View Full Version : 145 проблем със скоростомера/километража
n0mor3pain
04-06-2009, 17:24
ПОМОЩ скоростомера/километража отказаха
от време на време проработват но за кратко
кажете каде е проблема и как да го отстраня саморачно или да ходим по сервизи ПЛС ПОМОГНЕТЕ ЧЕ Е ОТВРАТИТЕЛНО БЕЗ скоростомера и километража
само предположение - да не се е откачило жилото (на пасат съм го имал този проблем - гениите от WV са сложили пластмасова отливка тип "зъбно колело + ос" с часовникарски размери да върти жилото на километража и скоростомера). тук не знам как е, още не съм разучил, но би трябвало да има жило. м/у другото, на пасата жилото го смениха за 10-тина лева, не е сложна операция явно...
detelazurno
04-06-2009, 22:06
Няма жило. Тук е електроника. Принципно можеш да провериш дали буксата отзад на таблото прави хубав контакт, но ако имаш air bag да знаеш, че разкачането на буксите често води до натрупване на грешки за air bag-а и ще се наложи да ходиш на диагностика после да ти ги чистят.
Колега,ако не го оправиш имам за продаване километраж перфектен :) Ако решиш нещо пиши ЛС :strong:
n0mor3pain
05-06-2009, 05:32
ще пробвам да жидя с буксите но тряя свалям километража като се наспа ще го погледна
мерси
Щом от време на време проработва за малко съм почти сигурен ,че проблема е в датчика на скоростите.Ако си с боксер имам такъв
n0mor3pain
05-06-2009, 18:42
не с JTD съм
а каде е този датчик ???
А като спре скоростомера, километража също ли спира да отчита? Важно е да се знае, за да е сигурно къде е проблемът - в таблото, или по датчици/кабели.
Датчикът е на скоростната кутия. На ТС-а е откъм купето на доста шибано място. На JTD също би трябвало да е някъде там.
n0mor3pain
06-06-2009, 14:12
да спира да отчита
днес свалях километража
но пак сащия Х.Й
така че остава да е слаба връзка някъде щото ту тръгва ту спира
vlado_iv
06-06-2009, 19:51
Мисля че ти губи маса,по разрови се основно да огледаш кабелите около таблото. Успех
На мене това колебание на километража ми се получи от датчика по същия начин,когато го искарах и го разглобих вътре платката беше почти на 2 части.И кото се е клатила е давала контакт когато и кефне
Аз имам подобен проблем само скоростомера ми не работи от време на време като вляза в някоя дупка и проработва ама не ми се вади тази гадна пластмаса отпред и си свикнах по оборотомера да преценявам
n0mor3pain
08-06-2009, 13:35
ае то грозна работа без скоростомер
Колеги, при мен пък има проблем с дневния и постоянен брояч на километрите. Когато колата е в движение и двата брояча отчитат, но различно - дневния например отчита 6 км, а постоянния отчита до 4 км и спира. При спиране на колата и изключване на захранването, всичко угасва. При следващото подаване на захранване с ключа, дневния брояч се е нулирал, а постоянния се връща винаги на едно и също показание 120500. Според вас в какво може да е проблема? Моля за помощ! Забравих да кажа, че колата е Алфа Ромео 146 - 2000 г. на производство.
Колеги, при мен пък има проблем с дневния и постоянен брояч на километрите. Когато колата е в движение и двата брояча отчитат, но различно - дневния например отчита 6 км, а постоянния отчита до 4 км и спира. При спиране на колата и изключване на захранването, всичко угасва. При следващото подаване на захранване с ключа, дневния брояч се е нулирал, а постоянния се връща винаги на едно и също показание 120500. Според вас в какво може да е проблема? Моля за помощ! Забравих да кажа, че колата е Алфа Ромео 146 - 2000 г. на производство.
Най-вероятно ти е бърникан километража с цел да върнат километрите, ама е било много непрофесионално :smackbum:
Най-вероятно ти е бърникан километража с цел да върнат километрите, ама е било много непрофесионално :smackbum:
същото си помислих - бъг като по поръчка на някой автоджамбаз. потърси сам или питай по форума къде могат да ти направят грамотно диагностика - само съм чувал, че на някои еку-та могат да се четат и реалните километри и т.н. по-добре почни оттам, за да си наясно....
интересно какво стана с този проблем!?
hollyman_R
30-06-2009, 18:55
Колега Тонов, чак сега видях, че си продал звяра. Що така бе... Надявам се, че пак ще повториш марката и няма да излезеш от форума. Ти си разбирач и ще е жалко.
С поздрави и извинение за спама.
ПОМОЩ скоростомера/километража отказаха
от време на време проработват но за кратко
кажете каде е проблема и как да го отстраня саморачно или да ходим по сервизи ПЛС ПОМОГНЕТЕ ЧЕ Е ОТВРАТИТЕЛНО БЕЗ скоростомера и километража
И аз имам същия проблем... ужасна работа..и датчика не мога да намеря къде е ... :angry::angry::angry: