всичко каквото трябва и то добре. А то за акитата - те винаги могат да се случат колкото и да внимаваш. Само че най-вероятно ще се случват по-рядко. И може би ще са доста по-малки.
Те това имах предвид.
ФЕРАРИСТ
27-06-2009, 09:55
Не.....
galinves71
28-06-2009, 23:00
Само 1 път съм вдигал 205км/ч и то за около 3-4км когато сложих газовото за да я пробвам.През другото време 90-95км/ч и разход 7л.100км газ.