View Full Version : Звук като на болид - проблем!
Crusader
31-01-2006, 14:22
Колеги, днес разкарах катализатора, тоест свалих го и със секач и чук натроших съдържанието му и го изсипах, обаче проблема дойде после. Колата си е ОК, даже като че ли е малко по-пъргава, но звука при високите обороти е като на болид от F-1, при 6000 чак преминава в писък, на мен лично доста ми харесва, но при дълъг път това ще е проблем, а на благоверната ми хич няма да и хареса.
Чудех се ако сложа под ъгъл накаква надупчена ламарина и я точковам с електрожена дали че има ефект!
А бе ако някой си е блъскал главата с това, да даде акъл какво да правя.
Благодаря предварително!
трябва де си направиш резонансно гърне от катализатора и си 6-ти номер щом те притеснява звука
само не прави т.нар. детелинка че яко запушва колата
Crusader
31-01-2006, 14:30
Каква е тая "детелинка"? Не ми е познато!
Каква е тая "детелинка"? Не ми е познато!
е това дето се стиска тръбата на гърнето на кръст ако ме разбираш :oops:
Crusader
31-01-2006, 14:40
Това не съм го чувал , но не ми звучи разумно, обаче звука е 6-ти номер /звуча като Хускварна или Щил :lol: :lol: :lol: /, но както казах на останалите няма да им хареса, пък на дълго ще ми гръмне главата! :wink:
Абе все си мисля,че това може да а от частици от натрошения катализатор, попаднали в тръбите назад :roll: .Щото съм го виждал при един познат. Ама може и глупости да говоря, де :roll: :oops: .
Crusader
31-01-2006, 16:29
Не е колега, катализатора го извадих цял и го натрошх наваън, а после го проверих добре - празен е и чист, имаше и накаква метална мрежа вътре, извадих я напълно ! А звука е като на високоскоростни газове удрящи по ламарина, но на 6000 и Шумахер ще ми завиди за звука!
Щом ти харесва карай си я така , кво ти пука за останалите :wink:
Не бой се тоя звук ще го има още малко и после остатъка от катализатора сам ще се разпадне и ще си съвсем Ф1 :twisted:
Crusader
31-01-2006, 21:58
Там е работата че нама остатък, вътре е празно като на блондинка главата :lol: :lol: :lol: / да ме извиняват колежките/, ще му парна една надупчена ламаринка под ъгъл тия дни ма перво ще и се накефя максимално
Там е работата че нама остатък, вътре е празно като на блондинка главата :lol: :lol: :lol: / да ме извиняват колежките/, ще му парна една надупчена ламаринка под ъгъл тия дни ма перво ще и се накефя максимално
Те точно в това е проблема :!: А с тая ламаринка нищо няма да направиш :idea:
Dodo 155
31-01-2006, 22:34
Катализатора не се изтърбушва :idea:
Просто се маха, а на негово място се слага резонаторно гърне, за да не изкарваш разни звуци :wink:
Това с ламаринката къде си го виждал :roll: :? Да не почнеш да свириш като жигула после :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
Да с ламаринка няма да стане един приятел така пробва и после беше точно като жигулка, че ако не и по зле. По добре сложи само тръба макар че и това не е хубаво решение. Иначе съм виждал да слагт както казва търтея като нарязана детелнка вътре, но не съм чувал ефекта след това :frown:
Абе да ви кажа че това резонаторно гърне което ми сложи Драго вътре в него си има нещо огънато, точно като детелина, само че е надупчено-тръбите не са сгъвани - просто това е вътре в гърнето :?
Резонансното гърне се слага на мястото на катализатора.Отиди в някой сервиз за ауспуси там ще ти го сменят
ако ти се занимава - ето това е тоето гърне
http://turtey.alfaromeo-bg.com/pics/exhaust/muffler1.jpg
http://turtey.alfaromeo-bg.com/pics/exhaust/muffler2.jpg
На боксера му изтърбушиха катализатора както и ти си направил и вътре завариха надупчена тръба дълга колкото целия катализатор с тръбите в двата края и тази надупчената я хванаха със заварка в двата края на тръбите на катализатора. За резонаторно гърне питах и ми казаха че ламарината на катализатора е много по- здрава
Аз лично също си харесвам звука от резонатора......едно изпилено звънтене във високите обороти..........ама някой колеги казват, че е по-добре с права тръба.
Аз лично също си харесвам звука от резонатора......едно изпилено звънтене във високите обороти..........ама някой колеги казват, че е по-добре с права тръба.Аз съм така и нямам проблеми и звукът ми е уникален както беше казал Андро-Алф първо се чуваш а после се виждаш :devil: :devil: аз мисля че тръбата е по доброто решение за самия мотор но за звукът не е :wink: :wink:
Crusader
01-02-2006, 16:03
На боксера му изтърбушиха катализатора както и ти си направил и вътре завариха надупчена тръба дълга колкото целия катализатор с тръбите в двата края и тази надупчената я хванаха със заварка в двата края на тръбите на катализатора. За резонаторно гърне питах и ми казаха че ламарината на катализатора е много по- здрава
Таква беше и моята идея, вчера разглеждах някъде принципа на работа на заглушителя за оръжие и видях нещо подобно, така че в събота ако времето е ОК ще пробвам да го направя!
Благодаря за съверите на всички!
Таква беше и моята идея, вчера разглеждах някъде принципа на работа на заглушителя за оръжие и видях нещо подобно, така че в събота ако времето е ОК ще пробвам да го направя!
Благодаря за съверите на всички!
виж снимките дето сложих то е на практика същоно - но с вата става далеч по-тихо и не увеличава обратното налягане
е по-скъпо е :wink:
Crusader
01-02-2006, 16:12
Така е но трябва да цепя катализатора, а нямам CO да го заваря пак, а с електрожена мога само да точковам надупчената тръба в двата края на катализатора, е пък нека да не изчезва съвсем звука де :wink: Нали е Алфа /Типо/ все пак :lol: :lol: :lol:
Благодаря още веднъж!
Така е но трябва да цепя катализатора, а нямам CO да го заваря пак, а с електрожена мога само да точковам надупчената тръба в двата края на катализатора, е пък нека да не изчезва съвсем звука де :wink: Нали е Алфа /Типо/ все пак :lol: :lol: :lol:
Благодаря още веднъж!
абе не мисля че така ще направиш нещо ама щом имаш време и мерак - успех :th_up:
Crusader
05-02-2006, 12:31
Е проблема е решен, намерих си тръба 52мм. /въшен диаметър/ нарязах я ветрилообразно със шлайфа, напълних катализатора с вата /негоряща/,набих тръбата малко на зор в катализатора и я точковах от двата края с електрожена.
Сега мърка като котак!
Благодаря на всички за идеите!